سه شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۴
۲۳:۳۰ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۴۹۳۷
فیلم و سینمای ایران

اینستاگرام و سینما؛ خدمات متقابل

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران,سینما

گپیشه سینمای ایران مدتهاست محملی مناسب برای فروش خیره کننده کمدی ها شده و حتی سرریز تماشاگران فیلم های طنز به سمت دیگر آثار روی پرده، به ویژه در پردیس ها تا حدی نیست که بستر امیدوار کننده ای برای فروش درام های جدی فراهم شود. در چنین شرایطی و با لحاظ اینکه تبلیغات تلویزیونی کفایت نمی کند و یا تیزر فیلم ها در صدا و سیما موثر نیست و همچنین در غیبت تبلیغات ماهواره ای، ناگزیر فیلمسازان به راهکارهای دیگری می اندیشند. در کنار بلیت فروشی بازیگران برای جذب تماشاگر، اکران های مردمی با حضور بازیگران، انتشار پوسترهای متعدد و… به عنوان آلترناتیوهایی آشنا، حالا امروز فضای مجازی هم یک اهرم قوی و کارساز در این راه است. بازیگران هم به عنوان یکی از مهمترین ارکان فیلم ها که فروش بالای آثارشان می تواند تضمین مطمئنی در جهت تثبیت جایگاه آنان چه در مقام چهره ای پولساز و چه تماشاگر پسند باشد، طی دو ـ سه سال اخیر رویکرد پررنگی به فضای مجازی و شبکه های اجتماعی داشته اند.

 

البته نمی توان این دست حرکت ها را همیشه در جهت فروش بالای فیلم ها موثر دانست. همانطور که اخیراً‌ در گزارشی که در بانی فیلم منتشر شد، از این نوشتیم که تعداد بالای فالوورهای یک هنرمند همیشه در توفیق تجاری آثار او راهگشا نیست و لزوماً نمی تواند تکیه گاه محکمی برای این مهم باشد. در هر حال تلاشهای هنرمندان در فضای مجازی برای معرفی فیلم هایشان بهانه ای شد تا مروری داشته باشیم بر شماری از نمونه های اخیر. اینکه بازیگران به عنوان ویترین فیلم های روی پرده یا در نوبت نمایش که حالا با اکران اثر دستشان از دخل و تصرف یا بازنگری در بازیهایشان کوتاه شده و علاقه دارند تا در جبهه تبلیغات، به یاری آن بشتابند. در این مسیر، اینستاگرام یک ابزار ارتباطی سهل الوصول و پر مخاطب محسوب می شود. این شبکه اجتماعی که گستره نفوذ آن حتی از فیس بوک و توئیتر هم در ایران فراتر رفته بیش از ۴۰۰ میلیون کاربر جهانی دارد که تعداد آنان در کشور ما به بیش از ۳۵ میلیون کاربر می رسد. آگاهی بر همین واقعیت و آمار خیره کننده، نشان از اهمیت اینستاگرام به عنوان ابزار تبلیغاتی رایگان و دم دستی دارد. در مطلب حاضر، نمونه های اخیر فعالیت های تبلیغاتی بازیگران و هنرمندان به سود فیلم هایشان را مرور می کنیم.

 

رگ خواب، تازه نفس می آید

اکران «رگ خواب» قرار است از چهارشنبه هفته آینده آغاز شود. در یکی از تازه ترین تبلیغات اینستاگرامی این فیلم حمید نعمت ا…، بهنوش بختیاری که با لیلا حاتمی در فیلم «من»‌ همبازی بود، با تمجید از بازی او در «رگ خواب» در صفحه شخصی خود در حمایت از این فیلم نوشت: «رگ خواب…… عاشقا حتما ببینن…. بامعرفتا و وفادارا حتما ببینن…کلاس بذاراو آدم الکیاوچشم بصیرت ندارانبینننن…….. این فیلم بی شک بهترین فیلم جشنواره سال پیش ازنظر خیلیا بود…..موضوع خاص… دست بالاگرفتن درک و شعور بیننده….کارگردانی درخشان…. و بازی فوق عالی لیلا جان حاتمی که سیمرغ بلورین هم گرفتن… و کوروش تهامی جان که یه بعدی از بازیگریشون رو شد که کسی ندیده تاحالا…. و اینها از درایت کارگردان است وبس….که کوروش عزیز را دوباره احیا کردن…. کاش همه بازیگرا شانس کار با حمید نعمت الله را داشته باشن….ندیدن این فیلم یه ضرره… و دیدنش منفعت کامل فرهنگی و لذت بصری و ادراکی.. آقای حمید نعمت الله مثل همیشه آس رو کردن‌.. رگ خواب بیننده ما دست ایشونه چه با بوتیک… چه بی پولی… وضعیت سفیدو چه رگ خواب… روزوشبهای زیبای ماه رمضون رو با دیدن این فیلمها لذتبخش تر کنید… که زیباتر از خلسه فیلم خوب… نداریم که نداریم…. موسیقی متنش فقط میبرتت به رویا و جناب شجریان».

 

بختیاری به همراه این متن تیزری از فیلم را هم منتشر کرده که تا عصر دیروز حدود ۱۳۷ هزار بیننده داشته است. بختیاری بیش از پنج میلیون و هفتصد هزار فالوور در این شبکه اجتماعی دارد.

 

کوروش تهامی که این روزها بیشتر توجه خود را معطوف کمک به فروش بهتر «آشوب» کرده بود، فعلاً حرفی از «رگ خواب» نزده. او که بازی غافلگیر کننده ای در «رگ خواب» داشته، زمان اکران فیلم در جشنواره فجر ۳۵، با انتشار پستی در صفحه شخصی خود به عدم توجه هیات داوران به «رگ خواب» در رشته های بهترین کارگردانی، بازیگری مرد، فیلمبرداری و چند رشته مهم دیگر معترض شده بود.

 

«آشوب» و نفس های آخر

ساخته کاظم راست گفتار آخرین هفته اکران خود را سپری کرد و باید از امروز جای خود را به ساخته پوران درخشنده بدهد. راست گفتار به بانی فیلم می گوید: «من تمام تلاش خود را کردم تا همچون فیلم «ویلایی ها» بتوانم شرایطی فراهم کنم تا یک هفته اکران «آشوب» تداوم پیدا کند، اما متاسفانه این اتفاق ممکن نشد. از امروز فیلم از روی پرده پایین خواهد آمد و نمی دانم چند سینما بخواهند با از دست دادن سر گروه، همچنان «آشوب» را در اکران داشته باشند. در هر حال ما از تمام ابزارهای قانونی برای تبلیغ فیلم استفاده کردیم، ولی زورمان بیشتر از این نرسید».

راست گفتار خود در تیزرهای این فیلم که در فضای مجازی منتشر شد، شرکت داشت.

 

کوروش تهامی بازیگر اصلی مرد «آشوب» هم این اواخر پنج پست در اینستاگرام درباره آن منتشر کرد. او در نخستین پست در آستانه اکران فیلم نوشت: «همراهان عزیز لحظاتتون خوش خودتون رو آماده کنید که آشوب در راه است». او در پست دیگری هم با انتشار تیزری از «آشوب» نوشت: «فیلم سینمایی «آشوب» با چندین ترانه خاطره انگیز که سالهاست با آنها زندگی می کنیم و همین طور با موضوعی عاشقانه و اجتماعی که بشدت کشور ما با خیلی از اونا درگیر هست و کلی بازیگر که تمامشون رو دوست دارین؛ از همین حالا در بهترین سینماهای تهران و شهرستانها». او دو روز پیش دوباره تیزری از فیلم در اینستاگرامش گذاشت و نوشت: «شاید به روزهای آخر اکران نزدیک بشویم. آشوب رو از دست ندین… دیگه معلوم نیست چه وقتی دوباره یه فیلمی با این موضوع و زمان و ترانه هاش ساخته بشه. آشوب رو ببینین». تهامی در اینستاگرام بیش از ۱۳۶ هزار فالوور دارد و همین پست آخر او بیش از ۱۰ هزار بیننده داشته است.

 

لیلا اوتادی هم با یک میلیون فالوور در اینستاگرام دو پست با ارتباط مستقیم درباره «آشوب» منتشر کرد. در اولی که همزمان با آغاز اکران بود او پوستری از فیلم را منتشر کرد و آنرا فیلمی بسیار عالی دانست و در دومی هم که تصویری از خودش بود، «آشوب» را یک نقد اجتماعی بی نظیر و مفرح معرفی کرد.

 

امیرحسین صدیق دیگر بازیگر فیلم هم سه پست را در اینستاگرام خود به «آشوب» اختصاص داد و فیلمی کوتاه از بلیت فروشی خودش، کوروش تهامی و محمدرضا هدایتی را به نفع فیلم منتشر کرد.

 

کارگردان فیلم در اینستاگرامش به تبلیغ فیلم پرداخته بود. «آشوب» تا دوشنبه شب گذشته ۲۵۹ میلیون فروخت.

 

«ویلایی ها» در پایان راه

«ویلایی ها» خوش شانس تر از ‌«آشوب» بود و می تواند هفته آینده را هم به حیات خود روی پرده ادامه دهد. فیلم تاکنون مرز نیم میلیارد تومان فروش را رد کرده است. طناز طباطبایی بازیگر فیلم با ۲/۱ میلیون فالوور در اینستاگرام این اواخر بیشترین تعداد پست را با موضوع این فیلم، اعم از تصویر و فیلم در صفحه شخصی خود قرار داد که بالغ بر ۲۰ پست می شود. انتشار نامه اصغر نعیمی درباره «ویلایی ها»، تشکر از تماشاگران فیلم و تشویق مردم به تماشای آن محتوای پست های وی را تشکیل می دهند. او در یکی از پست های مذکور نوشته: «دوستان عزیزم اگر به سینمای ناب علاقمندید، اگر به سینما با موضوع دفاع مقدس علاقمندید، پیشنهاد می کنم فیلم سینمایی «ویلایی ها» به کارگردانی خانم میر قیدی را حتماً ببینید. چون چند روزی بیشتر از اکران آن باقی نمانده. به نظرم این اولین فیلم سینمایی دفاع مقدس است که محوریت شخصیت هایش را شیر زنان سرزمین مان تشکیل داده اند. تردید ندارم که از دیدن این فیلم لذت خواهید برد. بنده به هیچ وجه در این فیلم سینمایی ذینفع نیستم، ولی از آنجایی که این فیلم را دوست دارم و مطمئن هستم از دیدنش لذت خواهید برد، این پست را گذاشتم». این بازیگر همچنین در پست دیگری با اعتراض به فشارها برای اتمام اکران «ویلایی ها» توسط شورای صنفی نمایش، بخشی از این وضع را متوجه انتقاد بازیگران فیلم در اختتامیه جشنواره فجر پارسال نسبت به نا داوری ها دانست.

 

در پست پنج روز پیش وی هم که تصویری از او و ثریا قاسمی درنمایی از فیلم است، یادداشت اصغر نعیمی به دنبال حواشی روزهای اخیر اکران «ویلایی ها» باز نشر شده که در بخشی از آن آمده: «روز جمعه ١٢ خرداد ١٣٩۶ فیلم خوب و ارزشمند «ویلایی ها» ساخته منیر قیدی و به تهیه کنندگی سعید ملکان در ١۴ سالن سینما اکران است و تنها ۴٢ سانس نمایش دارد که از این ۴٢ سانس فقط و فقط ١٢ سانس آن در ساعت رونق سینما، یعنی غروب و ساعات بعد از افطار است…

 

… با این روال، همین قدری هم که فیلم منیر قیدی فروخته جای تعحب دارد و البته همت مدیرانی که شعار حمایت از سینمای ارزشی خوراک روز و شب شان است، در زمین زدن و سوزاندن این فیلم ارزشمند سینمای دفاع مقدس، ستودنی است».

 

علی شادمان دیگر بازیگر «ویلایی ها» هم چهار روز پیش در اینستاگرام درباره این فیلم متنی را منتشر کرد که در بخشی از آن آمده: «… شما را به تماشای ویلایی ها دعوت می کنم، نه به این خاطر که در آن بازی می کنم، بلکه برای اینکه کمی بهتر درک کنیم بر زنان این سرزمین در آن هشت سال منحوس چه گذشت و اگر این زنان نبودند چه می شد… به شخصه معادله عجیب مسوولان و قانون گذاران را در مورد اکران فیلم هایی مثل ویلایی ها نمی فهمم…».

 

«مادر قلب اتمی» در آغاز راه

«مادر قلب اتمی» از چهارشنبه هفته گذشته اکران گرفته و هنوز از سوی بازیگرانش با تبلیغ خاصی در اینستاگرام مواجه نشده. در این بین مهرداد صدیقیان یک پوستر و تیزر از فیلم را در اینستاگرام خود گذاشته. او که فیلم «زرد» را هم در نوبت نمایش دارد، پنج روز پیش پوستری از آنرا منتشر کرده و نوشته: «اینم پوستر بین المللی فیلم زرد که تو بخش اصلی جشنواره شانگهای چین با بهترینای دنیا رقابت می کنه… میگن هیچ چیز چینیش خوب نیست،‌ ولی این فستیوال خوبیه… بزودی هم اکران می شیم. مادر قلب اتمی هم الان سه سال حبس کشیده اکرانه… از دست ندید…».

 

محمدرضا گلزار هم اخیراً تیزری از «مادر قلب اتمی» در اینستاگرام خود قرار داده است. در این بین ترانه علیدوستی ترجیح داده فعلاً آخرین پستش مربوط به زمان انتخابات ریاست جمهوری باشد.

 

علی احمدزاده هم پنج روز پیش با انتشار عکسی از ترانه علیدوستی در این فیلم در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «بخشیش رو همه می فهمن، بخشیش رو من و بعضی از همکارام می فهمیم، بخشیش رو هیچکس جز خودم نمی فهمه، بخشیش رو خودمم نمی دونستم و به مرور کشف کردم. بخشیش برای همیشه مثل یک راز باقی می مونه. رمز لذت سینما همینه. من از ساختنش لذت بردم و از نمایشش برای هر مدل آدمی لذت می برم». بد نیست اشاره ای هم به کامنت های ضد و نقیض درباره این پست کارگردان «مادر قلب اتمی» داشته باشیم که بین تعریف و تمسخر در نوسان است

 

 

 

 

banifilm.ir
  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش