
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بورس هماکنون منتظر شروع افزایش سرمایه شرکتها از محل تجدید ارزیابی بر داراییهاست، گفت: افزایش سرمایه شامل تمام شرکتهای زیانده میشود. این موضوع بهزودی استارت زده میشود و میتواند در روند صعودی بازار سهام تاثیرگذار باشد.
محمدرضا خانزاده در گفتوگو با ایرنا به آخرین وضعیت معاملات در بازار سرمایه اشاره و بیان کرد: ارزش معاملات در بازار دیروز یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود که این رقم برای بازار مثبت و منطقی ارزیابی میشود. او ادامه داد: اکنون بازار بیشتر به سمت شرکتهایی سوق پیدا کرده است که از محل تجدید ارزیابی بر دارایی، افزایش سرمایه سنگین دارند و بیشتر معاملات در بورس از طریق این سهمها صورت میگیرد. خانزاده اظهار کرد: در کنار شرکتهایی که تجدید ارزیابی دارند، شرکتهایی که گزارش عملکرد سه ماهه آنها مثبت بود سهم چشمگیری از معاملات را به خود اختصاص دادند و در روند صعودی شاخص بورس تاثیرگذار بودند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه شاخص بورس دیروز به عدد بیش از ۲۴۸ هزار واحد رسید و این اتفاق در بازار سرمایه مثبت ارزیابی میشود، گفت: با توجه به انتشار گزارشهای سه ماه شرکتها که به نظر میرسد گزارش اکثر آنها مثبت باشد روند صعودی شاخص بورس ادامه پیدا میکند. این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه اخبار سیاسی میتواند در بازار با تاثیر مثبت و منفی همراه باشد، اظهار کرد: روند معاملات نشان میدهد که بازار اکنون از مسائل سیاسی ترس خاصی ندارد به همین دلیل خروج نقدینگی از این بازار رخ نداده و اکنون اکثر سهامداران در حال خرید سهام هستند. او اظهار کرد: طبق پیشبینیهای صورت گرفته، روند بازار سرمایه تا پایان ماه جاری به دلیل تجدید ارزیابی بر داراییها و نیز گزارش سه ماهه شرکتها افزایشی است و اکثر سهمها در گروه خودرو و بانکیها میتوانند تحت تاثیر تجدید ارزیابی در مسیر افزایش قرار بگیرند. به گفته او، از لحاظ بنیادی شرکتهای صادراتی مانند پتروشیمیها به دلیل گزارشات مثبتی که ارائه دادهاند میتوانند تا ماه آینده مثبت باشند.
نگاهی به بازار سرمایه
شاخص کل در بازار بورس دیروز (سهشنبه) یک هزار و ۱۵۳ واحد رشد داشت که در پایان معاملات این شاخص به رقم ۲۴۸ هزار و ۲۷۵ واحد رسید. بر اساس معاملات روز گذشته دو میلیارد و ۸۲۲ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۰ هزار و ۹۷۹ میلیارد ریال در ۲۶۱ هزار نوبت دادوستد شد. همچنین شاخص کل (هموزن) با ۷۱۳ واحد افزایش به ۵۹ هزار و ۲۰۶ واحد و شاخص قیمت (هموزن) با ۴۸۶ واحد افزایش به ۴۰ هزار و ۳۹۱ واحد رسیدند.
شاخص آزاد شناور نیز با ۸۰۶ واحد افزایش به رقم ۲۷۹ هزار و ۱۴۲ واحد رسید، شاخص بازار اول ۱۵۸واحد کاهش و شاخص بازار دوم شش هزار و ۸۸۴ واحد افزایش داشت. علاوه بر این، در بین تمامی نمادها، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۶۳۸ واحد، گروه مدیریت سرمایهگذاری امید (وامید) با ۱۵۷ واحد، نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۱۴۵ واحد، پتروشمی مبین (مبین) با ۱۳۵ واحد و سرمایهگذاری گروه توسعه ملی (وبانک) با ۷۹ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
همچنین در مقابل فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۱۹۵ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۱۳۳ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۷۵ واحد و گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۶۵ واحد از جمله گروههایی بودند که افت شاخص بورس را رقم زدند. بر پایه این گزارش، در بین نمادهای دیروز نماد بانک تجارت، سایپا، ایران خودرو، سیمان فارس و خوزستان، سرمایه گذاری صدر تامین، فولاد مبارکه اصفهان و ملی صنایع مس ایران در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند. گروه شیمیاییها در معاملات صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۱۸۸ میلیون و ۳۶۲ هزار برگ سهم به ارزش یک هزار و ۲۸۵ میلیارد ریال دادوستد شد.
- 18
- 3