پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۳۲ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۴۷۶
فناوری اطلاعات و ارتباطات

قطع درآمدزایی کسب و کارهای آنلاین با تصویب طرح محدودسازی کاربران فضای مجازی توسط مجلس یازدهم

مجلس,کسب وکارآنلاین
نمایندگان مجلس با ۱۲۱ رای موافق به اصل ۸۵ شدن طرح صیانت از کاربران فضای مجازی رای مثبت دادند و طرح برای تصویب به کمیسیون تخصصی ارجاع داده شد. براساس اصل ۸۵ قانون اساسی، طرح مذکور در کمیسیون فرهنگی بررسی شده و بدون ارجاع به صحن علنی مجلس به شورای نگهبان ارسال و در صورت تائید، به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد. این طرح در حالی به تصویب مجلس رسید که در هفته های اخیر موجی از انتقادات در فضای مجازی در رابطه با مخالفت با محدودسازی فضای مجازی مطرح شده است. در سالهای اخیر اینستاگرام و تلگرام به یکی از کارآمدترین ابزارهای درآمدزایی تبدیل شده اند که در نتیجه فیلتر شدن به گفته ربیعی، سخنگوی دولت یک میلیون نفر بیکار خواهندشد.

به گزارش کسب و کار نیوز،  دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی در این رابطه می گوید: در حال حاضر ۷۰ درصد از کسب و کارهای کوچک و متوسط از طریق اینستاگرام و واتس اپ با مشتریان خود در ارتباط هستند که این ارتباط به صفر خواهد رسید. عادل طالبی اضافه کرد: البته مسوولان این طرح جایگزین هایی را برای ابزارهای کسب و کار خارجی در نظر گرفته اند. روبیکا یکی از این ابزارهاست. اما از ۶۰ میلیون ایرانی ۴۰ میلیون کاربر تمایلی برای استفده از روبیکا و ابزارهایی مانند آن را ندارند. البته براساس این طرح حتی وب‌سایت‌هایی مثل دیجی کالا، فروشگاه‌های اینترنتی و آپارات که جزو خدمات پایه کاربردی هستند نیز دچار محدودیت می‌شوند. همچنین تمام اپلیکشن‌هایی خارجی باید طبق قوانینی که مجلس تصویب می‌کند  عمل کنند وگرنه فیلتر می‌شود.

مجلس بعد از غیرعلنی کردن صحن برای بررسی بیشتر طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی، از حالت غیرعلنی خارج و ادامه بررسی این طرح را به صورت علنی دنبال کرد. رضا تقی‌پور نماینده تهران به عنوان موافق این طرح گفت: در سال ۹۶ حمایت از پیام رسان‌های داخلی تصویب شد، اما اجرای آن چندان توفیقی نداشت و به پرداخت چند میلیارد دلار محدود شد در حالی که تلگرام برای توسعه خود ۳۵۰ میلیون دلار اختصاص داد. آیا با این اندازه حمایت می‌توان با آن رقابت کرد؟وی ادامه داد: این در شرایطی است که پلتفرم‌های داخلی همچون دیجی کالا، فیلیمو، اسنپ … نشان داده‌اند که می‌توان به توان داخلی اتکا کرد و ظرفیت‌های داخل توانایی پوشش نیاز را دارد.

نماینده تهران در مجلس، بیان کرد: یک کار جالب و بزرگی که اینجا صورت گرفت، رفع تبعیض میان پلتفرم‌های داخلی و خارجی است، تا امروز ما به پلتفرم‌های خارجی هم پهنای باند بیشتری اختصاص می‌دهیم و هم پول پرداخت می‌کنیم، اما به نمونه داخلی نه تنها پول پرداخت نمی‌کنیم بلکه حتی پول هم دریافت می‌کنیم.وی افزود: اقدام مهمی که صورت گرفت این است که از محل تشکیل صندوقی که در این طرح آمده است به تولیدکننده محتوا در داخل پول پرداخت می‌شود.

تقی پور در ادامه اظهار داشت: برخی شبهات مطرح می‌شود که گوگل و اینستاگرام و … بسته می‌شود، در این طرح به روشنی گفته شده است که تا زمانی که پلتفرم داخلی مشابه وجود نداشته باشد و نتواند در میزان و گستردگی خدمات با نمونه خارجی رقابت کند، مسدودیت نخواهیم داشت.وی افزود: نکته دیگر اینکه ما با این طرح دست مسئولان را باز می‌گذاریم که بتوانند با این پلتفرم‌ها رایزنی و صحبت کنند و همکاری آن‌ها را جلب کنند، اگر این همکاری جلب شد می‌توانند فعالیت خود را ادامه دهند تا در مواردی که از افراد کلاهبرداری و دزدی صورت گرفت، آن‌ها با پلیس ما همکاری کنند.شبکه

نماینده تهران در مجلس، در ادامه تصریح کرد: این پلتفرم‌های خارجی اکنون در کشور ما فعالیت دارند و از کشور درآمد کسب می‌کنند، اما پولی در اینجا پرداخت نمی‌کنند، از درآمدی که از کشور ما دارند به کشور مالیات پرداخت نمی‌کنند. از سوی دیگر این طرح از کسب و کار‌های ما حمایت می‌کند و دیگر کسی نمی‌تواند به راحتی و بدون بهانه مشاغل را پلمپ کند.

حذف کسب و کارهای اینترنتی از چرخه اقتصادی

عادل طالبی، دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی

آنچه که در طرح صیانت از فضای مجازی تصویب شده در مجلس آمده است کامل تر آن را در شورای عالی فضای مجازی داشتیم. اما در شورای عالی فضای مجازی قرار بر این بود که قوانین این طرح به صورت پلکانی اجرایی شود و تا سال ۱۴۰۴ به طول بیانجامد در حالی که در طرح مجلس بسیاری از مصوبات حذف شده و قصد دارند تا سال ۱۴۰۱ به صورت کامل اجرایی شود. البته اینکه اعلام می کنند این طرح قرار است به صورت آزمایشی اجرایی شود هم به صورت ظاهری است و طرح صیانت از فضای مجازی همانطور که به رغم انتقادات فراوان در مجلس به تصویب رسید در شورای نگهبان نیز تایید خواهد شد و در سال جاری قابلیت اجرایی شدن خواهد داشت. ذات این قانون مشکل دارد و باید به کلی حذف شود، زیرا آنقدر کلی نوشته شده که با تصویب این طرح، بطور قطع تمام ابزارهای ارتباطی از جمله ایمیل، شبکه‎‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها مسدود خواهند شد و بازاریابی کسب و کارهای کوچک و متوسط حذف خواهند شد.

با اجرای این طرح، قطعا تمام کسب‌وکارها و مرتبطین آن‌ها آسیب می‌بینند. متاسفانه قانون به گونه‌ای نوشته شده است که کمیسیون عالی تنظیم مقررات هر تصمیمی بگیرد می‌تواند آن را اجرایی کند. یکی از ایراد‌های وارد شده به این موضوع همین است که مبهم و کلی نوشته شده و معمولا تصمیمات در حوزه اینترنت بی‌بازگشت است.

در این طرح عملا وزارتارتباطات به یک مجری صرف تبدیل می شود که باید هر دستوری از جانب کمیسیون عالی تنظیم مقررات داده می شود را اجرایی کند. کنترل ترافیک و میزان ترافیک توسط کمیسیون عالی تنظیم مقررات انجام خواهد شد و عملا قبل از پایان سال با محدودیت شدید در اینترنت و ترافیک روبرو خواهیم شد. وزارت ارتباطات در این طرح ملزم به اجرا است و اجازه تخطی ندارد. طرحی که مربوط به زندگی روزمره مردم است نباید مشمول اصل ۸۵ شود. معنای این قسمت طرح این است که ما تعیین می‌کنیم طبق نظر ما، باید ترافیک داخلی بیش از ترافیک خارجی باشد. مثلا در حوزه پیام‌رسان‌ها ما هم واتس اپ را داریم، هم بله را داریم، هم آی گپ و… طرح می‌گوید مجموع مصرف بله و آی گپ و داخلی‌ها باید از واتس اپ بیشتر باشد. اگر برای واتساپ بیشتر بود، آن را کُند می‌کنیم که مصرف داخلی‌ها بیشتر شود.

البته شاید در مراحل اولیه اجرا، کسب و کارها زیان چندانی نبینند اما در لایه های بعدی ضرر و زیان قابل توجهی متوجه کسب و کارهای فضای مجازی خواهد شد. البته کسب و کارهای کوچک و متوسط تاثیراتی را در همان مراحل اولیه به جهت دریافت مجوزها خواهند پذیرفت. اما شوک اصلی به کاربرهاست. مردم از دسترسی به ابزارهایی مانند اینستاگرام، واتس اپ و دیگر شبکه های اجتماعی خارجی منع می شوند. در حال حاضر ۷۰ درصد از کسب و کارهای کوچک و متوسط از طریق اینستاگرام و واتس اپ با مشتریان خود در ارتباط هستند که این ارتباط به صفر خواهد رسید. البته مسئولان این طرح جایگزین هایی را برای ابزارهای کسب و کار خارجی در نظر گرفته اند. روبیکا یکی از این ابزارهاست. اما از ۶۰ میلیون ایرانی ۴۰ میلیون کاربر تمایلی برای استفاده از روبیکا و ابزارهایی مانند آن را ندارند. با اجرای این طرح پول از گردش خواهد افتاد و کل اقتصادی که این روزها با کسب و کارهای مجازی گره خورده است متاثر شده و آسیب جدی خواهد دید. مردم و کسب و کارهای کوچک به شدت محدود خواهند شد و ارتباطی که به سختی برای ایجاد شغل در فضای مجازی ایجاد شده بود از بین خواهد رفت.

با وجود تمامی انتقادات باز هم این طرح در مجلس تصویب شد و در شورای نگهبان هم به تصویب خواهد رسید. اراده کاملا جدی برای تصویب و اجرای این طرح وجود دارد و در کمتر از یک سال اجرایی خواهد شد. این طرح اصلا آزمایشی نیست و با هدف اجرای کامل آن، تصویب شده است. متاسفانه مجلس برای نگارش این طرح، تا پیش از منتشر شدن پیش‌نویس آن در رسانه‌ها با هیچ کدام از سازمان‌های صنفی و متخصصین امر مشورتی انجام نداده بوده و زمانی اقدام به برگزاری جلسات گفتگو در مرکز پژوهش‌های مجلس کرده که پیش‌نویس طرح، صدای اعتراض کسب و کارها، مردم و رسانه‌ها را درآورده است.

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش