دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۲ - ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۴۵۳۵
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی

نقش فضای مجازی با آرایش جدید رسانه‌ای در وضعیت فوق‌العاده چیست؟

شبکه‌های اجتماعی، پیشتاز شرایط بحران

اکبر نصراللهی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها
اکبر نصراللهی گفت: بسیاری از مسئولان در فضای ایزوله هستند و نمی‌دانند در بیرون از دفتر و اداره‌شان چه می‌گذرد؛ تا وقتی که این گونه باشد و نخواهند از ابزارهای جدید رسانه‌ای استفاده و تغییرات پیرامون خود را درک کنند و خود را با آن انطباق دهند، یقینا در اطلاع‌رسانی به‌ویژه در شرایط بحران بازنده خواهند بود.

به گزارش ایلنا، اکبر نصراللهی در نشست نقد و بررسی پوشش خبری زلزله با بیان نقش مهم فضای مجازی در اطلاع‌رسانی بحران کار گفت: مسئولان باید فضای مجازی را به عنوان رسانه مکمل باور و درک و برای استفاده از آن در بحران‌ها برنامه‌ریزی و استفاده کنند.

 

این استاد دانشگاه گفت: اگر اراده‌ای برای شناخت درست فضای مجازی باشد و از آن به عنوان رسانه مکمل استفاده شود به نفع مردم و کشور خواهد بود ولی اگر مسئولان و رسانه‌های سنتی از نقش و اهمیت و کاربرد آن در بحران غفلت کنند یا مقابل آن قرار بگیرند، قطعا عرصه را خواهند باخت.

 

نویسنده کتاب «مدیریت پوشش اخبار بحران» با اشاره به ضعف‌های اطلاع‌رسانی در پلاسکو گفت: سخنگوی ستاد بحران و سایر مسئولان در آتش سوزی پلاسکو و زلزله‌های اخیر به صراحت و مستمر از مردم درخواست می‌کردند: «اخبار را فقط از صدا و سیما دنبال کنند» بدیهی است وقتی رسانه‌های رسمی از جمله رسانه ملی به هر دلیلی درون و برون رسانه‌ای نمی‌توانند اخبار را با سرعت و جامعیت انتشار دهند، مردم به فضای مجازی روی خواهند آورد و نتیجه این درخواست و اصرار محروم‌ کردن دستگاه‌های متولی بحران از ظرفیت فضای مجازی و رهاسازی و واگذاری آن است.

 

به گفته نصراللهی، در زلزله ازگله اگر چه شبکه خبر به لحاظ شاخص سرعت نسبت به قبل، خوب خبر را پخش کرد و اخبار ۲۲:۳۰ شبکه دوم سیما در اولین بخش خبری بعد از زلزله، آن را در اولویت اول پوشش داد و روزنامه محلی خراسان و شبکه استانی کرمانشاه به لحاظ برخی شاخص‌ها، پوشش درخور قدردانی داشت اما هفده روزنامه سراسری از جمله روزنامه دولتی ایران و جام‌جم در روز بعد از زلزله این موضوع مهم را پوشش ندادند، رادیو پیام در اطلاع رسانی آن ۴۰ دقیقه تاخیر داشت و اخبار ۲۲ شبکه سوم سیما آن را در آخرین خبر خود پخش کرد. شبکه خبر و شرق، کیهان، همشهری و شهروند محل وقوع زلزله ۲۱ آبان را اشتباه اعلام‌ کردند.

 

و سخنگوی ستاد همیشه در بحران کشور در بخش خبری ۲۲.۳۰ رادیو پیام اعلام کرد خوشبختانه زلزله ۷. ۳ ریشتری ازگله تلفات نداشت و... نصراللهی با اشاره به اطلاعات مصداقی فوق و عملکرد ضعیف مسئولان و رسانه‌های رسمی افزود: اگر مسئولان نیاز مخاطبان به خبر را در بحران‌ها به موقع و جامع پاسخ ندهند و شبکه‌های مجازی را مقابل و دشمن خود بدانند و به آن‌ها اطلاعات ندهند، آن‌ها خبر‌های‌شان را از مجاری غیررسمی تهیه و منتشر می‌کنند و در این صورت احتمال انتشار اخبار جعلی و شایعات افزایش می‌یابد؛ پدیده‌ای که در زلزله‌های سال قبل شاهد بودیم.

 

نصراللهی افزود: باید بپذیریم که فضای مجازی نیاز و و بخش مهمی از زندگی مردم است و قبول کنیم سلایق و منابع خبری مردم عوض شده است، مردم در آرایش رسانه‌ای جدید، فقط مخاطبان رسانه‌های سنتی و رسمی نیستند و میزان وقتی که در تمام دنیا در فضای مجازی صرف می‌شود از رادیو و تلویزیون پیشی گرفته است؛ بنابراین در چنین شرایطی نباید فضای مجازی را مقصر دانست، باید بپذیریم که مسئولان و رسانه‌های رسمی مقصر هستند که این ظرفیت را درک و به درستی از آن استفاده نکرده‌اند.

 

به گفته نویسنده راهنمای پوشش خبری، بسیاری از مسئولان در فضای ایزوله هستند و نمی‌دانند در بیرون از دفتر و اداره‌شان چه می‌گذرد؛ تا وقتی که اینگونه باشد و نخواهند از ابزارهای جدید رسانه‌ای استفاده و تغییرات پیرامون خود را درک کنند و خود را با آن انطباق دهند، یقینا در اطلاع‌رسانی بویژه در شرایط بحران بازنده خواهند بود.

 

نصراللهی در بخش دیگری از سخنانش گفت: سرعت پوشش اخبار رسانه‌های رسمی داخلی در بحران‌ها بهتر و فاصله بین زمان وقوع خبر تا زمان انتشار نسبت به قبل کمتر شده است ولی در مقابل دسترسی ارزان و کامل مردم به انواع رسانه‌ها و توقع آن‌ها از مسئولان و رسانه‌ها هم برای پوشش به‌موقع و جامع اخبار در بحران‌ها افزایش، یافته است؛ بنابراین در اطلاع‌رسانی بحران ضروری است مسئولان متناسب با رشد تکنولوژی و بالا رفتن سطح توقع و دسترسی مخاطبان اقدام کنند و خودشان را با این وضعیت جدید تطبیق دهند چراکه اگر تطبیق ندهند مردم صبر نخواهند کرد که نیازهای خبریشان را مثل گذشته با تاخیر چند ساعته و یک طرفه از خبرگزاری، تلویزیون یا رادیو و مطبوعات تامین کنند.

 

نصراللهی برخورد روندی، بی‌توجهی یا توجه ناکافی به ظرفیت فضای مجازی، تعارض آماری، مکانی و محتوایی، بهره‌برداری سیاسی، شروع دیرهنگام و خروج زودهنگام از پروسه اطلاع‌رسانی و بی‌توجهی به پدیده سلبریتی‌ها و بی‌اعتمادی یا اعتماد پایین مردم به متولیان رسمی مدیریت بحران و تحلیل محور نبودن اخبار بحران را از مهم‌ترین اشکالات اطلاع‌رسانی زلزله‌های سال گذشته اعلام کرد.

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش