
در معاملات روز گذشته گروه فلزات اساسی همراه با پتروشیمیها باز هم صدرنشین بازار سرمایه بودند. در این روز، شاخص کل به همت معاملات «فولاد، شپدیس، فملی و حکشتی» با رشد ٤٩٧,٨٨ واحدی وارد کانال ٨٤.٤ هزار واحدی شد.
تنها نکته نگرانکننده حجم و ارزش اندک معاملات روز دوشنبه بود. دیروز حجم معاملات بازار بورس ایران به ٦٢١ میلیون انواع سهم و اوراق بهادار رسید که ارزش معاملات در آن نسبت به روز یکشنبه با کاهش محسوس، به رقم سههزارو ٤٩٤ میلیارد ریال رسید که ٤٥٢ میلیون سهم به ارزش هزارو ٧٣ میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار تهران و ١٦٩ میلیون انواع سهم و اوراق بهادار به ارزش دوهزارو ٤٢١ میلیارد ریال در فرابورس ایران دادوستد شد.
در این معاملات شاخص کل به کمک معاملات مثبت «فولاد، شپدیس، فملی، حکشتی، همراه و کگل» به رشد ٤٩٧.٨٨ واحدی (معادل ٠.٥٩ درصد) دست یافت و این شاخص برای اولین بار از سال ١٣٩٢ به بعد، وارد کانال ٨٤ هزار واحدی شد و رقم ٨٤هزارو ٤١٤.٥ واحدی را به ثبت رساند.شاخص فرابورس نیز برخلاف روز یکشنبه روند افزایشی داشت و با رشد ٣.١ واحدی رقم ٩٥٢ واحدی را به ثبت رساند. شاخص قیمت با رشد ١٦١ واحدی به عدد ٢٧هزارو ٣١٠.٥ واحدی و شاخص آزاد شناور نیز با رشد ٥٦٨.٢٣ واحدی به عدد ٩٢ هزار و ١١ واحدی رسید.
روزگذشته «های وب» علاوه بر کسب عنوان بیشترین افزایش قیمت بازار، بیشترین تقاضای خرید را به خود اختصاص داد. «قشرین» نیز بیشترین افت قیمت را تجربه کرد. همچنین «غاذر» بیشترین عرضه بازار را داشت.در معاملات روز دوشنبه، فولاد بیشترین حجم و ارزش معاملات را با دادوستد ٣٠میلیونو ٥٠٣ هزار سهم به ارزش بیش از ٥٩ میلیارد ریال به ثبت رساند.
از سوی دیگر در معاملات بلوکی، شش بلوک نمادهای «فملی، بفجر، کرماشا، گکوثر، ومدکو و آپ» معامله شد که «فملی» بیشترین حجم و ارزش معاملات بلوکی را با معامله ٢١ میلیون سهم و به ارزش ٤٤ میلیارد ریال به خود اختصاص داد.از سوی دیگر، دیروز بلوک۳۰ درصدی «خمحرکه» معامله شد. در این معامله سرمایهگذاری رنا بلوک ۳۰ درصدی زیرمجموعه ایرانخودرو یعنی نیرو محرکه را عرضه و به ارزش هزارو ۲۸٠ میلیارد ريال به فروش رساند.
بلوک «خمحرکه» شامل ٣١٠میلیونو ١٩٩هزارو ٩٩٥ سهم بود که به قیمت پایه هر سهم چهارهزارو ١٤٠ ريال و از سوی کارگزاری بانک صنعت و معدن در بازار دوم معاملات بورس عرضه و از طریق کارگزاری نهایتنگر برای ایرانخودرو خریداری شد.از اخبار مهم روز گذشته میتوان به خبر احتمال توقف تولید ۲۰ مدل خودرو در سال آینده اشاره کرد؛ چراکه با توجه به مصوبه افزایش تعداد استانداردهای خودرویی از ۵۱ به ۸۳ مورد، احتمال توقف خط تولید ۲۰ مدل خودرو از پنج گروه خودرویی در دی سال ۱۳۹۷ وجود دارد.
برخی مدلهای خودروی سواری و باری سبک در گروه خودرویی پراید، پژو ۴۰۵، پرشیا، زامیاد و سری اولیه سمند که شامل ۲۰ مدل میشوند، در فهرست خودروهایی قرار دارند که در صورت رعایتنکردن استانداردهای خودرویی و نرسیدن تعداد استانداردهای آنها به ۸۳ مورد با توقف خط تولید در دی سال ۱۳۹۷ روبهرو میشوند. این اتفاق میتواند پیشبینیها را برای صنعت خودرو مشکل کند و ریسک سرمایهگذاری را در این گروه بالا ببرد؛ اگرچه این گروه نیز در روز گذشته شاهد افزایش قیمت در اکثر نمادهای خود بود.
پدرام سمیعیتبریزی
- 15
- 3