پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۴۹ - ۰۵ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۳۸۳
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

یک کیلو سینه مرغ ۶۵ هزار تومان | شرایط چشم‌انداز بازار گوشت در نیمه دوم امسال

قیمت گوشت مرغ و گوشت قرمز,افزایش قیمتها در بازار
سخنگوی کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی گفت: قیمت مصوب گوشت مرغ گرم در بازار استان به‌هیچ‌وجه رعایت نمی‌شود و هم‌اینک قیمت میانگین آن به ازای هر کیلوگرم بین ۳۰۰ تا ۳۳۰ هزار ریال است.

به گزارش ایلنا، کمبود مرغ در سطح شهر مشهد و دوندگی شهروندان برای یافتن مرغ کشتار روز به قیمت مصوب موجب شده تا آن‌هایی که مرغ کشتار روز در اختیار دارند قیمت مرغ را از کیلویی ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان به کیلویی ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان ارتقا دهند.

البته این نرخ‌ها در مورد مرغ‌های تکه شده بسیاری نجومی‌تر است زیرا قیمت یک کیلو سینه مرغ در فروشگاه‌های مواد غذایی مشهد به ۶۵ هزار تومان و حدود سه برابر قیمت تعزیراتی رسیده است.

ران مرغ که در همین ابتدای مهرماه کیلویی ۲۰ هزار تومان خریدار بیشتری نداشت این روزها توانسته قیمت خود را به کیلویی ۴۵ هزار تومان برسد که این قیمت‌ها آه از نهان مصرف‌کنندگان درآورده است.

در حال حاضر بازار مرغ های تکه شده به دلیل اینکه سود خوبی برای فروشندگان دارد بیش از هر زمانی داغ شده است و با وجود ممنوعیت و محدودیت های اعلام شده برای تکه کاری و قیمت های غیر مصوب اما مسئولان هم چنان نسبت به این موضوع بی تفاوت هستند.

حسین اعتمادی یکی از بارفروشان مرکز توزیع مرغ در میدان استقلال مشهد در پاسخ به سئوال ما که قیمت ۳۵ هزار تومان به ازای هر کیلو مرغ را چه شخصی تعیین می‌کند اظهار می‌کند: تا دو هفته پیش مرغ را کمتر از ۲۵ هزار تومان به ما می‌فروختند اما حالا مرغدار همین مرغ را کیلویی ۳۰ هزار تومان به ما می‌فروشد و این در حالی است که حاضر به فاکتور کردن بار به این قیمت هم نیست.

وی بابیان اینکه مرغداران مرغ را بیش از قیمت مصوب به فروش می‌رسانند اذعان می‌کند: ما به‌عنوان مرکز پخش هیچ نقشی در قیمت‌گذاری و یا گران‌فروشی نداریم و لذا بر اساس فاکتوری که خریداری می‌کنیم سود خود را بر روی محصول محاسبه می‌کنیم لذا اگر ارزان  به دست ما برسد ما هم ارزان می فرشیم و برعکس!  

قیمت مرغ گرم به هیچ وجه رعایت نمی شود

در همین حال سخنگوی کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی قیمت مصوب هر کیلوگرم گوشت مرغ منجمد را ۲۵۰ هزار ریال ذکر و بیان کرد: قیمت مصوب گوشت مرغ گرم در بازار استان به‌هیچ‌وجه رعایت نمی‌شود و هم‌اینک قیمت میانگین آن به ازای هر کیلوگرم بیش از  ۳۳۰ هزار ریال است.

قیمت گوشت مرغ و گوشت قرمز,افزایش قیمتها در بازار

علی غفوری مقدم اعلام کرد: در نشست کارگروه تنظیم بازار استان مقرر شد گوشت مرغ منجمدی که فعلاً مجوز توزیع آن وجود دارد بین مشهد و شهرستان‌ها توزیع شود و اولویت توزیع شهرستانی با نقاطی باشد که کمبود گوشت مرغ گرم دارند.

وی افزود:  هم‌اینک توان خراسان رضوی برای توزیع گوشت مرغ منجمد ، روزانه ۵۰ تن است درحالی‌که شرکت پشتیبانی امور دام از امکان توزیع ۲۵۰ تن گوشت مرغ منجمد در روز برخوردار است لذا مقرر شد که این شرکت از طریق وزارت جهاد کشاورزی برای گرفتن مجوز توزیع روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن گوشت مرغ منجمد پیگیری لازم را انجام دهد زیرا ذخیره گوشت مرغ منجمد خراسان رضوی مناسب است.

کمبود ۲۰ درصدی مرغ کشتار روز در بازار 

مدیر طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در گفت‌وگو با ایلنا علت کمبود مرغ در بازار را کاهش جوجه ریزی در ماه گذشته دانست و بابیان اینکه در حال حاضر شاهد کمبود ۲۰ درصدی مرغ کشتار روز در بازار هستیم اظهار کرد: این در حالی است که با بازگشایی رستوران‌ها و برداشته شدن برخی محدودیت ها در زمان کرونا به مصرف مرغ نیز حدود ۱۰ درصد افزوده‌شده است.

وی اذعان کرد: همواره با کمیاب شدن هر کالایی در بازار از طرف دیگر عطش برای خرید نیز افزایش می‌یابدلذا تمامی این عوامل و رفتار ها بر کمبود و گرانی مرغ در بازار دامن می‌زند.

وی هم‌چنین با اشاره به این نکته که قیمت افزایشی مرغ و هم‌چنین کمبود آن به‌صورت موقتی بوده و تا ۱۰ روز آینده این کمبود جبران خواهد شد افزود: در حال حاضر برای جبران کمبود مرغ نسبت به توزیع مرغ منجمد به میزان لازم در بازار اقدام شده است.

یعقوب زاده بابیان اینکه از اوایل مهرماه تاکنون در سطح استان بیش از ۷میلیون جوجه ریزی انجام‌شده است افزود: با اتمام دوره رشد این تعداد جوجه نیاز بازار تأمین‌شده و قیمت نیز نرخ مصوب به خود خواهد گرفت.

تا ۱۰ روز آینده کمبود تولید برطرف خواهد شد

مدیر طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اذعان کرد: در ماه گذشته به دلیل کمبود جوجه در کشور لذا جوجه ریزی کمتری اتفاق افتاد که متأسفانه تبعات آن در حال حاضر در بازار خود را نشان می‌دهد  و لذا در مهرماه که جوجه ریزی به‌اندازه لازم انجام‌شده است تا ۱۰ روز آینده با فراوانی تولید روبرو خواهیم شد.

وی با اشاره به طول دوره رشد جوجه‌ها اطمینان خاطر داد که کمبود مرغ تا آخر هفته جاری رفع خواهد شد.

مدیر طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم‌چنین از خریداری تخم‌مرغ نطفه‌دار خبر داد و گفت: این تخم‌مرغ‌ها برای تولید جوجه و حفظ ذخایر مرغ مادر بین مراکز استان‌ها توزیع‌شده  است و لذا دغدغه‌ای از این بابت در طول ماه آینده نداریم.

 پیش‌شرط‌های تثبیت یا افزایش قیمت گوشت

تازه‌ترین آمارها از رشد تولید و کشتار دام پرواری، افت ۲۰تا ۳۰هزار تومانی قیمت دام زنده و رشد عرضه انواع گوشت گوسفندی، گاوی و گوساله در ۲هفته اخیر حکایت دارد. تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران از عملکرد کشتارگاه‌های رسمی در شهریور۱۴۰۰ در مقایسه با‌ماه مشابه سال۱۳۹۹ نیز نشان‌دهنده افزایش ۴۰درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز است. با این حال قیمت خرده‌فروشی گوشت قرمز در بازار همچنان بالا مانده است. با منصور پوریان، رئیس شورای تامین‌کنندگان دام کشور در مورد شرایط تولید و عرضه و بازار گوشت قرمز گفت‌وگو کرده‌ایم.

قیمت گوشت مرغ و گوشت قرمز,افزایش قیمتها در بازار

وضع تامین دام در نیمه دوم امسال نسبت به ۶‌ماه نخست چه تغییری کرده است؟

شرایط تامین دام تغییری نکرده، فقط با اندکی رشد در زایش‌های پاییزی همراه بوده است. اما مشکلات دامداران در زمینه گران شدن نهاده‌ها، خشکسالی و کم‌آبی، نبود بازار مناسب برای تولید و تأثیر شیوع بیماری کرونا بر تولید و بازار گوشت قرمز همچنان ادامه دارد و دامداران را تحت فشار قرار داده است. از سوی دیگر میزان کشتار دام پرواری و مولد به‌دلیل شرایط بد اقتصادی دامداران افزایش یافته است. صنعت دامپروری از چند‌ماه پیش وارد مرحله زیان‌دهی شده، دامداران به جای کسب سود و داشتن انگیزه اقتصادی تنها به فکر رها شدن از گله خود حتی با کشتار دام‌های مولد به قیمت پایین هستند. قرار بود اقداماتی برای خروج دامداران از زیان مانند آزاد شدن صادرات دام زنده حمایتی گوشت مازاد انجام شود که اقدام درستی انجام نشده است.

چرا صادرات دام زنده با وجود مصوبه وزارت جهادکشاورزی اجرایی نشده، حتی اخیرا محموله دام صادراتی از روسیه برگشت خورده است؟

صادرات دام زنده از ۱۷تیرماه امسال تاکنون متوقف مانده، مصوبه‌ای که چندی پیش برای آزادسازی صادرات دام زنده ابلاغ شد نیز در چرخه دیوان‌سالاری اداری گرفتار شده و هنوز اجرایی نشده است. در مورد علت برگشت خوردن محموله دام صادراتی از روسیه اطلاعات کافی ندارم. اکنون با مازاد ۶تا ۷میلیون راس دام سبک و ۲۵۰هزار راس سنگین مواجه‌ایم که علت دام مازاد نیز آن است که دام باید در فصل‌های گذشته کشتار می‌شده اما به‌دلیل شرایط بد اقتصادی و افت تقاضای خرید در بازار این میزان دام سبک و سنگین روی دست‌ دامداران مانده است.

چرا با وجود کاهش قیمت دام سبک زنده به ۳۵تا ۴۰هزار تومان، قیمت خرده‌فروشی گوشت گوسفندی همچنان بالا مانده است؟

متأسفانه در ۳هفته اخیر به‌دلیل نبود تقاضا و افزایش عرضه دام و گوشت قرمز شاهد کاهش قیمت ۱۵تا ۲۰هزار تومانی قیمت هر کیلوگرم دام زنده بوده‌ایم. به‌نحوی که دیروز-سه‌شنبه- قیمت هر کیلوگرم بره نر زنده کشتاری به ۵۳هزار تومان و نرخ هر کیلوگرم گوساله زنده کشتاری به ۵۱هزار تومان رسیده است. این در حالی است که قیمت هر کیلوگرم دام زنده باید بیش از ۶۰هزار تومان باشد. با قیمت کنونی دام زنده باید قیمت هر کیلوگرم گوشت لاشه گوسفندی و گوساله در محدوده ۱۰۵تا ۱۱۰هزار تومان باشد که نرخ خرده‌فروشی این دو نوع گوشت با احتساب سود خرده‌فروشی۱۰درصدی توزیع‌کنندگان، حداکثر قیمت خرده‌فروشی گوشت لاشه گوسفندی و گوساله باید ۱۳۰تا ۱۳۵هزار تومان باشد.

علت تغییرکنونی فاصله ۲۰هزار تومانی قیمت خرده‌فروشی قبلی گوشت گوساله به نفع گوشت گوسفندی چیست؟

تا ۱۵روز پیش به‌دلیل رشد تقاضای ناشی از درصد کمتر چربی و استخوان گوشت گوساله قیمت این نوع گوشت نسبت به گوشت گوسفندی فاصله‌ای ۲۰تا ۳۰هزار تومانی داشت اما از ۲هفته پیش به‌دلیل کاهش تقاضای گوشت گوساله این فاصله به نفع گوشت گوسفندی تغییر کرده و قیمت هر کیلوگرم گوشت ران گوساله با ۲۰هزار تومان کاهش به ۱۴۰تا ۱۵۰هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم گوشت شقه گوسفندی به ۱۳۵هزار تومان و نرخ هرکیلو ران گوسفندی به ۱۶۵هزار تومان رسیده است.

به‌نظر شما عامل اصلی کاهش نیافتن قیمت خرده‌فروشی گوشت گوساله و گوسفندی چیست؟

باید بپذیریم که بازار گوشت قرمز تابع شرایط خاص خود است، به‌نحوی که فاصله قیمت انواع لاشه گوشت قرمز گوسفندی و گوساله در مرحله قطعه‌بندی با افزایش چشمگیری مواجه می‌شود. فروشندگان قیمت‌هایی را برای قطعات مختلف گوشت تعریف می‌کنند که با قیمت لاشه گوسفندی و گوساله هیچ تناسبی ندارد با این قیمت‌ها مصرف‌کنندگان از خرید گوشت ناتوان و تولید‌کنندگان نیز زیان می‌بینند و فقط عده اندکی که همان سیستم‌های خرده‌فروشی قصابی است سودهای کلانی را به جیب می‌زنند. با این روند قیمت هر کیلوگرم گوشت ران گوساله پاک شده قطعه‌بندی به ۱۷۰تا ۱۸۰هزار تومان و گوسفندی ران گوسفندی به ۱۶۰تا ۱۷۰هزار تومان افزایش می‌یابد. متأسفانه بازار اقلام کالایی در ایران عادت بدی دارد؛ فروشندگان در مقابل کاهش قیمت‌ها مقاومت می‌کنند و قیمت‌های کنونی در بازار خرده‌فروشی گوشت واقعا اجحاف در حق مصرف‌کنندگان است. این فروشندگان سعی در بالا نگه‌داشتن قیمت‌ها دارند قیمت گوشت از مرحله تولید تا قطعه‌بندی‌های مختلف، افزایش بی‌رویه‌ای را تجربه می‌کند درحالی‌که باید گوشت به‌صورت قطعات کامل عرضه شود تا فاصله قیمتی لاشه و قطعه‌بندی گوشت کاهش یابد. قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم گوشت شقه گوساله ۱۱۰هزار تومان است که با احتساب سهم ۲۰درصدی بی‌استخوان کردن گوشت گوساله، نرخ هر کیلوگرم گوشت ران گوساله بدون استخوان باید حداکثر ۱۴۰هزار تومان باشد اما این نرخ در مرحله قطعه‌بندی به ۱۷۰تا ۱۸۰هزار تومان افزایش می‌یابد.

وظیفه برخورد با گرانفروشی و رفع فاصله قیمت تولید تا خرده‌فروشی گوشت با چه دستگاهی است؟

سیستم‌های نظارتی متعددی مانند سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان برای برخورد با اینگونه تخلفات وجود دارد اما متأسفانه اقدام قاطعی در این زمینه انجام نمی‌شود. بااین شرایط مردم بهترین ناظران بازار هستند و باید با پرهیز از خرید گوشت قطعه‌بندی و بسته‌بندی شده، از گرانفروشی جلوگیری کنند.

با این شرایط چشم‌انداز بازار گوشت در نیمه دوم امسال چگونه خواهد بود؟

درصورتی که برنامه‌های حمایتی وزارت جهادکشاورزی مانند صادرات دام زنده و خرید حمایتی برای رساندن گوشت قرمز با نرخ و کیفیت مناسب به‌دست مصرف‌کننده اجرایی شود نه‌تنها مشکلی در نیمه دوم امسال نخواهیم داشت بلکه مشکلات کنونی صنعت دامپروری نیز مرتفع خواهد شد اما اگر این برنامه‌ها اجرا نشود خیلی از دامداران از چرخه تولید خارج می‌شوند و اگرچه امسال مشکلی برای تامین گوشت نخواهیم داشت اما قطعا در سال آینده با کاهش تولید و عرضه و افزایش چشمگیر قیمت انواع گوشت قرمز مواجه خواهیم شد.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش