جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۸ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۴۶۵
اخبار کنکور و آزمون ها

توضیحات خدایی درباره وضعیت کنکور۹۹/ درخواست عضو ستاد کرونا بر 'تعویق' یا 'برگزاری کنکور در فضای باز'

اختلاف بر سربرگزاری کنکور 99,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
خدایی در رابطه شرایط کنکور ۹۹ خاطرنشان کرد:من هم نگران هستم. اما باید مسایل مختلفی را نظر بگیریم، به عنوان مثال تعویق آزمون سبب استرس بیشتر داوطلبان و بهم خوردن برنامه ریزی دانش آموزان می شود و اگر یک سال ورودی به دانشگاه ها نداشته باشیم شرایط علمی کشور با گسست علمی روبرو می شود و در سال های آينده سبب کاهش رشد علمی کشور می شود.

صعود دوباره پاندمی کروناویروس (Coronaviruses) در ایران، شرایط برگزاری کنکور ۹۹ را با سختی های فراوانی رو به رو کرده است؛ بسیاری از دانش آموزان و کارشناسان نسبت به برگزاری این آزمون نگران هستند، اما به نظر می رسد با تایید ستاد ملی مقابله با کرونا، کنکور در پایان مرداد برگزار می شود.

درواقع پس از اتفاقات فراوانی که در رابطه زمان شروع برگزاری کنکور سراسری در چند ماه اخیر رخ داد، سرانجام مسوولان وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کردند که امکان تعویق دوباره این آزمون وجود ندارد.

روز قبل ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت در این ارتباط با اشاره به اینکه امکان دارد شهریور ماه و پائیز وضعیت بدتر باشد، گفت:« امکان به تاخیر انداختن کنکور وجود ندارد.»

هرچند این آزمون قرار است با رعایت پروتکل های بهداشتی اجرا شود، اما برخی از کارشناسان و حتی مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا با این موضوع مخالف هستند و حتی برخی از دانش آموزان و خانواده ها نسبت به این موضوع اعتراض کرده اند.

برای مثال مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا، در این رابطه در گفت وگویی رادیویی گفته بود:« اصلا وضعیت فعلی تهران خوب نیست و کنکور باید عقب بیفتد و به هیچ وجه هیچ نوع تجمعی توصیه نمی شود.»

اما بنظر می رسد تاخیر یا لغو کنکور هم می تواند مشکلات زیادی را به وجود بیاورد. در همین رابطه ابراهیم خدایی، رییس سازمان سنجش آموزش کشور، به توضیح این مشکلات پرداخت، او همچنین می گوید سازمان سنجش تنها یک دستگاه اجرایی است و وظیفه آن ها اجرای مصوبات و قوانین است.

مشروح این گفتگو را اینجا بخوانید:

آقای دکتر به نظر می رسد دیگر برگزاری کنکور سراسری در اواخر مرداد ماه قطعی شده است. در میان برخی از کارشناسان نسبت به این اتفاق با توجه به وضعیت پاندمی در کشور اعتراض دارند. چه نظری در این رابطه دارید؟

مصوبات مراجع قانونی و بالا دستی برای کل کشور لازم الاجرا است و سازمان سنجش به عنوان دستگاه اجرایی از این امر مستثنی نیست و طبیعتا با توجه به اینکه این تاریخ ها مصوبه ستاد ملی کرونا است به عنوان مجری موظف هستیم قانون را اجرا کنیم. این ها مطالب حاشیه ای هستند و ما در سازمان سنجش به عنوان یک موسسه علمی و اجرایی نمی توانیم به تک تک انتقادات پاسخ بدهیم.

فرض کنید، در مجلس یک قانونی را با موافقت اکثریت نمایندگان تصویب بشود، نمی شود بخاطر این که برخی از نمایندگان در زمان تصویب مخالف بودند حالا هرروز مصاحبه کنند و بگویند ما مخالف بودیم و قانون مصوب نباید اجرا شود، الان همه چه مرتبط و چه غیر مرتبط در مورد این نوع مسائل اظهار نظر می کنند، اما باید قبول کنند که کشور باید براساس قانون پیش برود، وظیفه من در سازمان سنجش هم اجرای این قوانین است.

بالاخره سازمان سنجش هم نسبت به زمان برگزاری کنکور نقش دارد و پیشنهادهای شما در این راستای نحوه برگزاری آزمون مهم است. برای کاهش خطرات شیوع بیماری بخاطر آزمون کنکور، سنجش چه پیشنهاداتی ارائه داد؟

بله، ما هم در برگزاری کنکور نقش داریم به همین دلیل با هماهنگی معاونت بهداشت وزارت بهداشت پروتکل سختگیرانه ایی تهیه و ابلاغ شده است و ما موظف به اجرای آن هستیم. با توجه به وضعیت امسال علیرغم اینکه تعیین تاریخ آزمون جز وظایف ذاتی سازمان سنجش است امسال به خاطر شرایط پیش آمده تاریخ آزمون ها توسط ستاد ملی مدیریت کرونا مشخص شده است.

حرف من بسیار ساده است؛ سازمان سنجش به عنوان یک دستگاه اجرایی وارد حاشیه و بازی های سیاسی و صنفی نخواهد شد و صرفا دنبال اجرای قوانین خواهد بود.

با توجه به اوج گیری دوباره کرونا، تاخیر دوباره زمان برگزاری آزمون امکان پذیر نبود؟

من تخصص پیش بینی وضعیت آینده در خصوص بیماری کرونا را ندارم و بهترین مرجع اینگونه همکاران وزارت بهداشت هستند و فکر می کنم پاسخ شما را درصحبت های دیروز دکتر حریرچی معاون وزیر بهداشت وجود دارد.( معاون وزیر بهداشت روز گذشته گفته بود که امکان تعویق کنکور وجود ندارد چراکه امکان بدتر شدن وضعیت پاندمی کرونا در شهریور و مهر وجود دارد.)

تنها چیزی که می توانم بگویم این است که آزمونی که سازمان سنجش تنها وظیفه اجرای آن را دارد را با رعایت پروتکل های بهداشتی اجرا می کنیم.

اما جمعیت زیادی از دانش آموزان نسبت به برگزاری این آزمون اعتراض دارند و نگران هستند، به آن ها چه پاسخی می توان داد؟

برای پاسخ به این سوال یک مثال می زنم در سال گذشته بعد از سیل اواخر اسفند و فروردین ماه ، ما آزمون ارشد را از شش اردیبهشت ماه ۲۳ به خرداد تغییر دادیم. در این میان در کمال تعجب کمپین های تعویق کنکور سراسری در تیرماه شکل گرفت و حتی تجمعاتی هم انجام شد که در آن برخی از افراد بازداشت شدند.

اکنون گروه هایی در تلگرام و اینستاگرام شکل گرفته که بصورت برنامه ریزی شده کلیه شماره های تلفن مسوولان و نمایندگان مجلس در گروه گذاشته اند و به افراد گروه ها می گویند هر فرد هرروز به تعدادی از نماینده ها باید پیامک بفرستد و اکثر این پیامک ها تیپ هم هستند و جالبتر اینکه همان گروهی که سال گذشته دنبال تعویق کنکور به علت سیل بوده امسال پرچمدار تعویق کنکور است.

خلاصه اینکه این گروه ها تحت هیچ عنوان نماینده دانش آموزان نیستند و مطلب دیگر اینکه آزمون به خودی خود استرس زاست و افراد به شکل طبیعی از آن فرار می کنند، حتی در کلاس های درس هم این را می بینید که اکثریت دانش آموزان یک کلاس با عقب افتادن امتحانات موافقند. امتحان هرچه حساس تر باشد، استرس افراد بیشتر است و کرونا هم این موضوع را مقدار زیادی تشدید می کند.

من هم خودم نگران هستم. اما باید مسائل مختلفی را نظر بگیریم، برای مثال تعویق آزمون باعث استرس بیشتر داوطلبان و به هم خوردن برنامه ریزی دانش آموزان میشود و اگر یک سال ورودی به دانشگاه ها نداشته باشیم وضعیت علمی کشور با گسست علمی مواجه می شود و در سال های آینده باعث کاهش رشد علمی کشور میشود و همچنین در یک سری رشته ها و دانشگاه ها که پذیرش براساس نیاز کشور به نیروهای متخصص مثل رشته های علوم پزشکی و دانشگاه فرهنگیان کشور با کمبود نیروی متخصص روبرو شود و عدم برگزاری و پذیرش برای سال جاری لزوما با توجه به زیرساخت های دانشگاه ها به معنی دو برابر شدن ظرفیت پذیرش در سال آینده نخواهد بود و افزایش ممکن است جزئی و در حد ۱۰ درصد باشد که باعث لطمه شدید به داوطلبان سال جاری شود و شانس ورود برای این افراد به شدت کاهش پیدا کند که مصداق ظلم و تضییع حقوق این داوطلبان است.

ما باید راه حلی را پیدا می کردیم که در آن وضعیت کلان کشور، عدالت آموزشی و ... رعایت شود و از سویی مشکلات موجود هم حل شوند. خلاصه باید راهی که بتوانیم با کرونا هم زندگی کنیم.

و سوال پایانی، با توجه به وضعیت کرونا، کیفیت آزمون نسبت به سال های قبل فرق می کند؟

خیر، کیفیت آزمون تغییر نکرده است و آزمون به همان روند استاندارد همیشگی برگزار می شود، البته در بحث کنکور سراسری برخی از مباحث درسی که تدریس نشدند، حذف شده اند.

درخواست عضو ستاد کرونا بر "تعویق" یا "برگزاری کنکور در فضای باز"

عضو کمیته کشوری ستاد مقابله با کرونا ضمن درخواست برای تعویق یک ماهه برگزاری کنکور سراسری گفت: در غیر این صورت بهتر است کنکور با رعایت فاصله فیزیکی در محیط باز برگزار شود.

اختلاف بر سربرگزاری کنکور 99,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

به گزارش ایسنا، دکتر مینو محرز در خصوص برگزاری کنکورهای سراسری گفت: به عنوان یک متخصص عفونی در حال حاضر که اوج بیماری در بسیاری از استان ها به ویژه تهران وجود دارد و با توجه به تغییر ماهیت بیماری کووید۱۹ و جهشی که پیدا کرده و قدرت سرایت آن افزایش چشمگیری داشته است، باید اعلام کنم که از هر گونه تجمع باید جلوگیری شود.

وی افزود: کنکور حدود دو ساعت زمان می برد و افراد در محیطی بسته باید بنشینند این در حالیست که اعلام می شود در محیط های بسته حتی با استفاده از ماسک امکان سرایت بیماری وجود دارد. قطعا در چنین شرایطی اگر نمی شود کنکور را به عقب بیندازند جای طرح این پرسش وجود دارد که آیا سالن های کافی دارند که با رعایت فاصله فیزیکی و تهویه مناسب بتوان این آزمون را برگزار کرد؟ اما در چنین شرایطی هم خیلی ریسک است.

وی ادامه داد: ما نمی خواهیم به جوانان کوچکترین آسیبی وارد شود اما اگر خدای نکرده این بیماری در این آزمون اپیدمی شود، چه اتفاقی می افتد. میلیون ها نفر درگیر می شوند؛ چرا که این افراد به خانه می آیند و چندین نفر از اعضای خانواده را درگیر می کنند.

وی تاکید کرد: درخواست من این است که این آزمون یک ماه دیگر به عقب انداخته شود یا با رعایت فاصله فیزیکی در محیط باز برگزار شود.

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش