پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۵۶ - ۰۸ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۱۸۹۸
اخبار کنکور و آزمون ها

سهمیه خاموش برای ژن های خوب/آمار عجیب استفاده  ۵ برابری  فرزندان  اعضای هیئت علمی  از سهمیه دانشگاه ها

اولویت در پذیرش دانشجو و سهمیه,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

یکی از خبرهایی که مدتی است با حاشیه های زيادي همراه بوده گفتگو سهمیه های دانشگاه هاست. احتمالا در وهله نخست با گوش دادن نام سهمیه های دانشگاه، سهمیه خانواده شهدا و ایثارگران در حافظه مان تداعی شود ولی گزارشی در مورد امار سهمیه ها و همچنين گفته های خالقی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در نقد از قانون سهمیه اعضای هیئت علمی نشان ميدهد که مسئله اصلی سهمیه ها و نابرابری اموزشی به سهمیه های خاصی وابستگی دارد. آماری که تلقی اولیه ما در مورد کسانی را که از سهمیه ها استفاده می کردند بسیار دگرگون ميکند . امروز سعی داریم اطلاعاتی در مورد سهمیه، شیوه تخصیص آن و آمارهای عجیب و غریبی از آنرا در اختیارتان قرار دهیم.

چه کسانی سهمیه می گیرند؟

۱- همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان، همسر و فرزندان جانبازان با جانبازی ۲۵ درصد به بالا، جزء سهمیه ایثارگران محسوب میشوند و تـابع ضـوابط مربوط بـه سهمیه ایثارگران هستند. ظرفیت اختصاصی براي این گروه از داوطلبان ۲۵ درصد از ظرفیت هر کدرشته محل هست.

۲- جانبازان زیر ۲۵درصد و زنان و فرزندان آنها و همينطور زنان و فرزندان رزمندگانی که بیش از شش ماه در جبهه حضور داشته اند هم دارای سهمیه ۵ درصدی هستند.

۳- منطقه های محروم ۳۰درصد سهمیه پذیرش دارند که داوطلب باید بعد از دانش آموختگی براساس رشته و منطقه سال هایی را در منطقه های محروم خدمت کند.

۴- زنان و فرزندان عضو هیئت علمی هم سهمیه ای مجزا دارند که اما درصد و ظرفیت مشخصی براي آن اعلام نشده است و در چند خط پائین تر در رابطه آن نوشته ایم.

منبع تصمیم گیری براي سهمیه ها کجاست؟

۱- منبع اصلی تعيين یا تغيير سهمیه های خانواده معظم شهدا و ایثارگران در ایران مجلس شوراي اسلامي است، اما شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در مواردی مداخله نموده و سهمیه هایی را داده هست. سهمیه های خانواده شهدا، ایثارگران و رزمندگان نتيجه تصمیم نمایندگان است که از ابتدای انقلاب وجود داشته و صرفا گاهی در مجلس دستخوش تغییراتی شده که آخرین تغییراتش را در بخش گذشته براي تان شرح دادیم.

۲- ازاین گذشته ، سهمیه ویژه خانواده اعضای هیئت علمی هم موجود است که به تصمیم جلسه ۷۳۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ ۲۵/ ۴/ ۹۲ باز می گردد که در آن نشست برقرار گردید که فرزندان اعضای هیئت علمی دانشــگاه ها میتوانند به دانشگاه محل تدریس پدر یا مادر خویش انتقال پیدا کنند و قابلیت تغيير رشته هم براي آنها وجود خواهد داشت. اما دیوان عدالت اداری تابحال چند دفعه این مصوبه را باطل نموده ولی مجدد پذیرفته شده هست.

۳- منطقه های محروم به علت نیاز به نیروهای متخصص، سهمیه ای دارند که باتوجه به راه‌های امتحان شده وزارت بهداشت، مجلس شوراي اسلامي سهمیه ای به این منطقه ها اختصاص داد که پس از دانش آموختگی، نیروی متخصص را اجبار به چند سال خدمت در منطقه های محروم ميکند .

این سهمیه ها چطور اعمال می شود؟

۱- در سهمیه ایثارگران داوطلب باید دست کم ۷۰ درصد حد نصاب شرایط علمی و امتیاز پذیرفته شدگان براي رشته ها را داشته باشد که این دست کم در رشته های پزشکي به ۸۰ درصد میرسد .

۲- سهمیه مناطق( سهمیه منطقه های یک و ۲ و ۳) طبق ميزان دسترسی به امکانات اموزشی طراحی شده و طبق آن، داوطلبان هر منطقه تنها با یکدیگر رقابت خواهند کرد. این مسأله منطقی و منصفانه بنظر میرسد به دلیل آن که اشخاص شرکت کننده در کنکورهای آزمایشی تجربی، ریاضی، انساني، هنر و زبان های خارجه در هر منطقه از امکانات مشابه برخوردار نیستند.

۳- سهمیه اعضای هیئت علمی هم اینگونه است که داوطلب پس از قبولی میتواند شهر خود را به شهر دلخواه تغيير و در برترین دانشگاه های کشور ادامه تحصیل دهد.

اما بنابر آمارهای منتشر شده به نقل از سازمان سنجش اموزش کشور معلوم است که در بسياري از رشته ها تغيير رشته هم وجود داشته هست. بسياري معتقد هستند که مشمول سهمیه هیئت علمی کسی هست که به هر علتی پدر و مادرش عضو هیئت علمی دانشگاه است، این مشمول سهمیه چه بسا امکان دارد معدلش به زور به ۱۰برسد و یکی از تنبل ترین دانشجویان هم باشد. ولی آنها میروند آن طرف مرز و با پول و روابط به هر روشی در رشته مرغوب ثبت نام ميکنند و بعد با استفاده از سهمیه هیئت علمی در بهترین دانشگاه های کشور ادامه تحصیل می‌دهند و میشوند پزشکي که قرار هست مواظب سلامت مردم جامعه باشد.

آمار عجیب

اطلاعات انتشار داده شده در گزارش شهروند به نقل از سازمان سنجش اموزش کشور نشان ميدهد که سـالانه حدود ۱۴۰۰نفر از امتیاز هیئت علمی دانشگاه ها براي تغيير رشته یا دانشگاه خود استفاده ميکنند . ازاین گذشته ، از سال ۹۳ تا ۹۷ تعداد هفت هزار و ۱۹۴ نفر به علت عضویت پدر یا مادر خویش در هیئت علمی دانشگاه، تغيير رشته یا تغيير دانشگاه داده اند. جالب هست بدانید که تعداد اعضای هیئت علمی در دانشگاه های ایران حدود ۸۰ هزار نفر هست و این تعداد جابجایی صرفا امتیازی هست که به ۸۰ هزار نفر اختصاص داده شده است. در حالیکه در همین مدت مشابه یعنی از سال ۹۳ تا ۹۷ صرفا هزار و ۳۵۸ نفر با سهمیه خانواده شهدا و ایثارگران وارد دانشگاه ها شده اند.

سخنی به مسوولان و نماینده های مجلس

اولویت در قبول دانشجو و سهمیه حق تحصیل براي منطقه های محروم و فرزندان شهداو ایثارگران که به نوعی محرومیت و محدودیتی را تحمل نموده اند منطق خاص خویش را دارد چه بسا کشورهای پیشرفته هم با همین منطق براي معلولان و کم توان های جسمی سهمیه ای قائل میشوند ولی سهمیه هایی با عنوان کمک به همسران و فرزندان اعضای هیئت علمی اصلاً منطقی ندارد و بر این مبنای به چه دلیل نباید فرزندان پرسنل اداره های ديگر مانند برق یا ثبت و... همچنین سهمیه ای داشته باشند. این سهمیه رانتی است که رقابت را براي نخبگان تنگ تر ميکند و سبب ميشود علم در مسلخ همین سهمیه ها قربانی شود. تک تک دانشجویانی که بدون داشتن علم وارد رشته های حساس دانشگاهی شده اند در آينده مثل بمب هایی هستند که امکان دارد جان مردم را به خطر بیندازند.

یادمان نرود که علم، مثل پول، ماشین یا هر چیز قابل اهدایی نیست که بتوان آنرا به سایرین هدیه داد و گواهی این شعر هست که ميگويد گیرم پدر تو بود فاضل/ از فضل پدر تو را چه حاصل!

بهتر است نمایندگان مجلس و مدیران وزارت خانه های علوم و بهداشت براي نجات علم و آينده شهروندان کشور هر چه سریعتر به این مسئله رسيدگي و این بحث را ساماندهی کنند.

ناصری

khorasannews.com
  • 181
  • 11
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴۶
در انتظار بررسی: ۶۱
غیر قابل انتشار: ۶۳
جدیدترین
قدیمی ترین
کلا سهمیه چیز خوبی نیس بجز درمواردی...سهمیه یعنی اینکه دیگری بجات درس بخونه واین مگه ممکنه؟ بابای من یا مامانم بجای من درس بخونن..اونوقت اسم من خانم دکتر باشه!؟ کجای دنیا اینجوره! بیخود نیس ایران به فنا رفت
زمانی دانش اموز بودیم حقمون ضایع شد حلا هم حق بچه هامون داره ضایع میشه کجای دستور قران برتری را این گونه بیان کرده امتیاز علمی در قران نه جانبازی ونه استاد دانشگاهی و نه.... امام علی علیه السلام به کسانی که خواهان امتیاز بیشتر از بیت المال بودند گفت اجرتون با خداست .خلاصه مسببین این امتیازات باید جوابگوی چندین نسل در دنیا و اخرت باشند.
این قانون جابه جایی از سراسری به سراسری روزانه به روزانه شبانه به شبانه و... هست با ۹۲ و نیم در صد به شهر محل خدمت والدین یا اگر اون رشته رو محل خدمت والدین نداشت به نزدیکترین شهر اصل این قانون به خاطر اینه که هیئت علمی ها وقتی فرزندشون قبول شد یه شهری نخواهند محل خدمتشون رو عوض کنند و جلوگیری بشه از نقل و انتقال اساتید تازه این قانون در مورد هییت علمی و فرزندان کارمندان رسمی دانشگاه هم هست ولی فقط اسم هییت علمی رو میارن چرا ؟؟؟؟
شاید اساسا فقط این سهمیه به تغییر شهر اختصاص داشته, ولی عملا الان فرزند هیات علمی که ازاد یا پردیس دامپزشکی قبول بشن به راحتی می تونن بیان پزشکی همون واحدی که پدرو مادرشون هستن یا هرجای دیگه. کسب درصد نمره ۹۲ هم کاملا فرمالیته هست. درواقع نونی هست که روسای دانشگاهها به هم قرض می دن بابت بچه هاشون
شاید اساسا فقط این س...
باشه تو راست میگی اگر دین ندارید لااقل آزاده مرد باشید
شاید اساسا فقط این س...
این یه آئین نامه داره تمام پرونده ها بررسی میشه توی آیین نامه قید شده از روزانه به روزانه ازپردیس به پردیس از شبانه به شبانه از سراسری به سراسری و ...
شاید اساسا فقط این س...
خیر قید شده از روزانه به روزانه پردیس به پردیس شبانه به شبانه در محل خدمت والدین با ۹۲ درصد نمره فرد قبول شده تو رو قران انقدر دروغدنگید تازه محل خدمت والدین
شما کل دفترچه کنکور رو بخون ببین هیئت علمی سهمیه داره فقط اگر ۹۲ و نیم درصد فرد قبولی رو بیارن‌ میتونن جابه جا بشوند چیزی که برای بقیه از ترم های دیگه مقدوره فقط واسه هیئت علمی ها از همون ابتدا مقدوره در صورتی که ۹۲ و نیم در صد هم نمیخواد من توی مهندسی دیدم با معدل سیزده تقاضا داد قبول کردند و جا به جا کردند شمایی که این مطلب رو زدی برو ببین که واسه بقیه هم از ترم های بعد مقدوره مگر مشروط باشند یعنی معدل زیر دوازده
شما کل دفترچه کنکور ...
لطفا شما دروع نگین من دیدم هم رشته عوص شده هم شهر
شما هم بعد از یک یک ترم میتونی تغییر رشته بدی مثلا از مهندسی مواد بری مهندسی کامپیوتر این که سهمیه نیست واسه هیئت علمی تازه فرزندان هیئت علمی باید نود و دو درصد و نیم فرد قبولی را نمره آورده باشه ولی برای شما همچین قانونی نیست
شما هم بعد از یک یک ...
من خودم شاهدم فرزند یک هیئت علمی داروسازی قبول شده بود تعییر رشته داد به پزشکی...لطفا ماسمالی نفرمایید
کل سهمیه ها رو بردارید شمایی که نامه به مقام معظم رهبری میفرستید عدل هر چیز را در جای خودش قرار میدهد این حدیثه
این خبر خیلی بی اساسه من از سنجش پرس و جو کردم اینا ایین نامه دارن باید نمره بیارن هرجایی نمیتونن برن درضمن یک فرد عادی هم این امتیاز رو داره میتونه تغییر رشته بده با کارنامه سبز جا به جا بشه خود من با کارنامه سبزم جابهجا شدم پسر فامیلمونم با کارنامه سبزش تغییر رشته داد اینم مثل بقیه مزایاست چرا به فرهنگیان خانه معلم میدن به بقیه نه؟چرا به افراد پتروشیمی خونه مزایا و امکانات میدن؟اینم یه نوع امتیازه! تازهه سهمیه ایثار ۲۵ درصد که دارن خدایی میکنن طرف با رتبه معادل ۲۰هزار منطقه۲ داره پزشکی میخونه ما تو کلاسمون داشتیم فرزند هیات علمی که رتبش شده۳هزار فقط تونسته بیاد محل خدمت پدرش همین ولی تغییر رشته نه! قبل از بیان و پخش این خبرا که همش پوچه و دست کسی هم بهش نمیرسه کمی تحقیق کنید
این خبر خیلی بی اساس...
حرف ما اینه مزایا رو در جاهای حساس مثل کنکور نذارن خونه بهشون بدن اردو ببرنشون ....ولی کنکور نه دوست من کلی تلاش کرد انتقالی بگیره حتی مهمان شه با اینکه مامانش سکته مغزی کرده بود امانشد پس ی فرد عادی این مزایا رو نداره گلم الکی حرف نزنیم
حرف ما اینه مزایا رو...
حتما معدلش خیلی پائین بوده وگرنه توی مهندسی حتی با معدل سیزده هم جا به جایی رشته ای میکنن هم مکانی
این خبر خیلی بی اساس...
خودت حتما از مفت خورهای بیسواد هیات علمی هستی
سهمیه هیئت علمی جای هیچکسیو نمیگیره و با کسی کاری نداره بقیه سهمیه ها رتبه رو تغییر میدن که بعد هنگام انتخاب رشته جای یکی دیگه رو میگیره ولی سهمیه هیئت علمی حتی تو انتخاب رشته هم هیچ اتفاقی نمی افته بلکه بعد از اینکه انتخاب رشته شد و معلوم شد که کیکجا قبول شده،میتونن اگه نمرشو داشته باشن دانشگاه یا رشته رو تغییر بدن ولی هیچوت جای کسی رو نمیگیره
سهمیه هیئت علمی جای ...
اگر اینقدر بی تاثیره چرا شما جوش میزنی؟خب نباشه اصلا
اگر اینقدر بی تاثیره...
نباشه فدای سرت الان هفت کنکور تجربی گلسا مصباحی فرزند هیئت علمیه ژن برترن واقعا چون تلاشگرند والا طرف هیچ چیش نیست میگن جانباز هفتاد در صده پس یه پا باید باشه
سهمیه هیئت علمی جای ...
هیت علمیو اونایی ک دارن فک میکنن ما واس رتبه میگیم ولی ن اونا بیسوادن بیخود ظرفیت دانشگاهو پرمیکنه و فرقی با دیگر سهمیه نداره مگر اینکه از او بد ترم هست
خدارا شکر سهمیه هیئت علمی شفاف سازی شد.پدرانی که با ارز دولتی خارج از کشور رفته اندو فرزندانشان شهروند کشورهای اروپایی شده الان با این سهمیه در رشته و دانشگاه دلخواهشان تحصیل میکنند.سال قبل من به دفتر رهبری نامه نوشتم و گله از این سهمیه نابرابر کردم .خدارا شکر فریاد ها شنیده شد
سلام اعضای هیت علمی خیلی زحمت میکشند تمام زندگیشون صرف مطالعه و تحقیق میشه حقوق آنچنانی هم دریافت نمی کنند اگر هم سهمیه ای باشد که آنقدرها هم نیست حق فرزندانشونه که مدر مادرشون بیشتر وقتشون را صرف مطالعه کردند تا بچه هاشون
سلام اعضای هیت علمی ...
بقیه پدر مادرا بیخ دل بچه هاشونن همش؟حقوق انچنانی نمیگیرن؟؟؟؟؟عزیز من بگو من جز اونام چرا حرف نا حق میزنی باورت میشه همین الان ما یک میلیون و۴۰۰فقط حقوق داره پدرم توی این اقتصاد اره حقوق شما ب چشم نمیاد اصلا
سلام اعضای هیت علمی ...
ایثارگران وشهدا جانشان رادادند
ایثارگران وشهدا جانش...
بعضی هاشون هم ماندندو سمت گرفتند
چرا سهمیه ای برای فرهنگیان جهت دانشگاه فرهنگیان قرار نمی دهید
چرا سهمیه ای برای فر...
شما که در مدارس تیزهوشان هم نصف شهریه میدین و مزایای خودتون رو دارین
چرا سهمیه ای برای فر...
عزیز من همین سهمیه ها هم باید برداشته شه اینجوری ک باید واسه هر قشری سهمیه بزارن سهمیه=استعداد کشی
الان فرزندان هیئت علمی بیشترین استفاده راازسهمیه میکنندووقتی هم صحبت ازسهمیه میشودمتاسفانه سهمیه ایثارگران رامطرح میکنند،متاسفانه عده ای ازمسئولین هم با آنهاهم صدامیشوند،چه عجب به این مسئله اشاره ای کردید؟آنهایی که در رفاه کامل بزرگ شده اند وپدرانشان ازحقوق بالا ومزایایی مانند فرصتهای مطالعاتی وماموریتهای خارجی برخوردارند،باکارت سبزی که دارندخیلی راحت فرزندانشان رابه رشته های پزشکی ودندانپزشکی ودارو سازی قبول میشوند وهیچکس هم به روی خودنمی آورد،فقط سهمیه ایثارگرانی که جانانه ازوطن دفاع کرده اندبه چشم می آید.
سهمیه مناطقتا حدودی منطقیه چون ی دانش اموز توی سیستان همون معلم و امکانات دانش اموز پایتخت نشین و نداره ۴۰ سال از جنگ گذشته اونایی ک الان کنکورین نمیتونن فرزند شهیدی باشن ک نبوده اینهمه سال توی مملکتی زندگی میکنیم ک ایمنی نیس و توی معادن هزاران ادم مرده فرزندان اونا عاطفه ندارن؟خلا احساس نمیکنن؟پدر اونا توی ابادانی ایران بی تاثیر بوده؟اگر بخوایم این استدلالو بکنیم باید ب خیلیا سهمیه بدیم اینا غلطه فرزندان شاهد و ایثارگر و هیئت علمی از اول توی مدرسه خاص با امکانات درس میخونن اما ی ادم گمنام ک پدر و مادر اونجوری نداره باید بپوسه با این سبک عدالت من خودم ۵ساله دارم کنکور میدم امثالم رطبم شد ۳۷۰۰ اما توی بدترین نقطه ایران رشته تاپ نیاوردم خواهشا درک کنین ماها چی میکشیم
نویسنده این مقاله الحق ووالانصاف حقیقت راگفته ومن خودم شاهدعینی این نابرابریسهمیه اعضا هیات علمی دانشگاهها هستم یک نفر درشیراز رشته حسابداری به عنوان مربی تدریس میکرد ودرسال ۹۲ باپارتی ودروغ و،،، استاد بخش حسابداری شد درسال ۹۳ فرزندش در رشته دامپزشکی فسا قبول شد خدامیداند روز دهم مهر همین فرزند این اقای مربی در دانشگاه شیراز رشته پزشکی مشغول به تحصیل بود این موضوع به گونه ای بود که حیرت همگان را برانگیخت اری دراین بی عدالتی محض است اما مردم ما قانون مدار هستند سهمیه ایثارگران مصوب مجلس است وخودمردم این سهمیه ها را به ان رای داده اند ولی سهمیه اعضا هیات علمی با ان حقوقهای نجومی که میگیرند ظلم فاحش است به همه حتی به ایثارگران
نویسنده این مقاله ال...
اصلا فسا دامپزشکی نداره بگو از پزشکی فسا آمده پزشکی شیراز چرا دروغ میگی
نویسنده این مقاله ال...
اگه حق و انصاف گفته اجرش با امام حسین علیه السلام ولی اگر ناحق و ناکامل گفته و غرضمند می سپاریم به خدا انشاالله
واقعا غیر منطقی .که فززندان هیئت علمی رو سهمیه دادند به اندازه کافئ حقوق و مزایا بهشون می دهند .دیگه نباید حقه بقیه بچه ها رو از بین ببرند به خاطره بچه های اعضای هیئت علمی که تو رفاه وپول بزرگ شدن ودرس خوندن .نباید فرق بزارن اونها با بقیه مردم از نظر علمی نباید فرق داشته باشند
وااااااای چه دروغایی بچه های هیئت علمی باید خودشون رشته مورد نظر رو بیارن بعد طبق شرایط خاصی که شامل هر کسی نمیسه تغییر دانشگاه بدن این فرق داره با بچه تنبلایی که از همون روز اول سهمیه بهشون داده میشه و رتبه بالای ۲۰۰۰۰ یکهو میشه ۳۰۰
وااااااای چه دروغایی...
حتی همین دروغم نباید باشه هر کسی ک توی ایران کار میکنه یعنی داره خدمت میکنه پس هیچ تمایزی نباید باشه هیییییچ
وااااااای چه دروغایی...
درست همیننطور است.اول باید درشته قبول بشه بعد هم باید نودو دو ونیم درصد ف قبول شده رو بیاره من شخصی رو میشناسم فرزند هیئت علمی با معدلکتبی۱۹ این سهمیه کاری براش نکرد در حالیکه در کنکور بدون آزمون مهندسی کامپیوتر روزانه قبول شد بدون این سهمیه
درست همیننطور است.او...
آفرین هیچ کس نمیگه باید ۹۲ در صد فرد قبول شده رو بیاره همین طوری حرف میزنند
ای کاش به جای سهمیه سالاری اصل شایسته سالاری درایران اعمال میشد حداقل در علم که اینهمه نابغه درخانه فسیل نشوند وایران نابود نشود که اثار ان مدیریتهای غلط در هر حوزه است واثارش عقب ماندن ایران بااینهمه سرمایه خدادای که در هیچ سرزمینی نیست وثروتمندترین سرزمین با فقیرترین افراد
ای کاش به جای سهمیه ...
هرچه می کشیم از سهمیه است.یکی نیست بگه آقا اگر میخوان کمکشون کنید هرچقدر دوست دارید ماهانه پول بهشون بدید ولی علم و کار رو به اهلش بسپرید
الهی......فقط روزگاری همین پزشکان و دندانپزشکان بیسوادی که با سهمیه وارد دانشگاه شده اند ، بر سر بالین تصمیم گیرندگان نا حق ، حاضر شوند.....
الهی......فقط روزگار...
شما بگوچرا ۴۸ تا نظر غیر قابل انتشاره ؟؟؟؟
الهی......فقط روزگار...
آمین
وقتی یه کنکور با این عظمت برگزارمیشود وجوونا به سال درس میخونن که تواین رقابت پیروز بشن پس ملاک سنجش بارعلمی باید باشد وجود هرگونه سهمیه ایی درسنجش علمی جایگاهی ندارد واین بیعدالتی تام هست که روزی روزگاری باید تصمیم گیرنده هاجواب بدن این حق الناس است که باید درهمین دنیا جواب پس بدهین
اصل سهمیه را بردارند هیچ توجیهی ندارد
اصل سهمیه را بردارند...
چرا هیچ کس نمیگه سهمیه نیست جابه جایی هست با ۹۲ و نیم درصد نمره فرد قبول شده چیزی که برای بقیه از ترم های دیگه مقدوره
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش