شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۷ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۷۱۰
دانشگاه

نفرات برتر كنكور از زندگي بعد از آزمون مي‌گويند

کنکور,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

«نتيجه اوليه كنكور سراسري ۹۶ با انتشار كارنامه داوطلبان اعلام شد. همه داوطلبان مجاز به انتخاب رشته شده‌اند. » با اعلام اين جمله يكي از اصلي‌ترين مراحل كنكور سراسري امسال هم انجام شد. در دوره‌هاي روزانه و شبانه ۴۵۴ هزار نفر مجاز به انتخاب رشته هستند، در ساير دوره‌ها، محدوديتي وجود ندارد، همه مجاز به انتخاب هستند.

 

روز گذشته ده‌ها هزار دانش‌آموزي كه ديگر دبيرستان را پشت سر گذاشته‌اند با نتايج و رتبه‌هاي‌شان روبه‌رو شدند تا ببينند بخت و اقبال‌شان براي انتخاب رشته و دانشگاه تا كجا همراهي‌شان مي‌كند. از اين ميان تكليف رتبه‌هاي برتر كنكور مانند هر سال مشخص است. اسم و رسم و عكس‌شان از صبح روز گذشته اعلام شد و حالا فقط كافي است آنچه را كه از اول دوست داشته‌اند انتخاب كنند تا به آن برسند.

 

۳۶ نفر در پنج گروه رياضي و فني، علوم تجربي، علوم انساني، هنر و زبان‌هاي خارجي به عنوان نفرات برتر معرفي شدند كه از اين تعداد ٢٨ نفر پسر هستند و ٨ نفر دختر، ۱۷ نفر تهراني هستند و تبريز و يزد هر كدام با ٤ نفر در ميان رتبه‌هاي برتر در رده بعدي قرار دارند. نفر اول رشته انساني، نفر دوم رشته علوم تجربي و نفر دوم گروه هنر در مورد رتبه و رشته آينده‌شان با «اعتماد» گفت‌وگو كردند.

 

نفر دوم رشته تجربي و نفر سوم رشته زبان‌هاي خارجي: پزشكي

اميرحسين قويدل‌سردصحرا اهل تبريز است. نامش دو بار در فهرست نفرات برتر كنكور سال ٩٦ آمده است. يك بار به عنوان نفر دوم رشته علوم تجربي و يك بار هم به عنوان نفر سوم رشته زبان‌هاي خارجي: «من از اول تصميم ادامه دادن رشته تجربي را داشتم اما چون به زبان هم علاقه‌مند بودم در كنكورش شركت كردم.» اين غول كنكوري كه مايه ترس بسياري از دانش‌آموزان دبيرستاني است را او به همين راحتي پشت‌سر گذاشته و در دو رشته نفر برتر شده. مي‌گويد از سال دوم دبيرستان نرم‌نرمك آماده شدن براي كنكور را شروع كرده: «از همان سال دوم درس مي‌خواندم و كم‌كم خودم را براي كنكور آماده مي‌كردم. به صورت فشرده هم از بعد عيد نوروز روزي ٨ ساعت درس مي‌خواندم.»

 

براي كساني كه در رشته علوم تجربي درس مي‌خوانند انتخاب رشته مورد علاقه در اغلب موارد انتخابي آشكار است؛ پزشكي. پدر اميرحسين هم پزشك است و او هم قرار است همين راه را ادامه دهد: «به پزشكي علاقه دارم و مي‌خواهم همين رشته را بخوانم؛ هنوز در مورد دانشگاه تصميمم قطعي نشده اما احتمالا پزشكي دانشگاه تهران را انتخاب مي‌كنم.» اميرحسين چندان اهل سينما رفتن نيست، مي‌گويد خيلي وقتش را ندارد، گاهي كتاب مي‌خواند اما مي‌گويد كه اغلب زمان آزادش را صرف تماشاي تلويزيون و شركت در گردش‌هاي خانوادگي مي‌كند.

 

نفر دوم رشته هنر: نوازندگي ساز جهاني

اويتا اراكيليان اهل تهران است؛ نفر دوم رشته هنر. اويتا سال دوم و سوم دبيرستان را در رشته رياضي تحصيل كرده اما هميشه مي‌دانسته كه قرار است تغيير رشته بدهد. وقتي سر كلاس‌هاي رياضي پايه‌اش را براي درس‌هاي عمومي تقويت كرد در دوره پيش‌دانشگاهي به سراغ همان رشته‌اي رفت كه مي‌خواست؛ «١٠ سال است كه ويولن مي‌زنم.

 

وقتي خيلي كوچك بودم كلاس ارف مي‌رفتم و همين كلاس‌ها من را به موسيقي علاقه‌مند كرد، سال دوم دبستان نمي‌دانم چه شد كه ناگهان به ويولن علاقه‌مند شدم، شايد به خاطر يك فيلم بود، يك فيلم در مورد يك معلم ويولن اما اينقدر از آن خاطره گذشته كه هيچ‌چيز از آن يادم نمي‌آيد. به هر حال از همان سال به بعد اين ساز را شروع كردم و حالا هم مي‌خواهم در دانشگاه آن را ادامه بدهم.»

 

اويتا در طول سال تحصيلي ٦ تا ٧ ساعت از وقتش را صرف آمادگي براي كنكور كرده و روزهاي تعطيل اين تعداد ساعت را به ١٢ و گاهي ١٤ ساعت هم رسانده است. مي‌گويد در طول يك سال گذشته غير از درس خواندن فرصت هيچ كار ديگر نداشته: «قبل از كنكور تنها برنامه‌اي كه توي ذهنم بود بيرون رفتن از خانه بود و به محض اينكه كنكور دادم همين كار را كردم. حالا هم كه بخش اصلي كنكور هنر گذشته باز رفتم سراغ مجموعه فيلم‌هاي محبوبم؛ هري پاتر. فكر مي‌كنم دهمين باري است كه هري پاتر مي‌بينم.» براي اويتا و باقي پذيرفته‌شدگان مانند او كنكور هنوز تمام نشده، بخش عملي كنكور هنر قرار است اواخر مرداد برگزار شود و اويتا هنوز بايد خودش را براي آزمون سلفژ و ديكته موسيقي آماده كند. مي‌گويد نمي‌داند ١٠ سال ديگر كجا ايستاده است اما آرزويش ايستادن در كلاس درس است: «من عاشق درس دادن هستم، اميدوارم كه يك روز بتوانم همين كاري كه دوست دارم را انجام بدهم.»

 

نفر اول رشته انساني: علوم سياسي

عرفان ميران‌زاده مهابادي اهل تهران است و از مدت‌ها قبل برايش مثل روز روشن بوده كه هيچ رشته‌اي را به اندازه علوم انساني دوست ندارد. او هم مثل خيلي از دانش‌آموزان مستعد ديگري كه تصميم گرفتند به سمت انساني بروند نصيحت‌هاي بي‌شماري در مورد آينده شغلي و نظر مردم و... شنيده «در فضاي كشور ما هنوز هم مقاومت در برابر علوم انساني وجود دارد. هنوز هم موضوع اين است كه به اين رشته كمتر از تجربي و رياضي بها داده مي‌شود و خب در خانواده ما هم اين مقاومت براي رفتنم به رشته انساني وجود داشت اما نهايتا بعد از كمي نصيحت گفتند كه تصميم با خودم است.»،

 

به خاطر راهنمايي مشاوران مدرسه ديپلم رياضي گرفته اما در نهايت پيش‌دانشگاهي را به رشته انساني رفت تا سراغ همان چيزي برود كه بيشتر از همه دوست دارد: «من خيلي سال است كه به سياست علاقه‌مند شده‌ام. از دوره راهنمايي سخنراني‌هاي چهره‌هاي مختلف را گوش مي‌دادم و كتاب‌هاي مرتبط مي‌خواندم و حالا هم مي‌خواهم رشته علوم‌‌سياسي دانشگاه تهران را انتخاب كنم.»

 

عرفان در روزهاي مدرسه ٥ ساعت براي كنكور مطالعه مي‌كرده و بعد از عيد ١٠ تا ١١ ساعت. مي‌گويد كه تمامي مطالعات غيردرسي‌اش را هم در طول يك سال گذشته تعطيل كرده و تنها فراغتي كه از درس خواندن داشته مربوط مي‌شود به فوتبال بازي كردن در مدرسه كه ديگر براي حفظ سلامتي الزامي تلقي مي‌شده است. غير از اين، بخشي از وقت آزادش را شبكه‌هاي اجتماعي پر مي‌كردند: «گاهي كه سرم خلوت بود توي شبكه‌هاي اجتماعي مي‌چرخيدم، وقتي حجم درس زياد شد همه‌شان را پاك كردم كه وسوسه نشوم و حالا بعد از كنكور دوباره اپليكيشن‌ها را نصب كرده‌ام.

 

پسرخاله‌ام يك كتابخانه پر از كتاب دارد كه حالا مي‌توانم به سراغ‌شان بروم و كتاب خواندن را دوباره شروع كنم.» براي رشته‌هاي برتر انساني يكي از نخستين گزينه‌ها معمولا رشته حقوق است اما عرفان دارد رويايش را دنبال مي‌كند، مي‌گويد كه شايد در ١٠ سال آينده با اطلاعاتي كه از آينده رشته‌اش دارد جايي در وزارت امور خارجه مشغول به كار باشد. سياست براي او همان انگيزه‌اي بوده كه از سياستمداران محبوبش گرفته، كساني كه باعث شدند او هم به علوم سياسي علاقه‌مند شود: بزرگ‌ترين انگيزه من براي خواندن علوم سياسي مارتين لوتر كينگ است، از قبل سخنراني‌هايش را گوش مي‌كردم و آن سخنراني مشهورش هم برايم خيلي تاثيرگذار بوده است، همان سخنراني «رويايي دارم».

 

زهرا چوپانكاره

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش