شنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۰:۲۹ - ۳۰ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۶۹۱۶
دانشگاه

وزیر علوم خلف وعده کند، ما هم به وظیفه عمل می‌کنیم

منصور غلامي,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

حسن روحانی روز گذشته به ‌طور رسمی منصور غلامی را به‌عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس معرفی کرد. گزینه‌ای که معرفی‌اش از همان آغاز، موجی از نقدها در شبکه‌های اجتماعی را به همراه داشت. عجیب اینکه هم خبرگزاری فارس اصولگرا علیه او می‌نویسد و هم دانشجویان اصلاح‌طلب منتقد در دانشگاه‌ها. غلامرضا حیدری، عضو فراکسیون امید مجلس، در همین زمینه گفته «امیدواریم منصور غلامی در صورت گرفتن رأی اعتماد بتواند از پسِ مطالبات دانشجویان برآید. یک‌سری چهره‌ها برای جامعه دانشگاهی شناخته‌شده هستند؛ مثل آقای فرجی‌دانا. وقتی ایشان معرفی نشدند و نفراتی که خیلی در رده بعدی هستند، معرفی می‌شوند، طبیعی است که این رویکرد واکنش دانشگاهیان را برانگیزد. البته باید به غلامی کمک کرد که بتواند خواسته دانشجویان را برآورده کند».

 

واکنش به معرفی منصور غلامی در دانشگاه فراوان است. از اینها گذشته ١٤٣ تشکل دانشگاهی نیز در نامه به حسن روحانی نسبت به معرفی وزیر پیشنهادی علوم گله کرده‌اند و در این نامه خطاب به رئیس‌جمهوری نوشته‌اند «با اما نشدها نمی‌توان وزیری را که در شأن دانشگاه نباشد، به اهالی آن تحمیل کرد».

 

٧٠ نفر معرفی کردیم، همه را رد کردند 

بیش از همه صدای دانشجویان دانشگاه همدان درآمده و نسبت به شیوه مدیریت او در دانشگاه انتقاد مطرح کرده‌اند. برای نمونه یکی از دانشجویان دانشگاه بوعلی همدان در نقد عملکرد مدیریتی غلامی در دانشگاه همدان گفته «۷۰ نفر را به‌عنوان هیئت مؤسس انجمن اسلامی معرفی کردیم و همگی ردصلاحیت شدند». محمود صادقی، نماینده مجلس، هم به «شرق» می‌گوید «گزینه‌های فراوانی معرفی شده‌اند و گویا چه در دولت یا در جای دیگر با آنها موافقت نشده و دلیل اینکه امروز به اسم آقای غلامی رسیده‌ایم، این است که نام بیش از ٢٠ نفر رد شده و ایشان گزینه ٢٢ هستند».

 

خلف وعده کند، ما هم به وظیفه عمل می‌کنیم 

حیدری همچنین در پاسخ به اینکه با توجه به نقدهای موجود به غلامی، موضع فراکسیون امید چه خواهد بود، به امتداد گفته «ایشان تازه معرفی شده‌اند و باید بحث بسیاری شود. من نمی‌توانم از الان بگویم موضع فراکسیون چیست؛ چراکه جلسه گذاشته می‌شود و افراد فراکسیون در تصمیم نهایی تأثیرگذار هستند. با توجه به مدیریت ایشان در چند سال اخیر رفتار گذشته‌ غلامی در ارزیابی ما تأثیر‌گذار است. ما حمل را بر صدق می‌گذاریم که صحبت‌های ایشان در جلسه سه‌نفره آگاهانه و متعهدانه است. درصورتی‌که ایشان خلاف آنچه گفته، عمل کند، ما هم به وظایف خود عمل می‌کنیم؛ چراکه مجلس وظیفه نظارتی دارد و به اقتضای شرایط و موضوع باید وظایف خودش را انجام داده و ورود کند».

 

بپذیریم در دوران اعتدالیم، نه اصلاحات

محمود صادقی، دیگر عضو فراکسیون امید مجلس، در گفت‌وگو با «شرق» تأکید دارد که «رئیس دانشگاه همدان گزینه نسبی است. نقدهای فراوانی از او به گوش ما رسیده؛ اما وضعیت را باید در نظر گرفت و شرایط امروز جامعه را. در دوران اصلاحات و وزارت معین دوران اصلاحات نیستیم. باید واقعیت‌ها را بپذیریم. بنای ما در فراکسیون گفت‌وگو با ایشان و تأکید بر محورهای مد نظر فراکسیون امید است».

 

او درباره اینکه آیا معرفی غلامی یک عقبگرد به شمار نمی‌آید، هم به «شرق» گفته «خب این را در نظر داشته باشید که شرایط کنونی مطلوب ما نیست. نخست اینکه باید اشاره کنم اتفاقا آقای غلامی رئیس دانشگاهی است که حکمش را جناب آقای فرجی‌دانا امضا کرده و نکته دیگر اینکه رؤسا و چهره‌های دانشگاهی که موافق جریان اصلاح‌طلبی هستند، حامی ایشان هستند و بر این باورند که اگر آقای غلامی وزیر شود، می‌توانند از ایشان حمایت کنند؛ اما در‌هر‌صورت رویه پیش‌آمده رویه درستی نیست. من این را مفصل در قالب تذکری خطاب به آقای روحانی گفتم. رویه‌ای که ایشان در انتصاب برخی وزرا در پیش گرفته‌اند، صحیح نیست. ایشان باید گزینه مد نظرشان را برگزیده و به مجلس معرفی کنند».

 

دانشجویان منتقد

محمدعلی کامفیروزی، فعال دانشجویی و دانشجوی دکترای حقوق جزای دانشگاه تهران، درباره دلایل نقد غلامی از جانب دانشجویان در حساب توییترش نوشته «مشکلات رفاهی گوناگون، اعتراضات صنفی، برخوردهای انضباطی با دانشجویان، مشکلات آموزشی، عملکرد نامطلوب و شیوه تعامل ناصواب با دانشجویان در دانشگاه و نارضایتی آنها، تنها بخشی از معضلات دانشگاه همدان است». کامفیروزی همچنین تأکید کرده «اطلاعات اشتباه او- غلامی - درباره افزایش سهم دوره‌های آموزشی رایگان در دولت احمدی‌نژاد و تأکیدش بر ضرورت افزایش سهم دوره‌های غیر‌رایگان مورد نقد دانشجویان است. این در حالی است که رشد کرسی‌های پولی در آموزش عالی نفس دانشجویان را بریده، حکایت از اصرار بر تداوم همان سیاست‌های غلط احمدی‌نژادی دارد».

 

احتمال معرفی چهره ضعیف برای وزارت علوم 

بااین‌همه محمود صادقی در جایی از سخنانش می‌گوید «درواقع درکی که ما از کارنامه آقای غلامی داریم، این است که ایشان عملکرد خوبی داشته‌اند. البته انتقادهایی هم وارد است؛ اما ایشان جوهره اصلاح‌طلبی دارند. این را هم در نظر بگیرید که احتمال معرفی افراد دیگری هم هست که اصولا درکی از دانشگاه ندارند و شاید گزینه‌ای ضعیف به شمار آیند».

 

به گفته صادقی «نقدی که بر آقای غلامی وارد است، این است که در شرایط فعلی و محدودیت‌ها نتوانستند انتظارات را برآورده کنند، اما این نکته با اینکه ایشان جوهره اصلاح‌طلبانه دارند، منافاتی ندارد. باید بپذیریم که بعد از دوره انسداد هشت‌ساله دولت احمدی‌نژاد شرایط هنوز آماده نیست. درخصوص فرایند پیش‌روی ما نباید راهمان را ببندیم، بلکه فراکسیون امید بنا دارد با دکتر غلامی به گفت‌وگو نشسته و انتقادها و مسائل مطرح شود و ایشان این مسئله را پذیرا باشند».

 

فراکسیون امید هنوز جمع‌بندی نکرده است

رئیس فراکسیون شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصادی مجلس همچنین در پاسخ به اینکه آیا فراکسیون امید در موضوع غلامی به جمع‌بندی رسیده، نیز به «شرق» گفته: «خیر هنوز تصمیمی گرفته نشده، بلکه تنها گفت‌وگو داشته‌ایم، اما مدیران خوش‌نام آموزش عالی در شرایط فعلی با ایشان همراهی می‌کنند.

 

همان مدیران خوش‌نامی که ما دنبالشان بودیم، حالا پشتوانه ایشانند و ما امیدواریم بتوانیم از طریق تعامل مسئله را پیش ببریم. افرادی مانند دکتر فرجی‌دانا و آن مجموعه، ایشان را توصیه می‌کنند». صادقی همچنین خبر داده که «بناست یکشنبه این هفته در صورت معرفی منصور غلامی به‌عنوان گزینه وزارت علوم از سوی رئیس‌جمهوری، پس از اتمام جلسه علنی در فراکسیون امید، میزبان ایشان باشیم تا بتوانیم با حضور دیگر نمایندگان بررسی‌های دقیق‌تری را انجام دهیم و نقدها، مسائل و حاشیه‌ها نیز در همان جلسه مطرح شوند».

 

«منصور غلامی» در رشته «علوم باغبانی» از دانشگاه آدلاید استرالیا دکترا گرفته و در دوره هشت‌ساله دولت اصلاحات ریاست دانشگاه بوعلی‌سینای همدان را برعهده داشته و از سال ۹۲ و هم‌زمان با آغاز به کار دولت روحانی بار دیگر مسئولیت ریاست دانشگاه بوعلی را برعهده گرفته است. 

 

حسن روحانی به‌خاطر تأخیر بیش از دوماهه‌اش در معرفی گزینه پیشنهادی وزارت علوم تا اینجای کار ١٥ اخطار ریزودرشت از نمایندگان مجلس دریافت کرده است. پیش‌تر نام برخی نفرات، از جمله رضا فرجی‌دانا، جعفر توفیقی، ضیاء هاشمی، الهام امین‌زاده و علی خاکی‌صدیق به‌عنوان گزینه‌های پیشنهادی برای تصدی وزارت علوم مطرح بود، اما گویا در دو سطح درون دولت و برون دولت مخالفت‌هایی با ٢١ گزینه پیشنهادی وزارت علوم صورت گرفته است. 

شرق، آمنه شیرافکن

 

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش