یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۵۸ - ۰۳ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۰۲۲۵
فیلم و سینمای جهان

۱۳ فیلم کمتر دیده شده در ژانر سرقت؛ از House of Games تا The Lookout

فیلم سینمایی,فیلم های ژانر سرقت

فیلم های تبهکاری چندین ژانر فرعی دارند؛ برای مثال گانگسترها. این ژانر بدون شک مشهورترین ژانر فرعی ژانر تبهکاری است و یک مثال مشهور دیگر نیز ژانر جنایی یا پلیسی است. اما در مورد این ژانر فرعی، بسیاری از مشهورترین فیلمسازان تاریخ هالیوود، فیلم های بی نقص و فراموش نشدنی در ژانر سرقت ساخته اند. آن ها از اولین فریم فیلم تا پایان هیجان انگیز آن، توجه ما را به سرقت می برند. و بسیاری از این فیلم ها با بازی برخی از مشهورترین و شناخته شده ترین بازیگران تاریخ سینما ساخته شده اند. اگر چه بدون شک بسیاری از بهترین فیلم های ژانر سرقت را می شناسید اما فهرستی که در ادامه به آن خواهیم پرداخت از فیلم هایی تشکیل می شود که در حوزه باکس آفیس عملکرد ضعیفی داشتند اما به شدت مورد تحسین منتقدان قرار گرفتند. فیلم هایی که مخاطبان مدرن از آن ها اطلاعی ندارند نیز در این فهرست جای گرفته اند. بدین ترتیب می خواهیم شما را با ۱۳ مورد از نادیده گرفته شده ترین فیلم های ژانر سرقت آشنا کنیم.

۱۳- Dog Day Afternoon

فیلم سینمایی,فیلم های ژانر سرقت

البته قرار دادن فیلم Dog Day Afternoon (1975)‎ در این فهرست بدین معنا نیست که این فیلم توسط منتقدان و سینماروها نادیده گرفته شد، وقتی در دهه ۷۰ منتشر گردید. همچنین این بدان معنا نیست که سینماروهای بیشتری باید برای دیدن آن به سینماها می رفتند. نکته این است که وقتی مخاطبان از دیدگاه مدرن به آل پاچینوی دهه ۷۰ یا جان کازال فقید یا حتی فیلم های تبهکاری دهه ۷۰ نگاه می کنند، بدون شک اولین انتخاب آن ها فیلم The Godfather (1972)‎ است که البته کاملاً موجه و قابل درک به نظر می رسد. اما Dog Day Afternoon به بررسی روابط شخصی پرداخته و به همینخاطر معنای شخصیت در روایت آن بسیار بیشتر از فیلم های مشابه ش در آن دوران بود. این فیلم روی کشمکش و درگیری درونی شخصیت اصلی فیلم به نام سانی کوفاکس تمرکز دارد که احساس و علاقه مخاطب به این شخصیت بسیار بیشتر از تمرکز او روی خود سرقت است. در پایان حتی امتیاز نزدیک به کامل و بی نقص راتن تومیتوز نسبت به این فیلم نیز عدالت را در حد آن کامل نمی کند.

۱۲- House of Games

فیلم سینمایی,فیلم های ژانر سرقت

همانند بعدازظهر سگی، فیلم House of Games نیز در هنگام انتشار به شدت مورد تحسین منتقدان قرار گرفت. اما برخلاف شاهکار سیدنی لومت، این فیلم ساخته دیوید ممت در سال ۱۹۸۷ یک بمب تضمین نشده در باکس آفیس بود که در باکس آفیس جهانی تنها ۲.۵ میلیون دلار فروش کرد که بسیار دور از پتانسیل و شایستگی فیلم بود. تاسف آورتر اینکه علیرغم امتیاز ۹۷ درصدی منتقدان به این فیلم در راتن تومیتوز، بینندگان و مخاطبان تنها امتیاز بحث برانگیز ۷۹ درصد را به آن داده اند. شاید این امتیاز پایین به دیدگاه مخاطبان مدرن به فیلم بازگردد اما امتیازی که کارشناسان سینما به House of Games دادند بسیار نزدیک تر به واقعیت است زیرا این فیلم همچنان یکی از باکیفیت ترین فیلم های ژانر تبهکاری و سرقت است که تاکنون ساخته شده. با عناصر سنگین نئونوآر، این فیلم داستان یک روان درمانگر را روایت می کند که در فعالیت های تبهکارانه یکی از بیمارانش درگیر می شود. به لطف سناریو هوشمندانه ممت و کارگردانی بی نقص او، فیلم House of Games در زمره بهترین و نادیده گرفته شده ترین فیلم های ژانر سرقت تاریخ سینما قرار می گیرد.

۱۱- The Taking of Pelham 123

فیلم سینمایی,فیلم های ژانر سرقت

به کارگردانی تونی اسکات، این فیلم اثر ماقبل آخر این کارگردان مشهور آمریکایی است. و اگر چه نام این کارگردان به احتمال زیاد برایتان آشنا نیست اما بدون شک بازیگرانی که در فیلم The Taking of Pelham 123 (2009)‎ بازی کردند را به خوبی می شناسید، به طور ویژه دنزل واشنگتن و جان تراولتا. آن ها البته تلاش شایسته تقدیری در فیلم ندارند اما استعداد ذاتی آن ها نیز نتوانست ذره ای منتقدان را تحت تاثیر قرار دهد. و این موضوع مایه تاسف است، با توجه به دیدگاهی که اکنون بعد از سال ها به این فیلم وجود دارد. فیلم The Taking of Pelham 123 اگر چه به سرعت فراموش شد اما یکی از نادیده گرفته شده ترین فیلم های ژانر سرقت است.

۱۰- Before the Devil Knows You’re Dead

فیلم سینمایی,فیلم های ژانر سرقت

به کارگردانی سیدنی لومت در آخرین تجربه کارگردانی اش، در اینجا با یک فیلم سرقت دیگر مواجه می شویم که در هنگام انتشار مورد تحسین منتقدان قرار گرفت. اما با توجه به اینکه Before the Devil Knows You’re Dead (2007)‎ در باکس آفیس جهانی فروش متوسطی داشت، می توان آن را فیلمی کمتر دیده شده از نگاه تجاری دانست. همچنین این روزها به ندرت از این فیلم سخن گفته می شود. با بازی فیلیپ سیمور هافمن و ایتان هاک در نقش دو برادر که توافق می کنند از مغازه جواهر فروشی پدرشان دزدی کنند، این فیلم از همان ابتدا به موضوعاتی معنادار و عمیق می پردازد. به لطف توسعه شخصیتی هوشمندانه سناریو و جذابیت رابطه بین شخصیت های اصلی داستان، از همان ابتدا به داستان این خانواده علاقمند می شوید، جایی که نه تنها دو بازیگر اصلی، بلکه ماریسا تومی، آلبرت فینی، مایکل شنون و ایمی رایان نیز نظر شما را به خود جلب می کنند. آن ها در کنار هم یک فیلم سرقت تاثیرگذار را خلق می کنند که در این فهرست در رتبه دهم قرار گرفته است.

۹- Out of Sight

فیلم سینمایی,فیلم های ژانر سرقت

به کارگردانی استیون سودربرگ که سه گانه اوشن را یک دهه بعد ساخت، فیلم Out of Sight (1998)‎ بار دیگر جرج کلونی را در نقش شخصیت اصلی داستان دارد. اما برخلاف فرانچایز اوشن، این فیلم آنطور که باید مورد توجه مخاطبان مدرن قرار نمی گیرد. این فیلم بر اساس رمانی به همین نام نوشته المور لئونارد ساخته شده که دو سال پیش تر نوشته شده بود. سناریو اسکات فرانک نیز بسیار به رمان اورجینال وفادار بود، جایی که کلونی نقش یک سارق حرفه ای به نام جک فولی را بازی می کند که در هنگام سرقت از یک بانک در میامی دستگیر می شود. بهتر است بیش از این روایت داستان را اسپویل نمکنیم تا خودتان بتوانید آن را تجربه کنید اما فقط این را بدانید که از ابتدا تا پایان داستانی خوش ساخت دارد، با دینامیک معنادار بین شخصیت ها و سکانس پایانی که شما را تحت تاثیر قرار می دهد. در هنگام انتشار، منتقدان از این فیلم استقبال کردند و در باکس آفیس نیز عملکرد بدی نداشت. اما Out of Sight (1998)‎ باید در فهرست تماشای هر کسی که به ژانر سرقت علاقه دارد وجود داشته باشد، در حالی که شوربختانه اینطور نیست.

۸- American Animals

فیلم سینمایی,فیلم های ژانر سرقت

به عنوان یکی از تازه ترین فیلم های این فهرست، American Animals (2018)‎ در واقع فرصت کافی برای جلب توجه مخاطب را نداشته است. اما در هنگام انتشار، سینماروهای بسیاری برای دین این فیلم به سینماها نرفتند. و این موضوع علیرغم داستان پیچیده فیلم در مورد چهار دانشجوست که برای سرقت از کتابخانه شان، نقشه ای پیچیده و دقیق می کشند، فیلمی که بر اساس داستانی واقعی که در سال ۲۰۰۴ در پردیس دانشگاه ترنسیلوانیا رخ داد ساخته شده است، که خود در لکسینگتون، کنتاکی واقع شده است. این فیلم از ابتدا تا پایان خود از روش های مختلفی برای رسیدنی به یک نقطه سرقت هیجان انگیز استفاده می کند. این فیلم حاوی بازی های بی نقصی از بازیگران آینده دار است، بازیگرانی مانند ایوان پیترز، بری کیوگان و بلیک جنر. در هر صورت تماشای این فیلم را به علاقمندان به ژانر تبهکاری و سرقت توصیه می کنیم.

۷- The Score

فیلم سینمایی,فیلم های ژانر سرقت

علیرغم حضور ستارگان برجسته ای در فیلم مانند رابرت دنیرو، ادوارد نورتون و مارلون براندو در آخرین نقشش، حتی ترکیب استعدادهای این سه بازیگر برجسته نیز نتوانست توجه منتقدان را به فیلم The Score (2001)‎ جلب کند. شخصیت اصلی فیلم به نام نیک که دنیرو نقشش را بازی می کند، می خواهد که دست از سرقت برداشته و زندگی معمولی با همسرش داشته باشد اما پیش از همه یک همکار جدید و بی تجربه به نام جک تلر با بازی نورتون را استخدام می کند تا آخرین سرقتش که یک سرقت تقریباً غیرممکن است را انجام دهد. و علیرغم استقبال نسبی سینماروها از فیلم در هنگام اکران، و بدست آوردن تقریباً دو برابر بودجه ۶۸ ملیون دلاری اش، این فیلم از فرانک آز به هیچ وجه مورد توجه منتقدان قرار نگرفت. نکته اینکه این فیلم حتی امروز نیز مهجور مانده و کمتر کسی در مورد آن صحبت می کند.

۶- Snatch

فیلم سینمایی,فیلم های ژانر سرقت

گای ریچی فیلمساز بریتانیایی فیلم ها کمتر شناخته شده ای در کارنامه هنری اش دارد، که بسیاری از آن ها در ژانر فرعی سرقت هستند. اما شاید بهترین فیلم او از نگاه منتقدان، فیلم Snatch (2000)‎ با بازی جیسون استاتام، استفن گراهام، برد پیت و بنیتسیو دل تورو باشد. این فیلم امروزه به عنوان یک فیلم تحسین شده و باکیفیت در نظر گرفته می شود اما در هنگام انتشار چنین نبود، علیرغم اینکه سناریو بسیار عمیق و خوش ساختی داشته و بازی های ماندگار از تمام بازیگرانش داشت. همچنین دینامیک بسیار سرگرم کننده و بامزه ای بین شخصیت ها وجود داشت و سبک کارگردانی ریچی نیز به این فیلم کمک کرد که در فهرست ما جای داشته باشد.

۵- Set It Off

فیلم سینمایی,فیلم های ژانر سرقت

به کارگردانی اف اگری گری و بر اساس سناریویی از کیت لانیر، فیلم Set It Off ساخته سال ۱۹۹۶ شاهد تلاش بسیاری از بازیگران زن آن است: جیدا پینکت، کویین لطیفه، ویویکا ای فاکس و کیمبرلی الیس. و علیرغم فروش قابل توجهی که در باکس آفیس کسب کرد- فروش ۴۱.۶ میلیون دلاری در مقایسه با بودجه ۹ میلیون دلاری اش- فیلم Set It Off تنها امتیاز ۷۱ درصد را در راتن تومیتوز کسب کرده است. اما این عدد به هیچ عنوان منعکس کننده کیفیت فیلم نیست. داستان Set It Off بسیار ساده است: داستان در لس آنجلس روایت می شود، جایی که چهار دوست برای سرقت از بانک نقشه می کشند. البته دلایل شان برای این سرقت منفعت شخصی نیست. هر شخصیت انگیزه خاص خودش را دارد، که اکثراً به بهبود شرایط زندگی برای عزیزانشان مربوط می شود. همچنین دیالوگ های هوشمندانه و سناریو هیجان انگیز باعث شده که این فیلم حال و هوایی بسیار جذاب و تاثیرگذار داشته باشد. این فیلم بدون شک در زمره کمتر دیده شده ترین و نادیده گرفته شده ترین فیلم های ژانر سرقت قرار دارد.

۴- No Sudden Move

فیلم سینمایی,فیلم های ژانر سرقت

در اینجا با فیلم دیگری در ژانر سرقت از استیون سودربرگ مواجه هستیم که علیرغم محبوبیت، یکی از شاهکارهای این ژانر است. منتقدان از آن ستایش کرده و به درستی نیز چنین کردند. اما سینماروهای عام تا حدودی زیادی با این فیلم آشنا نشدند که مایه تاسف است زیرا No Sudden Move (2021)‎ شیک ترین فیلم این فهرست با عناصر نئونوآر محسوس در هر قاب خود است. این فیلم یکی از بهترین فیلم های دهه اخیر است که دو تن از همکاران همیشگی سودربرگ، دان چیدل و بنیتسیو دل تورو در آن نقش آفرینی می کنند. اما No Sudden Move شاهد حضور ستارگانی مانند جان هام، برندن فریزر، ری لیوتا و کیران کالکین نیز هست. اگر می خواهید فهرستی از فیلم های تبهکاری در مورد سرقت تهیه کنید که باید ببینید، حتماً نام این فیلم را در این فهرست قرار دهید.

۳- Thief

فیلم سینمایی,فیلم های ژانر سرقت

به کارگردانی مایکل مان که یک فیلم تبهکاری دیگر در مورد سرقت به نام Heat (1995)‎ با حضور ستارگانی مانند آل پاچینو و رابرت دنیرو ساخت که بسیار شناخته شده تر است، فیلم Thief (1981)‎ جیمز کان را در نقش شخصیت اصلی داستان دارد. یک متخصص کهنه کار باز کردن گاوصندوق، فرانک تلاش دارد زندگی تبهکارانه را کنار بگذارد. او می خواهد از سرقت از بانک دست برداشته و با همسرش که تازگی با او آشنا شده ازدواج کند و زندگی بدون دردسری داشته باشد. اما وقتی در جریان آخرین سرقت اوضاع به هم می ریزد، داستان فیلم به شدت هیجان انگیز می شود. Thief از آن دسته فیلم هایی است که از همه لحاظ نادیده گرفته شده است: این فیلم در سینماها عملکرد ضعیفی داشت، به سختی توانست توجه منتقدان را به خود جلب کند و امروزه نیز کمتر نامی از آن شنیده می شود. به همین خاطر این فیلم در اینجا در رتبه سوم قرار گرفته و باید حتماً یک بار آن را تماشا کنید.

۲- The Lookout

فیلم سینمایی,فیلم های ژانر سرقت

به نویسندگی و کارگردانی یک فیلمساز آمریکایی کمتر شناخته شده به نام اسکات فرانک، این فیلم اولین فیلم بلند کارگردانش بود و تنها به همین دلیل باید اهمیت و اعتبار بیشتری به کیفیت آن داده می شد. اما فیلم حاوی استعدادهای بازیگری قابل توجهی است: جوزف گوردون لویت نقش شخصیت اصلی داستان به نام کریس پرت را بازی می کند. همچنین The Lookout (2007)‎ جف دانیلز را در نقش هم اتاقی اش لوییس، و ایسلا فیشر را در نقش معشوقه اش به نام لوولی لیمونز دارد. این فیلم به اندازه کافی مورد تحسین منتقدان قرار گرفت اما علیرغم بودجه ۱۶ میلیون دلاری اش، در باکس آفیس جهانی تنها ۵.۴ میلیون دلار فروخت. همچنین این فیلم اکنون تقریباً ناشناخته است هرچند در زمره باکیفیت ترین فیلم های تاریخ سینما در ژانر سرقت قرار دارد. این فیلم داستان شخصیت کریس را در نقش یک نیروی تعمیرکار بانک را روایت می کند که نقشه ای برای سرقت از همان بانکی را می کشد که خود در آن مشغول به کار است. این فیلم در هر سکانس خود هیجان انگیز و باکیفیت است و به همین خاطر در رتبه دوم این فهرست قرار گرفته است.

۱- Heist

فیلم سینمایی,فیلم های ژانر سرقت

شاید فکر کنید که طرفداران ژانر سرقت حتماً به تماشای فیلمی با نام Heist (2001)‎ خواهند رفت. اما علیرغم دیالوگ های باکیفیت و ساختاری بی نقص در سناریویی از دیوید ممت، و البته سبک کارگردانی همیشگی او، این شاهکار ژانر سرقت علیرغم بودجه ۳۹ میلیون دلاری اش تنها ۲۸.۵ میلیون دلار فروش داشت. این فیلم در واقع در باکس آفیس شکست خورد و صادقانه بگوییم که کارشناسان سینما نیز در نقدهایشان چندان نسبت به فیلم مهربانانه عمل نکردند. منتقدان خاصی مانند راجر ایبرت در هنگام انتشار از این فیلم تمجید کردند اما حتی حضور ستارگانی مانند جین هکمن، دنی دویتو و سم راکول نیز نتوانست این فیلم را به جایگاهی برساند که شایستگی اش را داشت. در این فیلم هکمن نقش جو مور را بازی می کند که رییس یک تیم سرقت حرفه ای سه نفره است، از جمله همسرش فران. اما بعد از یک سرقت ناموفق از یک جواهر فروشی در نیویورک سیتی، جو مجبور می شود از گروه سارقان کناره گیری کند. این فیلم از ابتدا تا پایان به شدت هیجان انگیز و پرتنش بوده و به همین خاطر در صدر فهرست ما قرار گرفته است.

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش