شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۲۰ - ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۵۲۳۸
دانشگاه

نگاهی کوتاه به کانون‌های دانشجویی هلال‌احمر؛ محبوب‌ترین کانون‌های فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها؛

محفلی امن در دانشگاه

کانون‌های دانشجویی هلال‌احمر,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

یکی از مهمترین وجوه تمایز جمعیت هلال‌احمر به‌عنوان یک نهاد عام‌المنفعه از بسیاری دستگاه‌های خدمت‌رسان، نقشی است که می‌تواند در تمامی سنین و صنوف ایفا کند و به عنوان یک کنشگر فعال، موجب تأثیر در مخاطبان و جوامع مختلف شود. این نقش را می‌توان از ابتدای نونهالی بدون هیچ محدودیتی به وجود آورد و تا انتهای سالمندی تسری و تعمیم داد.

 

همچنین از دامنه فعالیت و اثرگذاری جمعیت هلال‌احمر همین بس که آموزه‌های این نهاد مقدس، حرفه‌ای و ممتاز از مهدکودک و مدرسه گرفته تا دانشگاه و حوزه علمیه، از کلانشهرها و روستاها گرفته تا آخرین چادرهای عشایری در مناطق مرزی گسترده و بسیط شده است.

 

در این میان نقش کانون‌های دانشجویی هلال‌احمر به دلیل وجود زیرساخت‌های علمی و دانشجومآبانه در دانشگاه، اندکی با سایر کانون‌ها و مجال‌های دیگر جمعیت هلال‌احمر متفاوت است. به‌ویژه در سال‌های اخیر که جایگاه صلح، تفاهم و دوستی در میان آحاد مردم و حتی اقوام و ملل مختلف، رنگ و لعابی دیگرگونه گرفته و از اهمیت بیشتری برخوردار شده، نگاه به کانون‌های دانشجویی و نقش مهم آنها در ایجاد گفت‌وگو در این حوزه‌ها جدی‌تر شده است.

 

با یک نگاه ساده به کانون‌های دانشجویی می‌توان به این نتیجه دست پیدا کرد که ابتدایی‌ترین نقش این کانون‌ها، ایجاد پل ارتباطی بین جمعیت هلال‌احمر و دانشگاه است که می‌تواند باعث اجرای آموزش‌ها و فعالیت‌های فوق برنامه، ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به دانشجویان، آماده‌سازی اعضا برای شرکت در فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و خدمات عام‌المنفعه و سایر برنامه‌های جمعیت شود. همچنین با نگاهی خوشبینانه می‌توان به انجام تحقیقات علمی، طرح‌های مشترک علمی و پژوهشی و پروژه‌های مرتبط با اهداف و وظایف جمعیت هلال‌احمر امیدوار بود.

 

کانون‌های دانشجویی هلال‌احمر

 بستری برای راه‌اندازی کرسی‌های آزاداندیشی و اندیشه‌های بشردوستانه اگر با اندکی دقت به کنش‌های کانون‌های دانشجویی بنگریم، وظایفی دیگر ازجمله تلاش در جهت تقویت روحیه انسان‌دوستی و نوعدوستی در بین دانشجویان با انجام برنامه‌های بشردوسـتانه، عـام‌المنفعـه و امـدادی و بسـط اندیشه‌هایی همچون مهرورزی، خدمت به دیگران، نیکوکاری، ایثار و از خودگذشتگی، صلح و دوستی با استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها را می‌توانیم تعریف کنیم.

 

به هرحال باید پذیرفت یکی از مهمترین خط مشی‌ها، اهداف و وظایف جمعیت هلال‌احمر، تلاش در جهت ایجاد صلح پایدار در میان مردم و به‌تبع آن، اقوام و ملت‌هاست و کانون‌های دانشجویی می‌توانند با توجه به وجود عرصه پژوهشی و علمی در دانشگاه‌ها، فعالیت‌های موثری را در این زمینه انجام دهند.

 

به علاوه این کانون‌ها می‌توانند به‌عنوان بهترین جایگاه برای ظرفیت‌سازی و ایجاد فضای صلح و گفت‌وگو در دانشگاه با حضور استادان و دانشجویان معرفی شوند و نقشی ماندگار را از خود به یادگار بگذارند؛ چرا که دانشجویان عضو کانون‌های هلال‌احمر می‌توانند درخصوص رابطه دانشجو با استاد و فضای دانشگاه که احساس می‌شود از اخلاق‌مداری، دوستی، ادب و احترام به جایگاه علم و اندیشه فاصله گرفته، فعالیت داشته باشند و نقاط ضعف موجود را پیدا و حتی در مقام مشاوره، استاد، مسئولان دانشگاه و سایر دانشجویان را به حوزه اخلاق بشردوستانه دعوت کنند.

 

یکی دیگر از نقش‌های مهم کانون‌های دانشجویی هلال‌احمر با توجه به وجود اصول مهمی که در جمعیت هلال‌احمر تعریف شده و در جای‌جای آن وجود دارد، فضایی است که برای ایجاد کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها و در بستر صلح و مدارا ایجاد می‌کند. ایجاد این کرسی‌ها مطالبه‌ای است که از سوی رهبر معظم انقلاب از سال‌ها پیش بر آن تأکید شده است و بر این اساس باید اذعان کرد که برای تحقق آزاداندیشی به معنای واقعی احتیاج به یک بسترسازی است که آن بستر صلح، مدارا و گفت‌وگو است.

 

با رصد کانون‌های فرهنگی و هنری در دانشگاه‌ها، کانون‌های دانشجویی سازمان جوانان هلال‌احمر بهترین فضا برای تحقق این کرسی‌هاست، چرا که این کرسی‌ها می‌تواند در سایه شعار بی‌غرضی و بدون غرض‌ورزی در فضاهای آزاداندیشی به وجود آید که قطعا با ترویج گفتمان صلح می‌توان به این مهم

دست یافت.

 

از سوی دیگر، نگاهی خاص به ایران به‌عنوان کشوری که براساس نتایج سرشماری‌ سال ۱۳۹۰ که توسط مرکز آمار ایران انجام شد، دارای ۲۳.۴‌درصد جمعیت کودک و نوجوان (زیر ۱۵سال) و ۳۱.۵‌درصد جوانان (۱۵ تا ۲۹ سال) است، ما را متوجه این نکته مهم می‌کند که از همین امروز باید به نقش مهم جوانان در مدیریت امور کشور اهتمام ویژه‌ای ورزید و از این جمعیت گسترده نباید غافل بود.

 

همچنین در استراتژي ۲۰۲۰ فدراسيون صليب سرخ و هلال‌احمر به نقش جوانان به‌عنوان رهبران جامعه تأکید شده است. در این میان، کانون‌های دانشجویی با وجود مختصات و مشخصاتی که در دانشگاه‌ها وجود دارد و پیشتر به آن اشاره شد، می‌تواند در تربیت و آماده‌سازی اعضای خود به‌عنوان مدیران و راهبران آینده جامعه کمک شایانی کند و این مهم را می‌توان در تعداد زیاد اعضای سابق کانون‌های دانشجویی هلال‌احمر که اینک در جایگاه‌های رفیعی قرار گرفته‌اند، رصد کرد.

 

دست آخر باید به این مهم نیز توجه داشت که کانون‌های دانشجویی هلال‌احمر در دانشگاه‌ها به دلیل برخورداری از اصول و اهداف بشردوستانه، عدم موازی‌کاری، وجود فضای غيرسياسي، بي‌طرف، بي‌غرض و بدون جانبداري، از پراقبال‌ترین کانون‌های فرهنگی هستند. به علاوه این کانون‌ها با توجه به زیرساخت شعاری صلح و دوستی و تفاهم، مستعد مجالی برای ریش‌سفیدی، ایجاد دوستی و رفع مشکلات و موانع محسوب می‌شوند و می‌توانند امن‌ترين و محبوب‌ترين فضا در دانشگاه باشند تا همه دانشجويان براي حضور در فعاليت‌های بشردوستانه آنها، علاقه‌مندانه شرکت کنند. از این پتانسیل هم می‌توان در راه‌اندازي کرسي انديشه‌هاي بشردوستي در دانشگاه‌ها با تاکيد بر اصول و اهداف جمعيت هلال‌احمر استفاده شایانی کرد.

 

 مجتبی طحان

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش