جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۲۲ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۰۶۲۶
اخبار کنکور و آزمون ها

رئیس سازمان سنجش: با سهمیه های کنکور مخالفیم

سهمیه های کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

دیروز عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: «مصوبه سهمیه فرزندان هیأت علمی برای ورود به دانشگاه‌ها نقض فاحش عدالت است.» حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی گفته است: «این موضوع قطعاً تبعیض‌آمیز است، مگر چه فرقی بین هیأت علمی با غیر هیأت علمی است؟ مگر این افراد از آسمان آمده‌اند؟» این اظهار نظرها موجب شد تا دوباره موضوع اعمال سهمیه‌بندی در کنکور بر سر زبان‌ها افتد.

البته چندین دهه است که گزینه سهمیه در دفترچه کنکور خودنمایی می‌کند: سهمیه مناطق، ایثارگران، بومی گزینی، فرزندان اعضای هیأت علمی و زلزله زدگان. گرچه برخی از این سهمیه‌بندی‌ها برای تحقق آنچه «عدالت آموزشی» مطرح شده است، اما در سال های اخیر برخی از کارشناسان آموزشی گفتند که این سهمیه‌ها، خود مصداق تبعیض در تحصیل و امکانات آموزشی و کاملاً مغایر عدالت آموزشی است.

سهمیه‌هایی که آزمون علمی سراسری را زیر سؤال می‌برد. منتقدان همچنین بر این باورند که برخی از سهمیه‌های کنکور مانند سهمیه فرزندان اعضای هیأت علمی نوعی رانت محسوب می‌شود و نباید هیچ سهمیه‌ای برای افراد خاص در نظر گرفت. موضوعی که سلیمی توضیح می‌دهد: چرا به کسی که پدرش معلم آموزش و پرورش است چنین سهمیه‌ای داده نمی‌شود؟ اگر بحث خدمت به نظام است، خیلی‌های دیگر دارند به‌نظام خدمت می‌کنند. چرا کسی که پدرش در یک اداره کارمند است، مشمول این سهمیه‌ها نمی‌شود؟ این مسأله هیچ دلیلی ندارد و یک نقض فاحش عدالت است.

در کمیسیون آموزش، بنده به صراحت در مخالفت با این مسأله صحبت کردم و کمیسیون هم درمجموع مخالف است. این اظهار نظرها درحالی از سوی یکی از اعضای کمیسیون آموزش مجلس مطرح می‌شود که مسئولان آموزشی کشور بارها اعلام کردند که با برخی از سهمیه‌ها مخالفند. رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور در این باره به «ایران»می‌گوید: مجلس شورای اسلامی یا شورای عالی انقلاب فرهنگی به ما موضوع سهمیه‌ها را ابلاغ می‌کنند و ما هم بر اساس ابلاغیه آنها سهمیه‌ها را اعمال خواهیم کرد.

سازمان سنجش بدون قانون طرحی را عملیاتی نمی‌کند.  ابراهیم خدایی با تأکید بر اینکه ما مخالف اعمال سهمیه‌بندی در کنکور هستیم می‌گوید: خوشحال می‌شویم که مجلس سهمیه‌های کنکور را بردارد چرا که سازمان سنجش با هر گونه اعمال سهمیه مخالف است. معتقدیم چون آزمون علمی برگزار می‌کنیم باید شرایط برای همگان یکسان باشد.

رئیس سازمان سنجش با اشاره به اینکه ۷ نوع سهمیه در کنکور وجود دارد، اظهار می‌کند: سهمیه مناطق یک، دو و سه در دفترچه کنکور وجود دارد که برای مناطقی است که به لحاظ آموزشی محروم هستند.

معیار این سهمیه بندی، ایجاد عدالت آموزشی است تا داوطلبان سهمیه هر منطقه از لحاظ دسترسی به امکانات آموزشی در یک سطح قرار بگیرند. شهرها و مناطق تحت پوشش سهمیه منطقه ۱ نسبت به منطقه ۳ امکانات آموزشی بیشتری دارند. همچنین سهمیه‌ای در برخی از رشته‌ها وجود دارد که پذیرش زنان و مردان برابر است.

سهمیه فرزندان شهدا و ایثارگران هم در دفترچه وجود دارد که فرزندان خانواده‌های شاهد از آن استفاده می‌کنند و تسهیلاتی هم برای فرزندان اعضای هیأت علمی وجود دارد که اگر فرزندی از این خانواده در کنکور قبول شد می‌تواند به محل کار والدین منتقل شود. با این حال اگر مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی قانونی برای حذف این موارد به سازمان سنجش بدهند ما همه این سهمیه‌ها را حذف می‌کنیم.

هدی هاشمی

  • 26
  • 11
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
جالب است بدانیم فرزند یک جانباز قطع نخاع که سالها درجنگ جنگیده وجانبازشده ومعدل دیپلم او هم ۱۹/۸۹ بوده دررشته پزشکی قبول نمیشود با اینکه رتبه کنکور او درسهمیه۱۲۴۰ است اما فرزند استاد دانشگاه که عملا جلوی نظام ایستاده ودرفتنه ۸۸ بوده با معدل دیپلم ۱۶ در رشته پزشکی یک شهر دور قبول میشود ورتبه کنکور اوهم خیلی خرابتر از ان فرزند جانباز است این پدر دختر خود رابه دانشگاه شیراز منتقل وبا فخر فروشی تحصیل میکند عدالت راپیداکنید، محمدحسین ستایش از شیراز
حالا احتمالا نقشه کشیدن چند سهمیه آدمای عادی رو بردارن و ب جاش سهمیه ای برای گردن کلفتا ساختن جایگزین کنن
مگر فرزندان هییت علمی از امکانات کافی برخوردار نیستند ؟ وضعیت زندگیشون از ماها بدتر هست ؟ بچه های ما که در مناطق محروم کشور زندگی میکنند علاوه بر نداشتن امکانات از قطب های برتر دانشگاهی فاصله دارن و قبول شدن تو دانشگاههای برتر براشون رویا و خواب و خیال هست ولی اعضا هیئت علمی ساکن در شهرهایی که دانشگاههای برتر هم در اون شهر ها هست علاوه بر امتیاز قطب که به صورت معمولی بهشون تعلق میگیره این امکان رو دارن که هم رشته و هم شهرشون رو عوض کنن و در بهترین رشته های بهترین دانسگاههای کشور درس بخونن آخه این موضوع منصفانه س ؟؟
چرا اقای خدایی صرفا گفته اند اعضای هیات علمی میتونن فرزندانشون رو به محل کارشون منتقل کنند .هر چند این موضوع هم فقط برای هیات علمی اتفاق میفته و ناعادلانه هست منتهی بحث اینه که علاوه بر این میتونن فرضا فرزند عزیزشون رو از دامپزشکی یک شهر دورافتاده به پزشکی دانشگاه محل خدمتشون ببرن فقط به شرط اینکه ۷۰ درصد اخرین نمره قبولی رو اورده باشه و با توجه به نزدیک بودن نمرات بچه ها و رقابت شدید کنکور معمولا این نمره رو میارن و به راحتی جابجا میشن
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش