سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
۱۱:۴۵ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۲۳۶۷
آموزش و پرورش

آیا مسمومیت دانش‌آموزان عمدی است!

معمای مسمومیت‌های سریالی دانش آموزان قمی و بازهم پاک کردن صورت مساله❗️ / وزیر: شایعه است

معمای مسمومیت‌های سریالی دانش آموزان قمی,علت مسمومیت دانش آموزان در قم
سمومیت از دانشجویان در دانشگاه‌ها به مدارس رسید. تاکنون ۲۰۶ دانش‌آموز راهی بیمارستان شدند. البته این آماری است که رسانه‌ای شده و صرفا مسمومیت دانش‌آموزان را شامل می‌شود.درست زمانی که وزیر آموزش‌وپرورش به دنبال تغییر باور دانش‌آموزان است، در مدارس تحت مدیریت او دانش‌آموزان یکی یکی راهی بیمارستان می‌شوند.

به گزارش جهان صنعت، دیروز گروهی از والدین دانش‌آموزان قمی در پی ماجرای مسمومیت دانش‌آموزان مقابل فرمانداری تجمع کردند. تجمع‌کنندگان روبه‌روی در ورودی فرمانداری تجمع کرده و خواستار ورود به داخل فرمانداری بودند که با ممانعت نیروهای امنیتی روبه‌رو شدند. آنها در اعتراض به حوادث اخیر ۱۲ مدرسه دخترانه و مسمومیت قابل توجهی از دانش‌آموزان با سردادن شعارهایی چون «مدارس حضوری آنلاین باید گردد» خواستار غیرحضوری شدن مدارس و تضمین سلامت دانش‌آموزان شدند. همچنین تجمعکنندگان با شعار «استعفا، استعفا» اعتراض خود را نسبت به تداوم ماجرای مسمومیت دانش‌آموزان و عملکرد مسوولان استانی در قبال این ماجرا اعلام کردند.

دیروز دکتر «مهدی مصری» رییس دانشگاه علوم‌پزشکی قم نیز در واکنش به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان این شهر طی نامه‌ای از معلمان مدارس خواسته تا با کیسه فریزر هوای ناحیه مسموم‌شده و دم و بازدم دانش‌آموزان را جهت نمونه‌برداری ذخیره کنند! این نامه واکنش‌های زیادی را در میان افکار عمومی برانگیخته است. برخی بر این عقیده‌اند که این مسمومیت‌های سریالی عمدی است‌، برخی هم تنها شیطنت کودکانه می‌دانند.

سریال مسمومیت دانش‌آموزان مدارس قم از دو ماه پیش آغاز شده و همچنان ادامه دارد. آنطور که در سایت‌های خبری استان قم اعلام شده در روزهای ۹ آذر در هنرستان نور یزدانشهر قم تعداد ۱۸ دانش‌آموز، ۲۲ آذر در هنرستان نور یزدانشهر قم تعداد ۵۱ دانش‌آموز، ۸ بهمن در مدرسه فاطمیه صفاشهر قم تعداد ۱۵ دانش‌آموز، ۱۰ بهمن در مدرسه فاطمیه صفاشهر قم تعداد ۱۸ دانش‌آموز، ۱۲ بهمن در مدرسه بلقیس برقعی قم ۷ دانش‌آموز و یک معلم، ۱۶ بهمن در دبیرستان دخترانه قرائتی در پردیسان قم، مدارس میثم، طاها و امامی، ۱۷ بهمن دانش‌آموزان مدرسه حضرت فاطمه الزهرا(س) منطقه ۳۰ متری کیوانفر، مدرسه شاهد رضوی در منطقه هنرستان و هنرستان سیدحسن برقعی در محله عمار یاسر، دچار مسمومیت شدند.

روز دوشنبه ۱۷ بهمن نیز گزارش مسمومیت در هشت مدرسه به اورژانس ۱۱۵ قم اعلام شده که پس از بررسی و حضور تیم‌های امدادی در مدارس ۶۱ دانش‌آموز به مراکز درمانی منتقل شدند. اغلب این دانش‌آموزان علائمی مانند تهوع، سرگیجه، سردرد و بی‌حسی در اندام‌ها داشتند. در ادامه تعدادی از دانش‌آموزان مدرسه شاهد رضوی در منطقه هنرستان و تعدادی از دانش‌آموزان هنرستان سیدحسن برقعی در محله عمار یاسر با علائمی شامل سرفه شدید، تهوع، سرگیجه و سردرد توسط آمبولانس‌های اورژانس به بیمارستان‌های قم منتقل شدند. غریب، دادستان عمومی و انقلاب قم، نیز ۱۲ بهمن‌ تاکید کرده که تمام دستگاه‌های استان تا حصول نتیجه و آرامش خاطر خانواده‌ها برای مدیریت صحیح و شایسته این امر بسیج شوند تا شاهد حوادث مشابه و ناگواری در این زمینه نباشیم.

اظهارات عجیب

مجید محبی معاون دانشگاه علوم‌پزشکی قم در اظهاراتی عجیب، علت این حوادث را تند‌تند نفس کشیدن دانش‌آموزان دختر و استرس آنها دانسته است! ذوالنوری نماینده قم نیز در مجلس نسبت به این حوادث واکنش نشان داده و از ظن امنیتی بودن این حوادث صحبت کرده و گفته به نظر می‌رسد با وقوع ۱۲ حادثه، دیگر شکی باقی نمانده است که این حوادث ریشه امنیتی دارند. به همین دلیل احتمال می‌دهیم این‌ یک کار خرابکارانه در حد محدود است که باید عوامل آن شناسایی شوند؛ نمایندگان مردم قم در مجلس پیگیر این مساله در دو دستگاه امنیتی و آموزش‌وپرورش هستند، ولی اصل این اقدام مساله نگران‌کننده‌ای نیست و عوامل آن را باید در زمره محارب و مفسد فی‌الارض شناسایی و برخورد لازم را کرد.

در عین حال، میزان شدت مسمومیت‌ها و تعداد دانش‌آموزان دچار مسمومیت در مدارس قم تاکنون از سوی اورژانس اعلام نشده است.

وی روز ۱۶ بهمن‌ اظهار کرده که دانش‌آموزان به دلیل آشفتگی اوضاع مدرسه و با توجه به حوادث مشابه به دلیل بار روانی دچار اضطراب و استرس شدند و آنچه مشهود بود، بیشتر اضطراب دانش‌آموزان بود و دانش‌آموزی با شرایط وخیم نداشتیم. براساس اظهارات معاون دانشگاه علوم‌پزشکی استان قم، نمونه‌های خون دانش‌آموزان طبیعی بوده است.

محمدی مدیر ناحیه چهار اداره‌ کل آموزش‌و‌پرورش قم در اظهاراتی مدعی شد که استرس ناشی از احتمال مسمومیت در یکی از مدارس دخترانه در این استان، ۱۸ دانش‌آموز را راهی مراکز درمانی کرد. به گفته مدیر ناحیه چهار اداره‌ کل آموزش‌و‌پرورش قم، پس از بررسی‌های تخصصی آتش‌نشانی و مرکز بهداشت استان در ۴ مدرسه هیچ نوع آلودگی شناسایی نشده و تنها در مدرسه دخترانه امامی به دلیل نقص در سیستم گرمایشی ۳ دانش‌آموز برای مسمومیت با منوکسیدکربن به بیمارستان اعزام شده‌اند. هنوز علت مسمومیت‌های پی‌در‌پی دانش‌آموزان مدارس قم که بیش از دو ماه از آغاز آن می‌گذرد، مشخص نشده و این حوادث تا روز دوشنبه گذشته ادامه داشته است.

موضع وزیر آموزش‌وپرورش

یوسف نوری وزیر آموزش‌و‌پرورش نیز دیرهنگام اما بالاخره به حادثه مسمومیت دانش‌آموزان در شهر قم واکنش نشان داده و گفته: «برخی به ما گفته بودند که علت حادثه گاز منو‌کسیدکربن است و در این باره از آتش‌نشانی سوال پرسیدم که گفتند در برخی مدارس نشست گاز در موتورخانه وجود داشت. برخی دلایل مختلفی را برای این حادثه مطرح کردند که فرصتی برای بررسی داده شده است. البته علت حادثه گاز آمونیاک نبوده است و از رییس آتش‌نشانی قم هم دراین‌باره سوال پرسیدم که آن را رد کرد. اعلام کرده‌ایم وضعیت موتورخانه مدارس اصلاح شود.»

براساس اظهارات وزیر آموزش‌و‌پرورش، برای اطمینان از وضعیت سلامت دانش‌آموزان مدارس قم دو روز تعطیل و همچنین موتورخانه مدارس ترمیم می‌شود. صحبت‌های یوسف نوری در حالی مطرح می‌شود که وی مسوول اصلی آموزش‌و‌پرورش و مدارس کشور است و این بخش از ساختار دولت متولی دیگری ندارد. نوری به دفعات نیز تاکید کرده که مسمومیت دانش‌آموزان در مدارس مشکوک بوده و در حال بررسی است، با این حال بهتر است وزیر آموزش‌و‌پرورش این قضیه را که به گفته نمایندگان استان امنیتی شده ساده‌سازی نکند و هرچه سریع‌تر افکار عمومی را روشن کند.

نماینده قم در مجلس در حالی گفته احتمالا منشاء مسمومیت دانش‌آموزان استنشاق گاز آمونیاک از سیستم‌های گرمایشی مدارس بوده که معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی قم در اظهارنظری فرضیه مسمومیت برخی از دانش‌آموزان این استان ناشی از گاز آمونیاک را رد کرده است. محبی گفته که هیچ علامتی دال بر مسمومیت با آمونیاک در دانش‌آموزان بستری در مراکز درمانی مشاهده نشده ‌است. آن‌طور که محبی اظهار کرده، تا الان مشکل حادی که باعث ضایعه پایداری باشد، مشاهده نشده و هیچ گونه موردی که موجب مرگ، کما، فلج‌شدگی یا خونریزی گوارشی باشد نداشته‌اند.

بررسی آتش‌نشانی

همچنین عباس جعفری گفته براساس مصوبات آخرین جلسه مدیریت بحران استان مقرر شد سازمان آتش‌نشانی، مدارس را از نظر ایمنی بررسی کند که از روز سه‌شنبه تا پنج‌شنبه ۱۱۵ مدرسه از لحاظ گازهای ضدحریق و ضدانفجار و موتورخانه‌های مدارس بررسی شده که تاکنون به مورد خاصی دست نیافته‌ایم. براساس اظهارات مدیرعامل آتش‌نشانی قم، کارشناسان آتش‌نشانی در مدارس چهار گاز‌CO ، CO2، اسید سولفوریک و اکسیژن را بررسی می‌کنند که بررسی بقیه مدارس توسط آتش‌نشانی در روزهای آینده ادامه خواهد یافت.

نکته‌ مهمی که مطرح می‌شود این است که تقریبا تمام مدارسی که دانش‌آموزان آنها دچار مسمومیت شده‌اند دبیرستان و هنرستان دخترانه هستند. این در حالی است که بازار شایعات و اخبار غیررسمی متاثر از ترس دانش‌آموزان و والدین در شهر قم داغ شده و هرکس روایت متفاوت و بعضا ترسناکی را بیان می‌کند.

مسمومیت دانش‌آموزان عمدی است!

یکی از والدین این دانش‌آموزان با اشاره به اینکه تنها در یکی از کلاس‌های مدرسه بچه‌ها دچار مسمویت شدند به «جهان‌صنعت» گفت: چند روز پیش تمام دانش‌آموزان یکی از کلاس‌های مدرسه دخترم به یکباره دچار مسمومیت شدند. این در حالی که راهرو و حیاط مدرسه دوربین مداربسته دارد اما هیچ آثاری از اینکه یک فردی از خارج وارد مدرسه شده و دانش‌آموزان را مسموم کرده باشد وجود ندارد. دوربین‌ها مدام چک می‌شود و مدیر مدرسه می‌گوید موردی نیست، به نظرم همین موردی نیست یعنی هست! مشخص نیست این مسمومیت‌ها از کجا نشات می‌گیرد. احساس ما بر این است که یا یکی از دانش‌آموزان شیطنت می‌کند یا گروه خاصی پشت این قضیه قرار دارند.

اینکه دانش‌آموزان یک کلاس در مدرسه دچار مسمومیت شوند، عجیب است. فرزندان ما دچار استرس و اضطراب شده‌اند، آنها در کلاس درس منتظر اتفاق‌های عجیب و غریب هستند. فرزندان ما دیگر تمرکزی نسبت به درس ندارند، فقط می‌خواهند هرچه سریع‌تر مدرسه را ترک کنند. استرس احتمال مسمومیت، روح و روان بچه‌ها را به هم ریخته است.

وی افزود: در حال حاضر دانش‌آموزان ۱۲ مدرسه دخترانه تاکنون دچار مسمومیت شده‌اند. اما هنوز هیچ خبری مبنی بر شناسایی علت اصلی این حوادث منتشر و بیان نشده است. البته مشکل خاصی برای دانش‌آموزان مسموم‌شده پیش نیامده، اما آنهایی که دارای بیماری زمینه‌ای بودند بیشتر از بقیه در بیمارستان بستری شدند. برخی‌ها می‌گویند گاز آمونیاک است، اما با این حال هنوز تایید نشده است. بعضی والدین هم می‌گویند تمام این مسمومیت‌ها عمدی است اما اینکه توسط چه افرادی صورت می‌گیرد، اتفاق نظری وجود ندارد.

این پدر اظهار کرد: به غیر از والدین، دانش‌آموزان و کادر مدرسه هیچ فرد دیگری اجازه ورود به مدرسه را ندارد. حتی ما بارها در این مورد با مدیر و ناظم مدرسه دخترانم صحبت کردیم. قرار بر این شده که دیگر والدین را هم به مدرسه راه ندهند و کیف بچه‌ها قبل از ورود به مدرسه بررسی شود. اما مدیر مدرسه بارها به ما اعلام کرده خیالمان راحت باشد و هیچ اتفاق بدی در مدرسه رخ نمی‌دهد اما متاسفانه فشار روحی و روانی زیادی روی ما خانواده‌ها و همچنین بچه‌ها است.

بزرگ‌نمایی نکنید!

«احمد امیرآبادی‌فراهانی» نماینده مردم قم در مجلس با اشاره به اینکه هنوز علت وقوع این مسمومیت‌ها مشخص نشده به «جهان صنعت» گفت: در حال حاضر تمام مسوولان امنیتی و بهداشتی پیگیر این موضوع هستند، اما تا این لحظه دلیل اصلی مسمومیت‌های دانش‌آموزان در مدارس معلوم نشده است.

به همین دلیل نمی‌توانم در این مورد اظهارنظری کنم. آن چیزی که وزیر آموزش‌و‌پرورش اعلام کرده، منشاء مسمومیت دانش‌آموزان استنشاق گاز آمونیاک از سیستم‌های گرمایشی مدارس بوده است. اما آنچه در این قضیه دیده می‌شود این است که در این باره بزرگ‌نمایی شده است. وی افزود: چند روز پیش ۲۸ دانش‌آموز را به بیمارستان منتقل کردند که از این تعداد تنها ۸ نفر گفتند دست و پایشان می‌لرزد و حالت استرس دارند. برخی نیز بیماری‌های زمینه‌ای داشته‌اند. می‌توانیم این موضوع را با یک مثال تحلیل کنیم. مثلا در یک جمعی ۸ تا ۱۰ نفر بگویند که ما در حال خفه شدن هستیم. افراد دیگر که بیماری زمینه‌ای داشته باشند نیز احساس خفگی به آنها دست می‌دهد و می‌گویند که ما در حال خفه شدن هستیم. بر این اساس این موضوع را می‌توان فوبیا عنوان کرد. با این حال هنوز علت قطعی آن مشخص نیست.

گفتنی است؛ مسوولان امنیتی استان قم از جمله استاندار و معاون امنیتی استاندار تاکنون سکوت کرده‌اند و پیگیری‌های «جهان‌صنعت» از استانداری قم و آموزش‌و‌پرورش استان نیز به نتیجه نرسیده است. این در حالی است که مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان دختر به تهران هم رسیده، اما وزارت آموزش‌و‌پرورش آن را مسمومیت ناشی از استنشاق حشره‌کش اعلام کرده است. با این حال مشخص نیست در مدارس دخترانه چه می‌گذرد و چرا مسوولان نسبت به این موضوع حساسیت به خرج نمی‌دهند.

مهدیه بهارمست

تکمیلی:/

توضیحات نوری درباره مسمومیت دانش‌آموزان/ این موضوع بیشتر تحت تاثیر شایعات است 

وزیر آموزش‌وپرورش:بخش اعظم مسمومیت دانش‌آموزان در قم ناشی از شایعاتی است که مردم و دانش‌آموزان را دچار ترس کرده است. از مراجع ذی‌صلاح گزارش گرفتیم و گفتند مشکلی وجود ندارد. 

در تعدادی از مدارس این بو احساس شده بود که تعدادی از دانش‌آموزان به بیمارستان‌ رفتند. برخی از آن‌ها چون دارای بیماری‌های زمینه‌ای بودند پزشکان آن‌ها را نگه داشتند.
 


وزیر بهداشت: پس از بررسی مشخص شد که مسمومیت دانش‌آموزان قمی بسیار خفیف بوده/ عامل مسمومیت «میکروبی» نیست

وزیر بهداشت درباره علت مسمومیت دانش آموزان قمی گفت: جمع‌بندی این است که مسمومیت بسیار خفیف است و عارضه‌ای از شروع مسمومیت تا امروز ایجاد نشده و نگرانی در این جهت وجود ندارد.

ه گزارش «انتخاب»، بهرام عین‌اللهی امروز در بیمارستان شهید بهشتی قم درباره مسمومیت سریالی دانش‌آموزان قمی اظهار کرد: امروز در قم در بیمارستان شهید بهشتی حضور داریم و با تعدادی از افرادی که به دلیل مسمومیت از مدارس به این بیمارستان منتقل شده بودند دیدار و با پزشکان صحبت و مذاکراتی داشتیم.

وی افزود: جمع‌بندی این است که مسمومیت بسیار خفیف است و عارضه‌ای از شروع مسمومیت تا امروز ایجاد نشده و نگرانی در این جهت وجود ندارد.

وزیر بهداشت ادامه دا‌د: اساتید دانشگاه علوم پزشکی قم نهایت تلاش و درمان‌ها را انجام داده‌اند و چند تیم از تهران به قم اعزام شده و جمع‌بندی ما این است که عامل مسمومیت، عامل میکروبی نیست.

وی گفت: هیچ میکروب و ویروسی در این زمینه شناخته نشده و امروز یک کمیته ویژه از اساتید برجسته دانشگاه‌های علوم پزشکی با مسئولیت معاونت درمان مامور کردیم تا بررسی‌های ویژه انجام دهند و نتیجه آن را به مردم خواهیم گفت.
 

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
بیژن بنفشه خواه بیوگرافی بیژن بنفشه خواه بازیگر خوش سابقه سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۲

محل تولد: دروازه شمیران، تهران، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۳

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد

ادامه
یان کوم بیوگرافی یان کوم؛ بنیانگذار برنامه واتس اپ

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۷۶

محل تولد: اوکراین، کی یوف

ملیت: آمریکایی

حرفه: تاجر، برنامه نویس، کارآفرین

دلیل شهرت: راه اندازی واتساپ

ثروت: ۱۵/۱ میلیارد دلار

ادامه
جلال الدین مارشاریپوف بیوگرافی جلال الدین مارشاریپوف بازیکن قوی ازبکی

تاریخ تولد: ۱ سپتامر ۱۹۹۳

محل تولد: گرگانج، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: استقلال تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
بیوگرافی و اشعار عثمان بختیاری زندگینامه عثمان بختیاری شاعر سده پنجم و ششم

تاریخ تولد: بین سال های ۴۵۷ تا ۴۶۹ هجری قمری

ملیت: ایرانی

زمینه فعالیت: شاعر و حماسه سرا

آثار: شهریار نامه - هنرنامه یمینی

وفات: بین سال‌ های ۵۱۲ تا ۵۴۸

ادامه
ابو حتوف بن حارث انصاری زندگینامه ابوحتوف بن حارث انصاری از دشمنی با امام علی تا شهادت در کربلا

محل زندگی: کوفه

دوران زندگی: همزمان با دوران زندگی امام حسین (ع)

از یاران: امام حسین (ع)

شهادت: روز دهم محرم

ابو حتوف بن حارث انصاری در سپاه عمر سعدزندگینامه ابو حتوف بن حارث انصاری

ادامه
محمد نادری بیوگرافی محمد نادری بازیگر سینما و تلویزیون

تاریخ تولد: ۱۰ تیر ۱۳۵۷

محل تولد: اردبیل

حرفه: بازیگر، فیلمنامه نویس، صدا پیشه، مجری

تحصیلات: کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس

آغاز فعالیت: ۱۳۸۸ تاکنون

ادامه
محمد بن راشد آل مکتوم بیوگرافی محمد بن راشد آل مكتوم حاکم موفق دبی

تاریخ تولد: ۱۵ ژوئیه ۱۹۴۵

محل تولد: دبی

ملیت: امارات متحده عربی

لقب: والاحضرت شیخ محمد

حرفه: حاکم دبی

ادامه
ویژه سرپوش