جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۲:۵۵ - ۲۵ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۲۱۹۱
بورس و سهام

چرایی عدم واکنش بازار به نرخ دلار

بورس نزولی ماند | تیشه‌ به ریشه اعتماد در بازارهای مالی

ریزش بورس,شاخص کل بورس1400/08/25
روند نزولی در بازار سرمایه همچنان ادامه دارد و شاخص کل بورس امروز بیش از ۷۰۰۰ واحد کاهش یافت.

به گزارش ایسنا، شاخص کل بورس امروز با ۷۷۱۶ واحد نزول تا رقم یک میلیون و ۴۰۸ هزار واحد کاهش یافت.

شاخص کل با معیار هم وزن هم ۹۲۹ واحد کاهش یافت و رقم ۳۸۳ هزار و ۹۴۶ واحد را ثبت کرد.

در این بازار ۴۴۶ هزار معامله به ارزش ۴۰ هزار و ۶۰۳ میلیارد ریال انجام شد.

۱۵۲ نماد بورسی مثبت و ۲۳۸ نماد منفی بوده است که از میان آنها صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پتروشیمی پردیس، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل گروه صنعتی پاکشوما نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.

شاخص کل فرابورس هم با ۳۴ واحد کاهش در رقم ۲۰ هزار و ۲۵۲ واحد ایستاد.

معامله گران این بازار با انجام ۲۴۲ هزار معامله ارزش معاملات را به ۴۴ هزار و ۹۸ میلیارد ریال رساندند.

۱۳۷ نماد فرابورسی مثبت و ۱۰۳ نماد منفی بودند که از میان آنها پتروشیمی زاگرس، بیمه پاسارگاد، فولاد هرمزگان جنوب و پتروشیمی مارون نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی مدیریت انرژی امید تابان هور و بیمه کوثر نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.

تیشه‌ به ریشه اعتماد در بازارهای مالی

این روزها بیش از هر زمان دیگری شاهد تصمیمات خلق‌الساعه و خلاف وعده‌های قبلی سیاستگذاران هستیم. تحلیلگران اقتصادی و اجتماعی بر این باورند که این رویه می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را در بازارهای مالی و سرمایه‌ای به دنبال داشته باشد که نخستین و مهم‌ترین آنها اعتمادسوزی خواهد بود.

ریزش بورس,شاخص کل بورس1400/08/25

به گزارش جهان صنعت، محمد عشریه کارشناس بازار سرمایه در این باره اظهار کرد: مشکل این روزهای اقتصاد آنجاست که از سویی، دولت قصد آسیب رساندن به سفره خانوارها و تحت فشار قرار دادن معیشت مردم را ندارد اما از سوی دیگر کسری بودجه، دولت را به سمت اقداماتی همچون تامین مالی از محل انتشار اوراق بدهی، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، فروش سهام شرکت‌های دولتی در بازار سرمایه یا سایر راهکارهایی که در ادوار گذشته برای جبران کسری بودجه صورت می‌گرفته، سوق داده است. وی ادامه داد: انتظار می‌رود دولت در مورد سیاست‌های اقتصادی خود یک تصمیم قطعی اتخاذ کند و این طور نباشد که به سبب اعلام خبر یک تصمیم جدید، قیمت سهام تحت تاثیر قرار بگیرد و کمی بعد با لغو آن تصمیم، سهامداران متضرر شوند.

به گفته عشریه دولت باید در سیاستگذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌های خود یک روال و رویه باثباتی در پیش بگیرد که هم معیشت مردم به عنوان یکی از دغدغه‌های دولت تحت فشار قرار نگیرد و هم منافع تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران حفظ شود. وی در این باره افزود: به نظر می‌رسد در شرایطی قرار داریم که دولت به هر سمتی متمایل شود، منافع طرف مقابل به مخاطره خواهد افتاد و تصمیم‌گیری برای دولت کار آسانی نخواهد بود.

اما این‌گونه تصمیم‌گیری‌های پیاپی و‌ بی‌ثباتی در سیاستگذاری‌ها هم پسندیده نیست. این تحلیلگر بازار سرمایه اظهار کرد: نتیجه تداوم سیاست‌های فعلی دولت، جز دلسردشدن سرمایه‌گذاران و تخریب انگیزه‌های سرمایه‌گذاری در تمام بازارهای مالی کشور و خروج سرمایه‌ها، نتیجه دیگری در بر نخواهد داشت. وی در پیش‌بینی وضعیت این بازار در صورت تداوم سیاست‌های فعلی دولت اظهار کرد: چنانچه تغییری در روش و رویه دولت صورت نگیرد و این‌گونه تصمیم‌گیری‌های ضد‌و‌نقیض و تایید و تکذیب‌های مکرر ادامه داشته باشد، قطعا رشدی در انتظار بازار سرمایه نخواهد بود.

از نگاه تحلیلی، بازار سرمایه برای سرمایه‌گذاری، بازار جذابی است؛ مشروط بر آنکه دولت سیاست با ثباتی در پیش بگیرد و به سیاستگذاری‌ها و تصمیمات اتخاذ شده خود، پایبند باشد. در غیر این صورت پیش‌بینی آینده اقتصادی کشور در‌هاله‌ای از ابهام خواهد بود و بازار سرمایه هم در کوتاه‌مدت جذابیتی نخواهد داشت. مادامی که اعتماد از دست رفته به بازار سرمایه بازنگردد، کرختی و روند نوسانی این بازار ادامه خواهد داشت و در سایه بی‌ثباتی و شلختگی در سیاستگذاری‌های اقتصادی، انتظار بازگشت اعتماد به بازار سرمایه، انتظاری بیجا است.

عشریه با ذکر یک مثال ادامه داد: حتی اگر شرکت‌های بازار سرمایه، سودآوری مناسبی داشته باشند و گزارش‌های مطلوبی ارائه کنند و همچنین قیمت‌های جهانی قیمت‌های جذابی باشد؛ تا وقتی که سیاست‌های اقتصادی دولت شفاف نیست و امکان پیش‌بینی وضعیت یکی دو ماه آینده وجود ندارد نمی‌توان به رونق بازار سرمایه، دل خوش کرد. حالا فرض کنید در چنین شرایطی خبر قطعی گاز صنایعی همچون سیمانی‌ها در بازار سرمایه مطرح شود، چنین اتفاقات و احتمالاتی به خودی خود در تشدید بی‌اعتمادی‌ها و منفی شدن بازار سرمایه موثر خواهد بود.

اثر پررنگ نرخ بهره بانکی بر بورس

این تحلیلگر بازار سرمایه در ادامه با انتقاد از کارشناسانی که نرخ سود بانکی را عاملی اثرگذار بر وضعیت بازار سرمایه ارزیابی نمی‌کنند، خاطرنشان کرد: شاید با توجه به نرخ بالای تورم، افزایش یکی- دو درصدی نرخ سود بانکی بی‌تاثیر به نظر برسد و برای سرمایه‌گذاران در نگاه اول جذاب نباشد. اما نکته اینجاست که سرمایه‌گذاران سنتی در صورت افزایش نرخ سود بانکی، رغبت بیشتری به سپرده‌گذاری در بانک‌ها خواهند داشت. وی افزود: به هر حال وضعیت بازار سرمایه به نقدینگی و پولی که در دست سهامداران خود قرار دارد وابسته است و در ادوار مختلف به ما اثبات شده خروج نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سرمایه، موجب رکود این بازار می‌شود.

چرایی عدم واکنش بازار به نرخ دلار

عشریه همچنین در مورد دلیل عدم واکنش بازار سرمایه به افزایش نرخ ارز در بازار عنوان کرد: نرخ ارز در بازار آزاد افزایش داشته است، ولی فراموش نکنید که سودآوری شرکت‌ها و صنایع صادرات‌محور بازار سرمایه به نرخ ارز در سامانه نیما بستگی دارد و افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، تاثیری بر صورت‌های مالی و سودآوری شرکت‌های بورسی ندارد. از این رو واکنش فعالان بازار سرمایه به رشد نرخ ارز واکنشی کاملا منطقی و طبیعی است.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش