شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۳۹ - ۱۲ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۲۹۷۲
تجارت و بازرگانی

کرباسیان:

فرآیند تجارت خارجی با سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرآمرزی شفاف شد

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی,مسعود کرباسیان
رئیس کل گمرک ایران گفت: در چند سال اخیر سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی به تعامل مردم و گمرک کمک کرده است و در حالی که اهداف مشخصی را دنبال می‌کند.

به گزارش ایلنا ، رئیس کل گمرک ایران گفت: در چند سال اخیر سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی به تعامل مردم و گمرک کمک کرده است و در حالی که اهداف مشخصی را دنبال می‌کند، هدف اصلی این سامانه، جلوگیری از اتلاف زمان، حذف اسناد کاغذی و برقراری ارتباط الکترونیک با سازمان‌ها برای اخذ مجوز و... است. ضمن اینکه با شفافیت بخشی گرایش تجار و صنعتگران به تجارت از مبادی رسمی را تشویق کرده است.

 

مسعود کرباسیان افزود: گمرک چون وسیله کسب و امرار معاش مردم مرزنشین کشور نیز است، مرزنشینان ناگزیر به تجارت با آن سوی مرزها هستند. بنابراین با حضور گمرک این تجارت به صورت رسمی انجام می‌شود. البته ما رویه‌هایی در کشور داریم که شاید در هیچ کشور دیگری نباشد این رویه‌ها مانند پیله‌وری، بازارچه‌های مرزی، مسافری و گذر مرزی هر کدام تعریف خاصی را پیدا کرده‌اند. این رویه‌ها زحمات گمرک را افزایش داده با اینکه این رویه‌ها سهم عمده‌ای از تجارت کشور را ندارد، اما سهم عمده‌ای از زندگی مردم را دارد.

 

وی به اهمیت گارد گمرکات اشاره کرد و گفت: تردد افراد، ورود و خروج کالاها از مرزهای غربی، شرقی و جنوبی و شمالی کشور اهمیت جدی دارد و اگر امروز در منطقه خاورمیانه از امنیت برخوردار هستیم به همت نیروهای امنیتی و نظامی کشور است. روزانه حدود ۴۰ هزار نفر از مرزها تردد می‌کنند و به هر حال مقرراتی وجود دارد که نشان می‌دهد چه کسانی مجاز به ورود و خروج از کشور هستند. در همین راستا ابزار عملیاتی اجرای این مقررات یگان حفاظتی گمرک است.

 

کرباسیان افزود: توقع جدی تمامی مسوولین نظام مبارزه با قاچاق کالا است بنابراین وظیفه گمرک، مبارزه با قاچاق کالا است. گمرک اجازه نمی‌دهد منافع ملی کشور دستخوش سودجویی عده‌ای با گریز از قانون شود.

 

رئیس کل گمرک ایران با اشاره به اینکه قاچاق آسیب جدی به منافع ملی وارد می‌کند، توضیح داد: واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاری‌ها در کشور به امید عرضه محصولات در بازار کشور انجام می‌شود و اولین آسیبی که قاچاق وارد می‌کند، باعث از بین رفتن این واحدها و ایجاد بیکاری می‌شود. همه اینها به قانون گریزی دامن می‌زند. بنابراین یگان ویژه باید با این اقدامات مقابله کند. ایران در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد و ظرف چند ماهه امسال، همکاری‌های خوبی با ترکیه و بلغارستان درخصوص ترانزیت مواد مخدر داشتیم. به همت همکاران گمرک توانسته‌ایم بیش از یک صد تن پیش‌ساز و مواد مخدر را کشف کنیم. یکی از نمونه‌های آن، کشف ۵۰۰ کیلوگرم هروئین جاسازی شده بود.

 

وی با تأکید بر اینکه امروز مدیریت هماهنگ و مقررات برعهده گمرک است، گفت: بنابر دستور رئیس جمهور محترم، تمامی اقدامات باید از مبادی رسمی انجام پذیرد و سایر سازمان‌ها باید تجهیزات و اقدامات را به صورت هماهنگ انجام دهند. طبق فرمایش مقام معظم رهبری، باید تجهیزاتی در اختیار گمرک قرار گیرد که بتواند کنترل‌های جدی‌تری بر کار داشته باشند.

 

کرباسیان گفت: ساختار نظم‌دهی و توجه به نیروی انسانی مورد توجه گمرک قرار گرفته است. در این ساختار توقع می‌رود شاهد تحول جدی در حفاظت گمرک باشیم.

 

کرباسیان در این نشست با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری گمرک گفت: زمانی که نام گمرک به عنوان مرزبان اقتصادی برده می‌شود، تنها مرزبانی گمرک به عنوان رویه خاص اقتصادی نیست بلکه تمامی ورود و خروج کالا و حاملان کالاها نیز مورد نظارت گمرک قرار می‌گیرد.

 

وی افزود: بنابراین زمانی که از گمرک صحبت می‌شود منظور ۱۵۰ گمرکی است که در کلیه نقاط کشور حضور دارند و مرزبانی می‌کنند‌ و مردم توقع دارند تمامی کالاها و عملیات تجاری و مسافری از مسیر این گمرکات عبور کنند و این باید در چارچوب مقررات ابلاغ شده به گمرک انجام شود.

 

به گفته کرباسیان، گمرک جزو قدیمی‌ترین سازمان‌های کشور است که بالغ بر ۱۲۰ سال سابقه اداری دارد. البته پیش از آن به عنوان دروازه‌های ورودی شهرها بوده که حتی عوارض ورودی و شهری نیز گرفته می‌شده و براساس آن حکومت‌ها شهرها را اداره می‌کردند.

 

رئیس کل گمرک ایران در نشست سرپرستان گارد و انتظامات گمرکات سراسر کشور از تشکیل یگان ویژه حفاظت گمرک خبر داد، وظایف آن را تشریح کرد و تشکیل این یگان ویژه را سنگ بنایی برای آیندگان خواند.

 

کرباسیان با قدردانی از زحمات گارد گمرکات، سردار عباسی را فرمانده یگان ویژه حفاظتی گمرک معرفی کرد و گفت: در روزی هستیم که این یگان حفاظتی تشکیل شده و ستاد مشترک آیین‌نامه آن را تصویب کرده است. آیین‌نامه آن در گمرک به وجود آمده و سردار عباسی با توجه به سابقه و تجربه از ناجا به گمرک آمده‌اند و فرصت خوبی برای گمرک محسوب می‌شود.

 

 

 

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش