پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۱۱ - ۱۲ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۲۹۴۵
اخبار کنکور و آزمون ها

ساماندهی سهمیه‌های پذیرش در دانشگاه‌ها قطعی است

ساماندهی سهمیه های ورود به دانشگاه,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
قائم مقام معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت تخصصی لایحه ساماندهی سهمیه ورود به دانشگاهها را از جمله سهمیه بومی، ایثارگران و تسهیلات فرزندان هیات علمی دانشگاهها تصمیم‌گیری می‌کند.

حمید اکبری افزود: این لایحه برای برقراری عدالت آموزشی و به دنبال ساماندهی سهمیه های ورود به دانشگاه هاست و با اجرای آن قرار است همه سهمیه ها در یک قالب تعریف شده و خیلی سهمیه ها که تاکنون موارد متعددی داشتند، حذف می شوند. شاید هم برخی سهمیه ها یک درصد، دو درصد یا سه درصد بود اما سرجمع میزان آن زیاد بود. البته در رشته های مختلف متفاوت است مثلا برای رشته های غیر گروه پزشکی چون سهمیه های بومی گزینی را ندارند ۲۵ درصد سهمیه ایثارگران از قبل بود که پنج درصد هم تحت عنوان خانواده ایثارگران در برنامه ششم توسعه به آن اضافه شد و به حدود ۳۰ درصد رسید.

وی گفت: البته در مواردی که در رسانه ها مطرح شد خیلی از موارد سهمیه نبود مثلا امتیازی که برای فرزندان هیات علمی در قانون وجود داشت، تسهیلاتی بود که در قبولی کنکور تأثیری نداشت. این تسهیلات برای این بود که اگر فردی قبول شد، بتواند جا به جا شود. مثلا از یک رشته دیگر که قبول شده بودند به رشته پزشکی می آمدند که آن هم شروطی داشت اول اینکه باید مقطع یکی باشد، مثلا باید حتما در مقطع دکترا قبول شده باشد و اگر فرزند هیات علمی دانشگاه در مقطع کارشناسی قبول می شد نمی توانست در رشته دندانپزشکی یا پزشکی تحصیل کند و دوم اینکه حتما یاید ۹۲.۵ درصد نمره آخرین فرد قبولی را می آورد.

قائم مقام معاون آموزشی وزیر بهداشت ادامه داد: در لایحه اصلاح سهمیه های ورود به دانشگاه ها موضوع تسهیلات فرزندان هیات علمی دانشگاهها هم بررسی می شود و علاوه بر آن ۳۰ درصد ظرفیت بومی هم هست که از زمان ابلاغ در سال ۹۴ وزارت بهداشت برای جبران این سهمیه ها، ظرفیت های پذیرش را بالا برد و در مجموع در این مدت حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی افزایش یافته است که به دانشگاهها فشار آورده است.

اکبری گفت: در برخی دانشگاههای علوم پزشکی واقعا ۳۰ درصد جذب دانشجوی بومی نیاز نیست و باید قانون اصلاح شود. مثلا در قانون ذکر شود که ظرفیت بومی تا ۳۰ درصد باشد و شاید ظرفیت پنج درصد برای مثلا یک منطقه کافی باشد. هنوز در لایحه ساماندهی سهمیه های رشته های دانشگاهی ظرفیت سهمیه های بومی به صورت تا ۳۰ درصد تغییر نکرده و باید این موضوع نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث شود.

وی افزود: پیشنهاد این است که ظرفیت سهمیه های پذیرش دانشجو بر اساس نیاز هر منطقه توسط وزارت بهداشت یا وزارت علوم قابل تنظیم باشد و این طور نباشد که مثلا سهمیه بومی یا ایثارگران به طور کلی ۳۰ درصد یا تا ۳۰ درصد باشد. در واقع سهمیه ها بر اساس نیاز باشد که این نیاز را وزارت مربوطه می تواند تعیین کند که باید امکانات و نیروی انسانی و هیات علمی لازم را داشته باشند. 

اکبری ادامه داد: در واقع در مورد سهمیه بومی به دنبال این هستیم که تعیین میزان سهمیه در اختیار وزارت بهداشت یا وزارت علوم باشد و در مورد سهمیه ایثارگران هم بین سهمیه پنج تا ۱۰ درصدی در حال بحث است که هنوز دقیق مشخص نیست و پیشنهاد شده که این سهمیه مازاد بر ظرفیت پذیرش دانشگاهها باشد. البته این موارد همه پیشنهاد است و باید ببینیم در شورای عالی انقلاب فرهنگی چه تصمیمی گرفته می شود.

  • 43
  • 33
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۲۶
غیر قابل انتشار: ۳۱
جدیدترین
قدیمی ترین
درود بر شما. همینطور ادامه بدین. به امید حذف و کاهش سهمیه ها. هر روز منتظر شنیدن خبرهای خوب هستیم. به امید رسیدگی سریع تر شورای عالی انقلاب فرهنگی.
جالب است یست و اندی سال پیش سهمیه رزمندگان داشتیم و احتمالا الان بچه های انان هستن که پیگیر سهمیه هستن همچنان...
آدم متاسف میشه. ایا آموزش کشور و ورود افراد توانا و شایسته سالاری باید جایگزین... بشه. آیا شهدا و ایثارگران مصالحه کشور رو فدای مصالحه خود نکردن. پس چرا بازماندگان خود را به خون این عزیزان پایمند نمیدانن و مصالحه خود را بر هر چیز ترجیح میدن. من واقعا نمیدانم لطفا راهنماییم کنین. من‌کنکوری نیستم. بیست سال پیش فوق لیسانس گرفتم
خوب چی کار به سهمیه مناطق دارن منطقه ۳ بدبخت چه گناهی کرده
آخه من چی بگم به تو ممنون مستفیض شدیم دیگه لطفا حرف نزن یکی هم نیست تکلیف مارو معلوم کنه فقط میان میگن داره بررسی میشه داره اصلاح میشه حتما اصلاح میشه با جدیت پیگیری میشه خسته نباشید واقعا
دبیر شورای عالی انقلاب :: این یک تقسیم کار ساده است لایحه ای (لایحه ساماندهی سهمیه های ورود به آموزش عالی) که تهیه شده هم می تواند در مجلس بررسی شود و هم در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی شود، آن جنبه ای که به ما ارتباط دارد را باید ما بررسی کنیم جنبه ای که به مجلس ارتباط دارد مجلس بررسی می کند ما نیز نمی توانیم مصوبه مجلس شورای اسلامی را لغو کنیم بنابراین باید تقسیم کار صورت گیرد. عاملی درباره اینکه چه مرجعی متولی تصویب لوایح آموزش عالی است نیز افزود: مقام معظم رهبری عنوان کرده بودند در اموری که شورای عالی انقلاب فرهنگی ورود پیدا کرده، مجلس شورای اسلامی ورود نکند و بلعکس . دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اساسنامه یک سیاست گذاری اگر در شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گیرد، بازنگری آن نیز باید توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد لذا این موضوع، تکلیف را مشخص می کند، آن مصوباتی که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده، بازنگری آن هم باید در شورا باشد.   لازم به ذکر می باشد سهمیه ایثارگران طبق بند ۹۰ قانون پنجساله ششم توسط مجلس شورای اسلامی به یک قانون واحد تصویب شده است با ذهن مخاطب بازی نکنید ، مخاطب بی سواد نیست !
برید خبرگزاری دانشجو صحبت آقای سلیمی سر دبیر کمیسیون آموزش مجلس رو بخوانید گفته لایحه هنوز به مجلس نرسیده و در شوراست به محض رسیدن بررسی میشه و برای ۱۴۰۰ اعمال میشه یعنی یا تایید و تصوبیش دست مجلسه یا اینکه منظورش اینه سهمیه های ما باید توسط خودمون اصلاح بشه صحبت کسایی که اصلا سر رشته ندارن یا اصلا در امور مسائل درگیر نیستن رو اصلا توجه نکنید به خبر های مهم و درست توجه کنید مثل همین آقای سلیمی یا حتی همون آقایی که لایحه در شورا بهش سپرده شده.
دارن به راحتی خون شهدا و جانبازان کشورمون رو میکنن تو شیشه
وقتی سر در نمیاری یا از شورا نیستی لطفا حرف نزن
اگه سهمیه ما توسط مجلس تصویب شده فقط توسط مجلس هم میتونه لغو بشه اگه توسط شورا مصوب شده فقط توسط شورا هم لغو میشه سهمیه ایثارگران طبق ماده ۹۰ قانون ششم در مجلس قانون گذاری شده و ضمنا مجلس نهاد بالاتری نسبت به شورا عالی انقلابه و نمیتواند قانون مجلس را تغییر بدهد چون ۱۵۲ نفر از نمایندگان مجلس قانون گذاریش کردنند در جریان باشید عزیزان
یعنی به کنکور ۹۹میرسه
اگه سهمیه ما توسط مج...
در جریان باشید ک شورا نهاد بالاتری نسبت ب مجلسه....
در جریان باشید ک شور...
مشخص که شما یا قانون و نخوندین یا شورای نگهبان و با شورای انقلاب اشتباه گرفتید برید داخل نت سرچ کنید متوجه شوید بزرگوار
در جریان باشید ک شور...
برادر شمارتو بفرست بنده حقوق دانم بدانم با کدام قانون شما میفرمایید تا ما هم از قوانین مندراوردی شما با خبر شویم !!!
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش