پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
۲۰:۱۸ - ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۴۸۳۴
دانشگاه

حسن صدوق:

دانشگاه شهید بهشتی را از حالت امنیتی خارج کردم/ عده‌ای دوست نداشتند با فرانسه همکاری کنیم

حسن صدوق,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
حسن صدوق رئیس پیشین دانشگاه شهید بهشتی در توضیح فعالیت‌های خود در مدت حضورش به عنوان رئیس دانشگاه می‌گوید: دانشگاه را از حالت امنیتی خارج کردیم. شش ماه بدون حراست ماندم تا آدم مناسب برای این جایگاه پیدا کردم. تاکید کرده بودم با دانشجویان با پرخاش و توهین رفتار نکنند.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی هفته گذشته استعفا کرد و سعد الله نصیری قیداری به جای او به عنوان رئیس دانشگاه انتخاب شد. خروج صدوق از دانشگاه شهید بهشتی در حالی بود که حکم روسای دانشگاه‌ها به طور معمول برای چهار سال صادر می‌شود و ریاست او تا ۱۴۰۰ باید ادامه می‌یافت؛ با این حال او کنار گذاشته شد. او معتقد است در دوران حضورش، فعالیت‌های بزرگی برای این دانشگاه انجام شده که همچنان نیز ادامه خواهد یافت. او در گفت‌وگویی که با رویداد۲۴ داشته درباره اقدامات دولت در دانشگاه شهید بهشتی سخن گفته است.

صدوق می‌گوید: استعفای من در روزهای گذشته به وزیر علوم تحویل داده شد و همان روز قبول شد و رئیس دانشگاه را نیز تعیین کردند. در حال حاضر من تا ۱ بهمن ۹۹ عضو هیات علمی هستم.

او در مورد فعالیت‌های خود به عنوان رییس دانشگاه در طول سه سال گذشته گفت: در دوره‌ای که حضور داشتم، معاونت دانشجویی را جدا از معاونت فرهنگی به صورت مستقل ایجاد کردیم تا به امور حدود ۲۰ هزار دانشجو با نظم و سازماندهی بهتری رسیدگی شود.

صدوق افزود: بخش رفاهی و دانشجویی قبلا یکی بود، من دو معاونت درست کردم و فکر می‌کنم تشکل‌ها و دانشجویان خیلی راضی بودند. معاونت رفاهی در همین دوره به خوابگاه‌ها سامان داد. در مورد خوابگاه‌ها معاون وزارت علوم ۵ میلیارد برای ساماندهی خوابگاه‌ها هزینه کرد.

او درمورد تعاملش با تشکل‌های دانشجویی گفت: خط و سیر ما با تشکل‌ها دیالوگ بود. اینکه آن‌ها مشکلات را بگویند و ما رسیدگی کنیم. در همین راستا حراست دانشگاه را از حالت امنیتی خارج کردیم. شش ماه بدون حراست ماندم تا آدم مناسب برای این جایگاه پیدا کردم. تاکید کرده بودم با دانشجویان با پرخاش و توهین رفتار نکنند و در مورد تذکر حجاب نیز با ان‌ها برادرانه و خواهرانه رفتار کنند. خیلی موثر هم بود و الان هم راه و روش باید همین باشد.

صدوق به تجمیع گروه‌های آموزشی دانشکده‌ها برای افزایش کارآمدی رشته‌ها اشاره کرد و گفت: تا امروز ده تا دانشکده را ساماندهی کردیم و گروه‌ها را به هم نزدیک کردیم. این کار باعت همکاری بیشتر بین گروه‌های آموزشی شد چرا که هیات رییسه یک گروه آموزشی دست کم باید ۱۰، ۱۲ نفر باشند تا نظرات مبادله شود و با سه نفر گروه نمی‌توان تشکیل داد. این کار را با کمک دانشجویان و رضایت خودشان انجام دادیم. دو دانشکده علوم تربیتی و معماری را نیز قرار بود ساماندهی کنیم.

رییس پیشین دانشگاه شهید بهشتی به اقدامات خود در بخش پژوهش اشاره کرد و گفت: تمرکز ما بر معنا دار کردن پایان‌نامه‌ها و متصل کردن آن‌ها به نیاز‌های کشور بود. دانشکده‌هایی هستند که این کار را شروع کردند و بچه‌ها از این طریق اشتغال پیدا کردند. پایان‌نامه‌های ارشد و تز‌های دکتری باید به مساله کشور بپردازند. این خط را باید ادامه پیدا کند نه در شهید بهشتی بلکه در همه دانشگاه‌های برتر کشور. چند صد هزار پایان نامه دکتری در سال باید به مسائل کشور بپردازند؛ نباید بر مقالات خارجی تکیه شود.

او افزود: در بخش مالی و اداری جلوی حیف و میل‌ها راگرفتیم. بدهی ما به حق التدریس‌ها خیلی کمتر از دانشگاه‌های دیگر است. این اقدام جز با وسواس مالی امکان پذیر نبود. مثلا یک ماموریت روسیه برای مدیران بین المللی دانشگاه‌های سطح یک بود که من اصلا به خاطر گرانی ارز نگذاشتم بروند و با ایمیل کار خود را انجام دادیم.

صدوق به توسعه سخت افزاری دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت: به بخش عباسپور توجه کردیم و دانشکده‌های آنجا فعال‌تر شدند. بخش زیرآب را تقویت کردیم و رشته کارگاهی نجاری را اضافه کردیم که برای دانشجو هم گرفتیم. برای پارک علم و فناوری ردیف گرفتیم و با همراه اول کار می‌کنیم. برج نوآوری هم در حال ساخت است.

رییس پیشین دانشگاه شهید بهشتی افزود: ماده ۳۸ که به رئیس دانشگاه اجازه می‌داد به هرکسی می‌خواهد پول بدهد را منتفی کردم و میزان بودجه این ماده را از ۱/۱ میلیارد تومان در چهار سال قبل به ۲۰۰ میلیون تومان رساندیم در حالی که بنا به سنت پیشین امروز باید به ۵ میلیارد تومان می‌رسید. من به عنوان رئیس گفتم این بودجه نباید در اختیار رئیس باشد.

او در مورد آخرین وضعیت دانشگاه شهید بهشتی در رنک جهانی گفت: رنکینگ دانشگاه نه تنها پایین نرفته بلکه بالا رفته است. اخیرا آقای دهقانی اعلام کرد که شهید بهشتی به گروه دانشگاه‌های ایرانی شانگهای پیوسته است. شانگ‌های یکی از سه نظام معتبر رتبه‌بندی در سطح بین المللی است. کیفیت آموزش، کیفیت اعضای هیأت علمی، برون‌داد پژوهشی و عملکرد سرانه چهار معیار به کار برده شده در نظام رتبه بندی شانگهای است که توسط شش شاخص زیر ارزیابی می‌شوند.

صدوق با اشاره به شایعاتی مبنی بر پایین رفتن رنکینگ دانشگاه گفت: اگر جایی رنک دانشگاه پایین آمده، جایی بوده که همه دانشگاه‌ها پایین آمده‌اند. یعنی با وجود تحریم دانشگاه نه تنها عقبگرد نداشته بلکه پیشرفت هم داشته است.

او با اشاره به پروژه‌های برون مرزی دانشگاه شهید بهشتی گفت: ما با کشور‌های اروپایی در این مدت در پروژه‌های دانشگاهی همکاری داشتیم. این در حالی است که بلافاصله کشور‌های طرف توافق با ایران تحریم می‌شدند. با این حال روابط بین المللی ما گسترش پیدا کرد.

صدوق با اشاره به انتقاد برخی افراد از روابط دانشگاه شهید بهشتی با کشور فرانسه گفت: برخی آقایان می‌گویند چرا با فرانسه کار می‌کردید؟ وقتی یک کشور ما را تحریم کرده و خودش آمده گفته ما تحریم را دور میزنیم، چرا ما نباید همکاری میکردیم؟ منتها برخی افراد گویا خوششان نمی‌آمد.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش