پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
۱۵:۲۴ - ۰۲ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۰۴۷۸
فیلم و سینمای جهان

۱۰ اثر پروانه ای باورنکردنی و ساده که مسیر تاریخ را به طور کلی تغییر دادند [قسمت اول]

اتفاقات قرن گذشته,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

بدون شک شما نیز عبارت «اثر پروانه ای» (Butterfly Effect) را شنیده اید. اما معنای آن چیست؟ گاهی اوقات یک تصمیم کوچک و ظاهراً ساده می تواند همه چیز را به شکل باورنکردنی تغییر دهد. بر اساس تئوری آشوب، هر تغییر کوچکی می تواند آشوبی بزرگ به پا کند یا یک بی نظمی منظم را از کنترل خارج نماید. برخی از بزرگ ترین اتفاقات و لحظات قرن گذشته به دلیل تصمیماتی ساده و کوچک به تغییراتی بزرگ در مسیر جهان منتهی شده اند.

اتفاقات قرن گذشته,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

چیزهای کوچکی مانند جا گذاشتن یک نسخه از مجله ای سیاسی در داخل یک آرایشگاه مردانه یا در پیش گرفتن مسیری اشتباه توسط یک راننده باعث وقوع رویدادهایی شده که رهبران جهان را تغییر داده و حتی جنگ هایی بزرگ را پدید آورده اند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با تصمیماتی کوچک در قرن گذشته آشنا کنیم که اثر پروانه ای داشته و به کلی مسیر تاریخ را تغییر دادند.

۱۰- یک پسربچه کوبایی باعث وقوع جنگ عراق می شود

اتفاقات قرن گذشته,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

وقتی که صدام حسین پس از ماه ها رسیدگی به اتهاماتش در دادگاه در کمپ عدالت در مقابل دار اعدام ایستاد اصلاً فکر نمی کرد که تمام اتفاقاتی که او را به اینجا رساند به خاطر یک پسربچه کوبایی رخ داد که برای رسیدن به ایالات متحده سوار قایق شد. شاید باورکردنی نباشد اما الیان گونزالز به شکلی غیرمستقیم و باورنکردنی باعث وقوع جنگ عراق و ساقط شدن صدام حسین شد. البته الیان گونزالز کسی نبود که به جرج بوش گفت عراق سلاح های کشتار جمعی در اختیار دارد اما او کسی است که در رسیدن جورج بوش به ریاست جمهوری نقش داشت. بوش در یکی از نزدیک ترین رقابت های تاریخ ریاست جمهوری ایالات متحده به این مقام دست یافت.

اتفاقات قرن گذشته,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

او آرای الکترال ایالت فلوریدا را تنها با ۵۳۷ رأی بیشتر نسبت به رقیبش بدست آورد و آرای الکترال همین ایالت بود که باعث پیروزی او شد. و اما ارتباط این پیروزی و این آرا با الیان گونزالز چه بود؟ در واقع جرج بوش این آرا را به خاطر گونزالز بدست آورد. جامعه کوبایی-آمریکایی های فلوریدا چنان از رویکرد دموکرات ها در ماجرای بسیار جنجالی حضانت این پسربچه که از کوبا به ایالات متحده فرار کرده بود و در نهایت به کوبا مسترد شد، خشمگین بودند که ۵۰٫۰۰۰ نفر از آن ها برخلاف گذشته به جمهوری خواهان رأی دادند. این بدان معنا بود که اگر الیان گونزالز سوار قایق نشده و به آمریکا نمی آمد، ال گور رییس جمهور ایالات متحده شده، احتمالاً جنگ عراق نیز هیچگاه رخ نمی داد و البته اکنون دنیا جای متفاوتی برای زندگی بود.

۹- جری رایان باعث رسیدن باراک اوباما به ریاست جمهوری شد

اتفاقات قرن گذشته,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

شاید صدام حسین نمی دانست که الیان گونزالز به شکل غیرمستقیم موجبات سقوط و اعدام او را فراهم کرده بود اما باراک اوباما پس از رسیدن به اتاق بیض شکل به عنوان اولین رییس جمهور سیاهپوست تاریخ ایالات متحده به خوبی می دانست که این موفقیت را تنها به خاطر جری رایان بدست آورده است، زنی که در سریال «پیشتازان فضا: وویجر» (Star Trek Voyager) نقش بورگ، هفت از نه را بازی می کرد.

مسیر باراک اوباما در رسیدن به ریاست جمهوری از دوران سناتور بودنش شروع شد و او پیش از همه چیز باید به مقام سناتوری می رسید. مردی که اوباما برای رسیدن به این مقام با او رقابت می کرد همسر جری رایان، جک رایان، بود. اگر چه سخت است به این سوال پاسخ دهیم که آیا اوباما بدون کمک جری می توانست شوهر او را شکست دهید یا خیر اما به دلیل رفتارهای جنسی نامعقول جک رایان نسبت به همسرش، وی نتوانست بر اوباما پیروز شد.

اتفاقات قرن گذشته,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در طول دوران رقابت های انتخاباتی مجلس سنا، اسناد مربوط به طلاق رایان ها به بیرون درز کرد که نشان می داد رایان سعی داشته همسرش را به کلوب های شبانه خاصی ببرد. جری رایان در اسناد طلاق خود که به دادگاه عرضه شد چنین نوشته بود: «کلوبی عجیب با قفس، شلاق و دیگر ابزارهایی بود که از سقف آویزان شده بودند». به ادعای او، جک از او خواسته بود که در این کلوب با وی رابطه جنسی داشته باشد در حالی که زوجی دیگر شاهد این کار بودند، اما ظاهراً جری نپذیرفته بود.

این رسوایی باعث شد که جک رایان از رقابت ها کنار بکشد و در شرایطی که او کنار رفته بود اوباما توانست به سادگی پیروز رقابت شود. با تثبیت جایگاه خود به عنوان یک سناتور، اوباما به سمت تبدیل شدن به اولین رییس جمهور سیاهپوست ایالات متحده قدم برداشت، تماماً به این خاطر که جک رایان خواست در یک کلوب شبانه عجیب و غریب مخصوص منحرفان جنسی با همسرش رابطه جنسی نامتعارفی داشته باشد.

۸- وودرو ویلسون یک نامه را نادیده گرفت و جنگ ویتنام آغاز شد

اتفاقات قرن گذشته,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در سال ۱۹۱۹، وودرو ویلسون به عنوان رییس جمهور وقت ایالات متحده در کاخ ورسای و در کنفرانس صلح پاریس حضور یافته بود که نامه ای از یک سوسیالیست جوان دریافت کرد، نامه ای که در آن از ویلسون خواسته شده بود به وی وقت ملاقات بدهد. ویلسون برنامه بسیار شلوغی داشت و این نامه و درخواست او را نادیده گرفت، تصمیمی که با رشته ای اتفاقات دنبال شده و در نهایت به جنگ ویتنام منجر شد. این مرد جوان کسی جز هو شی مین، رهبر آینده کمونیست های ویتنامی، نبود که در آن زمان هنوز در مواجهه با ایده های مخالف خود پذیراتر بود. تمام چیزی که هو شی مین جوان در آن دوران می خواست استقلال ویتنام از فرانسه بود. او از استقلال آمریکا الهام گرفته و امیدوار بود که رییس جمهور این کشور رنج های مردم ویتنام را درک نموده و به آن ها کمک کند که از زیر استعمار فرانسه خارج شوند.

اتفاقات قرن گذشته,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

اما ویلسون او را نادیده گرفت و از همان روز به بعد دیدگاه هو شی مین نسبت به ایالات متحده تغییر کرد. او که از آمریکایی ها جواب رد شنیده بود به سراغ اتحاد جماهیر شوروی رفت، جایی که در آنجا با مارکسیسم آشنا شده و پس از ملاقات با تروتسکی و استالین به یک کمونیست سرسخت و متحجر تبدیل شد. وقتی که ویتنام توانست استقلال خود را از فرانسه بدست آورد، هو شی مین رهبری کمونیست های این کشور را بر عهده داشت که باعث دودستگی در کشور شده بودند. بدین ترتیب آمریکا وارد عمل شده و جنگ ویتنام آغاز شد اما اگر سال ها قبل رییس جمهور ایالات متحده دقایقی از وقت خود را به مرد جوان ویتنامی داده بود جنگ ویتنام با صدها هزار کشته رخ نمی داد و امروز شاهد حکومتی متفاوت در ویتنام بودیم.

۷- یک دعوای ساده در کافه باعث برگزیت شد

اتفاقات قرن گذشته,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

وقتی که بریتانیایی ها در یک رفراندوم جنجالی به خارج شدن از اتحادیه اروپا رأی مثبت دادند، اکثر مردم جهان در بهت و حیرت فرو رفتند که در دنیای کنونی چگونه امکان چنین تصمیمی وجود دارد. اما پاسخ به این سردرگمی چندان هم دور و پیچیده نبود زیرا منبع این تصمیم در یک مکان عیش و نیش کوچک در کاخ وست مینستر به نام  Stranger’s Bar قرار داشت.

این همان جایی بود که در سال ۲۰۱۲، اریک جویس، عضو سابق پارلمان بریتانیا از حزب کارگر مست کرده و فریاد زد که از حضور افراد زیادی از حزب رقیب در کافه خشنود نیست و شروع به درگیری با اعضای حزب توری ها کرد. در نهایت نیروهای پلیس وارد شده و او را دستگیر کردند. روز بعد حزب کارگر مجبور به اخراج جویس شد. ضربات مشت جویس در حالت مستی به رشته ای از اتفاقات  منجر شد که در نهایت با تصمیم این کشور برای خروج از بریتانیا همراه شد.

اتفاقات قرن گذشته,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در ابتدا شیوه انتخاب جایگزین برای جویس در حزب کارگر مورد انتقاد قرار گرفته و در ادامه اد میلیبند به عنوان رهبر حزب برای رد کردن ادعاها مبنی بر فروش جایگاه جویس، اعلام کرد که هر کسی که بتواند تنها ۳ پوند بپردازد می تواند به حزب او پیوسته و رأی دهد. هزاران نفر به درخواست او پاسخ داده و یک رهبر جدید برای حزب انتخاب کردند: جرمی کوربین! کوربین بدون قانون سه پوندی نمی توانست آن همه رأی را بدست آورد و بسیاری او را مقصر ماجرای برگزیت می دانند. اعضای حزب نیز او را به خاطر این ماجرا سرزنش کرده و پس از ماجرای رفراندوم یک جنبش عدم اعتماد به کوربین در درون حزب کارگر شکل گرفت. اما دیگر دیر شده بود و بریتانیا از اتحادیه اروپا جدا خواهد شد تنها به این دلیل که یک مرد مست در کافه ای کوچک دنبال دعوا می گشت.

۶- مربی گفتار درمانی پادشاه باعث شکل گیری شبکه فاکس نیوز شد

اتفاقات قرن گذشته,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

اگر فیلم «سخنرانی پادشاه» (The King’s Speech) را دیده باشید بدون شک نام لیونل لوگ را شنیده اید او مربی گفتار درمانی بود که به شاه جرج ششم کمک کرد بر لکنت خود پیروز شود.

شاید او فکر کند که کمک به یکی از اعضای خاندان سلطنتی بریتانیا بزرگ ترین تاثیری بوده که بر جهان داشته است اما بدون این که بداند، لوگ به شکلی دیگر مسیر تاریخ را نیز تغییر داد. او در واقع مسئول سیاست های مدرن ایالات متحده نیز هست. قبل از آنکه لوگ به خدمت پادشاهان بریتانیا دربیاید، به یک خبرنگار خوش آتیه به نام کیت مورداک کمک کرد که به لکنت زبان شدیدش غلبه کند. او این کار را کرد و به لطف او کیت مورداک به عنوان یک غول عرصه روزنامه نگاری و خبرپراکنی به شهرت و موفقیت خیره کننده ای دست یافت. وقتی که کیت درگذشت، کمپانی اش را به پسرش، روپرت مورداک، بخشیده بود.

اتفاقات قرن گذشته,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

مورداک پسر نیز یک بنگاه خبری بزرگ و سرانجام شبکه فاکس نیوز را تاسیس کرد. اما فاکس نیوز چیزی فراتر از یک پایگاه و شبکه خبری است، این ارگان خبری یک نیروی قدرتمند است که شیوه تفکر آمریکاییان را تغییر داده است. بر اساس مطالعات، بیش از ۸ درصد کسانی که تماشاگر این شبکه بوده اند دیدگاه سیاسی شان تغییر کرده و از دموکرات بدون دست برداشته و به طرفداران جمهوری خواهان پیوسته اند. بدین ترتیب به فاکس نیوز لقب «مهم ترین بازیگر موثر» در انتخابات آمریکا داده شده است. بدون این بنگاه خبری و قدرت آن، جریان تی پارتی (Tea Party) هیچگاه رخ نمی داد و جرج بوش انتخابات سال ۲۰۰۰ را باخته بود. از این رو عادلانه نیست که تنها الیان گونزالز کوبایی را مقصر جنگ عراق بدانیم بلکه باید لیونل لوگو را نیز به خاطر تاثیرش در این ماجرا مقصر دانست.

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش