یکشنبه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۵:۰۴ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۲۸۱۰
آموزش و پرورش

داشتن گواهی صلاحیت حرفه ای، پیش شرط همکاری با نهضت سوادآموزی شد

نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش,علی باقرزاده
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: آموزش دهندگان صرفا با شرکت در دوره توانمندسازی که اکنون با همکاری جهاد دانشگاهی در حال برگزاریست، امکان ادامه همکاری با سازمان نهضت سواد آموزی را دارند.

علی باقرزاده در گفت وگو با ایرنا، اظهار داشت: هر آموزش دهنده ای که به هر دلیل در این دوره آموزشی شرکت نکرده و یا حد نصاب لازم را در آزمون پایانی کسب نکند، سازمان نهضت سواد آموزی از دادن کلاس و ادامه فعالیت سواد آموزی به او معذور خواهد بود.

 

وی افزود: هیچ ارتباطی بین شرکت در این دوره آموزشی و قبول شدن در آزمون آن و مساله استخدام آموزش دهندگان وجود ندارد زیرا سازمان نهضت سوادآموزی بر اساس برنامه سنواتی بنا دارد از سال ۹۶ صرفا با آموزش دهندگانی همکاری کند که دارای گواهی صلاحیت حرفه ای باشند و داشتن این گواهی یکی از پیش شرط های همکاری با سازمان است.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در طول سال های ۸۷ تا پایان ۹۵ حدود ۱۳۰ هزار نفر با سازمان نهضت سواد آموزی همکاری داشته اند اما آموزش دهندگان فعال سالانه حدود ۶۰ هزار نفر هستند و نیروی رسمی بین آموزش دهنده ها وجود ندارد البته حدود ۱۱ هزار نفر از معلمان رسمی و پیمانی آموزش و پرورش در وقت آزاد خود با نهضت سواد آموزی همکاری می کنند.

 

وی با تاکید بر اینکه ثبت نام در دوره آموزش و توانمندسازی از ۲۲ بهمن ۹۵ آغاز شده بود و تا اواخر فروردین ماه امسال ادامه داشت، یادآور شد: اگر آموزش دهنده ای هنوز نتوانسته برای شرکت در این دوره آموزشی ثبت نام کند، امکان ثبت نام البته به صورت محدود برای او فراهم است.

 

به گفته باقرزاده در این دوره ۱۲۶ ساعت آموزش پیش بینی شده که ۴۴ ساعت آن جنبه عمومی و ۸۲ ساعت جنبه تخصصی دارد و موضوعات آن مرتبط با روش ها و فنون تدریس دوره های مختلف سوادآموزی است.

 

وی بیان داشت: سازمان نهضت سوادآموزی با همکاری جهاد دانشگاهی مجموعه کلیپ ها و فیلم های کوتاهی را ضبط کرده که به تدریج این فیلم ها روی پرتال جهاد دانشگاهی بارگذاری می شود.

 

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی تعداد آموزش دهندگان شرکت کننده در این دوره آموزش را ۵۸ هزار نفر ذکر کرد و ادامه داد: برای هر آموزش دهنده یک پروفایل اختصاصی پیش بینی شده و تمامی فیلم ها در آن قابل مشاهده و دانلود کردن است.

 

باقرزاده تصریح کرد: همچنین پاورپوینت هایی از این درس ها و کتاب های راهنمای تحصیل و منابعی که برای ارتقای دانش و صلاحیت آموزش دهندگان لازم است نیز در قالب نسخه پی دی اف در پرتال جهاد دانشگاهی بارگذاری شده است.

 

وی با اشاره به اینکه آزمون پایانی توسط مدرسان این درس ها و از میان فیلم ها و نکاتی که مدرسان در قالب فیلم ها و پاورپوینت در اختیار آموزش دهندگان گذاشته اند، طراحی خواهد شد، گفت: تاکنون از مجموع حدود ۴۰۰ فیلمی که پیش بینی و ضبط شده بیش از یکصد فیلم کوتاه بارگذاری شده و این امکان فراهم است که آموزش دهندگان از پروفایل خود فیلم ها و مطالب را بارگذاری یا ضبط کرده و یا اینکه نسخه لوح فشرده این فیلم ها را دریافت و مطالعه کنند.

 

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی یادآور شد: آزمون پایانی که شرط احراز ۶۰ درصد نمره قبولی در آن پیش بینی شده بعد از آنکه ارائه فیلم ها به پایان رسید و فرصتی نیز برای مطالعه در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت به صورت حضوری اما برخط در مراکز آزمون جهاد دانشگاهی در استان ها و شهرستان ها برگزار خواهد شد.

 

باقرزاده اضافه کرد: آموزش دهندگان می توانند زمان و محل آزمون را در پرتال جهاد دانشگاهی انتخاب کرده و با در دست داشتن مدارک خود به مرکز موردنظر مراجعه کرده و به سوالاتی که به صورت تصادفی در اختیار آنها گذاشته شده است، پاسخ دهند.

 

وی خاطرنشان کرد: آموزش دهندگان در صورت کسب نمره حد نصاب لازم، گواهینامه صلاحیت حرفه ای از طرف جهاد دانشگاهی دریافت می کنند و این افراد بر اساس همین گواهی می توانند در ادامه سال ۹۶ با سازمان نهضت سواد آموزی همکاری کنند.

 

باقرزاده ادامه داد: البته تدابیری اندیشیده شده که اگر فردی نتوانست در مرحله اول آزمون را با موفقیت پشت سر بگذارد در مرحله دوم و سوم در آزمون شرکت کرده و نمره قبولی بگیرد.

 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی، هدف اصلی از اجرای این طرح را کیفیت بخشی به فعالیت های آموزشی و به ویژه سوادآموزی صلاحیت های حرفه ای آموزش دهندگان و میزان تسلط آنها به دانش تخصصی برشمرد.

 

باقرزاده افزود: سال های گذشته به این موضوع توجه شده اما دوره های آموزشی برای آموزش دهندگان چندان با استانداردهای یکسانی در کشور برگزار نمی شد و تفاوت چشمگیری در کیفیت برگزاری دوره ها وجود نداشت.

 

وی ادامه داد: اکنون با فراهم شدن امکانات برای آموزش غیرحضوری و مجازی بر آن شدیم تا با همکاری جهاد دانشگاهی که به لحاظ برگزاری این دوره ها از صلاحیت لازم برخوردار است و همچنین به دلیل دسترسی به استادان متخصص و متعهد، این امکان فراهم شود تا تمامی آموزش دهندگانی که تمایل دارند با سازمان نهضت سوادآموزی ادامه همکاری بدهند در پرتال ویژه ای که برای طرح آموزش، توانمندسازی و توانایی آموزش دهندگان پیش بینی شده، ثبت نام کنند.

 

نهضت سوادآموزی، یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و به فرمان امام خمینی ‌(ره) در دی‌ماه ۱۳۵۸ تاسیس شد.

 

در اولین اساسنامه نهضت سوادآموزی، هدف از تشکیل این نهاد از بین بردن بی سوادی در کشور اعلام شد به گونه ای که حداکثر تا سه سال دیگر بتوان میزان باسوادی را از مرز ۹۰ درصد بالاتر برد و براساس این طرح لازم بود هر سال حداقل سه میلیون نفر از افراد بی‌سواد کشور باسواد شوند.

 

در سال ۱۳۹۰ ساختار آموزشی جدید سوادآموزی پس از تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان مرحله اول آموزش بزرگسالان کشور اجرایی شد و متناسب با این ساختار، سازمان نهضت سوادآموزی موظف شد مخاطبان خود را در دو دوره سوادآموزی (معادل سوم ابتدایی) و انتقال (معادل ششم ابتدایی) آموزش دهد.

 

این سازمان همچنین جهت کمک به آموزش‌ و پرورش در راستای مسدود کردن مبادی ورودی بی‌سوادی از سال ۱۳۶۵ با آموزش کودکان لازم التعلیم بازمانده از تحصیل تا سال ۱۳۷۸ بیش از ۱.۵ میلیون کودک در سن ۱۰-۶ ساله در مناطق محروم و روستایی کشور را تحت پوشش فعالیت های خود قرار داده است.

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش