همانطور که میدانیم، شتاب صفرتا صد کیلومتر یک خودرو، از اهمیت بالایی برای عاشقان خودرو و البته کسانی که محصول جدیدی را میخرند، برخوردار است. البته این را نیز باید در نظر گرفت، هنگامیکه خودروسازان این عدد را برای شتاب صفرتا صد محصولاتشان اعلام میکنند، آن عدد در شرایط ایده آل و با استفاده از یک راننده حرفهای بهدستآمده است.
بااینحال، این همان عددی خواهد بود که میتواند میزان تندی یک خودرو و شالوده عملکردی آن را در قالب یک عدد بهصورت زمان، به نمایش درآورد و حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد.
در این مطلب، قصد داریم تا شما عزیزان را با ابرخودروهایی آشنا کنیم که توانستهاند مسافت یکچهارم مایل یا همان ۴۰۰ متر را با بالاترین سرعت و کمترین زمان ممکن به ثبت برسانند. البته شاید این اعداد، چندان کاربردی برای رانندگیهای روزمره و مسافتهای داخل شهری با خودروهای معمولی نداشته باشند اما شناخت این نوع از ابرخودروهای پرسرعت، جذابیتهای خاص خود را دارد.
لامبورگینی اونتادور
۴۰۰ متر: ۱۰.۴ ثانیه
بالاترین سرعت در این مسیر: ۲۲۷.۴ کیلومتر بر ساعت

اونتادور، یک ابرخودروی جذاب و خوشچهرهای است که با چهره تهاجمی و طراحی فوق جذاب به سبک ایتالیاییاش، دلباختگان زیادی در سراسر دنیا دارد؛ اما ازآنجاییکه داریم در مورد لامبورگینی صحبت میکنیم، این شرکت ایتالیایی به بحث طراحی بسنده نکرده و یک هیولای جذاب را تولید کرده است.
قلب تپنده حجیم ۶.۵ لیتری ۱۲ سیلندر اونتادور، میتواند ۷۳۰ اسب بخار قدرت و ۶۹۰ نیوتون متر گشتاور تولید کرده و قدرت و گشتاور خود را از طریق یک جعبهدنده ۷ سرعته خودکار، به چرخهای خودرو منتقل کند. نسخههای SV و SVJ اونتادور نیز بدون شک، زمان نه خیلی متفاوت ولی بهتری را نسبت به نسخه معمولی اونتادور، خواهند داشت.
لامبورگینی هوراکان پرفورمانته
۴۰۰ متر:۱۰.۲ ثانیه
بالاترین سرعت در این مسیر:۲۱۸.۸ کیلومتر بر ساعت

بازهم یک خودروی جذاب دیگر از طرف شرکت لامبورگینی که اگرچه ازنظر ظاهر و طراحی خارجی، جذابیت و حالت تهاجمی کمتری نسبت به برادر بزرگتر خود یعنی اونتادور دارد اما به خاطر داشتن وزن کمتر، زمان کمتری را نیز در این مسیر ۴۰۰ متری، نسبت به اونتادور به ثبت رسانده است. زمانی که کمبود سرعت و قدرت آن را نسبت به اونتادور، جبران کرده است.
هوراکان پرفرومانته، ۶۴۰ اسب بخار قدرت و ۵۹۹ نیوتون متر گشتاور تولید کرده و این قدرت را از طریق یک جعبهدنده ۷ سرعته دو کلاچه، منتقل میکند.
بوگاتی ویرون ۱۶.۴
۴۰۰ متر: ۱۰.۱ ثانیه
بالاترین سرعت در این مسیر: ۲۲۸.۵ کیلومتر بر ساعت

یک موتور ۱۶ سیلندر (W16) که دارای ۴ عدد توربوشارژ نیز هست، میتواند قدرت بسیار بالایی را تولید کند. خودرویی که باهدف سریعترین خودروی جهان بودن، به تولید رسید و در سال ۲۰۰۶، ویرون باقدرت ۹۸۷ اسب بخار و گشتاور ۱۲۵۰ نیوتون متر، بازی را برای رقیبان به همریخت.
هنسی ونوم جی تی
۴۰۰ متر: ۹.۹ ثانیه
بالاترین سرعت در این مسیر: ۲۶۰.۷ کیلومتر بر ساعت

هنسی ونوم نتوانست بهعنوان سریعترین خودروی جهان واجد شرایط شود زیرا بهجای اینکه حداقل ۳۰ دستگاه از آن تولید شود، تنها ۱۳ عدد از ونوم به تولید رسید. بااینحال، موتور قدرتمند ۷ لیتری ۸ سیلندر ونوم، با استفاده از توربوشارژ دوقلو، میتوانست ۱,۲۴۴ اسب بخار قدرت را در کنار ۱,۵۶۶ نیوتون متر گشتاور، به راننده خود هدیه دهد.
زمان این خودرو دررسیدن به مسافت ۴۰۰ متر، کمتر از ۱۰ ثانیه بوده و نکته جالب در مورد ونوم در این مسات این است که این خودرو باجعبهدنده دستی، مورد آزمایش قرارگرفته است.
مک لارن ۷۲۰S
۴۰۰ متر: ۹.۹ ثانیه
بالاترین سرعت در این مسیر: ۲۳۸.۵ کیلومتر بر ساعت

شاهکار مک لارن ثابت کرده است که شما نیازی به یک خودرو باقدرت و گشتاور بیش از ۱,۰۰۰ اسب بخار و نیوتون متر، برای رسیدن به زمان زیر ۱۰ ثانیه در مسافت ۴۰۰ متری نخواهید داشت. قلب تپنده ۴ لیتری ۸ سیلندر این خودروی جذاب، با کمک سامانه توربوشارژ دوقلو خود، میتواند ۷۱۰ اسب بخار قدرت و ۷۷۰ نیوتون متر گشتاور را تولید کند.
این زمان، بهترین عددی است که یک خودرو، با نسبت قدرت به وزن مشابه ۷۲۰S، میتواند تولید کند.
پورشه ۹۱۸ اسپایدر
۴۰۰ متر: ۹.۸ ثانیه
بالاترین سرعت در این مسیر: ۲۳۳.۳ کیلومتر بر ساعت

لغت پلاگین-هیبرید هیچگاه، برای یک خودروساز مطرح آلمانی مانند پورشه به معنای ساخت یک خودروی ضعیف نخواهد بود. در عوض، پورشه میتواند خودروی پلاگین هیبریدی را تولید کند که با موتور ۴.۶ لیتر ۸ سیلندر خود میتواند تا ۹,۱۵۰، دور موتور تولید کرده و ۶۰۸ اسب بخار قدرت را نیز تحویل دهد.
زمانی که این موتور با سیستم برقی برای ایجاد یک خودروی پلاگین هیبرید ترکیب شود، درنهایت به ۸۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۷۹.۹ نیوتون متر گشتاور، خواهیم رسید.
مک لارن P1
۴۰۰ متر: ۹.۸ ثانیه
بالاترین سرعت در این مسیر: ۲۳۹.۶ کیلومتر بر ساعت

اولین محصول هیبرید شرکت بریتانیایی مک لارن، با موتوری همراه شده است که ازنظر حجمی، نسبت به رقیبان کوچکتر است. موتور کمحجم ۳.۸ لیتر ۸ سیلندر P1، با کمک توربوشارژ دوقلو، میتواند ۷۲۷ اسب بخار قدرت و ۷۱۹.۹ نیوتون متر گشتاور تولید کند. با ترکیب شدن با سامانه هیبرید، این قدرت و گشتاور به ترتیب، به اعداد ۹۰۳ اسب بخار و ۹۸۰ نیوتون متر خواهند رسید.
فراری لافراری
۴۰۰ متر: ۹.۸ ثانیه
بالاترین سرعت در این مسیر: ۲۳۹.۷ کیلومتر بر ساعت

در کمال تعجب، سهگانه ابرخودروهای هیبریدی که در این فهرست وجود دارند، این مسافت را با عدد ۹.۸ ثانیه به پایان بردهاند. بااینحال، سرعت نهایی آنها در این مسافت کوتاه، تفاوت داشته و لافراری، بالاترین سرعت رابین هیبریدهای دیگر به ثبت رسانده است.
موتور ۶.۳ لیتری ۱۲ سیلندر لافراری، با کمک سیستم هیبرید خود، میتواند درمجموع ۹۵۰ اسب بخار قدرت و ۹۰۰.۲ نیوتون متر گشتاور را به ارمغان بیاورد.
بوگاتی ویرون سوپر اسپرت
۴۰۰ متر: ۹.۷ ثانیه
بالاترین سرعت در این مسیر: ۲۳۳.۳ کیلومتر بر ساعت

سوپر اسپرت، یک نسخه ارتقاءیافته از ویرون ۱۶.۴ بود که بهمحض رونمایی، تاج سریعترین خودرو را بر سر گذاشت. خودرویی که قدرت بالای ۱,۱۸۴ اسب بخار و گشتاور ۱۴۹۹.۵ نیوتون متری را برای راننده خود تولید میکرد. خودرویی که نهایت سرعت آن، عدد ۴۳۱ کیلومتر بر ساعت را نشان میداد.
دوج چلنجر SRT دیمون
۴۰۰ متر: ۹.۶۵ ثانیه
بالاترین سرعت در این مسیر: ۲۲۵.۳ کیلومتر بر ساعت

این خودروی جذاب و پرقدرت آمریکایی که طرفداران زیادی در آمریکا و سراسر دنیا دارد، با موتور ۶.۲ لیتری ۸ سیلندر خود که با یک سوپرشارژر ۲.۷ لیتری نیز همراه شده بود، میتوانست با بنزین با عدد اکتان ۱۰۰، قدرت ۸۴۰ اسب بخار و گشتاور ۱۰۴۳.۹ نیوتون متری را به زیر پای راننده خود منتقل کند. زمان به ثبت رسیده برای این چلنجر، بهترین عدد در بین خودروهای دنیا است.
- 10
- 2