دوشنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۳:۰۶ - ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۲۱۶۸
فیلم و سینمای جهان

۵ فیلم برجسته سال ۲۰۱۸ که حتی نامزد اسکار هم نشدند

فیلم برجسته سال ۲۰۱۸,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

اوایل سال میلادی جاری شاهد برگزاری مراسم اسکار بودیم و بهترین فیلم‌های سال ۲۰۱۸ از نظر آکادمی اسکار در این مراسم انتخاب شدند. با این وجود طبق روال هر ساله بسیاری از فیلم‌هایی که واقعا شایستگی جایزه گرفتن داشتند نادیده گرفته شده و جوایز به فیلم‌هایی رسید که بیشتر با سلیقه اعضای آکادمی هم‌خوانی دارند.

 

در ادامه به ۵ فیلمی اشاره می‌کنیم که از نظر بسیاری از منتقدان و اهالی سینما در سال ۲۰۱۸ توسط آکادمی نادیده گرفته شدند و سزاوار توجه بیشتری بودند.

 

۵- ردی به جا نگذار

 

فیلم برجسته سال ۲۰۱۸,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم سینمایی «ردی به جا نگذار» (Leave No Trace) در میان فیلم‌های تحسین‌شده سال ۲۰۱۸ قرار داشت به شکلی که تقریبا اغلب منتقدان نگاه مثبتی به آن داشتند.

 

فیلم داستان ویل (با بازی بن فاستر)، یک رزمنده سابق را دنبال می‌کند که با دخترش نوعی زندگی بدوی را در پارک‌های جنگلی سپری می‌کنند. این زندگی که با جستجوی غذا، چوب، مواد اولیه و مدلی از زیستن به دور از تمدن همراه است توسط ماموران محلی مختل می‌شود. ویل مجبور است ثابت کند سلامت عقلانی دارد و سپس باید آن مدل ِ محبوب زندگی سابقش را کنار بگذارد. فشاری که در برابرش مقاومت می‌کند و در ادامه در قالب تضادهای عمیق‌تری که خود را میان پدر و دختر نمایش می‌دهد، تنش‌های بیشتری ایجاد می‌کند.

 

فیلم تاثیر جنگ بر سلامت روان و در عین حال تنهایی زیست انسان مدرن را دست‌مایه کار قرار داده. ویل که در جنگ عراق حضور داشته یک واقعه تروماتیک را در جنگ تجربه کرده و در نتیجه دچار نوعی اختلال روانی (احتمالا اختلال استرسی پس از آسیب روانی) شده است. پدر باید با ترس‌ها و دیوهای درونی‌اش مواجه شود در عین حال که وظیفه تربیت دخترش را هم برعهده دارد. وظیفه‌ای که اتفاقا در آن عملکرد بدی هم نداشته.

 

دبرا گرانیک کارگردان ردی به جا نگذار فیلمی ساخته گیرا با درون‌مایه‌ای درخشان و بازی‌هایی تاثیرگذار. نقش تام (دختر ویل) که توسط توماسین مک‌کنزی ایفا شده به شدت مورد توجه قرار گرفت و به نظر می‌رسد قطعا می‌توانست در میان نامزدهای جایزه بهترین بازیگر زن نقش فرعی قرار بگیرد. بازی بن فاستر شایسته نامزدی در بخش بهترین بازیگر نقش اصلی مرد بود و خود فیلم هم می‌توانست به عنوان یکی از گزینه‌های بهترین فیلم سال قرار بگیرد. در مجموع ردی به جا نگذار با کمترین میزان توجه باید نامزد یکی از سه رشته مورد اشاره می‌بود.

 

۴- گناهکار

 

فیلم برجسته سال ۲۰۱۸,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم سینمایی «گناهکار» (The Guilty) داستان اسگر، افسر پلیسی را روایت می‌کند که در بخش مرکز تماس‌های اضطراری پلیس مسئول بررسی تحقیقات درباره یک پرونده قدیمی شده است.

 

اسگر در این مرکز یک تماس مشکوک و عجیب دریافت می‌کند؛ تماسی از سوی یک زن ترسان که ظاهرا دزدیده شده. ماجرا با پیشرفت فیلم پیچیده‌تر می‌شود و ابعاد مرموزتری پیدا می‌کند.

 

این تریلر پرتعلیق صرفا در یک موقعیت شامل دو اتاق و ظرف دو هفته فیلم‌برداری شده. اما با این وجود موفق می‌شود جوی پرتنش و بسیار قدرتمند ایجاد کند. ساختار روایی فیلم هم جذابیت ویژه خود را دارد و اساسا موتور محرک و پیش‌برنده روایت در این اثر سینمایی مجموعه‌ای از تماس‌ها و مکالمه‌های تلفنی است. تماس‌هایی که نه تنها قادرند قصه‌ای واقع‌گرایانه‌ تصویر کنند، در عین حال فیلم را به سوی یک نقطه اوج تاثیرگذار هدایت می‌کنند.

 

گناهکار اثری دانمارکی که از نظر ساختاری شباهت‌هایی با درام بریتانیایی لاک (Locke) دارد، فیلمی کم بودجه است که موفق شده به عمق شخصیت‌ها نزدیک شود. افزون بر این‌ها،‌ بازی شگفت‌انگیز یاکوب سیدرگرن در کنار گره‌های داستان و فیلم‌برداری درخشان فیلم یک درام پلیسی ماندگار خلق کرده است.

 

فیلم سینمایی گناهکار می‌توانست در میان نامزدهای نهایی بخش بهترین فیلم‌های غیرانگلیسی زبان اسکار قرار بگیرد. همچنین بازیگر مرد نقش اصلی فیلم شایستگی قرار گرفتن در میان نامزدهای بخش بهترین بازیگر نقش اصلی را داشت.

 

۳- مرد سگی

 

فیلم برجسته سال ۲۰۱۸,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

«مرد سگی» (Dogman) که آخرین ساخته ماتئو گارونه فیلم‌ساز شناخته‌شده ایتالیایی است یکی از آثار درخشان سینمای ایتالیا در سال ۲۰۱۸ بود. فیلم درباره مرد فروتنی به نام مارچلو است که قصد دارد از یک خلافکار خشن انتقام بگیرد؛ خلافکاری که کل افراد محل را تحقیر می‌کند.

 

مرد سگی درامی پرتنش است درباره فردی مودب و آرام که کارد به استخوانش رسیده و از سرکوب و تحقیرشدن به تنگ آمده است. گارونه که در میان آثارش ساخت فیلم «گومورا» (Gomorra) را هم در کارنامه دارد، فیلم قدرتمند دیگری درباره ناامیدی، فروماندگی انسان و اخلاقیات ساخته است. فیلمی که می‌تواند به بهترین شکل مردی را تصویر کند که دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد و به همین خاطر چیزی برای ترسیدن هم ندارد.

 

مرد سگی داستان مدرن ِ انتقام و آسودگی متعاقب آن و در عین حال یک روایت تاثیرگذار از روابط انسانی است. گرچه فیلم در جشنواره کن تا حدی مورد توجه قرار گرفت و بازیگر فیلم هم جایزه بهترین بازیگری را دریافت کرد اما در مراسم اسکار کاملا نادیده گرفته شد.

 

۲- تو هرگز واقعا اینجا نبودی

 

فیلم برجسته سال ۲۰۱۸,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

لین رمزی که یکی از بهترین کارگردان‌های زن قرن بیست و یکم شناخته می‌شود این بار هم اثر با کیفیت دیگری ساخته. «تو هرگز واقعا اینجا نبودی» (You Were Never Really Here) که در سال ۲۰۱۷ ساخته شده اما به دلیل انتشار در ایالات متحده در لیست فیلم‌های سال ۲۰۱۸ قرار دارد که توسط اسکار مورد بی‌توجهی قرار گرفته‌اند.

 

در فیلم تو هرگز واقعا اینجا نبودی، جو یک رزمنده قدیمی که هیچ ترسی از مرگ ندارد در ماجرایی پیچیده و امنیتی مربوط به سواستفاده از کودکان درگیر می‌شود. گرچه او از مرگ نمی‌هراسد اما باید با بحران‌های روانی شدید درونی‌اش مبارزه کند. گرچه از شرایط بی‌ثبات روانی و توهم رنج می‌برد در تصمیمش برای نجات یک دختر نوجوان گم‌شده مصمم است.

 

ساخته لین رمزی شباهت‎های قابل توجهی با فیلم سینمایی «راننده تاکسی» (Taxi Driver) اثر مارتین اسکورسیزی دارد. مردی از جنگ برگشته، بحران‌های درونی،‌ دخترکی جوان که تحت سواستفاده قرار دارد، تلاش برای برقراری نوعی عدالت در مقیاسی کوچک و چندین و چند عنصر مشابه دیگر.

 

بازی واکین فینیکس از دیگر نقاط قوت فیلم است که باعث شده یک ضد قهرمان به یاد ماندنی در این اثر سینمایی آفریده شود. مردی تیره و تار، بی‌باک، خشن که باید با اندیشه‌های درونی‌اش بجنگد و در عین حال به نوعی معنای حقیقی زندگی‌اش را جست‌وجو می‌کند. با وجود نقاط قوت یادشده «تو هرگز واقعا اینجا نبودی» در میان فیلم‌هایی قرار داشت که به شکلی باورنکردنی مورد بی‌توجهی آکادمی اسکار قرار گرفت.

 

۱- سوختن

 

فیلم برجسته سال ۲۰۱۸,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم سینمایی «سوختن» (Burning) محصول کشور کره جنوبی درباره پسر جوانی است که یکی از همکلاسی‌های سابقش را پس از مدتی ملاقات می‌کند و با او درگیر رابطه‌ای عاطفی می‌شود. رابطه‌ای که مدتی بعد با ورود یک پسر جوان، مرموز و ثروتمند ابعاد پیچیده‌تری می‌یابد.

 

سوختن حال و هوایی رمزآلود دارد. ریتم فیلم کند است و در میان تریلرهای به اصطلاح Slow-burning قرار دارد که به تدریج و آهسته اما عمیقا بر مخاطب اثر می‌کنند.

 

بازی‌ها، فیلم‌نامه، فیلم‌برداری و کارگردانی فیلم برجسته و درخشان است و به همین دلیل هم در میان فیلم‌های بسیار تحسین‌شده سال ۲۰۱۸ قرار گرفت که پای ثابت اغلب لیست‌هایی بود که تحت عنوان بهترین فیلم‌های سال منتشر شدند.

 

با وجود همه این نکات فیلم سینمایی سوختن حتی در میان نامزدهای بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان اسکار هم حضور نداشت تا یک‌بار دیگر سلیقه‌ی بعضا عجیب و غریب‌ اعضای آکادمی نمایان شود.

 

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش