به گزارش ایرنا ، وزرای اقتصادی ۷ کشور صنعتی جهان، امروز شنبه پس از ۳ روز نشست در شهر باری که با امضای بیانیه پایانی موسوم به 'بیانیه باری' پایان یافت، افزودند: اقتصاد جهانی بهبود یافته است اما رشد اقتصادی در بسیاری از کشورها کمتر از نیروی بالقوه آنها است و خطرات کاهش نیز وجود دادر. در این چارچوب ما تعهد خود را برای همکاری اعلام داشته و بطور قاطعانه از هر ابزار پولی، مالی و ساختاری، فردی و یا جمعی برای تضمین رشدی قوی و پایدار استفاده می کنیم.
'پیئر کارلو پادوان' وزیر اقتصاد ایتالیا پس از پایان اجلاس سه روزه اقتصادی جی ۷ در شهر باری اظهار داشت: کشورهای گروه ۷ ، 'بیانیه باری' را برای رشد فراگیر امضا کردند. این نخستین نقطه از مسیری است که در زمان ریاست دوره ای کانادا نیز ادامه خواهد داشت.
این سند تلاش کاری مهمی را که در این ماه ها شد، خلاصه و صحنه را برای رشد فراگیر آماده می کند.
پادوان با تاکید بر این که اجلاس جی ۷ محیط مناسبی برای به اشتراک گذاشتن موضوعات مربوط به امنیت سایبری است، اظهار داشت: 'جی ۷ ' یک دستور قوی در این مورد صادر کرده است.
پادوان گفت: موضوع رشد و شمول اجتماعی در دستور کاری این اجلاس بود. بدون شمول اجتماعی به رشد نمی رسیم. مالیات بر اینترنت موسوم به web tax یک پیشنهاد است که در حال جان گرفتن می باشد و ما در این خصوص کار می کنیم.
'اینیاتزیو ویسکو' رئیس بانک مرکزی ایتالیا نیز اظهار داشت: ما در ایتالیا در حال مطالعه پیامدهای حمله سایبری هستیم و اکنون به نظر می رسد که مشکلی برای سیستم مالی بوجود نیامده باشد.
وزیران اقتصاد هفت کشور صنعتی جهان همچنین به دولت آمریکا نیز فشار آورده تا ده ها سال سیاست مبادلات آزاد و اقتصاد جهانی را به خطر نیندازد.
برخی از کشورها در این اجلاس به خطرات ناشی از استراتژی ترامپ که با تقویت رشد و سرمایه گذاری می تواند بر ارزها و سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا تاثیر بگذارد، اشاره کردند. ترامپ اعلام مداخله برای محافظت از شرکت های آمریکایی در قبال رقبای جهانی کرده است و همین امر باعث تشدید نگرانی ها شده که اولین اقتصاد جهان بتواند راه حمایت گرایی از شرکت های داخلی را پیش بگیرد.
اجلاس وزیران اقتصاد جی ۷ در شهر باری به ریاست دوره ای ایتالیا شامل چهار موضوع اصلی مبارزه با نابرابری ها، مالیات بین المللی، امنیت سایبری و مبارزه با تامین مالی تروریسم بود.
این اجلاس در شهر باری در حالی برگزار شد که در روز پایانی (امروز) صدها نفر علیه این اجلاس و اربابان نظام سرمایه داری در خیابان های شهر تظاهرات کردند.
معترضین در این راه پیمایی اعلام کردند 'نمایندگان اربابان جهان ۳ روز است که در قلعه محل برگزاری اجلاس جی ۷ حضور دارند و به اندازه مصرف یک سال ده ها کارگر با شغل موقت، مصرف کرده اند. آنها برای امنیت وزرا و همراهان خود، برنامه فقر و ریاضت، سوء استفاده و بدتر شدن اوضاع زندگی را برای میلیون ها جوان، زن و توده مردمی با استفاده از پول های جامعه برای تقویت سرکوب، جنگ ها علیه ملت ها و علیه مهاجران طراحی می کنند.
نشست وزیران اقتصاد گروه جی ۷ از روز پنجشنبه در محل قلعه 'Svevo ' در شهر باری و در میان تدابیر شدید امنیتی آغاز شد. ۴۰۰ میهمان از جمله وزیران اقتصاد ایتالیا، آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ژاپن و کانادا و رئیسان بانک های مرکزی، اقتصاددانان، سران اقتصادی و پولی کمیسیون اروپا، گروه اروپا و بانک مرکزی اروپا، نماینده عالی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول و سازمان همکاری برای توسعه اقتصادی در این نشست شرکت کردند.
تدابیر شدید امنیتی برای حفظ نظم و جلوگیری از خطرات تروریستی در این شهر به شدت اتخاذ شد. سه فروند پهپاد، ۲۵۰ دوربین مداربسته و ۱۵۰۰ مامور پلیس برای تضمین امنیت این نشست در شهر باری بکار گرفته شد.
- 17
- 5