شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۱۱ - ۱۴ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۳۵۱۴
اخبار کنکور و آزمون ها

رئیس دانشگاه شریف: حذف کنکور را از دکتری شروع کنید/ کنکور سراسری بیزینس شده است

رئیس دانشگاه شریف,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
رئیس دانشگاه شریف گفت: پیشنهاد من برای حذف کنکور این است که این پروسه از کنکور ارشد و دکتری آغاز شود.

به گزارش مهر، محمود فتوحی امروز در نشست کنکور، چالش ها و راهبردها که با حضور برخی از روسا و معاونین دانشگاه ها در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، اظهار داشت: به نظر من در بحث کنکور باید هر سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری لحاظ شوند. در حال حاضر در دانشگاه ها اعتمادی به کنکور دکتری وجود ندارد به طوری که فردی که با رتبه یک کنکور به این دانشگاه آمده از نظر دانشگاه با فردی که با رتبه ۱۰۰ آمده از نظر سطح سواد با یکدیگر اختلاف دارند.

رئیس دانشگاه شریف با اشاره به اینکه اگر قرار است در کنکور اتفاقی رخ دهد بهتر است از مقطع دکتری، سپس ارشد و در نهایت کارشناسی کار شروع شود گفت: بهترین زمان برای اعمال تغییرات در کنکور اول مهر سال آینده است که به نظر من ابتدا باید کنکور دکتری حذف شود و به دانشگاه ها اجازه داده شود که بر مبنای ارزیابی پرونده عمل کنند.

وی ادامه داد: دانشگاه ها می توانند هر سال دو یا سه بار از افراد امتحان بگیرند و پس از قبولی افراد در امتحان آنهایی که حدنصاب نمره را کسب کردند در مصاحبه شرکت کنند.

فتوحی به نحوه پذیرش داوطلبان در مقطع ارشد در سال های گذشته اشاره کرد و گفت: طرح آ. ت.ت طرح خوبی بود که متاسفانه خراب شد. به این دلیل که می گفتند ممکن است در اجرای این طرح پارتی بازی صورت گیرد ولی ما معتقدیم نباید همه دانشگاه ها را با این دید نگاه کرد و اگر دانشگاهی خلاف کرده باید به آن رسیدگی کرد.

با حذف کنکور جلوی خروج دانشجویان را می گیریم

رئیس دانشگاه شریف با تاکید بر اینکه معتقدم باید کنکور دکتری و ارشد حذف شوند خاطرنشان کرد: ما در دانشگاه شریف دانشجویی داریم که حاضر نیست در کنکور ارشد و دکتری شرکت کند چراکه می گوید پروسه قبولی در کنکور برایم سخت تر از اپلای کردن در دانشگاه های خارجی است. بنابراین با حذف کنکور در مقطع ارشد و دکتری می توان ضمن اصلاح روند پذیرش دانشجویان از خروج دانشجویان از کشور جلوگیری کرد.

کنکور سراسری بیزینس شده است

وی با بیان این مطلب که کنکور کارشناسی سیستمی است که خانواده ها و بچه ها را تحت فشار قرار داده، افزود: کنکور کارشناسی متاسفانه به یک بیزینس بسیار بزرگ تبدیل شده است. در آموزش و پرورش مدارس بسیار خوب ما اصلا کتاب های درسی را تدریس نمی کنند. در حالی که باید در آموزش و پرورش به کتاب های درسی بیشتر اهمیت داده شود.

فتوحی با  اشاره به اینکه برای حذف کنکور کارشناسی به حداقل سه یا چهار سال نیاز داریم، عنوان کرد: حذف کنکور در این مقطع باید سراغ سابقه تحصیلی دانش آموزان برویم ولی در حال حاضر جداسازی دانش آموزان بر اساس سابقه تحصیلی سخت است چرا که به طور مثال در کلاسی که ۳۰ دانش آموز دارد ۲۵ نفر معدل بالای ۱۹ هستند بنابراین چطور می توان این دانش آموزان را از یکدیگر جدا کرد.

رئیس دانشگاه شریف گفت: در حال حاضر مساله تست زنی در مدارس ما از دبستان شروع شده است. همچنان نتیجه کنکور کارشناسی میان دانشگاه ها و مردم قابل قبول است در حالی که نتایج کنکور ارشد و دکتری برای من دانشگاهی قابل قبول نیست.


رئیس دانشگاه تهران:دانشجویان باید در دانشگاه امکان جابجایی رشته‌ را داشته باشند
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه ما دانشجو را بیمار کرده‌، چون اجازه انتخاب رشته به او نداده‌ایم، گفت: باید به دانشجویان پس از ورود به دانشگاه، اجازه جابجایی دهیم.

محمود نیلی‌احمدآبادی امروز در نشست «کنکور؛ چالش‌ها و راهبردها» که با حضور رؤسا و معاونین دانشگاه در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، اظهار داشت: به نظر من، بزرگترین مشکل در بحث کنکور، ورود دستگاه‌های مختلف و دخالت آنها در این موضوع است. به طور مثال ما در کنکور دکتری مشکلی نداشتیم اما مجلس ورود و قوانینی را ایجاد کرد؛ آن هم در زمانی که می‌توانستیم خودمان مدیریت کنیم. به نظر می‌رسد اگر ورود دستگاه‌های دیگر به این حوزه به حداقل برسد، بخشی از مشکلات از بین می‌رود.

وی افزود: تجربه ثابت کرده وقتی افراد ذی‌نفع در کنار یکدیگر جمع شوند، ۹۰ درصد مسائل حل می‌شود. ما به دنبال جذب بهترین‌ها در دانشگاه هستیم به همین دلیل دانشگاه جایی نیست که شکلی از فساد در آن ایجاد شود.

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه قبل از انقلاب، مسیرهای مختلفی را برای پذیرش دانشجو داشتیم، تصریح کرد: به نظر من، بستن یک قالب برای دانشگاه‌ها اشتباه است و بهتر است از این چارچوب محدود بیرون بیاییم و تنوع‌بخشی ایجاد کنیم.

نیلی‌احمدآبادی بیان کرد: آنچه اتفاق افتاده این است که تقاضا برای برخی رشته‌ها کم شده و می‌توانیم بدون کنکور دانشجو جذب کنیم. نکته مهم این است که رقابت همیشه برای رشته‌های پرطرفدار بوده است؛ به طوری که همچنان رشته‌های مهندسی، حقوق، جامعه‌شناسی و معماری جزو رشته‌های پرطرفدار محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه زمانی که فرد وارد دانشگاه می‌شود، ما هرگونه انعطاف را از دانشجو و دانشگاه می‌گیریم، خاطرنشان کرد: زمانی که نوجوانی به ۱۸سالگی می‌رسد، به او می‌گوییم که «باید تصمیم زندگی خود را در همان ۱۸سالگی بگیرد» و فرصت بعدی برای او وجود ندارد. یا به او می‌گوییم «اگر بخواهی از دانشگاه انصراف دهی، اجازه نخواهی داشت دوباره در آزمون شرکت کنی. اگر دانشجوی پسر هم باشی، باید به سربازی بروی».

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: پیشنهاد من این است که اگر دانشجویی وارد دانشگاه می‌شود، بر اساس نمره سنجش، نمره معدل و علاقه‌، به این فرد حق انتخاب رشته داده شود. یا برای دانشجویان پسر، سربازی را در سقف سنوات او ببندیم.

نیلی‌احمدآبادی عنوان کرد: دانشجوی المپیادی در دانشگاه داریم که به اصرار والدین خود به رشته مهندسی آمده اما تمام علاقه‌اش رشته هنر است و در حال حاضر مشروط شده است. ما بچه را بیمار کردیم، چون اجازه انتخاب رشته به او ندادیم. به نظر می‌رسد که باید به دانشجویان پس از ورود به دانشگاه، اجازه جابجایی دهیم.

وی با بیان اینکه تقاضا برای رشته‌های پزشکی در حال حاضر به شدت افزایش یافته است، گفت: اینکه هدف را مبارزه با مؤسسات کنکور بگذاریم، درست نیست چرا که بخش زیادی از مشکلاتی که در بحث کنکور وجود دارد، ناشی از قوانینی است که وضع کرده‌ایم و به فرد می‌گوییم که «در امتحان چهار ساعته باید تصمیم خود را بگیرد».

رئیس دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه باید برای مقطع کاردانی ارزش قائل شویم، افزود: در کشورهای دنیا در مقاطع فوق‌لیسانس و کاردانی، اشتغال و حقوق وضعیت خوبی دارند.

نیلی‌احمدآبادی با بیان اینکه آموزش و پرورش در این سال‌ها نتوانسته سوابق تحصیلی را به خوبی اجرا کند، خاطرنشان کرد: نمراتی که به دانش‌آموزان داده می‌شود، به گونه‌ای است که نمی‌توانند خوب و بد را از هم تفکیک کنند.

  • 77
  • 12
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۱۵
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
کنکور چه ربطی به فرار مغزها داره. با حذف کامل کنکور تقلب در پذیرش دانشجویان بیشتر میشود
اگر میخواید پیشرفتی در زمینه علمی صورت گیرد و دانش آموز با خیال راحت درس بخواند، کنکور را بردارید.سود جویان سود خود را در ایجاد اضطراب و استرس در دانش آموزان بدست نیاورند.
کنکور آفت نظام آموزشی است.آفرین بر ریاست محترم دانشگاه تهران آقای نیلی: که فرمودند سرنوشت و آینده یک فرد در یک امتحان ۴ ساعته تعیین میشود؟ این درست است.واقعا آیا با کنکور گزینش درستی صورت میگیرد؟
کاملا درسته پسرمن ۲۲سالشه و هنوز نمیدونه دقیقا به چه رشته و کاری علاقه داره درست هم میگه اون میگه تا وارد آن رشته نشدی واقعا ماهیتش برات روشن نیست اما ازترس سریازی بالاجبار دانشگاه رفته وحالا میگه رشته ام را دوست ندارم اگر بخاد انصراف بده هم باید بره سربازی ودیگه از محیط درس دور میشه
سلام حتما بچه های جدیدی عزیزتر از بچه های ما هستند چقدر زحمت کشیدند آخرش چون نظام قدیم بودند فدا شدند و افسرده چرا به این بچه ها نمی گی د بر اساس علاقه وارد دانشگاه بشن چون پدراشون پدراشون هیعت علمی نبودند و....
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش