دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳
۲۲:۳۵ - ۲۶ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۷۲۲۴
بانک و بیمه

رئیس‌کل بیمه مرکزی:

فضای نامساعد کسب‌وکار و تورم‌های دورقمی موانع عمده توسعه بیمه عمر هستند

عبدالناصر همتی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه
رئیس کل بیمه مرکزی ایران عمده‌ترین موانع برون‌زا برای توسعه بیمه‌های عمر در کشور را، فضای نامساعد کسب و کار و هزینه‌های مبادله بالا در اقتصاد ایران و همچنین تورم‌های دو رقمی می‌داند.

به گزارش ایسنا، عبدالناصر همتی در مراسم افتتاحیه همایش بیمه‌های عمر و تامین آتیه، راه مطمئن برای تامین مالی پایدار اقتصاد کشور را از طریق سرمایه‌گذاری‌های میان‌مدت و بلندمدت توسعه بیمه‌های زندگی در کشور دانست.

 

وی توضیح داد: یکی از دوره‌های رشد سریع، بیمه‌های عمر از سال ۱۳۹۲ به بعد است که طی این دوره سهم بیمه‌های زندگی از کل بازار از ۷.۸ درصد در سال ۹۱ به ۱۳.۴ درصد فعلی(۱۳۹۶) رسید.

 

وی بخشی از این رشد مستمر را، مربوط به تحولات عرضه بازار بیمه و بخشی را نیز مربوط به تقاضای صنعت بیمه دانست و گفت: طی سال‌های اخیر در عرضه بیمه‌های زندگی اتفاقات مهمی رخ داده است که یکی از این اتفاقات، توسعه کمی و کیفی سازمان فروش بیمه‌های زندگی است.

 

همتی با اشاره به رشد نمایندگان تخصصی در حوزه فروش بیمه عمر، گفت: در سال ۱۳۹۰، تنها ۱۶ درصد نمایندگان بیمه در حوزه بیمه عمر فعال بودند اما در سال ۹۶ سهم نمایندگان بیمه عمر حدود ۲۵ درصد افزایش یافت که ۵ واحد از این افزایش، مربوط به سال ۹۵ و ۹۶ است.

 

رئیس کل بیمه مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حال حاضر در ۱۰ شرکت بیمه، سهم بیمه‌های زندگی بالاتر از ۲۰ درصد است که در ۴ مورد از آن‌ها این سهم به بالای ۵۰ درصد رسیده است.

 

همتی با اشاره به سیاست‌های بیمه مرکزی در راستای افزایش ضریب نفوذ بیمه‌های عمر گفت: طی سال‌های اخیر، شرکت‌های بیمه نیز همگام با سیاست‌های کلان صنعت بیمه، دو تغییر جهت اساسی در سیاست‌های کاری خود اعمال کرده‌اند که یکی، تقویت سازماندهی شبکه فروش بیمه‌های عمر و توجه به امر آموزش و نظارت بر آن و دیگری تغییر شیوه پرداخت کارمزد به نمایندگان بیمه عمر است.

وی در خصوص سهم تقاضای بیمه‌های عمر در رشد این رشته بیمه‌ای، گفت: در این مدت تغییرات مهمی در این حوزه به وقوع پیوسته که یکی از این اتفاقات مهم، کاهش قابل توجه نرخ تورم در اقتصاد ایران به‌خصوص در بازار دارائی‌های واقعی است. چراکه با کاهش تورم، از یک‌سو جذابیت دارائی‌های واقعی برای تأمین آتیه و سرمایه‌گذاری نزد بخش‌هایی از مردم کاهش یافت و از سوی دیگر از اهمیت سرمایه‌گذاری‌هایی که با هدف حفظ ارزش دارائی‌ها از سوی مردم انجام می‌شود، کاسته شد. بنابراین مردم به سرمایه‌گذاری در گزینه‌های سالم و مولد چون بیمه‌های عمر گرایش بیشتری پیدا کردند.

 

همتی همچنین افزود: عامل دیگر برای رشد بیمه‌های عمر، اثرات فزاینده و جانبی رشد پرتفوی این رشته بیمه‌ای است که در حال حاضر حدود ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دارای بیمه عمر هستند که فقط ۲.۵ میلیون نفر از آن‌ها در سال ۹۵ تحت پوشش بیمه عمر قرار گرفته‌اند.

 

وی افزود: بسیاری از کسانی که بیمه عمر خریداری می‌کنند در سال‌های بعدی حق بیمه خود را افزایش می‌دهند تا از تسهیلات و مزایای بیشتری برخوردار شوند و این پدیده در حال حاضر خود، عاملی فزاینده برای رشد بیمه‌های عمر است.

 

او  با اشاره به اثرگذاری سیاست‌های بیمه مرکزی در افزایش رشد بیمه عمر، گفت: بیمه مرکزی طی بخشنامه‌ای به شرکت‌های بیمه اعلام کرد، به دلایل فنی و اقتصادی و به منظور کنترل کژمنشی‌ها در بازار بیمه کشور، دیگر مجوز تأسیس شرکت‌ بیمه جنرال جدید صادر نخواهد کرد و صرفاً تقاضای تاسیس شرکت‌های بیمه تخصصی عمر را بررسی خواهد کرد که در همین راستا اولین شرکت بیمه تخصصی عمر نیز در اواخر سال ۹۵ فعالیت خود را آغاز کرد. همچنین در اقدامی دیگر، بیمه مرکزی برای اولین بار به یکی از شرکت‌های بیمه کشور اجازه داد تا با یکی از شرکت‌های بیمه اتکایی بزرگ دنیا قرارداد واگذاری اتکایی در زمینه بیمه‌های عمر منعقد کند و این نشانه عزم جدی بیمه مرکزی برای توسعه بیمه‌های عمر بود که طبعاً پیام مثبتی برای صنعت بیمه کشور و طرف‌های خارجی آن داشت.

 

رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به تصویب ماده خاص برنامه ششم، مبنی‌بر توسعه بیمه‌های زندگی، گفت: بر اساس این مصوبه، باید در پایان برنامه سهم بیمه‌های زندگی تا ۵۰ درصد افزایش یابد و این هم پیام دیگری برای صنعت بیمه کشور بود که دولت و مجلس مصمم به توسعه بیمه‌های عمر هستند.

 

وی تصریح کرد: اخیراً هم شورای‌عالی بیمه، تأسیس شرکت‌های تخصصی بیمه عمر توسط شرکت‌های بیمه جنرال را مجاز اعلام کرد که حاکی از تلاش و عزم بیمه مرکزی و شورای‌عالی برای توسعه بیمه‌های عمر در کشور است. 

 

رئیس کل بیمه مرکزی با ارائه آماری از روند فعلی رشد بیمه عمر در کشور، گفت: در حال حاضر تنها ۱۸ درصد مردم ایران بیمه عمر دارند و سهم بیمه‌های زندگی در پوتفوی صنعت بیمه کشور ۱۳.۴ درصد است. این نسبت در دنیا ۵۵ تا ۶۰ درصد و در منطقه ما حدود ۲۵ درصد است که این‌ها نشانه وجود پتانسیل بالا برای رشد بیمه‌های عمر است.

 

وی در ادامه گفت: پایداری روند صعودی فعلی بیمه‌های عمر عمدتاً به دو عامل وابسته است. یکی، نحوه ایفای تعهدات از سوی صنعت بیمه و دیگری وضعیت تورم در اقتصاد ایران به‌ویژه در بازار دارائی‌های واقعی است. بنابراین اگر تورم را کنار بگذاریم، دوام رشد بیمه‌های عمر به نحوه عملکرد صنعت بیمه وابسته است و اگر شرکت‌های بیمه به نحو مطلوب به تعهدات خود در قبال بیمه‌گذاران عمل کنند طبعاً پایداری توسعه بیمه‌های عمر تا حد زیادی قابل تحقق است و برای این منظور شرکت‌های بیمه باید به‌خصوص در امر ارزیابی ریسک و محاسبه حق بیمه، ذخیره‌گیری و سرمایه‌گذاری ذخایر بیمه‌های عمر حرفه‌ای و منصفانه عمل کنند. طبعاً بیمه مرکزی نیز که متقاضی و مشوق توسعه بیمه‌های عمر و حافظ منافع بیمه‌شدگان است، با همکاری خود شرکت‌های بیمه تلاش و نظارت خواهد کرد تا این الزامات از سوی موسسات بیمه رعایت شود.      

 

همتی، در بخشی دیگر از سخنان خود به معرفی موانع رشد بیمه‌های زندگی در ایران پرداخت و گفت: دسته‌ای از موانع رشد بیمه‌های عمر در بیرون صنعت بیمه و دسته‌ای دیگر مربوط به درون این صنعت است. عمده‌ترین موانع برون‌زا برای توسعه بیمه‌های عمر در کشور، فضای نامساعد کسب و کار و لذا هزینه‌های مبادله بالا در اقتصاد ایران و همچنین تورم‌های دو رقمی است. همچنین در تشکیلات جدید بیمه مرکزی، اداره‌کل نظارت بر بیمه‌های زندگی به‌زودی فعالیت خود را برای نظارت موثر بر تعهدات، ذخایر و سرمایه‌گذاری بیمه‌های عمر آغاز می‌کند.

 

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش