پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۳:۳۱ - ۲۸ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۲۵۷۳
اخبار کنکور و آزمون ها

داوطلبان کنکور دی‌ماه بخوانند

کنکور,کنکور 1402 در دی
روزهای پنجشنبه و جمعه این هفته ۵۵ هزار و ۹۴۸ نفر در استان اصفهان در نوبت اول آزمون سراسری به رقابت می‌پردازند.  

کنکور ۱۴۰۲ در دو نوبت در سال برگزار می‌شود که نوبت اول آزمون در روزهای ۲۹ و ۳۰ دی‌ماه ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد که حدود ۹۷۹ هزار داوطلب برای شرکت در نوبت اول آزمون در کشور ثبت‌نام کرده‌اند.

حجت‌الله مهدی، رئیس مرکز مشاوره اداره کل آموزش‌وپرورش استان اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا، در آستانه برگزاری این آزمون توصیه‌هایی به دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها برای مدیریت استرس و کسب بهترین نتیجه در این آزمون ارائه کرد.

رئیس مرکز مشاوره اداره کل آموزش‌وپرورش استان اصفهان با اشاره به شرایطی که در دو سال گذشته به دلیل شیوع کرونا در جامعه حاکم بود، اظهار کرد: کرونا همه بخش‌ها و ازجمله سیستم آموزشی و حتی شکل مطالعه را تحت تأثیر قرار داد، اما این شرایط برای همه افراد جامعه یکسان بود. برخی از دانش‌آموزان نگران هستند که ما در دوره کرونا تحصیل کردیم، کلاس‌ها حضوری نبود، بخش عمده‌ای از آموزش‌ها آنلاین بود و آمادگی لازم را برای آزمون حضوری نداریم، اما باید توجه داشت که این شرایط برای تمام دانش‌آموزان یکسان بود.

وی گفت: وقتی شرایطی برای کل دانش‌آموزان در کشور یکسان است، اثر عامل غیرقابل پیش‌بینی یعنی کرونا از بین می‌رود، بنابراین با توجه به اینکه همه از شرایط یکسان برخوردار بوده‌اند، اگر کرونا تأثیری در مطالعه و حضور دانش‌آموزان در کلاس‌های درس داشته که قطعاً بی‌تأثیر نبوده، شامل حال همه دانش‌آموزان می‌شود، پس نباید این دغدغه را داشته باشند که این شرایط بر روی نتیجه آن‌ها تأثیر بگذارد.

مهدی با اشاره به اینکه در کنکور نمره ۲۰ ملاک نیست، بلکه نتیجه کنکور بر اساس نمرات تراز محاسبه می‌شود، تصریح کرد: نفر اول کنکور فردی نیست که همه دروس را صد در صد زده باشد، بلکه در رقابت با سایر دانش‌آموزان نمره تراز بهتری به دست آورده است. نکته دومی که در مورد کنکور پیش رو وجود دارد این است که به‌هرحال در هر رقابتی دانش‌آموزان باید تمام تلاششان را بکنند، چون وقتی رقابت مطرح است ممکن است عده‌ای به نتیجه مورد انتظار خود برسند یا نرسند، اما اگر کسی به انتظارش نرسد به معنای این نیست که دانش‌آموز ضعیفی است یا نتوانسته به اهدافش برسد، بلکه باید بپذیریم در هر رقابتی برخی افراد موفق می‌شوند و برخی موفق نمی‌شوند.

وی در ادامه به برخی از کارهایی که برای موفقیت در کنکور می‌توان انجام داد اشاره کرد و گفت: پیش از هر چیز دانش‌آموزان باید خودشان را باور داشته باشند و در زمان کنکور پیش رو سعی کنند روی استرسشان را مدیریت کنند، چون پژوهش‌ها نشان می‌دهد یکی از عوامل عدم موفقیت دانش‌آموزان، مدیریت استرس است و اگر سر جلسه امتحان دچار استرس شوند زمان را از دست می‌دهند.

رئیس مرکز مشاوره اداره کل آموزش‌وپرورش استان با بیان اینکه دانش‌آموزان باید بدانند مهم‌ترین چیز در یک رقابت این است که تمام تلاششان را بکنند و آماده رقابت باشند، افزود: نکته بعدی که به کاهش استرس کمک می‌کند این است که سعی کنند قبل از کنکور در چند کنکور آزمایشی و ترجیحاً کنکورهای آزمایشی که به‌صورت حضوری برگزار می‌شود شرکت کنند تا استرس روز آزمون اصلی کم شود، البته بهتر است در آزمون‌های آزمایشی شرکت کنند که شباهت بیشتری به کنکور دارد، جامعه آماری بالاتری دارد و فضای شبیه کنکور اصلی دارد، این کار کمک می‌کند فرد با استرس‌ها مواجه شود و درنتیجه استرس کاهش پیدا کند.

وی در ادامه توصیه‌هایی به خانواده دانش‌آموزان داشت و گفت: پدر و مادرها از کلماتی مثل آقا و خانم دکتر، مهندس، وکیل و ... برای فرزندانشان استفاده نکنند، چون این‌ها کلمات استرس‌زایی برای دانش‌آموزان است، اگرچه والدین معمولاً به‌واسطه این جملات می‌خواهند به بچه‌هایشان انگیزه و شور و شوق مطالعه بدهند، اما باید بدانند این جملات باعث فشار روحی شدید و استرس می‌شود و دانش‌آموزان نگران می‌شوند اگر از پس انتظارات پدر و مادر برنیایم دچار فاجعه می‌شویم.

مهدی ادامه داد: خانواده‌ها در شرایط کنونی فقط باید به فرزندشان بگویند تمام تلاششان را بکنند و مهم این است که تمام تلاششان را کرده‌اند، بعدازآن هر نتیجه بگیرند قابل‌ قبول و احترام است.

وی یکی دیگر از کارهایی که می‌توان برای کاهش استرس دانش‌آموزان انجام داد را استفاده از فرصت باقی مانده برای جمع‌بندی مطالب دانست و گفت: دانش‌آموزان نباید در روزهای قبل از آزمون سراغ مطالب جدید بروند، چون مطالب جدید نیاز به زمان برای تثبیت دارد و فقط باعث استرس می‌شود، ضمن اینکه هرچه به زمان کنکور نزدیک می‌شوند باید تست‌زنی افزایش پیدا کند تا بتوانند در کنکور موفق شوند و نتیجه‌ای که می‌خواهند به دست آورند.

رئیس مرکز مشاوره اداره کل آموزش‌وپرورش استان با بیان اینکه کنکور دی می‌تواند حتی یک کنکور آزمایشی برای دانش‌آموزان باشد، توضیح داد: دانش‌آموزان به‌واسطه کنکور پیش رو می‌توانند خود را مورد ارزیابی و سنجش قرار دهند، درعین‌حال که حتماً نتیجه ‌این کنکور ملاک نیست و می‌توانند در کنکور سال آینده شرکت کنند تا بر اساس نتیجه‌ای که می‌گیرند انتخاب رشته کنند.

وی به دانش‌آموزان توصیه کرد حتی اگر آمادگی کامل ندارند در کنکور دی‌ماه شرکت کنند و گفت: به این آزمون به‌عنوان یک آزمون آزمایشی نگاه کنند، چون این آزمون می‌تواند در کاهش استرس آن‌ها نقش داشته باشد. به‌عبارت‌دیگر به دانش‌آموزان توصیه می‌کنیم اگر به هر دلیلی در کنکور پیش رو موفق نشدند نگران نتایج نباشند، چون می‌توانند در کنکور سال آینده شرکت کنند و بر اساس رتبه‌ای که با کنکور پیش رو یا کنکور سال بعد به دست می‌آورند انتخاب رشته کنند.

مهدی در ادامه به دغدغه دانش‌آموزان درباره تقلب و ضایع شدن حقشان در کنکور اشاره و تصریح کرد: بارها از طریق مسئولان سازمان سنجش تأکید شده که تقلب به‌صورت سازمان یافته در کنکور اتفاق نمی‌افتد، ممکن است یک یا چند نفر تقلب کنند اما آن‌قدر گسترده نیست که در نتایج دانش‌آموز تأثیر گسترده‌ای داشته باشد، همان‌طور که در امتحان مدرسه هم ممکن است یک دانش‌آموز تقلب کند و با تقلب نمره بگیرد، اما نمره این دانش‌آموز تأثیری روی نتایج بقیه دانش‌آموزان ندارند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه جامعه آماری کنکور بزرگ و نزدیک به یک‌میلیون نفر است طبیعی است تخلفات چند نفر نمی‌تواند تأثیری روی نتایج داشته باشد، پس دانش‌آموزان نگران این موضوع نباشند.

رئیس مرکز مشاوره اداره کل آموزش‌وپرورش استان با بیان اینکه دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان بدانند کنکور یکی از راه‌هایی است که می‌توانند به موفقیت برسند، گفت: دانش‌آموزان نباید تمام هم و غم خود را برای کنکور بگذارند و اگر به نتیجه مورد انتظارشان نرسیدند فکر کنند دنیا به آخر رسیده، چون راه‌های موفقیت در زندگی بسیار گسترده است و یکی از آن‌ها از مسیر کنکور می‌گذرد.

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه
ویژه سرپوش