جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۱۶ - ۲۱ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۵۷۱۸
نفت و انرژی

برق رایگان و درآمد مازاد با نصب پنل خورشیدی فقط ٣٣ میلیون تومان

پنل خورشیدی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی

برق خانه‌تان را رایگان کنید! حالا قطع مکرر برق نارضایتی تعداد زیادی از شهروندان ایرانی را به دنبال داشته است. این موضوع درحالی رخ می‌دهد که نه‌تنها می‌توانید برق خانه‌تان را رایگان کنید که حتی درآمد جانبی داشته باشید. کافی است مانند بسیاری از شهروندان اروپایی برق خانه‌تان را از انرژی خورشید تامین کنید، برای این کار نیاز است تجهیزاتی با عنوان «سلول خورشیدی» در پشت‌بام یا دیواره‌های خانه‌تان به کار بگیرید تا انرژی خورشید را به برق تبدیل کرده و این برق را برای مصارف شخصی به خانه‌هایتان تزریق کند.

 

البته برای خرید این تجهیزات ناچارید چند‌میلیون تومان هزینه کنید که این هزینه به متراژ خانه‌تان بستگی دارد، اما این سرمایه‌گذاری خیلی زود به جیب‌تان برمی‌گردد و نه‌تنها برقتان رایگان می‌شود که مازاد برق تولیدشده‌تان را وزارت نیرو خریداری می‌کند. در این گزارش به چند و چون ماجرا بیشتر پرداخته‌ایم.

 

چگونه برقمان را رایگان کنیم؟

بسیاری از روستاهای ایران برقشان رایگان است، زیرا آنها برق مورد نیازشان را از خورشید تهیه می‌کنند، البته هزینه راه‌اندازی تجهیزات برق خورشیدی برای روستاییان را وزارت نیرو پرداخته است. با این حال خانه‌های شهری هم می‌توانند صاحب برق خورشیدی شوند. تنها نکته این است که شهری‌ها باید خودشان هزینه خرید و نصب تجهیزات خورشیدی را بپردازند و در انتها پس از چند ‌سال که هزینه نصب تجهیزات خورشیدی به‌عنوان سرمایه اولیه به جیبتان برگشت،  برق خانه‌تان کاملا رایگان می‌شود.

 

«ایرانی‌ها باید با سرعت بیشتری انرژی‌های تجدیدپذیر مانند خورشید را جدی بگیرند.» این نکته‌ای است که غالب کارشناسان به آن تاکید می‌کنند، زیرا ایران از نظر انرژی خورشیدی صاحب مزیت است. طبق اطلاعات مندرج در وب‌سایت سازمان‌ انرژی‌های تجدیدپذیر، ایران با داشتن ۳۰۰ روز آفتابی در بیش از دوسوم کشور و متوسط تابش ۴/۵ تا ۵/۵ کیلووات ساعت بر مترمربع در روز ازجمله کشورهایی است که پتانسیل بالایی در زمینه انرژی خورشیدی دارد.

 

این درحالی است که به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی‌‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، در سبد کلی انرژی هنوز تجدیدپذیرها سهم نمایانی ندارند و سهم آنها به کمتر از یک‌درصد و حتی شاید کمتر از نیم‌درصد می‌رسد. سیروس وطن‌خواه می‌گوید: ظرفیت برق تولیدی کشور حدود ۷۰‌هزار مگاوات (هر مگاوات یک‌میلیون وات) نیروگاهی است و کل ظرفیت نصب‌شده تجدیدپذیرها به ۳۵۰مگاوات نمی‌رسد.

 

اما حالا ایران قصد دارد تا‌ سال ۲۰۳۰ میلادی، ۷۵۰۰ مگاوات برق از انرژی خورشیدی تولید کند که این میزان بیش از ٧ برابر برق تولیدی از نیروگاه اتمی بوشهر خواهد بود. هدف‌گذاری که دستیابی به آن چندان هم دشوار به نظر نمی‌رسد. بررسی‌ها نشان می‌دهد هر مترمربع، هر ساعت به‌طور متوسط ۲۲۰ کیلووات ساعت انرژی تابشی خورشید دریافت می‌کند؛ به عبارت دیگر اختصاص یک‌درصد از کل مساحت کشور با کارآمدی ۱۰‌درصد به انرژی خورشیدی منجر به تولید حدود ۹‌میلیون مگاوات ساعت روزانه انرژی می‌شود.

 

یک متر پنل خورشیدی چقدر کارایی دارد؟

همانطور که اشاره شد در ٩٠‌درصد خاک ایران، بیش از ٣٠٠ روز آفتابی وجود دارد که میزان تابش خورشیدی در این روزها حدود ١٨٠٠ تا ٢٢٠٠ کیلووات ساعت بر مترمربع است. در بیشتر مناطق ایران به ازای هر مترمربع بیش از ٥ کیلووات ساعت انرژی رایگان از خورشید دریافت می‌شود. یک لامپ ٢٠ واتی برای این‌که ١٠ ساعت در روز روشن باشد، به ٢٠٠ وات ساعت انرژی نیاز دارد.

 

به این ترتیب، با درنظرگرفتن این‌که در هر مترمربع ٥‌هزار ساعت انرژی خورشیدی رایگان دریافت می‌شود، می‌توان با انرژی دریافتی از يك مترمربع از سطح ٢٥ لامپ ٢٠ واتی را به مدت ١٠ ساعت در روز روشن نگه داشت. بر این اساس، با اندک توجهی به انرژی خورشیدی می‌توان بدون نیاز به نیروگاه‌های دیگر برای تولید برق و انرژی در کشور از نیروگاه‌های خورشیدی استفاده کرد.

 

هر پنل خورشیدی چند؟

قیمت پنل‌های خورشیدی بین ٦ تا ٣٠‌میلیون تومان متغیر است و براساس استفاده و نوع مصرف نیز قیمت آن متفاوت است. آنگونه که معاون توسعه بخش غیردولتی ساتبا می‌گوید: هر کیلو وات پنل خورشیدی حدود ٦‌میلیون تومان هزینه دارد، البته ممکن است نوسانات نرخ ارز در ماه‌های گذشته قیمت این نیروگاه‌های کوچک خانگی را کمی بالاتر برده، اما با وجود گرانی  ماه‌های اخیر باز هم نصب پنل‌های خورشیدی صرفه اقتصادی بالایی دارد. اما یک نوع آن هم هست که ارزان و قابل حمل بوده و قیمت آن زیر یک‌میلیون است، این پنل می‌تواند تا ۸ ساعت یک لامپ را روشن نگه دارد و بیشتر کوهنوردها از آن استفاده می‌کنند. درواقع برای استفاده از هر کدام از این پنل‌ها باید مشخصات جا و مکانتان را در موقع خرید ارایه کنید تا براساس نیاز و استفاده پنل مورد نیاز به شما ارایه شود.

 

چقدر هزینه کنیم؟

پنل‌های خورشیدی با قابلیت تولید یک کیلووات برق چیزی حدود ٦ تا ٣٠میلیون تومان هزینه دارد که این رقم با توجه به کیفیت برندهای پنل خورشیدی تعیین می‌شود. یک خانه ٩٠متری معمولا ماهانه ٥,٥ کیلووات برق در روز مصرف می‌کند و به این ترتیب اگر بخواهید برای این خانه پنل‌های خورشیدی بخرید نیاز دارید حداقل ٣٣میلیون تومان هزینه کنید تا تجهیزات مربوط به برق خورشیدی را بخرید.

 

برای محاسبه توان مورد نیاز ابتدا باید میزان مصرف انرژی خانه را به دست آورید. این میزان بر روی قبوض برق درج شده است و هر کاربر می‌تواند از طریق قبض برق خود میانگین مصرف ماهانه خود را به دست آورد. اما به طور میانگین برای یک خانه ٩٠متری این مقدار به طور متوسط سالانه در حدود ١٦٥کیلووات ساعت در ماه یا به عبارتی در حدود ٥/٥ کیلووات ساعت در روز است. البته در روزهای تابستان که کولر روشن است این مقدار بیشتر می‌شود و نوع کولر آبی یا گازی توان متفاوتی را مصرف می‌کنند. حال اگر کاربری بخواهد از نیروی خورشیدی برای خانه خود استفاده کند با توجه به لوازم برقی باید توان مصرفی روزانه خود را به دست آورد. در ادامه جدول توان مصرفی وسایل برقی معمول در یک خانه ٩٠ متری آورده شده است.

 

هزینه اولیه این پنل‌ها حداقل حدود ٦میلیون تومان به ازای هر کیلووات است. پنل‌های خورشیدی قابلیت نصب بر روی پشت‌بام تمامی ساختمان‌ها را دارند. این مولدها طوری طراحی شده‌اند که با اتصال به پشت کنتور برق خانه‌ها در ابتدا از برق تولیدی مولد خورشیدی استفاده و در صورت مصرف بیشتر، از برق شبکه سراسری استفاده می‌کنند. پنل‌های خورشیدی هزینه نگهداری خاصی ندارند و انرژی‌های خورشیدی حاصل از آنها تا دو روز ذخیره سازی می‌شوند و می توان از آنها استفاده کرد.

 

گفتنی است؛ شرکت‌های خاصی وجود دارند که این تجهیزات را برای شما تهیه و نصب می‌کنند.

 

برق اضافه‌تان را بفروشید

پس از این‌که هزینه تجهیزات و نصب پنل‌های خورشیدی یا همان سلول‌های خورشیدی با برق رایگان خانه‌تان درآمد، می‌توانید برق مازادتان را به وزارت نیرو بفروشید.  آن‌گونه که محمدتقی زعفران‌چی‌زاده، معاون توسعه بخش غیردولتی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر می‌گوید هر کیلو وات نیروگاه خورشیدی کوچک، سالانه چیزی حدود ١٨٠٠ کیلو وات ساعت برق به شبکه تزریق می‌کند، برقی که شرکت توزیع برق هر کیلو وات ساعت آن را به قیمت ٨٠٠ تومان از سرمایه‌گذاران در این بخش خریداری  می‌کند.

 

یک حساب‌کتاب سرانگشتی به خوبی نشان می‌دهد که اگر یک نیروگاه ٥ کیلو واتی روی پشت‌بام منزلتان نصب کنید، ماهانه چیزی حدود ٦٠٠‌هزار تومان می‌توانید درآمد کسب کنید. این رقم معادل یارانه ماهانه ١٣ نفر است، به عبارت دیگر اگر هزینه نصب یک نیروگاه ٥کیلو واتی حدود ٣٠‌میلیون تومان برای شما آب بخورد بعد از حدود ٥٠ ماه می‌توانید از سرمایه‌گذاری خود سود کسب کنید  و تا ٢٠‌سال (با فرض ثابت‌بودن قیمت‌ها)  ١١٥‌میلیون درآمد کسب کنید.

 

هر کیلو وات برق خورشیدی چند؟

به منظور ترویج استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر وزارت نیرو حاضر به خرید برق تولیدی پنل‌های خورشیدی نصب‌شده روی ساختمان‌هاست. آنگونه که در اطلاعیه ساتبا آمده، نرخ پایه هر کیلو وات ساعت برق حاصل از انرژی‌های خورشیدی با ظرفیت ١٠٠ کیلو وات و کمتر ٧٠٠ تومان  و با ظرفیت ٢٠ کیلو وات  و کمتر ٨٠٠ تومان خریداری می‌شود.

 

نرخ برق در آلمان ١٠ برابر ایران

در حالی دولت  هر کیلووات برق را به قیمت ۶۶ تومان می‌فروشد  که متوسط قیمت خرید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر بیش از ۴۰۰ تومان است. به گفته فلاحتیان، معاون وزیر نیرو، در آلمان که بیش از ۷۰‌هزار مگاوات نیروگاه‌های تجدیدپذیر دارد، نرخ برق به ازای هر کیلووات ساعت حداقل حدود ۱۰ برابر ایران است، یعنی یک شهروند آلمانی هر کیلووات ساعت برق را به قیمت ۲۰سنت یورو معادل ۸۰۰ تومان می‌خرد، درحالی‌که این مقدار برق در ایران حدود ۶۰ تومان فروخته می‌شود.

 

او می‌افزاید: وقتی شهروند آلمانی برق دولتی را ۱۵ برابر یک ایرانی می‌خرد، طبیعی است که استفاده از سلول فتوولتائیک که برق آن ۱۰ سنت یورو و معادل نصف قیمت برق دولتی است، مقرون به صرفه باشد. در ایران اما به دلیل این‌که قیمت حامل‌های انرژی بشدت یارانه‌ای است، متاسفانه در طول سال‌های گذشته در سبد تولید برق کشور سهم قابل توجهی به انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص نیافته است. یک راهنمایی کاربردی برای اینکه برق خانه‌تان را از خورشید تامین کنید.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 251
  • 50
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۳۰
غیر قابل انتشار: ۳۲
جدیدترین
قدیمی ترین
اگه وزارت نیرو خیلی دلش میسوزه بیاد خودش پنل رو نصب کنه درآمدش رو خودش برداره فقط هزینه برق مصرفی مارو مجانی کنه
وزارت نیرو هیچوقت این تجهیزات را قسطی به مردم نمیدهد. چون فروش برق به شکل فعلی درآمد هنگفت و پیوسته ای برای وزارت نیرو دارد
انرژى خورشيدى بسيار عالى است به شرط آنكه قطعات و باطريهاى ارزان براى تعميرات در نظر بگيرند ولى اگر براى تجارت در نظر گرفته شود استقبال نخواهد شد. مگر دولتى فقط.
هزینه راه اندازی ۵.۵ کیلوات چیزی حدود ۹۰ میلیون میشه به غیر هزینه نگه داریش حالا ببینید میصرفه؟
هزینه راه اندازی ۵.۵...
مانند
باتوجه به نرخ ارز واقعا احداث اولیه تو مناطق شمالی تهران هم بروی پشت بامها سخت شده و نکته دیگر که اشاره نشد هزینه تعمیر نگهداری و عمر باطریهاست که قابل اغماض نیست
باتوجه به نرخ ارز وا...
اگه به شبکه وصل باشید نیاز ب باطری نیست
باتوجه به نرخ ارز وا...
سلام هزینه تامین نگهداری خیلی زیادی دارد و عمرش چقدر هست؟
اگروزارت نیرو این تجهیزات را اقساطی بمردم بفروشد همه مشتری میشن و بعد میتوانند از محل صادراتبرق درامد ارزی خوبی داشته باشم
اگر قیمت پنل خورشیدی که سالانه حداقل ۱۵۰۰کیلوات ساعت برق میدهد سیصد هزار تومان باشد فروش هر کیلووات ساعت برق آن صد تومان مقرون به صرفه است سود بانکی بالا در ایران محصول تورم بالای ایران است و علت تورم بالای ایران تراز تجاری مثبت است یعنی صادرات ایران به نسبت وارداتش بیشتر است اگر امریکا نمیخواهد ما برق اتمی داشته باشیم باید هر پنل خورشیدی را که سالانه۱۵۰۰کیلووات ساعت برق میدهد را همراه خازن وباتری سیصد هزار تومان به ما بفروشد
اگر قیمت پنل خورشیدی...
شما به نظرم خودشو ناراحت نکن
اگر قیمت پنل خورشیدی...
اونی که شما فرمودی تراز منفی میشه نه مثبت.
اگه دولت تسهیلات بده و بعد از درامد برق کسرکنه بسیار کار خوبیه ولی در صورتی که بخوای خودت سرمایه گذاری کنی اصلا نمیصرفه اونم با این وضعیت قیمتها که روی حرف دولت اصلا نمیشه حساب باز کرد
سلام میخواستم نحوه نصب و تعیین ولتاژ برای یک ساختمان دو طبقه رو بدونم و هزینه قطعات مصرفی
سلام میخواستم نحوه ن...
خیلی مایلم پنل برق خورشیدی داشته باشم ولی دولت دراصل اداره برق کبوترآهنگ همکاری نمیفرماید.اگردولت حمایت کند بسیارخوب خوب است.
عزیز دل برادر عباس جان . شما راست میگی ولی باید جای دیگه این مطالبات مطرح بشه .
باسلام شما ظاهرا یک سرمایه دار گردن کلفت هستی وخبر از گرسنگان نداری چرا راجع بحقوق بالای شهر وندان آلمانی حرفی نمی زنی چرا خدا را فراموش کرده اید مردم شما را شناخته اند که چه کا میکنید اینقدر حقه بازی اگر برق گران است حقوق هم بالاست شماخبر از گرسنگان نداری آقای گردن کلفت بعد از انقلاب
باسلام شما ظاهرا یک ...
چی میگی بابا
چی میگی بابا ...
درست میگه. همش میگن اونجا فلان چیز گرونه برق گرونه آب گرونه بنزین گرونه و هیچکس به این اشاره نمیکنه که اونجا حقوق ها هم بالاست درآمدها بالاست خدمات اجتماعی بالاست بهداشت و درمان رایگانه! مدام میگن فلان چیز اونجا گرونه
چی میگی بابا ...
چی می گه ؟ شما مشکلات ذهنی چیزی داری که فارسی رو متوجه نمی شی ؟ کجا زندگی می کنی که به دور هستی از نبض زیرپوست شهر ؟ اتفاقا اصل مطلب رو گفت . کسی نیازی به توضیح نمی بینه دوست عزیز . اگر متوجه نمی شی چی می گه (با اون لحن زننده ات) رها کن دوست من . بذار برا اهل اش ، لابد قسمت ات نیست !
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش