پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۲۲ - ۰۵ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۱۴۶۱
آموزش و پرورش

معاون وزیر آموزش‌وپرورش:

عدالتی جنسیتی با بالا رفتن مقطع تحصیلی بیشتر دیده می‌شود

معاون وزیر آموزش و پرورش,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش می‌گوید به‌طورکلی هر چقدر که به سمت مناطق محروم و کمتر برخوردار برویم شاهد دسترسی کمتر به آموزش و محرومیت در این زمینه می‌شویم و در تمام این شرایط شاخص محرومیت در مورد دختران نسبت به پسران وضعیت بدتری دارد.

اعتمادآنلاین، چند روز پیش وزیر آموزش‌وپرورش اعلام کرد که بین دختران و پسران دانش‌آموز بی‌عدالتی فراوانی وجود دارد، بطحایی در حرف‌هایش بر موضوع تحرک بدنی و فعالیت ورزشی بیشتر تأکید کرد و گفت: «پذیرفته نیست که پسران ورزش و بازی کنند و دختران در گوشه‌ای از حیاط آنها را تماشا کنند.» 

 

رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش هم در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین وجود بی‌عدالتی جنسیتی را درزمینهٔ آموزش تائید می‌کند و می‌گوید: «نابرابری در آموزش می‌تواند ابعاد مختلفی داشته باشد و یکی از این ابعاد بی‌عدالتی جنسیتی است که نمی‌توان آن را انکار کرد. این بی‌عدالتی از دو جنبه کمی و کیفی هم برخوردار است.»

 

او ادامه می‌دهد: «درزمینهٔ دسترسی کمّی به آموزش مخصوصاً در مقطع ابتدایی پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم و نرخ پوشش تحصیلی‌مان در اکثر استان‌ها به‌خوبی بالا رفته است. یکی از اهداف برنامه‌های توسعه‌ای پوشش صددرصدی آموزش ابتدایی است و ما به این عدد نزدیک شده‌ایم اما باید قبول کنیم که هنوز هم در نقاطی از کشور که در محرومیت به سر می‌برند هنوز عدم دسترسی به آموزش وجود دارد. متأسفانه هرجا محرومیتی در زمینه آموزش باشد دختران را بیشتر از پسران در برمی‌گیرد چون مشکلات فرهنگی ما باعث شده در برخی مناطق اولویت تحصیل برای دختران آن‌قدر که باید و شاید وجود نداشته باشد.»

 

حکیم زاده به بی‌عدالتی جنسیتی از منظر کیفی هم می‌پردازد و می‌گوید: «وقتی به جنبه کیفی آموزش هم می‌پردازیم می‌بینیم بی‌عدالتی جنسیتی وجود دارد. در این بعد هم متأسفانه در مناطق محروم دسترسی به آموزش کیفی برای دختران محدودتر از پسران است. این موضوع شامل سرانه‌های اماکن ورزشی هم می‌شود. در مناطقی که شرایط اقتصادی بهتر است خود خانواده‌ها تا حدی به این موضوع اهتمام می‌ورزند و برخی از نقص‌هایی که در سیستم رسمی وجود دارد رفع می‌کنند اما در مناطق کمتر برخوردار این موضوع کمتر دیده می‌شود مخصوصاً در مورد دختران.»

 

حکیم زاده با اشاره به اینکه هرچه مقطع تحصیلی بالاتر می‌رود، بی‌عدالتی بیشتری درزمینهٔ آموزش دیده می‌شود می‌گوید: «در مقاطع متوسطه اول و دوم شکاف و بی‌عدالتی جنسیتی بیشتر وجود دارد. بخش بزرگی از این معضل به مشکلات فرهنگی برمی‌گردد. برخی خانواده‌ها به دلیل تعصب‌هایی که دارند برای دخترانشان در مقایسه با پسران امکان تحصیل کمتری قائل هستند و آنها را به بهانه‌های مختلف از ادامه حضور در کلاس درس محروم می‌کنند.»

 

حکیم زاده ازدواج زود هنگام دختران را یکی از موانع تحصیل آنها می‌داند و می‌گوید: «این موضوع باعث می‌شود که برخی از دختران قبل از به پایان بردن تحصیلات متوسطه از ادامه تحصیل محروم شوند. عده‌ای از دختران هم مجبور هستند که کار کنند و چون اولویتی برای درس خواندن آنها در خانواده و جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنند وجود ندارد، درس را رها می‌کنند. اینها باعث می‌شود که شکاف جنسیتی درزمینهٔ آموزش بیشتر شود.»

 

او ورود علمای دینی را به این موضوع ضروری می‌داند و می‌گوید: «علمای دینی نقش پررنگی در اعمال اصلاحات فرهنگی دارند به همین دلیل هم ما از آنها تقاضا می‌کنیم که به این حوزه توجه بیشتری نشان دهند و سعی کنند نظر خانواده‌ها را در مناطق کمتر برخوردار نسبت به تحصیل دختران تغییر دهند.»

 

حکیم زاده اعلام می‌کند که آموزش‌وپرورش هم در طرح‌های مختلف اصلاح کاهش شکاف جنسیتی را مدنظر دارد. او می‌گوید: «ما در کلیه طرح‌هایی که برای توسعه کیفی و کمی آموزش تدوین می‌کنیم، به‌صورت هدفمند توجه ویژه‌ای به دختران داریم و رفع تبعیض‌های جنسیتی در دستور کارمان قرار دارد. این اقدامات بیشتر در بستر کاهش محرومیت از تحصیل در مناطق محروم اجرا می‌شوند. به‌عنوان مثال ما کارگروهی داریم که روی توسعه استان سیستان و بلوچستان کار می‌کند و خوشبختانه نماینده‌هایی از سازمان برنامه‌وبودجه و همکاران ما در این کارگروه قرار دارند. همچنین ما بر روی توسعه مناطق مرزی هم تمرکز خوبی ویژه‌ای گذاشته‌ایم و امیدواریم این دست‌کارها از میزان بی‌عدالتی آموزشی و سایر معضلاتی که در مناطق محروم وجود دارد، کن کند.»

 

 

 

 

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش