سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۳:۳۱ - ۲۸ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۲۵۷۳
اخبار کنکور و آزمون ها

داوطلبان کنکور دی‌ماه بخوانند

کنکور,کنکور 1402 در دی
روزهای پنجشنبه و جمعه این هفته ۵۵ هزار و ۹۴۸ نفر در استان اصفهان در نوبت اول آزمون سراسری به رقابت می‌پردازند.  

کنکور ۱۴۰۲ در دو نوبت در سال برگزار می‌شود که نوبت اول آزمون در روزهای ۲۹ و ۳۰ دی‌ماه ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد که حدود ۹۷۹ هزار داوطلب برای شرکت در نوبت اول آزمون در کشور ثبت‌نام کرده‌اند.

حجت‌الله مهدی، رئیس مرکز مشاوره اداره کل آموزش‌وپرورش استان اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا، در آستانه برگزاری این آزمون توصیه‌هایی به دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها برای مدیریت استرس و کسب بهترین نتیجه در این آزمون ارائه کرد.

رئیس مرکز مشاوره اداره کل آموزش‌وپرورش استان اصفهان با اشاره به شرایطی که در دو سال گذشته به دلیل شیوع کرونا در جامعه حاکم بود، اظهار کرد: کرونا همه بخش‌ها و ازجمله سیستم آموزشی و حتی شکل مطالعه را تحت تأثیر قرار داد، اما این شرایط برای همه افراد جامعه یکسان بود. برخی از دانش‌آموزان نگران هستند که ما در دوره کرونا تحصیل کردیم، کلاس‌ها حضوری نبود، بخش عمده‌ای از آموزش‌ها آنلاین بود و آمادگی لازم را برای آزمون حضوری نداریم، اما باید توجه داشت که این شرایط برای تمام دانش‌آموزان یکسان بود.

وی گفت: وقتی شرایطی برای کل دانش‌آموزان در کشور یکسان است، اثر عامل غیرقابل پیش‌بینی یعنی کرونا از بین می‌رود، بنابراین با توجه به اینکه همه از شرایط یکسان برخوردار بوده‌اند، اگر کرونا تأثیری در مطالعه و حضور دانش‌آموزان در کلاس‌های درس داشته که قطعاً بی‌تأثیر نبوده، شامل حال همه دانش‌آموزان می‌شود، پس نباید این دغدغه را داشته باشند که این شرایط بر روی نتیجه آن‌ها تأثیر بگذارد.

مهدی با اشاره به اینکه در کنکور نمره ۲۰ ملاک نیست، بلکه نتیجه کنکور بر اساس نمرات تراز محاسبه می‌شود، تصریح کرد: نفر اول کنکور فردی نیست که همه دروس را صد در صد زده باشد، بلکه در رقابت با سایر دانش‌آموزان نمره تراز بهتری به دست آورده است. نکته دومی که در مورد کنکور پیش رو وجود دارد این است که به‌هرحال در هر رقابتی دانش‌آموزان باید تمام تلاششان را بکنند، چون وقتی رقابت مطرح است ممکن است عده‌ای به نتیجه مورد انتظار خود برسند یا نرسند، اما اگر کسی به انتظارش نرسد به معنای این نیست که دانش‌آموز ضعیفی است یا نتوانسته به اهدافش برسد، بلکه باید بپذیریم در هر رقابتی برخی افراد موفق می‌شوند و برخی موفق نمی‌شوند.

وی در ادامه به برخی از کارهایی که برای موفقیت در کنکور می‌توان انجام داد اشاره کرد و گفت: پیش از هر چیز دانش‌آموزان باید خودشان را باور داشته باشند و در زمان کنکور پیش رو سعی کنند روی استرسشان را مدیریت کنند، چون پژوهش‌ها نشان می‌دهد یکی از عوامل عدم موفقیت دانش‌آموزان، مدیریت استرس است و اگر سر جلسه امتحان دچار استرس شوند زمان را از دست می‌دهند.

رئیس مرکز مشاوره اداره کل آموزش‌وپرورش استان با بیان اینکه دانش‌آموزان باید بدانند مهم‌ترین چیز در یک رقابت این است که تمام تلاششان را بکنند و آماده رقابت باشند، افزود: نکته بعدی که به کاهش استرس کمک می‌کند این است که سعی کنند قبل از کنکور در چند کنکور آزمایشی و ترجیحاً کنکورهای آزمایشی که به‌صورت حضوری برگزار می‌شود شرکت کنند تا استرس روز آزمون اصلی کم شود، البته بهتر است در آزمون‌های آزمایشی شرکت کنند که شباهت بیشتری به کنکور دارد، جامعه آماری بالاتری دارد و فضای شبیه کنکور اصلی دارد، این کار کمک می‌کند فرد با استرس‌ها مواجه شود و درنتیجه استرس کاهش پیدا کند.

وی در ادامه توصیه‌هایی به خانواده دانش‌آموزان داشت و گفت: پدر و مادرها از کلماتی مثل آقا و خانم دکتر، مهندس، وکیل و ... برای فرزندانشان استفاده نکنند، چون این‌ها کلمات استرس‌زایی برای دانش‌آموزان است، اگرچه والدین معمولاً به‌واسطه این جملات می‌خواهند به بچه‌هایشان انگیزه و شور و شوق مطالعه بدهند، اما باید بدانند این جملات باعث فشار روحی شدید و استرس می‌شود و دانش‌آموزان نگران می‌شوند اگر از پس انتظارات پدر و مادر برنیایم دچار فاجعه می‌شویم.

مهدی ادامه داد: خانواده‌ها در شرایط کنونی فقط باید به فرزندشان بگویند تمام تلاششان را بکنند و مهم این است که تمام تلاششان را کرده‌اند، بعدازآن هر نتیجه بگیرند قابل‌ قبول و احترام است.

وی یکی دیگر از کارهایی که می‌توان برای کاهش استرس دانش‌آموزان انجام داد را استفاده از فرصت باقی مانده برای جمع‌بندی مطالب دانست و گفت: دانش‌آموزان نباید در روزهای قبل از آزمون سراغ مطالب جدید بروند، چون مطالب جدید نیاز به زمان برای تثبیت دارد و فقط باعث استرس می‌شود، ضمن اینکه هرچه به زمان کنکور نزدیک می‌شوند باید تست‌زنی افزایش پیدا کند تا بتوانند در کنکور موفق شوند و نتیجه‌ای که می‌خواهند به دست آورند.

رئیس مرکز مشاوره اداره کل آموزش‌وپرورش استان با بیان اینکه کنکور دی می‌تواند حتی یک کنکور آزمایشی برای دانش‌آموزان باشد، توضیح داد: دانش‌آموزان به‌واسطه کنکور پیش رو می‌توانند خود را مورد ارزیابی و سنجش قرار دهند، درعین‌حال که حتماً نتیجه ‌این کنکور ملاک نیست و می‌توانند در کنکور سال آینده شرکت کنند تا بر اساس نتیجه‌ای که می‌گیرند انتخاب رشته کنند.

وی به دانش‌آموزان توصیه کرد حتی اگر آمادگی کامل ندارند در کنکور دی‌ماه شرکت کنند و گفت: به این آزمون به‌عنوان یک آزمون آزمایشی نگاه کنند، چون این آزمون می‌تواند در کاهش استرس آن‌ها نقش داشته باشد. به‌عبارت‌دیگر به دانش‌آموزان توصیه می‌کنیم اگر به هر دلیلی در کنکور پیش رو موفق نشدند نگران نتایج نباشند، چون می‌توانند در کنکور سال آینده شرکت کنند و بر اساس رتبه‌ای که با کنکور پیش رو یا کنکور سال بعد به دست می‌آورند انتخاب رشته کنند.

مهدی در ادامه به دغدغه دانش‌آموزان درباره تقلب و ضایع شدن حقشان در کنکور اشاره و تصریح کرد: بارها از طریق مسئولان سازمان سنجش تأکید شده که تقلب به‌صورت سازمان یافته در کنکور اتفاق نمی‌افتد، ممکن است یک یا چند نفر تقلب کنند اما آن‌قدر گسترده نیست که در نتایج دانش‌آموز تأثیر گسترده‌ای داشته باشد، همان‌طور که در امتحان مدرسه هم ممکن است یک دانش‌آموز تقلب کند و با تقلب نمره بگیرد، اما نمره این دانش‌آموز تأثیری روی نتایج بقیه دانش‌آموزان ندارند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه جامعه آماری کنکور بزرگ و نزدیک به یک‌میلیون نفر است طبیعی است تخلفات چند نفر نمی‌تواند تأثیری روی نتایج داشته باشد، پس دانش‌آموزان نگران این موضوع نباشند.

رئیس مرکز مشاوره اداره کل آموزش‌وپرورش استان با بیان اینکه دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان بدانند کنکور یکی از راه‌هایی است که می‌توانند به موفقیت برسند، گفت: دانش‌آموزان نباید تمام هم و غم خود را برای کنکور بگذارند و اگر به نتیجه مورد انتظارشان نرسیدند فکر کنند دنیا به آخر رسیده، چون راه‌های موفقیت در زندگی بسیار گسترده است و یکی از آن‌ها از مسیر کنکور می‌گذرد.

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش