مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۴
۱۲:۱۹ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۴۰۸۲
بانک و بیمه

همتی بسته جدید ارزی را امشب رونمایی می‎کند

عبدالناصر همتی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه
رئیس کل بانک مرکزی برای رونمایی بسته جدید ارزی دولت امشب به تلویزیون می رود.

به گزارش تسنیم،‌ قرار است عبدالناصر همتی امشب با حضور در برنامه زنده گفت وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در ساعت ۲۲ و ۴۵ دقیقه بسته جدید ارزی دولت را رونمایی و جزییات آن را اعلام کند.

 

یادآور می شود، معاون اول رئیس جمهور  روز گذشته گفته بود یکی از موضوعات جلسه شورای عالی اقتصادی، سیاست‌هایی بود که بانک مرکزی برای بخش ارز کشور پیش‌بینی کرده که کلیات آن مورد تأیید قرار گرفت و روز دوشنبه رونمایی می‌شود.

 

از زمانی که رئیس کل بانک مرکزی تغییر کرد و عبدالناصر همتی به برج میرداماد رفت مردم و بازاری ها منتظر برنامه های رئیس کل جدید برای مدیریت بازار ارز بودند و البته هنوز هم هستند.

 

همتی گفته که از روزی که در بانک مرکزی مسئولیت گرفته شبانه روز تلاش می کند تا بهترین تصمیم و برنامه ارزی را مهیا کند.

 

او قبلاً و در روز معارفه خود در بانک مرکزی هم گفته بود که برنامه های ارزی خود را اماده کرده و به رئیس جمهور داده و منتظر تایید اقای روحانی است.

 

برهمین اساس، هم برنامه های رئیس کل جدید بانک مرکزی با چکش کاری هایی در دولت همراه شد و بناست امشب بعنوان بسته جدید ارزی رونمایی شود.

 

از بسته جدید ارزی خبرهای مختلفی بیرون آمده است که البته هیچ کدام هنوز تایید رسمی نشده است؛ یکی از موضوعات مهم که قاعدتاً در بسته جدید ارزی است، آغاز به کار بازار دوم ارز به شکلی متفاوت با بازار فعلی است.

 

پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس قبلاً گفته بود که همتی با تقویت بازار ثانویه موافقت کرده بنابراین بازار ثانویه باید بعد از رونمایی بسته جدید، به شکلی متفاوت و کاملتر از شرایط کنونی به فعالیت خود ادامه دهد.

 

گفته می شود خرید و فروش دلار و بازگشایی صرافی ها نیز در این بسته دیده شده است و عملاً عنوان قاچاق و عملیات مجرمانه از این بخش برداشته خواهد شد.

 

فعالان بازار پیش بینی می کنند در صورتی که خرید و فروش دلار آزاد شود، علاوه بر دلارهای صادرکنندگان، حجم زیادی از دلارهای خانگی نیز روانه بازار شود. و همین امر به کاهش قیمت ارز در بازار کمک می کند.

 

یکی از خبرهای تایید نشده از بسته جدید ارزی دولت این است که ارز دولتی از ۴۴۰۰ تومان فعلی به ۸۵۰۰ تومان افزایش پیدا می کند.

 

این احتمال موجب شده تا برخی از صرافی ها بگویند که دلار در بازار غیررسمی هم با تصمیم دولت، کاهش پیدا کند و به رقمی نزدیک ۸۵۰۰ تومان برسد.

 

برهمین اساس، مردم و بازاری ها تصور می کنند که قرار است نرخ دلار در بازار غیررسمی به ۸۵۰۰ تومان برسد از همین رو از خرید و فروش ارز دست برداشته و در انتظار کاهش قیمت ها و البته اعلام جزئیات بسته جدید ارزی هستند.

 

امروز اما خبری به نقل از رئیس مجلس از سوی یکی از نماینده های مجلس در محافل خبری مطرح شد مبنی براینکه دولت تصمیم گرفته در بسته جدید ارزی به رانت ارز مسافرتی پایان دهد.

 

این خبر موجب شد تا بازار هم فوراً واکنش نشان دهد و موید آنهم این که قیمت دلار در شهرهای مرزی هرات، سلیمانیه و مشهد به زیر ۱۰ هزار تومان رفت و قیمت طلا نیز کاهش یافته است.

 

بازار ارز و سکه و البته مردم منتظر هستند تا سریعتر دوشنبه شود و از بسته جدید ارزی باخبر شوند چراکه ادامه مسیر قیمتی در این بخش منوط به تصمیم های تازه دولت در حوزه ارزی است.

 

بعید به نظر می رسد دولت اشتباه های قبلی را در بسته جدید ارزی هم تکرار کند و این امیدواری در مردم ایجاد شده که دولت بعد از اشتباه قبلی خود در تدوین سیاست غلط ارزی، راهکاری برای برون رفت از وضعیت فعلی تدوین کند.

 

هر چند کارشناسان اقتصادی معتقدند اگر تعللی در تشکیل بازار دوم دلار نبود و این بازار در کنار لار ۴۲۰۰ تومانی از همان ابتدا تشکیل می شد امکان حرکت دلار به بالای ۷۰۰۰ تومان نبود اما بلاتکلیفی بازار غیررسمی و عمق بسیار کم آن در کنار هدررفت میلیارد ها دلار از منابع ملی با دلار ۴۲۰۰ تومان باعث فرار نرخ به بالای ۱۰ هزار تومان شد.

 

این متن به نقل از یک اقتصاددان در فضای مجازی دست به دست می شود که چرا بوراکراسی دولت در اتخاذ تصمیم های غلط اقتصادی سرعت عمل بالایی دارد اما در تصحیح خطا بسیار کند است؟ و حتی تصمیم اتخاذ شده را با چند هفته تاخیر نهایی می کند؟ دولت تصمیم اشتباه را شبانه اعلام کرد ولی برای اعلام تصمیم صحیح مدام امروز و فردا می کند!

 

 

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش