شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۱۰۰۲۷

دلایل روشن شدن چراغ ترمز ABS و ترفندهای رفع این مشکل چیست؟

روشن شدن چراغ ترمز ABS,روشن شدن چراغ ترمز دستی,معایب روشن شدن چراغ ABSترمز ضد قفل، نام دیگر ترمز ABS میباشد
احتمال بروز مشکل برای سیستم ترمز ABS مانند قسمت های دیگر خودرو وجود دارد. چراغ ترمز ABS در اثر بعضی از این مشکلات روشن می شود. درواقع روشن شدن این چراغ هشدار، احتمالا به این منظور است که سطح روغن ترمز، پائین باشد.

روشن شدن چراغ ترمز ABS

اگر تاکنون با خودروهای مجهز به ترمز ای بی اس رانندگی کرده اید ، احتمالا با روشن شدن چراغ آن مواجه شده اید و در پی کشف علت آن بوده اید. وقتی که چراغ ای بی اس، روشن میشود؛ به این معنیست که بنا به دلایلی ترمز خودرو، دیگر در حالت ای بی اس نیست و به حالت معمولی درآمده که منجر به مشکلات زیادی میشود؛ مخصوصا اگر در جاده هایی رانندگی کنید که خیس و لغزنده است. بنابراین، توصیه میشود که نسبت به عیب یابی و رفع مشکل در چنین مواقعی اقدام کنید.

امروزه abs یا ترمز ضد قفل، در تمامی خودروها به یکی از تجهیزات استاندارد تبدیل شده است. پس از این که پدال ترمز را فشار می دهید؛ این سیستم، کار خود را شروع می کند و نمیگذارد که چرخ ها قفل شوند و در نهایت ، راننده بهتر می تواند وسیله نقلیه را کنترل کند. مخفف عبارت Anti- lock braking system را با ABS می شناسند؛ درواقع ای بی اس، نخستین سامانه پایداری نصب شده بر روی خودروها می باشد.

رفع مشکل روشن شدن چراغ ABS,دلایل روشن شدن چراغ ABS و خاموش کردن آن,دلایل روشن شدن چراغ absاز سال ۱۳۸۸ خودروسازان در ایران به استفاده از ترمز ABS مکلف شده‌اند

تاریخچه چراغ ترمز ABS

بعضی از تولیدکنندگان اتومبیل در دهه ۱۹۶۰، به صورت آزمایشی بر روی خودروهای خود، ترمز ضد قفل نصب کردند. نخستین خودروهای مجهز به سیستم ای بی اس، فورد مدل Zodiac نام داشت؛ اما این سیستم، هزینه های اجرایی سرسام آوری داشت که همین امر، خودرو سازان بسیاری را از انجام این کار منصرف کرد.

بعضی از عواملی که از دهه ۱۹۷۰ به بعد، باعث پیشرفت سریع و محبوبیت ترمز ABS شد؛ توسعه سیستم های کامپیوتری و البته تاکید عمومی روی افزایش ایمنی خودروها بود. سرانجام خودروسازان اروپایی در سال ۲۰۰۴ میلادی در محصولات خود، ناچارا از این نوع ای بی اس استفاده کردند. از سال ۱۳۸۸ خودرو سازان ایرانی ملزم شدند که از سیستم ABS استفاده کنند.

مکانیزم عملکرد ترمز ABS

انواع مختلفی از سیستم ترمز ABS در بازار وجود دارد که شرکتهای سازنده اتومبیل، یکی از آنها را باتوجه به نیاز های هر خودرو بکار می گیرند.

* نوع ۴ کاناله با استفاده از ۴ سنسور

* نوع ۳ کاناله با استفاده از ۳ سنسور

* نوع ۱ کاناله با استفاده از ۱ سنسور

با توجه به عملکرد متفاوت هر کدام از انواع این ترمز ها باید بدانید که تمامی آنها به یک شکل کار می کنند. عملکرد ترمز ABS اینگونه است که با بار پدال ترمز را فشار میدهید؛ چندین مرتبه ترمز گرفته و رها می شود. فرضا شما در حال رانندگی در یک جاده خیس هستید و برای پیشگیری از منحرف شدن از مسیرتان پس از ترمز گرفتن، پدال ترمز را پشت سر هم میگیرید و رها می کنید تا اتومبیل بایستد. ترمز ABS هم دقیقا چنین عملکردی دارد و تنها فرق آن با ترمز معمولی در اینست که پدال ترمز را صرفا باید یکبار فشار دهید.

علت روشن شدن چراغ هشدار سیستم ترمز ABS,علت روشن شدن چراغ ترمز دستی,روشن شدن چراغ ABS خودروخرابی رله ABS یکی از دلایل روشن شدن چراغ ترمز ABS میباشد

بخش های اصلی ترمزهای abs

>> سنسورهای سرعت:

شروع فعالیت ترمز ضد قفل در زمانی صورت میگیرد که احتمال دارد ترمز ها قفل شوند. بنابراین باید از شرایط چرخ ها و حرکت شان و وضعیت ترمزها اطلاعات کافی و دقیقی داشته باشند. سیستم ترمز ABS از طریق حسگرهای سرعت، قادر به دریافت این اطلاعات است. حسگرها وظیفه دارند که دور چرخ ها و سرعت حرکتشان را بطور مداوم بررسی کنند تا اطلاعات لازم را در مواقع کاهش سرعت، به واحد پردازش سیستم ارسال کنند. این سنسورها در هر اتومبیلی در جایگاه متفاوتی قرار می گیرد. گاهی وقت ها در هر چهار چرخ و گاهی اوقات در دیفرانسیل، سنسورهای سرعت سیستم ABS را نصب می کنند.

>> پمپ:

پس از این که سوپاپ ها، فشار سیستم ترمز را کاهش می دهند؛ باید این فشار، مجددا افزایش یابد که پمپ ترمز، وظیفه دارد این کار را بر عهده بگیرد.

>> سوپاپ ها:

سوپاپ موجود در هر لوله ترمز باتوجه به شرایط گوناگون، قابلیت باز یا بسته شدن را دارد. سوپاپ ها در حالت سوم، نقش دفع کننده و کاهنده نیروی ترمز را اجرا می کنند.

>> کنترل کننده:

یک سیستم کامپیوتری به نام کنترل کننده، در اجزائ ترمز ABS وجود دارد که در عملکرد ترمزهای ضدقفل، نقش اصلی را ایفا می کند. این سیستم، علاوه بر این که سنسور سرعت و پمپ های ترمز را کنترل میکند در ترمزگیری های شدید، باعث میشود که سرعت چرخ های خودرو بطور ثابت، کاهش پیدا کند و همین امر به کاهش سرعت چرخ ها به موازات سرعت خودرو کمک می کند تا مانع از قفل شدن چرخ ها شود. در ترمزگیری های شدید، چرخ های خودروهای بدون ای بی اس، قفل می شوند و راننده قادر به هدایت یا کنترل خودرو نیست. این مشکل در زمان خیس یا لغزنده بودن جاده، تشدید میشود و راننده در چنین مواقعی نمیتواند خودرو را به راحتی کنترل کند و موجب انحراف خودرو میشود. ABS به راننده این قابلیت را می دهد که پس از فشردن پدال ترمز، در ترمزگیری های شدید و در جاده های خیس و لغزنده، خودرو کنترل شود.

با روشن شدن چراغ ABS چه اتفاقی در خودرو رخ می دهد؟

درصورت روشن شدن چراغ آلارم سیستم ABS ترمز خودرویتان، باید بدانید که سیستم ABS ترمزتان عملکرد خود را از دست داده است ولی ترمز هم چنان کار می کند. خودروی شما احتمالا امنیت لازم را برای رانندگی در شرایط عادی در شهر فراهم می کند و قابلیت رانندگی با آن در شهر با سرعت پائین وجود دارد ولی درصورت ترمزگیری در شرایط بد باید بدانید که فاقد ترمز ABS هستید و صرفا یک سیستم ترمز معمولی دارید. گاهی وقت ها کمی آب باعث میشود که خودرو دچار لغزندگی شود، بنابراین احتیاط در رانندگی، امری الزامیست. درصورت روشن شدن چراغ آلارم دیگری همراه با چراغ ترمز ABS، احتمالا ترمز خودرویتان دارای یک مشکل اساسی می باشد؛ چهه بسا گاهی اوقات سیستم هیدرولیک ترمز دچار مشکل میشود یا سطح روغن ترمز، کم میشود و یا فشار روغن کاهش پیدا میکند.

توجه کنید که درصورت روشن شدن چراغ ترمز ABS خودرو، فشار روغن به وسیله بوستر در لوله های ارتباطی افزایش پیدا می کند و نشتی در اثر همین فشار، ایجاد و یا تشدید می شود یعنی پس از روشن کردن خودرو احتمال دارد که با چک کردن ترمز ببینید که پیشرانه خودرو روشن شده است و فشار روغن زیاد است و نشتی کم آن در اثر فشار زیاد جاری می شود. سطح روغن ترمز، پس از نشت روغن به بیرون، کاهش پیدا می کند و این کمبود روغن ترمز باعث میشود که فشار، کاهش پیدا کند و صفر شود و عملاً خودروی شما برای توقف کردن ، هیچ ترمزی ندارد و این اتفاق در زمان رانندگی بروز می دهد؛ به همین خاطر توصیه میشود که سوار خودرویی با چنین شرایط نشوید و آن را به تعمیرگاه منتقل کنید.

دلایل روشن شدن چراغ ABS و خاموش کردن آن,دلایل روشن شدن چراغ abs,ترمز ضد قفلسوختگی فیوز ABS از دیگر دلایل روشن شدن چراغ ترمز ABS میباشد

دلایل روشن شدن چراغ abs

ترمزهای ABS از چند سنسور برای بررسی عملکرد دقیق چرخ ها در هر لحظه و ممانعت از قفل شدن چرخ ها، استفاده می کنند. ممکن است این سنسور ها روی هر چرخ یا در دیفرانسیل خودرو باتوجه به نوع خودرو نصب شده باشند. این سنسورها در صورت اشکال در سیستم ترمز وسیله نقلیه، به کامپیوتر خودرو پیامی را ارسال می کنند و کامپیوتر برای نشان دادن این اخطار، چراغ ABS را روشن می کند.

اگر سیستم ترمز ضد قفل دچار مشکل شود؛ در زمانی که راننده ترمز میگیرد، روی خودرو تسلط ندارد و حتی خسارات غیر قابل جبرانی را در سرعت های بالا برای خودرو یا سرنشینانش بوجود می آورد. در ادامه با دلایل روشن شدن چراغ abs اشنا شوید:

> درصورت خراب شدن رله ABS، چراغ ترمزABS روشن میشود.

> یکی از دلایل روشن شدن چراغ ترمز ABS اینست که سوکت های متصل به سنسورها جابجا شده باشند.

> درصورت سوختن فیوز ABS، چراغ ترمز ABS روشن میشود.

> اگر عملکرد پمپ ABS درست نباشد، موجب روشن شدن چراغ ترمز ABS می شود.

> یکی از علل روشن شدن چراغ ترمز ABS، کاهش سطح روغن ترمز است.

> از دیگر دلایل روشن شدن چراغ ترمز ABS می توان به عملکرد اشتباه سنسورهای چرخ اشاره کرد .

رفع مشکل روشن شدن چراغ ABS

راه حل هایی برای رفع مشکل روشن شدن چراغ ABS در ادامه شرح داده شده است که بعنوان یک روش موقت محسوب میشود و درصورت روشن شدن مجدد این چراغ هشدار، بهتر است که از یک متخصص کمک بگیرید تا آن مشکل را ریشه یابی و تعمیر کند.

* اگر تا به حال چراغ ABS در خودروی شما روشن نشده است، بعد از روشن شدن آن برای نخستین بار ، باید خودرو را متوقف و آن را خاموش کنید. دوباره خودرو را پس از چند ثانیه روشن کنید تا تمام سنسورها مجددا توسط سیستم ECU بررسی شود.

* شما باید با خارج کردن فیوز مربوط به سیستم ABS خودرو از محل اصلی اش، اطمینان حاصل کنید که دچار سوختگی و آسیب دیدگی نشده است. درصورت سوختن فیوز سیستم ABS، قبل از این که ترمز ABS را عوض کنید و از خودروی خود استفاده کنید، باید از بابت علت اصلی سوختن آن مطمئن شوید.

* برای رفع مشکل روشن شدن چراغ ABS، باید سطح روغن ترمز را چک کنید. به این صورت که پس از باز کردن درب محفظه موتور باید مخزن روغن ترمز خودرو را چک نمایید و چنانچه سطح روغن ترمز، پائین تر از میزان استاندارد بود، دوباره روغن ترمز بر روی آن بریزید تا این مشکل حل شود.

* با مراجعه به یک تعمیرگاه در نخستین فرصت، خودروی خود را دیاگ بزنید تا سنسور چرخ اعلام هشدار را بیابید.

* در صورت عدم دسترسی به دیاگ باید چرخ ها را باز کنید و به بررسی محل اتصالات سنسورها و خود سنسورها بپردازید و سنسورهای کثیف را با دقت و به آرامی تمیز کنید.

دلایل روشن شدن چراغ abs,ترمز ضد قفل,علت روشن شدن چراغ هشدار سیستم ترمز ABSبرای رفع مشکل روشن شدن چراغ ترمز ABS در اسرع وقت به یک تعمیرگاه مراجعه کنید

* درصورت تغيير سایز چرخ های خودرو، توصیه میشود که سایز جدید چرخ ها را از طریق اتصال ODBبه کامپیوتر و سیستم ABS تعریف کنید.

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش