جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۰۵۵

آشنایی کامل با دانشکده های دانشگاه دامغان

دانشگاه دامغان,عکس دانشگاه دامغان,دانشکده های دانشگاه دامغاندانشگاه دامغان به عنوان نماد دانش‌دوستی ساکنان شهر دامغان بنا شده است
یک دانشگاه دولتی در شهر دامغان و استان سمنان در سال ۱۳۶۸ با نام دانشگاه دامغان تأسیس شد.

دانشگاه دامغان

دانشگاه دامغان که در قسمت شمال غرب شهرستان دامغان( حد فاصل شهرک های بوستان و گلستان) در استان سمنان قرار دارد؛ به عنوان یکی از دانشگاه های دولتی ایران شناخته میشود.

تاریخچه دانشگاه دامغان

در زمستان سال ۱۳۶۷، مأمور راه اندازی دانشکده علوم پایه دامغان به نام مهندس علی اصغر نادری با ساخت این دانشکده از محل کمک های مردمی موافقت کرد. در مهرماه ۱۳۷۱، این دانشگاه با عنوان دانشکده علوم پایه دامغان، فعالیت اموزشی خود را با ورود ۳۵ دانشجو در رشته زمین شناسی شروع کرد.

این دانشگاه در سال های بعد در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، رشته هایی نظیر رشته های دبیری ریاضی، ریاضی کاربردی، ریاضی محض، شیمی، فیزیک، زیست شناسی و علوم کامپیوتر را راه اندازی کرد. مدیران وقت دانشکده و مسئولان شهرستان در تاریخ ۱۳۸۱/۶/۱۹ تلاش کردند تا دانشکده علوم پایه دامغان را با تصویب شورای گسترش آموزش عالی به دانشگاه علوم پایه دامغان ارتقاء دهند.

بنابراین شورای گسترش اموزش عالی در تاریخ ۱۳۸۹/۲/۵ با تبدیل دانشگاه علوم پایه دامغان به دانشگاه دامغان موافقت کرد. سپس ۲ دانشکده فنی و مهندسی و هنر، هم زمان با اعطاء موافقت اصولی در این دانشگاه راه اندازی گردید و دانشکده علوم انسانی در ۳ مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری با ۸ دانشکده ی علوم زمین، ریاضی و علوم کامپیوتر، شیمی، فیزیک، زیست شناسی، علوم انسانی و فنی و مهندسی و هنر اضافه شد.

دانشکده های دانشگاه دامغان

دانشکده های دانشگاه دامغان به شرح زیر می باشند:

>> دانشکده علوم زمین

>> دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر

>> دانشکده شیمی

>> دانشکده فیزیک

>> دانشکده زیست شناسی

>> دانشکده فنی و مهندسی

>> دانشکده هنر

>> دانشکده علوم انسانی

>> پژوهشکده علوم زیستی

دانشگاه دامغان,دانشگاه دامغان سراسری,تاریخچه دانشگاه دامغاندانشگاه دامغان، یکی از دانشگاه‌های دولتی ایران است

>> دانشکده علوم زمین دانشگاه دامغان:

دانشکده علوم زمین در سال ۱۳۷۱ بعنوان نخستین گروه آموزشی دانشگاه محسوب میشد که فعالیت خود را با گرایش" زمین شناسی محض" و با پذیرش ۳۵ دانشجو آغاز نموده است. گرایش" زمین شناسی کاربردی" در سال ۱۳۸۷ به رشته های دانشکده علوم زمین اضافه شد و نخستین دوره دانشجویان ژئومورفولوژی در سال ۱۳۹۱ هم زمان با اتمام پذیرش دانشجویان زمین شناسی کاربردی، در این دانشکده پذیرفته شدند.

در حال حاضر این دانشکده، اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی در رشته های زمین شناسی محض و ژئومورفولوژی( جغرافیا) و گرایش ¬های زمین ساخت( سال تأسیس ۱۳۸۳)، پترولوژی، چینه شناسی و فسیل شناسی( سال تأسیس ۱۳۸۶)، زمین- شناسی مهندسی و زمین شناسی اقتصادی( سال تأسیس ۱۳۸۶) در مقطع کارشناسی ارشد کرده است. آزمایشگاه و کارگاه های تخصصی این دانشکده به نام های میکروسکوپی، فتوژئولوژی و نقشه برداری، دیرینه شناسی ، رسوب شناسی فیزیکی، مدل سازی زمین ساختی، آنالیز دستگاهی ICP- OES( مشترک با دانشکده شیمی)، آنالیز دستگاهی مجهز به دستگاه های XRD, XRF( مشترک با دانشکده فیزیک)، سیالات درگیر و کارگاه مقطع گیری و گوهرتراشی است.

>> دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه دامغان:

دانشکده ریاضی دانشگاه دامغان، فعالیت خود را در سال ۱۳۷۳ در رشته ریاضی کاربردی و دبیری ریاضی شروع کرد. اولین دوره دانشجویان ریاضی محض در سال ۱۳۷۸، در این مجموعه پذیرفته شدند و به تحصیل پرداختند. دوره کارشناسی ارشد ریاضی محض در سال ۱۳۷۹ در این دانشکده راه اندازی گردید. گروه کامپیوتر در همین سال، دانشجویان کاردانی ناپیوسته کامپیوتر از دانشگاه جامع علمی کاربردی را پذیرفت.

هم اکنون از گروه های دانشکده ی ریاضی دانشگاه دامغان می توان به سه گروه ریاضیات و کاربردها، علوم کامپیوتر و آمار اشاره کرد. همچنین تعداد اعضای هیأت علمی این دانشکده، ۲۶ عضو هستند که به تدریس و تحقیق، مشغول هستند و دانشجویان به تحصیل در ۳ رشته کارشناسی و ۳ رشته کارشناسی ارشد( ریاضی محض، کاربردی و علوم کامپیوتر) و ۲ رشته دکترا( ریاضی محض و کاربردی) می پردازند. موقعیت اصلی دانشکده ریاضی در پردیس ۱ و در ساختمان خوارزمی می باشد.

>> دانشکده شیمی دانشگاه دامغان:

در سال ۱۳۷۳ گروه شیمی دانشگاه دامغان، كار خود را با نخستین دوره دانشجویان كارشناسی شیمی محض شروع كرد و اولین دوره دانشجویان كارشناسی ارشد در سال ۱۳۸۰ در رشته های شیمی فیزیک و شیمی تجزیه، مشغول به تحصیل شدند. سپس این دانشکده در سال ۱۳۸۳ در رشته های شیمی آلی و شیمی معدنی، دانشجو پذیرفت و همچنین در سال ۱۳۸۷ پذیرش اولین دوره دانشجویان شیمی كاربردی توسعه یافته است.

>> دانشکده فیزیک دانشگاه دامغان:

در مهرماه سال ۱۳۷۵ دانشکده فیزیک راه اندازی شد و در حال حاضر ، گرایشهای مقطع کارشناسی، شامل فیزیک و فیزیک مهندسی میباشد و رشته های مقطع کارشناسی ارشد، نظیر فیزیک حالت جامد، علوم و فناوری نانو- نانوفیزیک، فیزیک هسته ای و ذرات بنیادی، نجوم و اخترفیزیک، گرانش و کیهان شناسی استو این دانشکده نیز در مقطع دکتری دارای ۳ رشته- گرایش فیزیک ماده چگال، فیزیک هسته ای و نانوفیزیک می باشد. همچنین از امکانات دیگر این دانشکده می توان به یک رصدخانه و هشت آزمایشگاه پایه و تخصصی اشاره کرد که با نام های فیزیک پایه ۱، فیزیک پایه ۲، فیزیک پایه۳، فیزیک جدید، اپتیک، هسته ای، حالت جامد اموزشی و حالت جامد تحقیقاتی شناخته میشود.

دانشکده های دانشگاه دامغان,عکس دانشگاه دامغان,معرفی دانشگاه دامغاندانشگاه دامغان دارای ۸ دانشکده میباشد

>> دانشکده زیست شناسی دانشگاه دامغان:

یکی از دانشکده های قدیمی دانشگاه دامغان، دانشکده زیست شناسی میباشد که در بهمن سال ۱۳۸۵ فعالیت های اموزشی- پژوهشی خود را بطور رسمی در ۳ شاخه علوم گیاهی، زیست عمومی و سلولی مولکولی آغاز نمود. در حال حاضر اقدام به پذیرش دانشجو در ۳ گرایش زیست شناسی جانوری، زیست شناسی سلولی و مولکولی و زیست شناسی علوم گیاهی در مقطع کارشناسی کرده است. دوره های کارشناسی ارشد این دانشکده در حوزه تحصیلات تکمیلی در رشته های فیزیولوژی گیاهی، زیست تکوین، سیستماتیک اکولوژی، فیزیولوژی جانوری و بیوشیمی می باشد. همچنین در سال ۱۳۹۳ گسترش تحصیلات تکمیلی دانشکده در دوره دکتری در گرایش فیزیولوژی جانوری با پذیرش دانشجو آغاز گردید.

۱۰ آزمایشگاه در دانشکده زیست شناسی دانشگاه دامغان وجود دارد که با نام هایی همچون فیزیولوژی گیاهی، تشریح و مورفولوژی گیاهی، فیزیولوژی رفتار، کشت بافت جانوری، بیوشیمی، فیزیولوژی جانوری، میکروبیولوژی، الکتروفیزیولوژی، کشت بافت گیاهی و مرکز گیاه شناسی( هرباریوم) شناخته میشود.

>> دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه دامغان:

با توجه به پیشرفت های روزافزون کشور، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه دامغان، بخاطر نیاز به پرورش متخصصین در زمینه های مختلف تصمیم گرفته تا نیروهای کارآمدی را تربیت کند و همچنین علم را در رشته های مختلف فنی و مهندسی تولید کند. از این رو اساس پیشرفت، آموزش و پژوهش میباشد و وظیفه تمامی اعضای دانشکده نظیر اساتید، دانشجویان و کارکنان، پرداختن به این دو رکن اساسی است تا از این طریق به اهداف متعالی ایران اسلامی دست یابند.

>> دانشکده هنر دانشگاه دامغان:

در جلسه مورخ ۱۵/۱۲/۸۸ شورای گسترش اموزش عالی موافقت کرد که نام دانشگاه علوم پایه دامغان به دانشگاه دامغان تغيير یابد و دانشکده هنر در این دانشگاه راه اندازی شود. کلنگ احداث دانشکده هنر در مردادماه ۱۳۸۹ بدست وزیر وقت علوم، تحقیقات و فناوری به نام کامران دانشجو زده شد.

>> دانشکده علوم انسانی دانشگاه دامغان:

در سال ۱۳۹۲ دانشکده علوم انسانی دانشگاه دامغان، فعالیت خود را در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های فقه و حقوق جزا شروع کرد. همچنین رشته های علوم ورزشی، جغرافیا و حقوق در سال ۱۳۹۵ در مقطع کارشناسی ایجاد شدند و در مقطع کارشناسی ارشد، رشته مترجمی زبان عربی بوجود آمد و رشته های زبان انگلیسی و اقتصاد در سال ۱۳۹۶ در دانشکده تدریس شدند.

>> پژوهشکده علوم زیستی دانشگاه دامغان:

در جلسه مورخ ۱۱/۴/۱۳۹۰ پژوهشکده علوم زیستی با موافقت شورای گسترش آموزش عالی کشور در دانشگاه دامغان ایجاد شد. از پژوهشکده های این دانشگاه می توان به گروه پژوهشی فیزیولوژی، گروه پژوهشی بیوشیمی، گروه پژوهشی زیست شناسی سلولی و مولکولی و گروه پژوهشی علوم گیاهی اشاره کرد که اهدافشان در زمینه زیست شناسی و پزشکی ترمیمی سلول های بنیادی، زیست شناسی اعصاب و داروهای گیاهی، انجام طرح های پژوهش تقاضا محور و کاربردی است.

تاریخچه دانشگاه دامغان,دانشکده های دانشگاه دامغان,دانشگاه دامغان کجاستدانشگاه دامغان در سال ۱۳۶۸ تاسیس شده است

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش