پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۲
۲۱:۰۵ - ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۰۹۴۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

توجیه عجیب یک مسئول برای افزایش قیمت اینترنت: هر گیگ در امارات ۷۵۰ هزار تومان در ایران هزار تومان!

مدیرعامل اسبق همراه اول,گرانی اینترنت در ایران
مدیرعامل اسبق همراه اول گفت: در کشور امارات متحده عربی نرخ ۱ گیگ اینترنت یک ماهه ۷۵۰ هزار تومان است و همین مقدار اینترنت در کشور ما حدود هزار تومان است.

به گزارش اقتصادآنلاین، در سال های اخیر افزایش نرخ دلار، افزایش تورم و تحریم ها هر کدام به نوبه خود بر بخش های مختلف اقتصادی کشور فشار دور از تحملی را وارد آورده است. این موضوع در مورد صنعت ارتباطی کشور نیز صادق است. استثنا در صنعت مخابرات این است که با وجود این تغییرات گسترده در نرخ ها از سال ۹۵ تا کنون افزایشی در نرخ خدمات این بخش وجود نداشته در نتیجه اپراتورهای ارتباطی با وضعیتی سخت و پیچیده مواجه شده اند. برای فهم بهتر اینکه اپراتورهای موبایل در وضعیت کنونی کشور چه مسائلی را تجربه می کنند، آینده این صنعت چه خواهد شد و راه حل های احتمالی کدامند با وحید صدوقی، مدیرعامل اسبق شرکت ارتباطات سیار ایران که در طی سال ها از نزدیک دستی بر آتش داشته است، گفتگو کردیم. آنچه می خوانید ماحصل این گفتگوست.

نرخ اینترنت نزولی بوده است

صدوقی نرخ اینترنت در کشور را طی سال های گذشته نزولی می داند و می گوید: با توجه به اینکه تعرفه ای که رگولاتوری برای قیمت موبایل درنظر گرفته است، کف و سقفی دارد، اپراتورها برای حفظ مشترکان خود مجبور به طراحی بسته هایی شده اند که به قیمت کف نزدیکتر باشد. بنابراین هرگاه یک اپراتور بسته جدیدی با شرایط ارزانتر ارایه می کند، سایر اپراتورها نیز برای حفظ رقابت بسته های دیگری با همان قیمت یا پایین تر ارایه داده اند، در نتیجه تکرار این فرآیند نرخ اینترنت در کشور به طرزی غیرمنطقی به جای افزایش کاهش داشته است.

وی می افزاید: حتی اگر در شرایطی اپراتورها خواسته اند برای خروج از این سیکل معیوب برخی بسته ها را که صرفه ای برای آنها نداشته است حذف کنند، با مقاومت از سمت وزارت ارتباطات و سازمان رگولاتوری مواجه شده اند و مجبور به پرداخت جریمه های سنگین شده اند.

صدوقی می گوید: نرخ اینترنت در کشور بسیار ارزان است و این رقم با مقایسه نرخ اینترنت در سایر کشورها قابل اندازه گیری است. به طور مثال در کشور امارات متحده عربی نرخ ۱ گیگ اینترنت یک ماهه ۷۵۰ هزار تومان است و این درحالی است همین مقدار اینترنت در کشور ما در حدود هزار تومان است.

بدون افزایش نرخ اینترنت توسعه متوقف می ماند

مدیرعامل اسبق همراه اول در مورد تبعات ثبات قیمت ها می گوید: افزایش قیمت دلار مساله اصلی در توسعه صنایع ارتباطی کشور است. با توجه به افزایش قیمت دلار در سال های گذشته میانگین درآمد ماهانه هر مشتری از ۱۲ دلار در ۸ سال گذشته به یک دلار در سال ۱۴۰۱ رسیده است که این کاهش درآمد نه تنها راه را  بر توسعه شبکه خواهد بست، بلکه به زیان دهی اپراتورها ختم خواهد شد.

وی می افزاید: تمامی هزینه های خرید تجهیزات و تکنولوژی های روز دنیا و نیز تجهیزات جایگزین به دلار محاسبه می شود، در نتیجه با این کاهش درآمد اپراتورها در سال های گذشته امکانی برای توسعه نمی ماند.

صدوقی سال های منتهی به ۹۷ را سال های ارایه به روزترین تکنولوژی های شبکه ارتباطی توسط اپراتورها معرفی می کند و می گوید: در آن سال ها به دلیل تطابق قیمت دلار با هزینه ها اپراتورها این امکان را داشتند که شبکه خود را توسعه دهند و به روز کنند، اما در حال حاضر نسل ۴ و ۵ تلفن همراه در انتظار بودجه ای است که بتواند به طور گسترده در اختیار مشترکان قرار بگیرد.

وی می افزاید: با توجه به وضعیت موجود اپراتورها توان مالی گسترش و بهبود شبکه خود را ندارند و تا زمانی که تغییر متناسبی در تعرفه ها اتفاق نیفتد، این مهم امکانپذیر نخواهد بود.

دولت سوبسید بدهد

صدوقی تنها راه حل موجود برای خروج اپراتورها از وضعیت فعلی را تخصیص منابعی از دولت معرفی می کند و می گوید: اینکه قیمت ها باید افزایش پیدا کند، یک الزام است که راه حل جایگزینی ندارد، اما با توجه به اینکه این افزایش قیمت بار دیگری را بر دوش مشترکان خواهد گذاشت، دولت باید ورود پیدا کند و با اپراتورها همراه شود.

وی می افزاید: اپراتورها تنها نهاد غیردولتی هستند که خدمات عمومی ارایه می کنند و این درحالی است که برای ارایه خدمات منابعی در اختیار ندارند. این موضوع در مقایسه با بخش معدن یا گاز که پایه ارایه خدمات توسط آن ها منابع معدنی یا گاز در کشور است مشخص می شود. در این شرایط صنعت مخابراتی باید سالانه ۳۱ درصد حق مالکانه به دولت بپردازد که این ۳۱ درصد برای سال ۱۴۰۱ چیزی در حدود ۲۰ هزار میلیارد خواهد شد. اما این در حالی است که بخش معدن ملزم به پرداخت ۱۱ درصد از درآمد خود به دولت است.

وی در ادامه می افزاید: راه حل مدیریت این وضعیت کاهش بخشی از ۳۱ درصد حق مالکانه ای است که اپراتورها به دولت می پردازند. بنابراین اپراتورها می توانند از میزان کاهش درنظرگرفته شده به مشترکان کم مصرف یا مشترکان خود در مناطق محروم سوبسید بدهند.

صدوقی به نکته دیگری در مورد گرانی اینترنت برای افراد کم مصرف اشاره می کند و می گوید: اپراتورها برای تشویق مشترکان به استفاده از اینترنت لاجرم بسته هایی را تعریف می کنند که برای مشترک با مصرف بالاتر تخفیف بیشتری را درنظر می گیرد، بنابراین در مقایسه مشترک کم مصرف اینترنت را با نرخ بالاتری تهیه می کند. این نوع مشترکان و نیز آنها که توان مالی استفاده از اینترنت را ندارند باید در افزایش قیمت ها مورد حمایت قرار گیرند و برای آنها سوبسیدی از این بابت درنظر گرفته شود.

افزایش تعرفه موبایل به نفع اپراتور ثابت

مدیرعامل اسبق همراه اول ثبات قیمت اینترنت موبایل را عامل اصلی زیان دهی اینترنت ثابت معرفی می کند و می گوید: فرهنگ درست استفاده از اینترنت موبایل آن است که در مکان های ثابت از اینترنت ثابت و در جاهایی که دسترسی به اینترنت ثابت وجود ندارد از اینترنت همراه استفاده کنیم. اما نحوه قیمت گذاری اینترنت در این دو بخش به گونه ای بوده که مشترکان ترجیح می دهند در همه جا از اینترنت موبایل استفاده کنند.

وی می افزاید: وظیفه رگولاتوری مدیریت فضای کسب و کار است و بنابراین باید اجازه دهد قیمت اینترنت موبایل افزایش پیدا کند تا هم از طرفی اپراتورهای موبایل با کسب درآمد بیشتر امکان ادامه حیات داشته باشند و هم اپراتورهای ثابت با جذب مشترکان جدید بقای خود را تضمین کنند.

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
خودت ...یا مارو ... گیر آوردی!
در امارات به دلار و مطابق استاندارد جهانی حقوق میدهند . یعنی یک مهندس یا معلم حداقل۷۰۰۰دلار در ماه که معادل ماهی تومان۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰
مشاهده کامنت های بیشتر
درک لانسفورد شگفتی های زندگی درک لونسفورد: بیوگرافی یکی از برجسته ترین بدنسازان جهان

تاریخ تولد: ۱۴ می ۱۹۹۳

محل تولد: آمریکا

حرفه: بدنساز حرفه ای

قد: ۱۶۷/۵ سانتی متر

وزن: ۱۰۲ تا ۱۰۸ کیلوگرم

ادامه
حمید الدین بلخی حمید الدین بلخی، شاعر و نویسنده قرن ششم

ملیت: ایرانی

دوران زندگی: قرن ششم هجری قمری

حرفه: نویسنده، ادیت و شاعر ایرانی

اثر: مقامات حمیدی

درگذشت: ۵۵۹ هجری قمری

ادامه
بدیع الزمان جزری بدیع الزمان جزری، دانشمند مسلمان و پدر علم رباتیک

تاریخ تولد: ۱۱۳۶ میلادی

محل تولد: جزیره ابن عمر

حرفه: همه‌چیزدان، مخترع، ریاضی‌دان، صنعت‌گر و مهندس مکانیک

درگذشت: ۱۲۰۶ میلادی

آثار: الجامع بین العلم و العمل النافع فی صناعة الحیل

ادامه
بیوگرافی آماندا سایفرد آماندا سایفرد؛ از مدلینگ تا سینما و تلوزیون

تاریخ تولد: ۳ دسامبر ۱۹۸۵

محل تولد: آلن تاون، پنسیلوانیا

حرفه: بازیگر، خواننده، صداپیشه و مدل

آغاز فعالیت: ۲۰۰۰

تحصیلات: دیپلم

ادامه
عبدالله بن علی زندگینامه عبدالله بن علی فرزند امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ هجری قمری

نام پدر: امام علی (ع) 

نام مادر: ام البنین

وفات: ۶۱ هجری قمری در کربلا

از یاران: امام حسین (ع)

ادامه
ابوالقاسم زهراوی پدرعلم جراحی نوین؛ ابوالقاسم زهراوی

تاریخ تولد: ۹۳۶ هجری قمری

محل تولد: مدینة الزهراء اسپانیا

ملیت: اسپانیایی

حرفه: پزشک و جراح

شهرت: پدر جراحی مدرن

آثار: التصریف لمن عجر عن التالیف

ادامه
ایمان صفا بیوگرافی هنرمند مردمی؛ ایمان صفا

چکیده ای از بیوگرافی ایمان صفا:

نام کامل: ایمان صفا

تاریخ تولد: ۳۰ آذر ۱۳۶۲

محل تولد: تهران

حرفه: هنرپیشه، بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: لیسانس هنر و معماری از دانشگاه آزاد تهران مرکز

ادامه
احمد شاه قاجار زندگینامه احمد شاه قاجار؛ آخرین پادشاه سلسله قاجاریه

تاریخ تولد: ۱۲ بهمن ۱۲۷۵

محل تولد: تبریز، آذربایجان غربی، ایران

سلطنت: ۲۵ تیر ۱۲۸۸ تا ۹ آبان ۱۳۰۴

پیشین: محمدعلی شاه

جانشین: رضا شاه، موسس حکومت پهلوی

درگذشت: ۹ اسفند ۱۳۰۸ در نویی سورسن، اودوسن، فرانسه

ادامه
جمال الدین عبدالرزاق جمال الدین عبدالرزاق اصفهانی، شاعر قرن ششم

زندگی: قرن ششم

محل تولد: اصفهان

حرفه: شاعر، حکیم 

آثار: دیوان اشعار به دو زبان فارسی و عربی

وفات: ۵۸۸ هجری قمری

مدفن: اصفهان

ادامه
ویژه سرپوش