
مسعود میرکاظمی روز گذشته اعلام کرد اگر حذف ارز ترجیحی اجرا شود، دارو و نان حلقه آخر هستند و کارت مخصوص خرید نان به شهروندان داده خواهد شد.
او مکانیسم کار را چنین توضیح داد که با حذف ارز ترجیحی، مردم نان را به قیمت فعلی میخرند و مابهالتفاوت آن را دولت به نانوا پرداخت میکند. «یارانه دارو هم از طریق بیمهها به مردم داده میشود. این طرح در دست بررسی است، اما فعلا این بحث در بودجه ۱۴۰۱مطرح نیست».
این برای نخستین بار است که ایران میخواهد برای خرید نان، کارت مخصوصی که در اصل به معنی «کوپن الکترونیکی» است به مردم بدهد. در دوران جنگ ایران و عراق نیز نان، کوپنی نبود.
همچنین امیر آبادی فراهانی- نماینده مردم قم در مجلس که در یک برنامه تلویزیونی گفت که اگر ارز ترجیحی حذف شود، براساس پیش بینیهای دولت قیمت هر کیلو مرغ ۶۰ هزارتومان و براساس پیش بینی مجلس قیمت مرغ ۸۰ هزار تومان خواهد شد.
دولت طی هفتههای گذشته ارز ترجیحی را «فسادزا» عنوان کرده و گفته است که در صورت حذف این ارز، هر شهروند ۱۱۰ هزار تومان یارانه بیشتر خواهد گرفت.
این در حالی است که احسان ارکانی، عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس، روز سهشنبه گفت دولت با حذف ارز ترجیحی ۴۰۰ هزار میلیارد تومان سود خواهد کرد که معادل ۵۵۰ هزار تومان یارانه یک ماه هر شهروند ایرانی است اما دولت فقط میخواهد ۱۱۰ هزار تومان یارانه بدهد؛ در حالی که بخش بزرگی از مواد خوراکی مصرفی خانوارها مشمول ارز ترجیحی است.
بیشتر بخوانید:
هم اکنون اختلاف ارز نیمایی و ترجیحی پنج برابر است و حذف ارز ترجیحی نه تنها باعث افزایش حداقل پنج برابری قیمت کالاهای ضروری وارداتی خواهد شد، بلکه ارائه ماهانه ۱۱۰ هزار تومان به هر شهروند، باعث افزایش سالانه ۱۱۰ هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور خواهد شد. نقدینگی مهمترین عامل تورم است و خود باعث شتابگیری بیشتر قیمت کالاها و خدمات خواهد شد.
بر اساس آمارهای رسمی، ۶۰ درصد جمعیت کشور زیر خط فقر هستند و با توجه به تداوم تورم افسارگسیخته در کشور، مردم توان فشار حذف ارز ترجیحی را ندارند.

- 19
- 7
حبیب
۱۴۰۰/۱۰/۲۲ - ۱۴:۰۰
Permalink