سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴
۱۲:۵۵ - ۰۸ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۵۲۰
فیلم و سینمای ایران

تمام سریال هایی که سپاه پشت آن ها بوده؛ از پایتخت ۵ تا آقازاده!

سپاه پاسداران حالا به طور جدی وارد پروژه های فرهنگی شده، از سینما تا سریال، گزارش پیش رو درباره تمام سریال هایی ست که سپاه پشت آن ها بوده

سازمان اوج هر چقدر در فیلمسازی موفق عمل کرده، در سریال سازی به جایگاهی« مطلوب» دست نیافته و حالا چشم امیدش به« آقازاده» است. فیلم های« بادیگارد»،« به وقت شام»،« ایستاده در غبار»،« تنگه ابو قریب»،« ۲۳ نفر» و... از جمله آثار شاخصی هستند که برای« اوج» اعتبار به ارمغان آوردند. این اتفاق، اما برای سریال های اوج رخ نداده و همچنان اثری قابل ارجاع در کارنامه اش دیده نمی شود.« پایتخت ۵» یک استثنا است و نباید موفقیت آن را تمام و کمال به حساب اوج گذاشت. این سریال برندی تثبیت شده بود که اوج در یک فصل آن سرمایه گذاری کرد و...

با این پیشینه، اهمیت« آقازاده» دوچندان می شود. اگر این سریال در شبکه خانگی تبدیل به بمب شود، مسیر تازه ای در سریال سازی پیش روی سازمان اوج قرار می گیرد.« آقازاده» با نویسندگی و تهیه کنندگی حامد عنقا ساخته شده که پیشینه ای موفق در عرصه سریال سازی دارد:نردبام آسمان، قلب یخی، انقلاب زیبا، تنهایی لیلا، پدر و بر سر دو راهی، آثار عنقا هستند که هم در زمان پخش پربیننده شدند و هم حواشی فرامتن آن، محل بحث بود.

حالا و طبق نشانه ها ،« آقازاده» نه تنها عنصر جذابیت را داراست که فرامتن آن تندتر است! این دو ویژگی باعث می شود سریال، اثری منفعل نباشد و این همان چیزی است که اوج نیاز دارد. شاید یکی از انتقادات به سازمان اوج این بوده که ظرفیت شبکه خانگی را رها کرده و عرصه را به« دیگران» واگذار کرده است. از طرفی، مورد نقد بود که چرا از قدرت سریال برای نقد صریح اجتماعی استفاده نمی کند.« آقازاده» حالا همه خصوصیت ها برای اینکه سازمان اوج در کانون توجه قرار گیرد را داراست.

در آستانه توزیع« آقازاده» در شبکه خانگی، کارنامه سریال سازی اوج را ارزیابی کرده ایم تا مشخص شود این سازمان با چه پیشینه ای به« آقازاده» رسیده است.

آقازاده/ ۱۳۹۹

تمام سریال هایی که سپاه پشت آن ها بوده,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

« آقازاده» دست روی سوژه های داغ گذاشته و پرونده های ملتهب اجتماعی را دراماتیزه کرده است. از« آقازاده» بعنوان یک سریال سیاسی یاد می شود که پس زمینه عاشقانه دارد. این دو ویژگی می تواند به کمک سریال بیاید و همزمان خاص پسند ها و مخاطب عام را با خود همراه کند. کارنامه حامد عنقا نشان می دهد او شیوه سرگرم کردن مخاطب را بلد است و می داند چگونه مفاهیم مختلف را در بستر یک سریال جذاب روایت کند. این مساله را در سریال پدر هم شاهد بودیم؛ هر چند انتقادات زیادی به نوع و نحوه روایت آن سریال وارد بود و بازیگران جوانش حاشیه های زیادی ایجاد کردند، اما به هر حال پربیننده بود. به جز این موارد، ترکیب بازیگران را هم از یاد نبریم که« آقازاده» را تبدیل به سریالی پرستاره کرده است. سریال« آقازاده» اولین محصول خانگی اوج است.

نویسنده و تهیه کننده:حامد عنقا

کارگردان:بهرنگ توفیقی

بازیگران:امین تارخ، امیر آقایی، مهدی سلطانی، امین حیایی، نیکی کریمی، جمشید هاشم پور، ثریا قاسمی، لعیا زنگنه، کامبیز دیرباز، سینا مهراد، دیبا زاهدی، مهدی کوشکی، سامیه لک، مسعود فروتن، کاوه خداشناس، سعید داخ، روزبه معینی و محمدحسین لطیفی.

گیله وا/ ۹۷

تمام سریال هایی که سپاه پشت آن ها بوده,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

« گیله وا» با موضوع قیام جنگل و جنایت های انگلیس در ایران ساخته شد. این سریال چند بار در کنداکتور قرار گرفت، اما پخش آن هر بار به تعویق افتاد؛ و یکی از حاشیه های انتشار فیلمی از یکی بازیگرانش در خارج کشور بود. با این حال« گیله وا» سریالی متوسط بود که در زمان پخش با استقبال بالا مواجه نشد.

کارگردان:اردلان عاشوری

بازیگران:ستاره اسکندری، حمیدرضا پگاه، امیرحسین صدیق، بهروز شعیبی، مهدی زمین پرداز، مهران رجبی و...

مینو/ ۱۳۹۷

تمام سریال هایی که سپاه پشت آن ها بوده,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

« مینو» روایت اتفاق هایی است که در خرمشهر در روز های منتهی به اشغال رخ می دهد. در این سریال گوشه ای از مقاومت و تلاش مردان و زنان برای آزاد سازی این شهر به تصویر کشیده شد.« مینو» سریالی متوسط است و باوجود ویژگی های مثبت تبدیل به یک اتفاق نشد. سریال« مینو» اثری محترم است که می توانست به مخاطب گسترده تر دست یابد. در حالی که آخرین قسمت سریال طوری ساخته شد که مخاطب در انتظار سری دوم این سریال باشد، به نظر می رسد که از طرف عوامل تمایلی برای ادامه سریال نباشد.

کارگردان:امیرمهدی پوروزیری

بازیگران:عباس غزالی، سیاوش طهمورث، محمود پاک نیت ، پروانه معصومی و...

در میان خاکستر/ ۱۳۹۶

تمام سریال هایی که سپاه پشت آن ها بوده,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

« در میان خاکستر» زندگی شهید مهدی آلبوغبیش، اولین منتخب شورای شهر خرمشهر را روایت می کند. او از مبارزانی بود که در مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر در برابر متجاوزان بعثی ایستادگی کردند...« متوسط» بهترین عنوان برای ارزیابی کیفیت این سریال است و سریال« در میان خاکستر» نتوانست جایگاه بالایی میان بیننده ها به دست بیاورد. شاید خیلی از مخاطبان تلویزیون اسمی از این سریال هم نشنیده باشند.

کارگردان:سجاد امیریزدانی

بازیگران:ارسطو خوش رزم، حمیدرضا محمدی، سوده ازقندی، ژاله کاظمی، ایمان سلگی، مرتضی حسنلو، فاطمه عریضی و...

پایتخت ۵/ ۱۳۹۶

تمام سریال هایی که سپاه پشت آن ها بوده,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

« پایتخت ۵» یکی از بهترین فصل های این سریال محبوب لقب دارد. داستان سریال از شمال ایران شروع شد، به ترکیه رفت و در سوریه به پایان رسید. سیروس مقدم و محسن تنابنده در مقام کارگردان و نویسنده، روایتی جذاب و تکان دهنده از جنایات های داعش به تصویر کشیدند.« پایتخت ۵» تبدیل به سریالی پربیننده شد که همه جای ایران نامش سر زبان ها بود! این سریال به واسطه حمایت سازمان اوج توانست از برخی خطوط قرمز عبور کند. حمایت مالی اوج از« پایتخت ۵» نیز منجر به سریالی با پروداکشن عظیم شد.

کارگردان:سیروس مقدم

بازیگران:محسن تنابنده، احمد مهران فر، علیرضا خمسه، ریما رامین فر، نسرین نصرتی، هومن حاجی عبداللهی، بهرام افشاری و...

سر دلبران/ ۱۳۹۶

تمام سریال هایی که سپاه پشت آن ها بوده,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

« سر دلبران» چالش ایمان مردم در عصر حاضر است. این مفهوم متعالی در سریال به شعاری ترین شکل ممکن روایت شد. خود سریال هم جذابیت دراماتیک نداشت تا بتواند نظر مخاطبان را جلب کند.« سر دلبران» در زمانی طولانی تولید شد، اما نتیجه اش سریالی قوی نبود.

کارگردان:محمدحسین لطیفی

بازیگران:برزو ارجمند، محمد کاسبی، فرهاد قائمیان، اسماعیل محرابی، متین ستوده، جعفر دهقان، کامران تفتی، جهانبخش سلطانی و...

آسمان من/ ۱۳۹۴

تمام سریال هایی که سپاه پشت آن ها بوده,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

« آسمان من» بر اساس پرونده های واقعی دهه ۶۰ با موضوع امنیت پرواز ساخته شد. این سریال قصه های جذابی داشت و در هر قسمت یک داستان را روایت می کرد. پروداکشن سریال هم بر کیفیت بصری آن می افزود.« آسمان من» مخاطب گسترده ای در پخش اول نداشت. در بازپخش، اما مورد توجه قرار گرفت و مخاطب خوبی به دست آورد. این سریال شروع خوبی برای سازمان اوج محسوب می شود ، اما در ادامه این موفقیت آنطور که باید تداوم نیافت.

  • 20
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش