شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۴۴ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۵۸۶۷
دانشگاه

درخواست ٢٠ نماينده مجلس از رئيس‌جمهوري

غيرامنيتي‌شدن دانشگاه‌ها

اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه,دانشگاه
٢٠ نماينده مجلس در نامه به رئيس‌جمهوري نکات و مسائلي درباره دانشگاه و دانشجويان را متذکر شده و از حسن روحاني خواستار رسيدگي به اين امور شدند. عدم صدور مجوز براي برخي تشکل‌ها در کنار نظارت غيرقانوني پيش از انتشار بر نشريات و تهديد و برخوردهاي سخت‌گيرانه با فعاليت‌هاي دانشجويي در کميته‌هاي انضباطي از جمله محورهاي اين نامه است.

در متن اين نامه آمده «کاهش اعتماد اجتماعي به دانشگاهيان و کالايي‌شدن دانشگاه و تولد علمي، شکاف ميان نخبگان دانشگاهي و مسئولان اجرائي، فقدان شايسته‌سالاري و تخصص‌محوري، حاکميت فضاي امنيتي و انبوه دانشجويان ستاره‌دار و محروم از تحصيل، سهميه‌بندي‌هاي بومي و جنسيتي، در کنار سيل بي‌کاران تحصيل‌کرده، پولي‌شدن آموزش، حذف و جذب فله‌اي استادان و ايجاد ساختارهاي خلق‌الساعه مانند گروه‌هاي آموزشي و دانشکده‌ها و مراکز پژوهشي يا انحلال يک‌شبه برخي گروه‌هاي آموزشي و... در دولت قبل، حاصلي جز سرخوردگي، نااميدي و افسردگي و به تبع آن افزايش آسيب‌هاي اجتماعي در ميان دانشگاهيان و بي‌هنجاري و بي‌قاعدگي در نظام دانشگاهي در بر نداشت».

 

نمايندگان مجلس همچنين در اين نامه، شش بند را مطرح کرده و خواستار ارائه گزارش مبسوط درباره اقدام‌هاي صورت‌گرفته در راستاي تحقق موارد ذيل شده‌اند.

١- متأسفانه سه اقدام «توسعه کمّي»، «کالايي‌شدن» و «امنيتي‌سازي فضاي دانشگاه» در نيمه دوم دهه ٨٠، نقشه راه توسعه دانشگاه‌هاي کشور بود که بعضا حتي در دولت يازدهم نيز تغيير نيافته است. اين مسيرها سبب شده تا مجموعه گسترده‌اي از مطالبات اقتصادي در کنار مطالبات فرهنگي و سياسي بر هم بار شوند و نارضايتي گسترده‌اي را در فضاي دانشگاه رقم زنند. ما به جد خواهان تغيير در هر سه راهبرد ذکر‌شده و بازگرداندن دانشگاه به مدار علم‌گرايي هستيم.

 

٢- مقابله با اين وضعيت پيچيده، نيازمند تغيير هم‌زمان مجموعه‌اي از سياست‌هاست؛ مهم‌ترين تغيير مي‌بايست در حوزه افزايش سهم دوره‌هاي رايگان در آموزش عالي کشور صورت گيرد تا امکان تحصيل براي طبقات محروم جامعه دشوار نشود. دفاع از آموزش عالي رايگان و مبارزه با پولي‌سازي آموزش عالي در جهت حرکت در مسير عدالت اجتماعي است.

 

دولت بايد سرمايه‌گذاري در حوزه آموزش را به جزئي مهم از برنامه خود بدل کند تا بتواند با پوشش هزينه‌هاي تحصيل در سبد مصرفي خانوارهاي محروم، ضمن توسعه عدالت آموزشي و توانمندسازي اقشار مستضعف جامعه، زمينه تحريک تقاضا براي مصرف و افزايش توليد در جامعه را نيز فراهم آورد.

 

٣- متأسفانه برخي شنيده‌ها حاکي است در اجراي طرح آمايش دانشگاه نيز تنها «تعداد دانشجو» و «هزينه‌هاي واحد» معيار قرار گرفته و نقش دانشگاه در محروميت‌زدايي از مناطق چندان محل توجه نبوده است، حال آنکه کمترين جمعيت دانشجويي کشور به نسبت جمعيت استان، به دليل توسعه‌نيافتگي در هشت استان مرزي کشور قرار دارند و کاهش امکانات آموزش عالي در آن مناطق با توجه به شرايط ويژه آنها، مي‌تواند با دامن‌زدن به مرکزگريزي، در ميان‌مدت کشور را با تهديدات روبه‌رو كند. تنها راه براي ايجاد امنيت پايدار در مرزهاي کشور، توسعه پايدار مرزهاست و بردن آموزش عالي باکيفيت و کم‌هزينه به استان‌هاي مرزي کشور يکي از مهم‌ترين زمينه‌هاي لازم براي ايجاد توسعه پايدار در آن مناطق است.

 

٤- همچنان که گفته شد، سال‌هاست که کميت‌گرايي در نظام دانشگاهي بر کيفيت برونداد آن سايه افکنده و به جاي اينکه دانشگاه با تزريق نيروي متخصص و کارآمد به حل مشکلات اقتصاد و صنعت و درمان آسيب‌هاي اجتماعي و فرهنگي و... مبادرت ورزد، خود مشکلات متعددي را بر گرده اقتصاد و صنعت تب‌آلود ما تحميل کرده است؛ اما يکي از مطالبات حياتي براي دانشگاه، حفظ کيفيت و کيفيت‌گرايي در نظام آموزش عالي است.

 

٥- ساحت مقدس دانشگاه بايد به دور از هرگونه بي‌اخلاقي و نيز شائبه فساد باشد و علم و عالم، خود مظهر اخلاق و زداينده فساد و مفسدان در عرصه‌هاي اقتصادي و سياسي است. در آخرين ماه‌هاي دوره اول دولت تدبير و اميد، دانشگاهيان هنوز شاهد برچيده‌شدن كامل فضاي امنيتي در دانشگاه‌ها و مقابله جدي با فساد علمي- مالي در نظام دانشگاهي نيستند، به همين خاطر از اصلي‌ترين مطالبات بحق تحقق شعار و آرمان غيرامنيتي‌شدن دانشگاه‌ها–شعار دانشگاه امن دولت- و مقابله جدي و قانوني با مظاهر فساد و بي‌اخلاقي در دانشگاه‌ها، روند مخرب سرقت علمي و مقاله‌فروشي‌هاي شرم‌آور توسط مؤسسات نامعتبر است تا دانشگاه، رايحه اميد را استنشاق کند.

 

٦- تأکيد دولت بر گفتمان‌سازي در زمينه حقوق شهروندي، اقدامي مثبت و شايسته تقدير است. اما هرچند تأکيد شايسته دولت بر حقوق و آزادي‌هاي شهروندان مانند آزادي بيان، آزادي تشکيل و عضويت در تشکل‌ها، آزادي برگزاري برنامه‌ها و... امري مهم و ضروري است، عدم صدور مجوز براي برخي تشکل‌ها، کانون‌هاي فرهنگي و نشريات دانشجويي و اتحاديه شوراهاي صنفي يا اتحاديه تشکل‌هاي دانشجويي، نظارت غيرقانوني پيش از انتشار بر نشريات، در کنار تهديدها و برخوردهاي سخت‌گيرانه با فعاليت‌هاي دانشجويي در کميته‌هاي انضباطي، کميته‌هاي ناظر بر نشريات و هيئت نظارت بر تشکل‌ها و برخوردهاي امنيتي با دانشجويان، پيامدي جز نااميدي و رخوت براي دانشگاه و دانشجو در بر نخواهد داشت. به‌ويژه اينکه با مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي، احکام و آرای صادره در اين کميته‌ها و هيئت‌ها، غالبا از نظارت ديوان عدالت اداري نيز مستثنا شده است.

 

نام علي مطهري، بهرام پارسايي، قاسم ميرزايي‌نيکو، الياس حضرتي، محمد‌علي وکيلي، عبدالرضا هاشم‌زايي، حميده زرآبادي، حميد گرمايي، سيدفريد موسوي‌بادامچي، محمدجواد فتحي، پروانه مافي، غلامرضا حيدري، علي‌اصغر يوسف‌نژاد، شهاب‌الدين بي‌مقدار، احمد مازني، احمد حمزه و مصطفي کواکبيان ازجمله نمايندگاني است که پاي اين نامه ديده مي‌شود.

 

 

sharghdaily.ir
  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش