چهارشنبه ۰۸ آذر ۱۴۰۲
۱۰:۲۸ - ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۰۲۶
تئاتر شهر

چرا پرونده‌ی «شیرهای خان بابا سلطنه» بسته شد؟

گلاب آدینه,اخبار تئاتر,خبرهای تئاتر,تئاتر
بازیگر و کارگردان نمایش «شیرهای خان‌بابا سلطنه» با اشاره به پایان اجرای این نمایش و حضور ۴۰ هزار نفری که به تماشای آن نشستند، گفت: خوب است برخی متولیان و ناظران حوزه فرهنگ و هنر اجازه دهند دعواها بر صحنه‌ی تئآتر یا بر پرده‌ی سینما اتفاق بیفتد و بسیاری از مسائل پیش از آنکه به خیابان‌ها کشیده شود روی صحنه مطرح شود چرا که این اصلن یکی از کارکردهای هنر است.

به گزارش ایسنا، نمایش «شیرهای خان‌باباسلطنه» که یک شادی‌آورِ موسیقایی (کمدی موزیکال) است از شهریور سال گذشته و در سه بازه‌ی زمانی اجرای خود را در  تئاتر «شهرزاد» آغاز کرد.

 

در این نمایش گلاب آدینه نقش «سیاه» را بازی می‌کرد و با توجه به ریتم شاد نمایش مخاطبان زیادی از آن استقبال کردند به طوری که در سال جدید هم اجرایش ادامه پیدا کرد و سرانجام چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه این نمایش با صحنه خداحافظی کرد.

 

البته مطلب منتشر  شده از سوی یکی از بازیگران نمایش حاکی از آن است که این نمایش اگرچه در زمان معین به پایان رسید اما امکان تمدید اجرا، به دلیل برخی فشارها به اداره کل هنرهای نمایشی وجود نداشته است.

 

دراین راستا افشین هاشمی در گفت‌وگویی با ایسنا بیان کرد: مجوز نمایش «شیرهای خان‌باباسلطنه» تا  ۱۹ اردیبهشت‌ماه اعتبار داشت و تا آن زمان، این نمایش با حمایت مرکز هنرهای نمایشی و اعضای شورای نظارت مرکز روی صحنه بود که از همه‌ی آن‌ها سپاسگزارم.

 

او افزود: عدم تمدید نمایش براساس تعامل بین گروه اجرا و مدیر مرکز هنرهای نمایشی (شهرام کرمی) در شرایط فعلی اتفاق افتاد یعنی تصمیمی خودخواسته از طرف ما و در پاسخ به همراهی‌ای بود که مرکز در ۱۳۰  اجرای نمایش به این گروه داشت.

 

وی خاطرنشان کرد: این تصمیم هیچ معنای دیگری ندارد و اینطور نبوده که نمایش توقیف شده باشد. البته اگر به مرکز هنرهای نمایشی اعمال نظر و فشاری وارد شده باشد را بهتر است خودشان توضیح دهند، اما با توجه به اینکه آقای کرمی از تئاتری‌های باسابقه و هم‌نسل من است و تقریبا با هم تئاتر را شروع کرده‌ایم، حرفش هر چه باشد هم به آن اطمینان دارم و هم احترام می‌گذارم.

 

هاشمی در ادامه با بیان اینکه تغییرات نمایش «شیرهای خان‌باباسلطنه» از اجرای اول بسیار جزئی در حد ۱۰ جمله بوده است گفت: وقتی پس از حاشیه‌های ایجادشده، اعضای شورای نظارت چنین تغییراتی را از ما خواستند، انجام دادیم و تا پایان به آن متعهد بودیم. این تغییرات در حد واژه‌هایی بودند که برای بعضی افراد باعث تعابیر غلطی می‌شد که نه گروه اجرایی به دنبال آن است و نه مرکز هنرهای نمایشی. در نتیجه امکان بعضی بهانه‌جویی‌ها حذف شد.

 

این کارگردان و بازیگر درباره تمدید نمایش هم اظهار کرد: برای تمدید قصد ما این بود که تا زمانی که تماشاگر داریم نمایش را ادامه دهیم، اما این فقط خواست ما بود و اگر در این مرحله، مدیران تئاتر که تاکنون با ما همراه بوده‌اند، احساس کنند نمایش دارد مشکلاتی برای‌شان به وجود می‌آورد ترجیح می‌دهیم با  آن‌ها همکاری کنیم، بویژه آن که ما لذت اجرای نمایش خود را برده‌ایم و جمعا بیش از چهارماه روی صحنه بودیم.

 

هاشمی همچنین درباره همان عده‌ای که با تعابیر اشتباه سبب بروز مشکل برای اجرای یک نمایش می‌شوند، گفت: به نظرم اشتباه آن‌ها این است که فکر می‌کنند تئاترها همیشه راجع به زمان حال حرف می‌زند در صورتی که لزوما این‌گونه نیست. در واقع تئاتر می‌تواند شرایطی را فرض یا پیش‌بینی کند و درباره آن شرایط و نتایج آن صحبت ‌کند. اتفاقا به نظرم کسانی که به دنبال تعابیر دیگری هستند به‌جای تنگ‌نظری باید از این فرصت استفاده کنند و بشنوند و ببینند که یک گروه اجرایی با هزاران تماشاگرش، به درست یا غلط، دارند فرضی را مطرح می‌کنند که مثلا اگر فلان اتفاق بیفتد بهمان نتیجه را دارد؛ چه امکانی بهتر و زنده‌تر از این برای نظرسنجی از قلب اجتماع؟ اصلا تئاتر یکی از بهترین امکانات برای همین گفت‌وگوها است و چه بهتر اگر فرض‌ها و نتایجش، روی صحنه به نمایش درآیند تا اینکه بعدتر بی‌گفت‌وگو و با خشونت در خیابان‌ها گفته شود.

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه لقمان حکیم زندگینامه لقمان حکیم و روایت های قرآنی وی

دوران زندگی: دوران حضرت داوود

محل تولد: حبشه

شهرت: لقمان حکیم

محل دفن: فلسطین یا ناحیه راشدیه در شمال بغداد

زندگینامه لقمان حکیمبیوگرافی لقمان حکیم

ادامه
 محمدرضا حیاتی بیوگرافی محمدرضا حیاتی مجری اسبق صدا و سیما / حواشی زندگی وی

تاریخ تولد: ۲۷ دی ۱۳۳۴

محل تولد: آبادان

محل زندگی: تهران

حرفه: گوینده و مجری صدا و سیما 

شروع فعالیت: ۱۳۵۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته علوم سیاسی

ادامه
زندگینامه آرتمیس یکم زندگینامه آرتمیس یکم نخستین بانوی دریاسالار ایرانی

تولد: سده ۵ (پیش از میلاد)، هالیکارناس

سلطنت: ۴۶۰–۴۸۴ پیش از میلاد

جانشین: ۴۸۴ پیش از میلاد

تاجگذاری: پیسیندلیس

درگذشت: سده ۵ (پیش از میلاد)

ادامه
یسنا میرطهماسب بیوگرافی یسنا میرطهماسب بازیگر نوظهور سینما

تاریخ تولد: ۲۸ فروردین ۱۳۷۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت:  سال ۱۳۹۱ تاکنون

تحصیلات: دانشجوی رشته معماری

ادامه
زر امیرابراهیمی بیوگرافی زر امیرابراهیمی و حواشی زندگی او (+تصاویر)

تاریخ تولد: ۱۸ تیر ۱۳۶۰ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: سال ۱۳۷۸ تاکنون

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته بازیگری تئاتر

ادامه
جرمی دوکو بیوگرافی جرمی دوکو فوتبالیست تازه نفس

تاریخ تولد: ۲۷ می ۲۰۰۲

محل تولد: آنتورپ، بلژیک

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: منچستر سیتی، تیم ملی بلژیک

پست: مهاجم

ادامه
صدیقه وسمقی بیوگرافی صدیقه وسمقی فعال سیاسی اجتماعی

تاریخ تولد: سال ۱۳۴۰

محل تولد: تهران

محل زندگی: ایران

حرفه: شاعر، نویسنده، مترجم، اسلام‌پژوه، حقوق‌دان، تحلیل‌گر مسائل سیاسی و اجتماعی، استاد دانشگاه

تحصیلات: دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی در دانشگاه تهران

آثار: «زن، فقه، اسلام» - «حتماً راهی هست» و …

ادامه
جوزف جان تامسون زندگینامه جوزف جان تامسون

تاریخ تولد: منچستر، منچستر بزرگ

محل تولد: ۳۰ اوت ۱۹۴۰

ملیت: بریتانایی

حرفه: فیزیکدان

شهرت: مدل تامسون، کشف الکترون و ایزوتوپ، پراکندگی تامسون، طیف‌سنجی جرمی، کار بر روی خواص الکتریکی گازها

محل تحصیل: دانشگاه منچستر، دانشگاه کمبریج

ادامه
احسان قائم مقامی بیوگرافی احسان قائم مقامی اولین استاد بزرگ شطرنج ایران

تاریخ تولد: ۲۰ مرداد ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: شطرنج باز

عنوان: استاد شطرنج ایران

بهترین ریتنیگ: ۲۶۸۹

رنکینگ: ۳۸۷

ادامه
دیالوگ ونزدی,دیالوگ سریال ونزدی,دیالوگ هایی از ونزدی

دیالوگ ونزدی ونزدی ( Wednesday) مجموعه ای تلویزیونی در ژانر کمدی، ترسناک، ماوراء طبیعی و داستان بلوغ است که بر اساس شخصیت ونزدی آدامز ساخته شده‌ است. جنا اورتگا در نقش ونزدی آدامز، یک دختر ۱۶ ساله که دارای قدرت‌های فرا حسی است. او به دلیل ایجاد شرارت در مدارس دیگر به آکادمی نِوِرمور فرستاده می‌شود. یکی از ویژگی های ونزدی این هست که به هیچ کسی اهمیت نمی دهد و نگرانی های دیگران برای او ارزشی نداره و بسیار حاضر جواب است. در ادامه این مقاله سرپوش  به معروف ترین دیالوگ های سریال ونزدی پرداخته ایم. دیالوگ معروف از ونزدی آدامز: آماتورهایی مثل شما آبروی گروگان گیری را میبرند. دیالوگ های سریال ونزدی: من فکر نمیکنم از همه بهترم، فقط اینکه از تو بهترم دیالوگ ونزدی  به دوستش: هر وقت حالم بهم خورد به تو فکر میکنم. دیالوگ هایی از ونزدی: من طوری رفتار می‌کنم که انگار مهم نیست اگر کسی من رو دوست نداشته باشه. در اعماق وجودم پنهانی از آن لذت می برم. دیالوگ هایی از ونزدی آدامز: من به انتقام باور دارم، معمولا هم خیلی گرم و با درد زیاد درستش می‌کنم. حاضرجوابی های ونزدی: دوست شما بودن باید با یک برچسب هشدار دهنده همراه باشد. دیالوگ های به یاد ماندی ونزدی آدامزی جالب ترین دیالوگ های ونزدی:  احساسات مساوی با ضعف است. دیالوگ هایی مشهور در سریال ونزدی: ونزدی دختر رویاهای شما نیست. او کابوس شماست. دیالوگ جذاب ونزدی: جالب ترین گیاهان در سایه رشد می کنند. پاسخ های ونزدی به دوستانش: من به بهشت یا جهنم اعتقاد ندارم، اما به انتقام اعتقاد دارم! دیالوگ مشهور ونزدی آدامز: هرکس کفش های پاشنه بلند را اختراع کرد، به وضوح یک شکنجه گر در کنارش بوده. دیالوگ های کاراکتر اصلی سریال ونزدی: تو دلیلی هستی که میفهمم چقدر ضروری است که هرگز خود را از دست ندهم. گردآوری: بخش هنر و سینما بیتوته

ویژه سرپوش