یکشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۵
۱۱:۳۱ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۶۲۷۴
بانک و بیمه

وضعیت ادغام بانک‌های نظامی و تبعات آن

بانک مرکزی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه

ادغام بانک‌ها و موسسات مالی موضوعی است که در سال‌های اخیر، در پی تهدید ورشکستگی دومینویی بانک‌ها هر از گاهی مطرح می‌شود و بدون این که نتیجه اجرایی در پی داشته باشد، از سکه می‌افتد. هفته گذشته نیز مجددا این موضوع از سوی بانک مرکزی در خصوص بانک‌ها و موسسات مالی نهادهای نظامی مطرح شد.

 

در حال حاضر بانک‌های حکمت، قوامین، انصار و همچنین موسسه کوثر چهار بانک و موسسه دارای مجوز فعالیت از بانک مرکزی هستند که به همراه موسسه ثامن و بانک مهر اقتصاد که در لیست متقاضیان دریافت مجوز قرار دارند در مجموع شش بانک و موسسه نظامی را تشکیل می‌دهند.

 

معاون نظارتی بانک مرکزی از ادغام شدن سه بانک و موسسه اعتباری حکمت، قوامین و کوثر در قالب یک بانک خبر داد. این درحالیست که پیش از این بانک انصار و دو موسسه مهر اقتصاد و ثامن به محوریت بانک انصار ادغام شدند.

 

فرشاد حیدری، معاون نظارت بانک مرکزی با اشاره به این‌که در بسیاری از کشورها ارتش‌ها دارای بانک هستند

 

تا به پرسنل و خانواده‌هایشان خدمات ارائه کنند به نحوی که در بعضی موارد درکشورهایی که نیروهای مسلح فعالیت برون‌مرزی دارند با بانک‌های دیگر کشورها تفاهم‌نامه‌هایی امضاء می‌کنند تا ارائه خدمات به پرسنل به بهترین نحو انجام شود، در ایران نیز نیروهای مسلح به تناسب گستردگی دارای بانک‌ها و موسسات اعتباری هستند و در حیطه وظایف تعیین شده به فعالیت خود ادامه می دهند هر چند که این بانک‌ها و موسسات اعتباری به لحاظ سرمایه و انواع خدمات ارائه شده کوچک ارزیابی می‌شوند از این‌رو ضروری است تا از ترکیب آنها بانکی واحد، با ثبات و سلامت مالی بالا تشکیل شود.

 

بر اساس اعلام حیدری قرار بر این است تا در مرحله اول موسسه ثامن و مهر اقتصاد در بانک انصار ادغام شوند که البته احتمالا از ابتدای سال آینده این بانک جدید شروع به کار خواهد کرد و در مرحله دوم نیز بانک‌های حکمت، قوامین و موسسه کوثر به یک بانک واحد تبدیل شوند در نهایت نیز در چشم‌اندازی دورتر قرار است تا دو بانک بزرگ تشکیل شده نیز یکی شوند و بتوانند یک بانک بزرگ و کارآمد نظامی را ایجاد و فعالیت کنند.

 

وی افزود: با این حال در این شرایط هیچ جای نگرانی برای سپرده‌گذاران در این شش بانک و موسسه وجود ندارد و بانک مرکزی تاکید دارد که خیال آنها باید آسوده باشد و قرار نیست هیچ اتفاقی برای سرمایه مشتریان بانک‌هایی که قرار است با نظارت بانک مرکزی ادغام شوند بیفتد.

 

به گفته حیدری هدف از این ادغام ایجاد بانکی بزرگ تر و کارآمدتر است نه این که صرفاً و به صورت ظاهری ادغامی صورت گیرد و تعداد کاهش یابد چون با این روش مشکلی حل نخواهد شد. قاعده بر این است که در بانک حاصل از ادغام، از نقاط قوت سه موسسه و بانک قبلی بهره ببریم و البته نقاط ضعف را از میان برداریم، ضمن اینکه ارزیابی میزان دارایی و بدهی و ارزشگذاری سهام آنها هم در حال حاضر با دقت در حال انجام است.

 

وی خاطرنشان کرد: در فرآیند ادغام، محور، بانک انصار خواهد بود و بانک ایجاد شده نیز صاحب همین نام خواهد بود چون این بانک دارای مدیریتی مناسب است و از استانداردهای لازم بهره می‌برد.

 

خروج بانک‌ها از درماندگی

سیدبهاالدین هاشمی حسینی نیز در گفت‌و‌گو با «ابتکار» در باره این موضوع گفت: تمامی بانک‌ها در شرایط فعلی با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند و به دلیل رکود در اقتصاد، مطالبات بانک‌ها وصول نمی‌شود. بنابراین شاهد سقوط ارزش سهام بانک‌ها و مشکلات دیگر هستیم که باید بگوییم در مرحله درماندگی و نه ورشکستگی قرار گرفته‌اند. در اینجا سهامداران بانک‌ها و متولی آن بانک باید راهکارهایی ازجمله کم کردن هزینه ثابت، تبدیل دارایی‌ها به نقدینگی و کاهش هزینه‌های جاری را در اولویت قرار دهد.

 

در عین حال یکی از مشکلات ادغام، نبود قوانین و مقررات واضح در این زمینه است. باید دو موسسه منحل شود تا یک موسسه یا بانک جدید ایجاد شود که این یک فرآیند طولانی است. از طرفی بانک جدید ایجاد شده براساس دارایی‌های بانک‌های منحل شده تجدید ارزیابی می‌شود که چون این دارایی‌ها قابل فروش و معامله نیست و ارزیابی با قیمت بالا صورت می‌گیرد، در نتیجه بانک جدید با دارایی‌های متورم ایجاد شده‌است.

 

وی اضافه کرد: درنهایت اما ادغام بانک‌ها قابلیت معجزه برای آنها ندارد، اما کمک می‌کند تا مدت بیشتری در مقابل سختی‌ها تحمل کنند تا بتوانند خود را به نقطه مطلوب نزدیک کنند. در واقع با این کار می‌توانند بخشی از زیان‌های خود را با منابع آزادشده جبران کنند و تا مدتی زمان برای خود بخرند.

 

به عقیده کارشناسان اقتصادی، بانک ها مانند هر موسسه و شرکتی، اگر سرمایه و عملکرد آنها، از حد حداقلی پایین‌تر بیاید، توجیه اقتصادی برای ادامه کار خود ندارند. این اتفاق هم اکنون برای بسیاری از بانک های داخلی رخ داده‌است، زیرا اکثر بانک‌ها در آستانه ورشکستگی هستند و توان رقابتی خود را از دست داده‌اند . در واقع آنچه در دنیای امروز باعث می‌شود که یک بانک زنده بماند، سرمایه والای آن است

 

که بتواند در برابر تکانه‌های اقتصادی و نوسانات ارزی مقاوم باشد، همچنین توان فعالیت در عرصه بین المللی نیز اهمیت زیادی برای بانک‌ها دارد، زیرا سوددهی واقعی بانک‌ها به عملکرد بین المللی آن‌ها بستگی دارد. دلیل این امر ان است که قیمت پول در داخل کشور بالاست و باید به سپرده‌هایی که جذب می‌کنند، سود بالایی پرداخت کنند که این امر قطع نشود.

 

توجه به این نکته ضروری است که در سال‌های اخیر بسیاری از بانک‌ها برای بقای خود از ترفند پانزی استفاده کرده‌اند. در این ترفند، بانک‌ها با جذب سپرده‌های جدید، حجم کل سپرده های خود را افزایش داده و از محل اصل سپرده‌های جدید، سود سپرده های قبلی را بازپرداخت کنند. سپس برای استفاده از منابعی که به دست آورده اند از طرقی همچون نوسان‌گیری در بازارهای مختلف همچون بازار ارز، درآمد کسب می‌کنند که بتوانند سود سپرده‌های جدید را تامین کنند.

 

سمیرا ابراهیمی

 

 

ebtekarnews.com
  • 21
  • 11
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
به نظر حقیر ادغام این ۶ بانک‌باید هرچه زودتر در بانک‌سپه انجام شود چرا که ما دارای بانک برای خدمات تخصصی به نیروهای نظامی را دارا هستیم و نیاز به اون۶ بانک نداریم که اغلب تعدادی از آنها با دخالت و کار غیر تخصصی باعث کاهش اعتماد عمومی به بانکها و ضربه به اقتصاد کشور شده اند حقوق صاحبان سهام آنها هم به طور عادلانه ای رعایت گردد و ضمنا کارمندان آنها که درصد بالایی لاجرم دچار تعدیل خواهند شد در اولویت جذب مجدد در بانکهای کشور قرار گیرند و از بیمه بیکاری مناسب و پاداش متناسب خدمتی بهره مند گردند در این فرایند تعدیل نیرو تاهل و سابقه کار و سرپرست خانوار بودن حتما مد نظر قرار گیرد و نظارت مناسب بر این امر اعمال شود تا مبادا پارتی بازی جریان یابد و عده ای کامیاب و عده ای به ناحق مانده و رانده امید است مسئولین محترم و کوشا همچون گذشته بر این امر نظارت فرمایند و من الله توفیق
به نظر حقیر ادغام ای...
دوست عزیز سپه ایی تعدیل بشوند؟؟؟؟یعنی با هشت سال سابقه و سی چهار. سال سن برم بیمه بیکاری. بگیرم؟؟؟نفست جای گرم بلند میشه؟؟ خودتم بودی حاضر. بودی ول کنی بری. بیکار. بشی؟؟ میشینی حرف الکی میرتی
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش