شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۰۹ - ۱۴ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۳۶۴۴
موبایل و تبلت

۱۰ اشتباه رایج در عکاسی با موبایل + تصاویر

عکاسی با موبایل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت
علی‌ رغم کیفت خوب دوربین گوشی های موبایل امروزی، بسیاری از کاربران اشتباهات زیادی در عکاسی با موبایل دارند. در اینجا به ۱۰ اشتباه متداول کاربران درعکاسی با گوشی اشاره خواهیم کرد.

معمولا کاربران این باور غلط را در ذهن دارند که تولید تصاویر حرفه‌ای و زیبا در گروی استفاده از دوربین‌های حرفه‌ای است و تلفن‌های هوشمند قابلیت‌های لازم در این زمینه را ارائه نمی‌کنند. با این حال اگر برخی نکات خاص پیرامون تجربه عکاسی با موبایل را بدانید قطعا تصاویر زیباتری توسط گوشی خود ثبت خواهید کرد.

 

۱- استفاده از اپلیکیشن نامناسب

 

عکاسی با موبایل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

 

اشتباه: هر گوشی هوشمند با اپلیکیشن پیش‌فرض دوربین در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. معمولا اکثر کاربران از همین برنامه‌ها استفاده می‌کنند. چرا که نه؟ این برنامه‌های پیش‌فرض بیشترین سازگاری با تلفن هوشمند را داشته و همچنین با میانبرهای مختلف در سریعترین زمان ممکن اجرا می‌شوند.

 

چه دلیلی برای استفاده از برنامه‌های جانبی دیگر وجود دارد؟

استفاده از برنامه مناسب: تجربه عکاسی با موبایل را می‌توان با صدها اپلیکیشن مختلف تجربه کرد و منطقی نیست بخواهیم همه آنها را نادیده بگیریم. نگاهی به فروشگاه‌ اپ استور یا گوگل پلی بیاندازید تا با لیست‌ طولانی از ابزارهای دوربین روبرو شوید. سیستم‌عامل اندروید در این زمینه برنامه‌های مختلفی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

 

اگر به دنبال تجربه حرفه‌ای در عکاسی با موبایل خود هستید، برای پیدا کردن گزینه مناسب وقت بگذارید و فروشگاه اپلیکیشنی مورد نظرتان را بررسی کنید. چه به دنبال ابزاری ساده هستید و چه حرفه‌ای، گزینه‌های زیادی در فروشگاه‌ها در دسترس هستند.

 

۲- به خطوط افقی و عمودی گرید نیازی نداریم!

 

عکاسی با موبایل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

 

اشتباه: برخی کاربران معتقدند در عکاسی با موبایل کافیست گوشی را از جیب خارج کرده و به سرعت از سوژه مد نظر عکسی بگیریم. با پیروی از این قاعده غیر حرفه‌ای، باید بسیاری از قوانین ساده اما مهم عکاسی را فراموش کنیم. به عنوان مثال قانون Rule of thirds که یکی از مهمترین موارد به شمار می‌رود.

 

گرید را فعال کنید: اپلیکیشن پیش‌فرض تمامی گوشی‌های هوشمند شامل دکمه Grid هست که پس از انتخاب آن خطوط افقی و عمودی جهت عکاسی بهتر و دقیق ظاهر می‌شوند. ایده این روش بسیار ساده و مشخص است؛ به کمک قاب ۳ در ۳ می‌توان تصاویر حرفه‌ای و زیباتری ثبت کنید. شاید متداول‌ترین روش، هم‌راستا کردن سوژه با خطوط عمودی چپ یا راست باشد. اگر سوژه زنده باشد، چشم‌های آن را باید با خطوط افقی بالا یا پایین هم‌راستا کنید. نتیجه نهایی تصویری است که در آن افق در میانه آن قرار نگرفته است و یا سوژه در مرکز تصویر دیده نمی‌شود.

 

۳- تدوین و تنظیم مخصوص عکاسان حرفه‌ای است

 

عکاسی با موبایل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

 

یکی از اصول شناخته‌شده و معروف در عکاسی، کامپوزیشن نام دارد که در آن عکاس باید قبل از ثبت تصویر به موضوعات و جنبه‌های مختلفی فکر کرده و در نهایت تصویر را ثبت کند. به عنوان مثال افراد کجا قرار بگیرند، از چه زاویه‌ای تصویر را ثبت کنیم و یا حتی چگونه دوربین را نگه داریم! پیروی از این قاعده تاثیر چشمگیری در تجربه عکاسی با موبایل و یا دوربین‌های حرفه‌ای دارد.

 

اما متاسفانه اکثر کاربران این قواعد را مد نظر قرار نمی‌دهند و از همان باور متداول «گوشی را در بیار و سریعا تصویرت را ثبت کن!» پیروی می‌کنند. این قواعد فقط مختص دوربین‌های DSLR نیستند و تلفن‌های هوشمند را نیز در بر می‌گیرند. تعیین محل قرارگیری سوژه در عکاسی با هر گجت حرفه‌ای و ساده‌ای ضروری است.

 

۴- عجله در ثبت تصویر

 

عکاسی با موبایل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

 

اشتباه: اپلیکیشن دوربین شما در کمترین زمان ممکن اجرا می‌شود و می‌توان به سرعت تصویر مد نظر را ثبت کرد. چرا تمامی عکس‌های خود را به سرعت و با کمترین اتلاف وقت ثبت نکنیم؟ آیا دلیل اختراع تلفن‌های هوشمند همین نیست؟! ممکن است تصویر نهایی تار شود، اما آیا این موضوع واقعا اهمیت دارد؟ ثبت چندین تصویر پشت سر هم این مشکل را نیز مرتفع خواهد کرد!

 

چه کسی حوصله این را دارد که به هر کس بگوید چگونه و کجا بایستد؟ نزدیک شدن به سوژه وقت تلف کردن است و می‌توان با زوم کردن این مشکل را نیز حل کرد! استفاده از تنظیمات متنوع و کاربردی اپلیکیشن دوربین نیز اتلاف وقت است. هرچه باید در تصویر ثبت شود در هر صورت ثبت خواهد شد.

 

اپلیکیشن دوربین را به خوبی بشناسید و برنامه‌ریزی کنید: تجربه حرفه‌ای و جذاب عکاسی با موبایل زمانی محقق می‌شود که کاربر حوصله به خرج بدهد و برای تصویر خروجی خود برنامه‌ریزی کند. اپلیکیشن دوربین خود را به خوبی زیر و رو کرده و با تمامی تنظیمات و حالت‌های مختلف آن آشنا شوید.

 

۵- روشن نگه داشتن نور فلاش LED

 

عکاسی با موبایل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

 

اشتباه: نور فلاش دوربین بسیار ضروری است. قرمز شدن چشم افراد مشکل همیشگی این نور است اما می‌توان به کمک ابزارهای ویرایشی آن را حل کرد. اگر تصاویر تاریک هستند، نور فلاش به خوبی این مشکل را پوشش می‌دهد. ممکن است استفاده از نور فلاش تصاویر را تخت و غیر طبیعی کند اما مگر عکس‌ها سه‌بعدی هستند؟!

 

در صورت امکان از نور فلاش استفاده نکنید: لنز‌های دوربین در گوشی‌ها جدید شامل سنسور‌های مخصوصی جهت عکاسی در نور کم هستند و در بیشتر شرایط به فلاش دوربین نیازی نداریم. اگر هم به فلاش نیاز داشته باشید، احتمالا اصلا زمان و مکان خوبی برای ثبت تصویر نیست. فلاش دوربین را خاموش نگه دارید و تنها در مواقع ضروری آن را فعال کنید.

 

۶- بهره کامل از قابلیت زوم

 

عکاسی با موبایل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

 

اشتباه: در هنگام عکاسی با موبایل جهت جلوگیری از اتلاف وقت اکثر تنظیمات پیچیده و متعدد دوربین را نادیده بگیرید اما هرگز از قابلیت زوم غافل نباشید. گاهی اوقات نزدیک و دور شدن به سوژه زمان زیادی را از کاربر می‌گیرد و استفاده از قابلیت بسیار کاربردی زوم می‌تواند تصویر کلوز‌آپ بسیار خوبی را تولید کند. برخی افراد معتقدند به هنگام عکاسی با موبایل باید فعال باشید و جابجا شوید، اما وقتی تکنولوژی زوم در دسترس است، چرا خودمان را خسته کنیم؟

 

از قابلیت زوم تا حد امکان دوری کنید: در ثبت تصویر باید از بهترین و قدیمی‌ترین ابزار بشری استفاده کنید؛ پاهایتان! استفاده از قابلیت زوم در عکاسی حرفه‌ای به هیچ‌ وجه پیشنهاد نمی‌شود و سعی کنید همچون نور فلاش، از این امکان نیز حداقل استفاده را داشته باشید. نزدیک و دور شدن به سوژه قبل از ثبت تصویر نهایی، بهترین روش است.

 

زوم دیجیتالی منجر به کاهش کیفیت تصاویر می‌شود و این موضوع را اکثر کاربران می‌دانند. بهتر است تا حد امکان به سوژه خود نزدیک شوید و در صورت نیاز در نهایت کمی از زوم دیجیتال بهره گیرید.

 

۷- چه کسی به سه پایه نیاز دارد؟

 

عکاسی با موبایل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

 

اشتباه: کسی به تار یا کج بودن تصاویر و کثیفی لنز توجه ندارد. دوربین‌ها را باید در دست بگیرید و قرار دادن آنها بر روی سه پایه کاملا اشتباه است. بهتر است از مونوپاد استفاده کنید و یا دوربین را بر روی یک سطح صاف قرار دهید. علاوه بر این، سه‌پایه‌ها گران هستند و حمل آنها بسیار سخت است.

 

از پایه‌ها استفاده کنید، حتی اگر در ابعاد جیبی و قابل حمل باشند: همه کاربرانی که از پایه برای عکاسی با موبایل خود استفاده کرده‌اند از تاثیر شگرف این ابزار اطلاع دارند. این ابزارها در ابعاد، اشکال و با قابلیت‌های مختلف در اختیار کاربران قرار گرفته‌اند.

 

به دنبال تجربه عکاسی حرفه‌ای در گوشی خود هستید؟ استفاده از سه‌ پایه‌ها را فراموش نکنید.

 

۸- گجت خود را ثابت نگه دارید

 

عکاسی با موبایل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

 

اشتباه: تصاویر تار و دستان لرزان کاملا طبیعی هستند. چه اتفاق بدی خواهد افتاد؟ اپلیکیشن حرفه‌ای و مدرن گوشی‌ها این نقصان را برطرف می‌کند و جای نگرانی وجود ندارد. قرار نیست هنگام ثبت تصویر نفس کشیدن را متوقف کنیم. به چه قیمتی!

 

راه‌های زیادی جهت پایدار و ثابت نگه داشتن گوشی وجود دارد: همانطور که در تصویر بالا می‌بینید، به کمک اشیا مختلف می‌توان دوربین را ثابت نگه داشت تا تصاویر زیبا و حرفه‌ای را ثبت کنیم. حتی دیوار هم می‌تواند در شرایط خاص به کاربر در این زمینه کمک کند.

 

از دیگر موارد می‌توان به استفاده همزمان از دو دست هنگام ثبت تصویر اشاره کرد. همچنین بیشترین میزان لرزش زمانی رخ می‌دهد که کاربر بر روی دکمه ثبت تصویر لمس می‌کند. بنابراین بهتر است از گزینه تایمر در تنظیمات اپلیکیشن دوربین خود استفاده کنید و یا با فرمان صوتی Capture تصویر خود را ثبت کنید.

 

۹- تنظیمات دوربین؟ به هیچ وجه!

 

عکاسی با موبایل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

 

اشتباه: قاب تصویر را بر روی سوژه قرار داده و دکمه شاتر را بزنید، سایر امور به صورت خودکار پردازش می‌شوند. چرا باید وقت خود را صرف تغییر تنظیمات اپلیکیشن دوربین کنم؟ این تنظیمات برای کاربران حرفه‌ای است. یک کاربر عادی برای عکاسی با موبایل خود نیاز به این تنظیمات ندارد. تنظیمات ISO و سرعت شاتر اصلا به من مربوط نمی‌شود!

 

تنظیمات اپلیکیشن دوربین خود را بشناسید: در این زمینه اصلا نیازی نیست وقت خود را صرف آشنایی با تنظیمات پیچیده کنید. اما حداقل با تنظیمات و حالت‌هایی همچون ISO، سرعت شاتر و موارد دیگر آشنا باشید و از آنها بهره کافی را ببرید.

 

دوربین گوشی‌های قدیمی شامل چنین مواردی نبود. در آن زمان عکاسی با موبایل آنچنان پیچیده و حرفه‌ای نبوده و کاربران فقط سوژه را شناسایی می‌کردند و در نهایت تصویری ساده و معمولی ثبت میشد. اما حالا که بابت سنسورها و لنزهای پیشرفته پول بیشتری برای گجت‌های قابل حمل خود می‌پردازیم، بهتر است نهایت بهره را از آنها ببریم.

 

۱۰- نورپردازی مهم نیست

 

عکاسی با موبایل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

 

اشتباه: تابش نور خورشید، نور پنجره و یا بازتاب نور از اشیا مختلف اصلا دخالتی در کار ما ندارد. جادوی اینستاگرام برای همین مواقع به وجود آمده است و هر نقصانی را می‌توان به کمک آن برطرف کرد. هیچ‌کس متوجه این موارد نخواهد شد.

 

نورپردازی مهم است: یکی از جنبه‌های بسیار مهم در عرصه تصویربرداری میزان نور و تنظیمات مربوط به آن است. حالا با گوشی‌های پیشرفته و دوربین‌های قوی آنها، این جنبه در عکاسی با موبایل نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. نباید در حالی از افراد عکس بگیرید که نور خورشید از پشت سر به آنها می‌تابد. نحوه تابش خورشید به گوشی شما هنگام ثبت تصویر مهم است.

پرهام مارزلو 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش