شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۵۵ - ۰۵ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۰۳۶۷
نفت و انرژی

صالحی: موضوع تولید برق از توان هسته‌ای به رژیم گذشته برمی‌گردد

علی اکبر صالحی, بررسی موضوع تولید برق هسته‌ای
رییس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه تلاش ما اجابت فرمایش رهبر معظم انقلاب برای افزایش تولید برق هسته‌ای کشور از یک‌هزار مگاوات به ۲۰ تا ۳۰ هزار مگاوات است مسائل مالی را عمده ترین دلیل عدم دستیابی بهاین هدف عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، علی اکبر صالحی در نشستی که بعدازظهر امروز (شنبه) از سوی علی نیکزاد نایب رئیس مجلس  برای بررسی موضوع تولید برق هسته‌ای برگزار شد، گفت: در ارتباط با تولید برق از توان هسته ای این موضوع به رژیم گذشته برمی گردد. در سال ۵۳ سازمان برنامه و بودجه رژیم گذشته پروژه ای را به شرکت SRI در آمریکا می دهد که چشم انداز ۲۰ ساله کشور را تدوین کند. در این چشم انداز ۲۰ جلدی که به پیشنهاد SRI تهیه شده بود در سبد انرژی ایران ۲۰ هزار مگاوات برق هسته ای طی ۲۰ سال یعنی تا سال ۷۴ پیش بینی شده بود.

وی افزود: در حال حاضر بوشهر ۱۰۰۰ مگاوات برق هسته ای تولید می کند و پیشنهادی که در سال ۵۴ داده شده بود به این معنا بود که تا سال ۷۴ باید معادل ۲۰ نیروگاه بوشهر برق هسته ای تولید می شد اما اکنون ما در سال ۱۴۰۰ هستیم و ۱۰۰۰ مگاوات برق هسته ای داریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی یادآور شد: دو دلیل عمده SRI برای پیش بینی این میزان تولید برق هسته ای هم این بود که هر ۱۰۰۰ مگاوات رآکتور هسته ای معادل ۱۱ تا ۱۲ میلیون بشکه نفت صرفه جویی دارد و هر کدام از نیروگاه ها مانع انتشار گاز آلاینده معادل هفت میلیون تن می شوند. در واقع گفتند در ۲۰ سال ۲۰ هزار مگاوات برق هسته ای داشته باشید ۱۴۰ میلیون تن گاز آلاینده به هوا نمی رود و معادل ۷۰۰، ۸۰۰ بشکه در روز هم صرفه جویی می شود.

صالحی یادآور شد: بعد از انقلاب این پروژه به دلیل انقلاب و جنگ متوقف شد. آلمان ها در سال ۵۴ یا ۵۵ دو نیروگاه بوشهر را آغاز کرده بودند و فرانسوی ها هم قرار بود در خوزستان دو نیروگاه راه اندازی کنند. در آستانه انقلاب نیروگاه های بوشهر مجموعا ۶۵ درصد جلو رفته بود که این مصادف با انقلاب شد و ما به آن ها گفتیم از ایران بروند. بعد از جنگ تحمیلی در زمان آقای هاشمی وضع شوروی بهم ریخته بود و هیچ کشور غربی هم آمادگی خود را برای ادامه نیروگاه بوشهر اعلام نکرده بود. لذا فرصت خوبی برای ادامه تکمیل بوشهر با روس ها پیش آمد چرا که صنعت هسته ای آن ها هم داشت ورشکست می شد و در نتیجه ما الان نیروگاه بوشهر را داریم. البته از زمان قرارداد با روس ها تا تکمیل کار، بیست و چند سال به طول انجامید چرا که باید سیستم غربی با سیستم شرقی پیوند داده می شد و این کار مشکلی بود.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود یادآور شد: در حال حاضر نیروگاه بوشهر سرپاست و از سال ۹۲ که فعالیت اش را شروع کرده ۱۰۰۰ مگاوات در سال برق تولید می‌کند. البته بعد از انقلاب که نیروگاه بوشهر ۱ در حال ساخت بود این موضوع بحث شده بود که ما چقدر باید برق هسته ای داشته باشیم. وزارت نیرو، دانشگاه شریف و چند مرجع علمی بررسی هایی داشتند و نهایتا شورای عالی انرژی تشکیل شد و تولید هفت تا ۱۰ هزار مگاوات برق هسته ای مورد بحث قرار گرفت ولی دیگر هیچ کدام موضوع تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته ای را مطرح نکردند. طبق همین مطالعات ما باید هفت تا هشت هزار مگاوات برق هسته ای داشته باشیم.

صالحی با بیان اینکه ایجاد نیروگاه هسته ای گران ولی ادامه کار آن ارزان است، گفت: طول عمر مفید نیروگاه هسته ای ۶۰ تا ۷۰ سال است. همچنین ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلار متوسط سوخت نیروگاه هسته ای برای ۱۰۰۰ مگاوات است در حالی که یک نیروگاه فسیلی ۱۰۰۰ مگاواتی ۱۱ تا ۱۲ میلیون بشکه نیاز دارد که حدود ۷۷۰ میلیون دلار در سال می شود لذا وجود نیروگاه هسته ای و تولید برق هسته ای به معنی صرفه جویی است و نیروگاه هسته ای بازگشت سرمایه اش به سرعت اتفاق می افتد اما ادامه فعالیت نیروگاه هسته ای و فسیلی چندان غیر از سوخت اش تفاوتی با هم ندارد. در مقابل سرمایه گذاری اولیه نیروگاه فسیلی خیلی کم است ولی هزینه سالانه اش زیاد است.

وی ادامه داد: علت اینکه ما نتوانستیم تا امروز به ۲۰ هزار مگاوات و حتی ۸ هزار مگاوات برق هسته ای برسیم بخش عمده مربوط به مسائل مالی است. همچنین از سویی این موضوع همواره مورد تأکید رهبری قرار داشته و ایشان صنعت هسته ای را تضمین کننده برق مطمئن نسل های آینده و مایه اقتدار جمهوری اسلامی عنوان کردند و بارها تأکید داشتند که ۲۰ و حتی ۳۰ هزار مگاوات برق هسته ای را دنبال کنید. مجلس هم توصیه دارد که سازمان انرژی اتمی آمادگی لازم را برای چرخه سوخت ۲۰ هزار مگاوات فراهم کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: ما قرار شد دو نیروگاه دیگر با روس ها داشته باشیم که چهار سال است عملیاتش شروع شده است. در حال حاضر ۵۰۰ میلیون یورو به روس ها بدهکاریم و برای همین نیروگاه بوشهر ۱ که در حال تولید برق است هنوز پول سوخت را به روس ها نداده ایم. شرایط مالی کشور شرایط خاصی است اما با همه این اوصاف من می گویم راهکارهایی وجود دارد که سازمان انرژی اتمی بتواند ۸ هزار مگاوات برق هسته ای را محقق کند.

به گزارش ایسنا، پیش از اظهارات علی اکبر صالحی، بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس هدف از برگزاری این جلسه را هم اندیشی برای کمک به افزایش تولید برق هسته ای کشور عنوان و خاطر نشان کرد: ما در حال حاضر۱۰۰۰ مگاوات تولید برق هسته ای داریم که فاز ۲ و ۳ آن هم در حال احداث است اما می خواهیم در این جلسه راهکاری برای افزایش میزان تولید برق هسته ای بیاندیشیم.

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش