پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۲:۴۶ - ۱۵ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۳۱۶۲
صنعت و معدن

سنگ آهنی‌ها خام فروشی می‌کنند؟

کارگر معدن,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن با بیان اینکه اعمال سیاست‌های نادرست، تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور را مبهم ساخته است، گفت: قیمت‌گذاری دستوری و وضع عوارض به هیچ عنوان کالا را ارزان در اختیار مصرف‌کننده قرار نمی دهد.

بهرام شکوری در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به اینکه فعالان بخش معدن ترجیح می‌دهند محصولات خود را با ارزش افزوده بالا و ضمن تبدیل به کالای نهایی به فروش برسانند تا هم درآمد آنها و هم سطح توسعه و اشتغال این بخش افزایش پیدا کند، اظهار داشت: اما باید به صورت روشن مشکلات معدن کاران به ویژه سنگ آهنی‌ها بازگو و برطرف شود؛ چندین سال است مدام به سنگ آهنی‌ها می‌گویند چرا شما به جای تأمین بازار داخل تمرکز خود را به صادرات انجام داده‌اید، باید در پاسخ به این موضوع گفت، تولیدکننده باید با ذخایر مازاد خود چکار کند، طبیعی است که بخشی از این ذخایر باید صادر شود. به عنوان نمونه استرالیا خود یکی از ذخایر بالای سنگ اهن را دارد که بخش زیادی از آن را صادر می‌کند چرا که نیاز بازار داخل تأمین شده است.

وی با اعلام اینکه باید مشوق لازم برای سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی بوجود آید، تصریح کرد: امروز با مانع تراشی‌های متعدد سرمایه‌گذاری در بخش معدن کاهش پیدا کرده است این درحالی است که باید این حوزه به صورت زنجیره‌وار مورد توجه سیاست‌گذاری‌ها قرار گیرد تا مبادا با اعمال یک سیاست غیرکارشناسی در یک بخش کل زنجیره با مشکلات زیادی روبرو شود.

نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن با تأکید براینکه براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در ۵ ماهه نخست امسال میزان تولید سنگ آهن بیش از نیاز بازار داخلی بوده است، گفت: طبیعی است که در این شرایط تولیدکننده به فکر صادرات این محصولات باشد، البته توجه کنید در حال حاضر صادرات یک ریسک بزرگ برای صادرکننده به شمار می‌آید چرا که در انتقال پول و هزینه قیمت تمام شده باید دردسرهای زیادی را متحمل شود. اما سوال اینجاست چرا تولیدکننده ترجیح می‌دهد این دردسرها را به جان بخرد و سنگ آهن را صادر کند.

شکوری افزود: برای پاسخ به این موضوع باید گفت دخالت دولت در قیمت‌گذاری زنجیره باعث شده تا قیمت فولاد در بورس کنترل شود. این تصمیم عاملی شده تا قیمت‌ها مطابق با قیمت‌های جهانی عرضه نشود همین امر تولیدکنندگان فولاد را مجبور می‌سازد تا سنگ آهن را با قیمتی ارزان از تولیدکنندگان خریداری کند چرا که در نهایت نمی‌تواند قیمت فولاد خود را افزایش دهد. در این شرایط که تولیدکننده با قیمتی ارزان باید محصول خود را به فولادی ها عرضه کند طبیعی است که ترجیح دهد محصول را صادر نماید.

وی با اشاره به اینکه ما مازاد تولید را صادر می‌کنیم و به هیچ عنوان کسری در بازار داخلی نداریم، گفت: دولت باید در این شرایط پاسخ دهد اگر ما نمی‌توانیم صادر کنیم چرا مجوزها بیش از نیاز بازار صادر می‌شود. اگر دولت خواستار صدور مجوزها بیش از نیاز بازار است بیاید سنگ آهن را به صورت تضمینی خریداری کند یا کارخانه‌های کنستانتره و کندله مازاد تولید را از سنگ آهنی‌ها بخرند که این موضوع با توجه به کمبود نقدینگی در کارخانجات قابل اجرا نیست.

چرا سنگ آهنی‌ها تمایل به صادرات دارند؟

نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن با انتقاد از اینکه چرا به سنگ آهنی‌ها می‌گویند شما خام فروشی می‌کنید، گفت: ما به هیچ عنوان خام فروشی نمی‌کنیم بلکه مازاد تولید را صادر می‌کنیم. چرا می‌گویید نیاز کشور را سنگ آهنی‌ها صادر می‌‌کنند؟

شکوری با انتقاد از اعمال عوارض بر صادرات مواد معدنی از جمله سنگ آهن، گفت: قیمت‌گذاری‌های دستوری عاملی می‌شود تا ما محصولات خود را به قیمت ارزان خریداری کنیم از آن طرف نمی‌توانیم با اعمال عوارض محصولات مازاد را صادر کنیم. آقایان به ما بگویند در این شرایط سنگ آهنی‌ها باید چکار کنند.

قیمت‌های دستوری و عوارض صادراتی کالا را ارزان به دست مصرف‌کننده نمی‌رساند

وی ادامه داد: معاونت معدنی وزارت صنعت مدعی است قیمت‌گذاری دستوری و اعمال عوارض عاملی می‌شود تا محصولات به قیمت ارزان در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد این درحالی است که قیمت ارزان فولاد عاملی شده تا عده‌ای خاص در بازار محصولات ارزان را خریداری و در نهایت کالاها را با قیمتی گران در اختیار مصرف‌کننده قرار دهند. در بخش عوارض نیز قدرت چانه‌زنی از صادرکننده گرفته شده و حتی همین موضوع باعث کاهش سرمایه‌گذاری در بخش معدنی در کشور شده است.

نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن با طرح این پرسش که قرار است ما ۵۵ میلیون تن فولاد تولید کنیم به من بگویید ما چگونه می‌خواهیم با این همه مشکلات در بخش سنگ آهن ۱۶۲ میلیون تن سنگ آهن تولید کنیم؟ تصریح کرد: ما در یک جلسه با وزیر صنعت تمام مشکلات را بازگو کردیم و او نیز قرار شد این موضوعات را بررسی کند. اما هنوز هیچ تصمیمی برای سنگ آهن اعمال نشده و هر روز مشکلات این حوزه افزایش پیدا می‌کند.

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش