جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۲۰۰۰۳

آشنایی با رشته صنایع شیمیایی و لیست دروس آن

آینده شغلی رشته صنایع شیمیایی,مشاغل رشته صنایع شیمیایی,بازار کار رشته صنایع شیمیاییرشته صنایع شیمیایی تلفیقی از شیمی و مهندسی شیمی است
به علم کاربرد شیمی، ریاضیات، فیزیک و اقتصاد، در فرآیندی که مواد خام را به مواد باارزش تر تبدیل می کنند؛ رشته صنایع شیمیایی میگویند. فارغ التحصیلان کلاس اول دبیرستان می توانند این رشته را برای ادامه تحصیل، انتخاب کنند.

رشته صنایع شیمیایی

در اثر ترکیب شیمی و مهندسی شیمی، رشته ی صنایع شیمیایی بوجود آمد و دانش آموختگان این رشته با ازمایشگاه های مربوط به مهندسی شیمی، علاوه برخواندن دروس نظری آشنایی پیدا می کنند که علم شیمی به عنوان زیربنای علوم مختلفی میباشد که از آن ها می توان به بیولوژی، داروسازی، پزشکی، بیوتکنولوژی، دندانپزشکی و رشته های متعدد مهندسی اشاره کرد.

صنایع شیمیایی به صنایعی اطلاق میشود که واکنش های شیمیایی در آن ها انجام می گیرد و دربرگیرنده ی طیف گسترده ای از صنایع نظیر داروسازی، الیاف مصنوعی، صنایع غذایی، پتروشیمی، مواد بهداشتی و آرایشی و صنایع تولید لوازم خانگی می باشد.  در صنایع شیمیایی، فرایندهایی قابل انجام است که این فرآیندها نظیر تغيير و تبدیل های حاصل در مواد و برهم کنش ماده و انرژی می باشد. برای موفقیت آمیز بودن فرآیند کار بر روی مواد شیمیایی باید از ساختار و کیفیت ذرات تشکیل دهنده( اتم ها و مولکول های آن ها ) آگاهی داشته باشید.

دانش آموختگان رشته صنایع شیمیایی با دروس کارگاهی وآزمایشگاهی متعددی در هر هفته در هنرستانهای شیمیایی کار می کنند و مهارت بالایی  از نظر کار عملی دارند و حتی مهارت این دانش آموزان، بیشتر از دانش آموختگان رشته های نظری و کارو دانش است. انگیزه ی ایجاد شده در دانش آموزان این رشته به علت کارعملی با رشته های دیگر، قابل قیاس نیست.

توانایی های عمومی مورد نیاز و قابل توصیه

یکی از توانایی های لازم برای ورود به رشته صنایع شیمیایی، داشتن مهارت در دروس ریاضی، فیزیك و شیمی می باشد.

رشته صنایع شیمیایی برای داوطلبانی که علاقه مند به تحقیق و مطالعه مستمر نیستند؛ مناسب نیست.

در رشته صنایع شیمیایی، تسلط بر زبان انگلیسی علاوه بر ریاضی و فیزیك از اهمیت به سزایی برخوردار است. همچنین دقت نظر دانشجوی این رشته باید به خاطر انجام آزمایشها در مقیاس بزرگ و كوچك، خوب باشد.

مشاغل رشته صنایع شیمیایی

فارغ التحصیلان رشته صنایع شیمیایی، مجوز کار در اماکنی همچون صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، رنگ، دارویی، مواد شوینده و سموم دفع آفات، صنایع شیمیایی معدنی اعم از سیمان، آهک، گچ و شیشه و صنایع غذایی مانند قند و شکر، مواد تخمیری، نوشابه ها، روغن نباتی و کنسروسازی و صنایع سلولزی مانند کاغذ، مقوا و چوب و صنایع فرآوری چرم و پوست، علوم هسته ای، تصفیه آب و پساب و ... را دارند.

کاربردهای صنایع شیمیایی

با توجه بوجود منابع انرژی با ارزش در کشور ما مثل نفت، گاز و مواد معدنی، بهتر است بدانید که صرفا داشتن این منابع، کافی نیست و کشوری میتواند ثروت و قدرت بیشتری را نسبت به بقیه کشورها به دست آورد که قادر به بهره برداری از این منابع بر پایه دانش کافی باشد. 

برای دستیابی به فرآورده های نفتی مختلف نظیر تولید فلزات و آلیاژهای مختلف، سنتز ترکیبات آلی مختلف، تهیه محصولات متنوع شیمی مانند اسیدها و بازها و نمکها، انواع رنگها ، تهیه کودهای شیمیایی متنوع، لعاب ها و سرامیک ها، تهیه روغن های نباتی، داروهای پزشکی و محصولات غذایی، تولید انواع پودرهای شوینده، صابون ها و شامپوها و دیگر مواد بهداشتی و آرایشی، انواع پلاستیک، لاستیک، چسب، الیاف مصنوعی، کائوچو، پلیمر، سوخت های اتومبیل و هواپیما باید فرآیند انجام کار خوبی را بر روی مواد اولیه داشته باشید؛ به اینصورت که از اطلاعات کافی درخصوص ساختار و کیفیت ذرات تشکیل دهنده یا همان اتم ها و مولکول های آنها برخوردار باشید. بنابراین برای به دست آوردن این اطلاعات باید با دانش صنایع شیمیایی اشنا باشید.

کاربردهای صنایع شیمیایی,رشته صنایع شیمیایی چیست,گرایش های رشته صنایع شیمیاییرشته صنایع شیمیایی عبارت از صنایعی است که در آنها واکنش های شیمیایی انجام میگیرد

صنایع شیمیایی در تولید زمینه های لازم برای پیشرفت های بزرگ، نقش مهمی دارد و یکی از منابع مهم اشتغال در کشور ما به سبب گستردگی اش به شمار می رود. از این رو رشته صنایع شیمیایی توسط وزارت اموزش و پرورش تأسیس شده است و آينده شغلی هنرجویان این رشته براساس وجود صنایع بسیار عظیم شیمیایی در کشور، بسیار روشن است.

لیست دروس رشته صنایع شیمیایی

> پایه ۱۰:

از دروس پایه دهم رشته صنایع شیمیایی می توان به دینی۱، عربی۱، فارسی۱، زبان۱، تربیت بدنی۱، ریاضی۱، جغرافیا عمومی باستان شناسی ، عملیات آزمایشگاهی درصنایع شیمیایی، عملیات دستگاه ها در صنایع شیمیایی، نقشه کشی فنی رایانه ای، دانش فنی پایه، الزامات محیط کار و فیزیک اشاره کرد.

> پایه ۱۱:

دروس پایه یازدهم رشته صنایع شیمیایی نظیر دینی ۲، عربی ۲، فارسی ۲، زبان ۲، تربیت بدنی ۲، ریاضی ۲، انسان و محیط زیست ، سرویس نگهداری تجهیزات صنایع شیمیایی، علوم اجتماعی، هنر تفکر و سواد رسانه ای، مدیریت تولید، کاربرد فناوری های نوین، کارگاه نوآوری و کارآفرینی، تاریخ معاصر، آمادگی دفاعی، شیمی و کنترل فرآیند شیمیایی می باشد.

> پایه ۱۲:

در پایه دوازدهم رشته صنایع شیمیایی، دروسی همچون دینی۳، عربی۳، فارسی، ریاصی، عملیات کنترل کیفیت و صنایع شیمیایی، سلامت و بهداشت مدیریت خانواده و سبک زندگی، دانش فنی تخصصی، عملیات در سایت کارخانه های صنایع شیمیایی، کار اموزی و اخلاق حرفه ای تدریس میشود.

زمینه های شغلی رشته صنایع شیمیایی

برای فارغ التحصیلان رشته صنایع شیمیایی، زمینه های شغلی زیر مهیا شده است:

- کارخانجات پالایش گاز

- کارخانجات صنایع پلیمر

- کارخانجات پتروشیمی

- متصدی آزمایشگاه های شیمی

- متصدی خط تولید مواد پاک کننده

- آبکاری فلزات به روشهای مختلف

- تصفیه آب مورد نیاز صنایع شیمیایی

- کارخانجات تولید کننده مواد شوینده و پاک کننده و ......

موقعیت شغلی رشته صنایع شیمیایی

مهم ترین و بزرگترین صنعت در کشور ما، صنعت نفت و گاز و پتروشیمی می باشد؛ از این رو فارغ التحصیلان رشته صنایع شیمیایی، مجوز فعالیت در این صنعت را دارند. قابلیت های رشته صنایع شیمیایی، بسیار زیاد است و فارغ التحصیلان آن علاوه بر فعالیت در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، مجوز کار در اماکنی همچون کارخانه های ساخت لاستیک، روغن ماشین، پلاستیک، تولید مواد دارویی، غذایی، بهداشتی و همچنین شرکتهای تصفیه آب و فاضلاب و ... را دارند. البته در صنایع برتر کشور، برای کسب بهترین موقعیت های شغلی، رقابت زیاد است. بنابراین فارغ التحصیلانی میتوانند سریعتر به بازار کار، وارد شوند که دارای دانش، مهارت و تخصص خوب باشند.

چه دانشگاههایی رشته صنایع شیمیایی دارند,نمونه سوالات رشته صنایع شیمیایی,کاربردهای صنایع شیمیاییدانشجوی رشته صنایع شیمیایی باید در دروس ریاضی قوی باشد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش