دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۸ - ۰۷ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۱۷۰۰
بورس و سهام

چرا شاخص بورس می‌ریزد؟

بورس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سهام برخی شرکت‌های بورسی به محدوده جذاب قیمت برای خرید نزدیک شده است، گفت: کاهش شدید شاخص بورس موقتی بوده و به زودی شاهد برگشت شاخص بورس خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، بورس این روزها، حال خوبی ندارد و ثبت کاهش چهار هزار یا پنج هزار واحدی برای معاملات روزانه، نگرانی‌هایی را بین فعالان بازار سرمایه ایجاد کرده است. همزمانی افت بهای ارز در داخل و کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی به این نگرانی‌ها دامن زده است‌ به‌طوری که فشار فروش زیادی در میان برخی صنایع بورسی وجود داشته است که البته این کاهش در میان شرکت‌های مرتبط با ارز مانند پالایشی، پتروشیمی، معدن و فلزات بیشتر است. بازار بورس ایران با نرخ ارز و بهای نفت ارتباط مستقیم دارد‌ به‌طوری که رشد قیمت ارز و نفت در بازارهای جهانی شرکت‌های مرتبط با آن‌ها را که سهم زیادی از بازار سرمایه کشورمان دارند تحت تاثیر قرار داده و شاخص بورس را افزایش می‌دهد.

 

به گزارش ایرنا، روند کاهشی بهای ارز و همچنین افت شدید قیمت نفت در روزهای اخیر باعث ایجاد تردید در تداوم سودآوری شرکت‌های ارزمحور بازار سرمایه مانند شرکت‌های پالایشی، پتروشیمی، معدنی و فلزی شده است.شاخص بورس روز (دوشنبه) تحت‌تاثیر فشار شدید فروش، با افت چهار هزار و ۷۸۹ پله‌ای به رقم ۱۶۶ هزار و ۴۶۳ واحدی سقوط کرد که سهم عمده در این افت به سهام شرکت‌های ارز محور تعلق داشته است.

 

عوامل تاثیرگذار در افت شاخص بورس

ایمان مقدسیان، کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت بازار سرمایه و عوامل تاثیرگذار در افت شاخص بورس‌ گفت: از مهم‌ترین عوامل رشد بورس در ماه‌های گذشته رشد بهای ارز بوده است. ارز به عنوان محرک قدرتمند برای بورس به شمار می‌رود که رشد آن همواره بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

وی ادامه داد: البته باید توجه داشت که مبنای محاسبه نرخ ارز برای شرکت‌های بورسی، نرخ اعلام شده در سامانه نیما است اما برخی از اهالی بازار سرمایه به اشتباه نرخ ارز در بازار آزاد را ملاک قرار می‌دهد.

 

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در هفته‌های اخیر با کاهش نرخ ارز در بازار و نزدیک شدن آن به نرخ سامانه نیما، نگرانی‌هایی در میان فعالان بازار سرمایه شکل گرفت که ناشی از تحلیل اشتباه در محاسبه مبنای ارز بوده است.

 

مقدسیان تصریح کرد: نرخ ارز در بازار آزاد ارتباطی به درآمد شرکت‌های بورسی ندارد، زیرا آن‌ها باید درآمد ارزی خود را در سامانه نیما به فروش می‌رساندند.

 

وی گفت: عامل دیگری که در افت شاخص بورس سهم داشته کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی در روزهای اخیر بوده است.

 

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه قیمت سهام و بهای نفت، همواره همبستگی داشته‌اند، افزود: افت شدید قیمت نفت به محدوده بشکه‌ای‌۶۰ دلار برای سرمایه‌گذاران غیر قابل پیش‌بینی بود و آن‌ها انتظار این حجم از افت قیمت را نداشتند.

 

مقدسیان ادامه داد: عامل موثر دیگر در کاهش شاخص بورس، ابهام در میزان فروش و درآمدزایی شرکت‌ها پس از تحریم‌ها بوده به‌طوری که اکنون این سوال ایجاد شده است که آیا این شرکت‌ها موفق به فروش محصولات خود به میزان پیش‌بینی شده خواهند شد؟

 

وی خاطرنشان کرد: این نگرانی از یک سو مربوط به افزایش هزینه‌های مربوط به حمل و نقل و حق بیمه بوده و از سوی دیگر ناشی از ناتوانی در فروش و صادرات محصولات شرکت‌ها است.

 

این کارشناس بازار سرمایه گفت: کاهش قیمت نفت از یک سو بر کل اقتصاد کشور تاثیر می‌‌گذارد و از سوی دیگر می‌تواند به‌طور ویژه شرکت‌های مرتبط با صنعت نفت مانند پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

مقدسیان با بیان اینکه به‌نظر می‌رسد این کاهش قیمت‌ها موقتی بوده و به زودی شاهد برگشت شاخص بورس خواهیم بود، گفت: بسیاری از شرکت‌ها در محدوده جذاب قیمتی قرار دارند که نشان می‌دهد افت شاخص پایدار نخواهد بود.

 

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: همچنین برخی شرکت‌ها نیز در روزهای اخیر گزارش‌‌های خوبی درباره عملکرد ماهانه خود ارائه کردند که باعث افزایش خوش‌بینی نسبت به بهبود بازار شده است.

 

وی درباره چشم‌انداز بازار سرمایه و انتشار گزارش‌های ۹ ماهه شرکت‌ها نیز گفت: شرکت‌‌های بزرگ بر مبنای گزارش ماهانه و فصلی حرکت می‌کنند که بخش عمده آن‌ها از نوسانات نرخ ارز تاثیر می‌گیرند، اما بقیه شرکت‌ها، تاثیر چندانی از نوسان نرخ ارز نمی‌پذیرند.

 

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: بسیاری از شرکت‌ها محصول خود را در داخل به فروش می‌رسانند اما مبنای ارزش‌گذاری آن‌ها بر اساس نرخ ارز است‌ بنابراین این تحریم بر آن‌ها تاثیر منفی ندارد.

 

وی اضافه کرد: اگرچه شماری از کارشناسان منتظر انتشار گزارش‌های ۹ ماهه شرکت‌ها هستند، اما به نظر می‌رسد برخی شرکت‌ها اکنون به نقطه جذاب خرید رسیده‌اند و نیازی به منتظر ماندن برای گزارش‌های جدید وجود ندارد.

 

مقدسیان درباره بازدهی بورس نسبت به بازارهای موازی مانند ارز و طلا نیز گفت: در ماه‌‌های گذشته بازدهی بورس نسبت به بازارهای موازی رقیب کمتر بوده، بنابراین می‌توان انتظار داشت که روند بازدهی شرکت‌های بورسی تداوم داشته و بهبود بیابد.

 

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: بورس هنوز نسبت به بازارهای موازی از ظرفیت رشد بیشتری برخوردار است و هنوز فرصت برای کسب بازدهی بالاتر وجود دارد.

 

 

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش