جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۰۰:۴۷ - ۱۸ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۴۳۷۸
بانک و بیمه

فرمول نحوه محاسبه خسارت خودروهای لوکس در اصلاحیه بیمه

خسارت خودروهای لوکس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه

در دنیای پر مشغله و اما پرتلاطم مدرن، یکی از موضوعاتی که میتواند جوامع بشری را از اختلافات فردی و گروهی در امان بدارد، «شناخت با حقوق متقابل اشخاص و قانون» است که مهمترين اثر این شناخت و اگاهی را میتوان در پيش‌گيري از وقوع بسياري از مشکلات حقوقی دانست.

یکی از مسائلی که پس از اصلاح جدیدش بسیار در فضای مجازي بازتاب داشت، فرمول تازه محاسبه ضرر تصادف با خودروهای لوکس است. اصلاً تاکنون به این مسئله فکر نموده اید که درصورتی که با خودرویی گرانبها مثل پورشه، ب. ام. و، بنز یا سانتافه تصادف کنید، بیمه فرد ثالث تا چه ميزان تعهدات مالی را براي جبران ضرر خودروی متضرر تقبل می کند؟ امروز تلاش نموده ایم این قانون را باهم مرور کنیم تا خدای نکرده درصورتی که با یک خودروی لوکس تصادف کردید یا خودرویی با خودروی لوکس شما تصادف کرد از حق و دستمزد تان با خبر باشید.

فرمول روش محاسبه در اصلاحیه تازه

شورای عالی بیمه پس از باطل کردن روش محاسبه خسارت خودروهای لوکس به وسیله دیوان عدالت اداری در خردادماه ماه، روش محاسبه را تصحیح کرد. طبق این اصلاحیه در صورت تصادف با یک خودروی غیر متعارف ( لوکس) بیمه فرد ثالث راننده مقصر فقط ميزان ضرر متناظر وارد شده به گران ترین خودروی متعارف را پرداخت ميکند.

خودروی متعارف و غیر متعارف

شورای عالی بیمه تعریف و فرمول مشخصی از خودروی متعارف و نامتعارف براي تعيين دقیق ضرر در بیمه فرد ثالث ارائه نموده است که طبق این فرمول تمام خودروهایی که ارزش آن هاکمتر از ۵۰ درصد دیه مرد مسلمان در ماه حرام است، خودروی متعارف و بالای ۵۰ درصد خودروی نامتعارف یا لوکس به حساب می آیند. از آن جا که رقم دیه ۳۶۰ ميليون تومان در ماه حرام است درصورتی که قيمت خودروی شما کم تر از ۱۸۰ ميليون تومان باشد متعارف است وگرنه شما دارنده یک خودروی لوکس هستید که باتوجه به گرانی ماشین در چند وقت گذشته دور از ذهن هم نخواهد بود.

اگرچه این روزها خودروهای ۱۸۰ ميليون تومانی هم نسبت به خودروهای چند صد میلیونی و چند میلیاردی لوکس به حساب نمی آیند ولی با این حال شورای عالی بیمه نظری متفاوت دارد و خودروی بالای ۱۸۰ ميليون تومان را لوکس به حساب می آورد. با این حساب درصورتی که شما با خودرویی با قيمت بیش از ۱۸۰ ميليون تومان تصادف کنید، بیمه شخص ثالث فقط ضرر وارد شده به یک خودروی کم تر از ۱۸۰ میلیونی را پرداخت ميکند. به عنوان مثال درصورتی که شما با یک بنز سری اس تصادف کنید و چراغ عقب آنرا که قیمتش ۱۰ ميليون است بشکنید، بیمه ضرر چراغ استپ وی ۱۷۸ میلیونی را که ۱. ۵ ميليون تومان است، برعهده خواهد گرفت. حتی درصورتی که سقف محفظه بیمه فرد ثالث کفاف جبران کامل ضرر را بدهد.

ایرادهای این اصلاحیه

آن چه معلوم است شورای عالی بیمه در این اصلاحیه بیش تر منافع بیمه ها را در نظر گرفته تا صاحبان ماشین. اینکه اصلاحیه تازه تغييرات چندانی نکرده است را کنار بگذاریم و به همین اصلاحیه بپردازیم. از آن جا که امکان دارد گران ترین خودروهای متعارف قيمت قطعات شان باهم متفاوت باشد، این سؤال مطرح ميشود که موقع تعيين خسارت کدامیک مدل و کدام ماشین باید معیار قرار بگیرد که همین مسئله محاسبه را دشوار و سلیقه ای نموده و همچنين کارشناسان را سر در گم خواهد کرد

مابه خسارت چه می شود؟

بر مبنای قوانین و مقررات، در سال های قبل در صورتی که شما با خودرویی گرانبها تصادف می کردید، بیمه گذار قسمتی از خسارت تصادف را که مربوط به تعهدات مالی درج شده در بیمه نامه فرد ثالث بود، تقبل میکرد و سایر خسارت باید از سوی شخصی که ضرر وارد نموده بود، پرداخت ميشد و درصورتی که شخص خاطي مبلغ تعيين شده براي ضرر را پرداخت نمی کرد، فرد خسارت دیده می توانست به دادگاه صالحه شکایت و سایر خسارت را دریافت کند ولی بر مبنای قانون های جدید تمامی خودروهای گرانبها باید دارای بیمه بدنه باشند تا در صورت بروز سانحه سایر مبلغ خسارت را از بیمه بدنه دریافت نمایند . در غیر اینصورت اصلاً وجهی بیشتر از ضرر متناظر با گران ترین خودروی متعارف که بیمه فرد ثالث خودروی شخص خاطي بر عهده می گیرد به صاحب خودروی گران قیمت پرداخت نمی شود. بعضی از کارشناسان معتقد هستند این بند تازه که در قانون بیمه فرد ثالث گنجانده شده، نگرانی و سختی های مالکان خودروهایی را که با خودروهای گران قیمت تصادف می کردند، رفع کرده و کار مثبتی است. به دلیل آن که در بسياري از تصادفات چون مالک ماشین توانایی پرداخت سایر خسارت را نداشت به حبس می رفت و سختی های بسياري را متحمل ميشد ولی از سوی ديگر بعضی کارشناسان بر این باورند که بیمه با اضافه کردن این بند در سعی است تا صاحبان خودروهای لوکس را مجبور به خرید بیمه بدنه کند و به نوعی هم از بیمه فرد ثالث سود ببرد هم از بیمه بدنه!

مقایسه قطعات متناظر خودروی لوکس با گران ترین خودروی متعارف

براي اینکه بیش تر با اختلاف قيمت بعضی از قطعات خودروهای لوکس که امکان دارد در تصادفات دچار آسیب شوند اشنا شوید، قيمت قطعات متناظر گران قیمت ترین خودروهای متعارف را در جدولی براي شما گنجانده ایم. قيمت ها طبق قيمت نمایندگی های خودروها لحاظ شده و گران ترین خودروی متعارف که ساندرو استپ وی است، طبق قيمت درج شده در سایت پارس ماشین ۱۷۸ ميليون تومان اعلام شده است.

خسارت خودروهای لوکس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه

khorasannews.com
  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش