شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۴۹ - ۲۳ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۵۵۷۳
دانشگاه

اعتراض دانشجویان پلی تکنیک به مشکلات این دانشگاه:

دانشگاه پولکی نمی‌خواهیم

دانشگاه پلی تکنیک,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک ظهر دیروز- دوشنبه- در اعتراض به پولی سازی آموزش دست به تجمع زدند و شعارهای “عدالت دانشگاه، کجا رفت کجا رفت/ پولی‌تکنیک تهران، نمی‌خواییم نمی‌خواییم/ دانشگاه پولکی، جریمه زورکی/ ما همه منتظریم، معتمدی کجایی/ پول داری، مدرک بگیر/ دانشجوی باغیرت، حمایت حمایت/دانشجو با غیرت اتحاد اتحاد/ دانشگاه پولکی، نمی‌خوایم نمی‌خوایم/ دانشگاه دولتی، پول دادن الکی/ سنوات اجباری، منحل باید گردد” سر دادند. دانشجویان مجتمع خواستار افزایش سنوات کارشناسی به ۱۰ ترم و کارشناسی ارشد به ۵ ترم و همچنین حذف قانون دست و پاگیر پیش نیاز هم بودند که در انتهای تجمع یکی از مسئولین دانشگاه به نمایندگی از این مجموعه نسبت به پیگیری مطالبات دانشجویان متعهد شد.

در جریان این تجمع بیانیه ای توسط دانشجویان متجمع قرائت گردید که متن آن به شرح زیر است:

از آغاز سال تحصیلی امسال بار دیگر شاهد قانون‏ شکنی وزارت علوم و مسئولان دانشگاه به منظور دوختن کیسه‏ پولی از زندگی تحصیلی دانشجویان هستیم. این‏بار نامِ آشنای این رویه -که پیش‏تر موارد مشابه آن را در دانشگاه ‏های دیگر شاهد بودیم- «هزینه‏ سنوات تحصیلی دانشجویان روزانه» است. این رویه‏ ضدقانونی اخیر به این شکل است که دانشجویان روزانه‏ کارشناسی در نیم‏سال دهم و یازدهم و دانشجویان کارشناسی ارشد روزانه‏ ی ناپیوسته در نیم‏سال پنجم و ششم، از دایره شمول «حق تحصیل رایگان» خارج و متحمل پرداخت هزینه ‏ی تحصیل می‏باشند.

این در حالی است که پیش‏تر دیوان عدالت اداری اقدامِ مشابه این رویه را در ارتباط با دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی مغایر قانون و خارج از حدود اختیارات وزارت علوم تشخصیص داده بود.

منطق پولی‏ سازی خدمات آموزشی که بهره‏ مندی رایگان از آن حق تمامی شهروندان است، امروز دیگر قانع به صرفا سودآوری از ماجرای غم ‏انگیز «شهریه ‏های شبانه»، «تغذیه»، «خدمات خوابگاه»، «اجاره دادن کتابخانه و استخر» و «سرویس ایاب و ذهاب» نیست. درنظر شیفتگان این منطق اصلا زورگوییِ مبتنی بر «قانون سقف ۱۴ واحد برای کسانی که درس‌ پیش‌نیاز را می‌خواهند با درس دیگری هم‌نیاز کنند» فاقد معناست. برای آنان مهم نیست که کیفیت تحصیلی زیر بار این فشار ناشی از سنوات چگونه خواهد بود. در صدا و سیما و روزنامه ‏ها نسبت به «خطر پایان‏ نامه ‏فروشی» هشدار داده می‏شود، حال آنکه باعث و بانی این امور خودِ «نهاد دانشگاه»ی‏ ست که انتظار اتمام تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد طی ۴ ترم را دارد. برای آنان دانشگاه بنگاهی است که باید تا جایی که امکان دارد سودآور باشد و «تحصیل کردن» به عنوان فلسفه ‏ی وجودی آن صرفا «کالا»یی است همچون بسیاری دیگر از کالاها که حق برخورداری از آن منوط است به توانایی مالی شما. شعار آنان چنین است:

یا پول بده یا بمیر!

اجرایی شدن این تعدی اخیر دانشگاه و وزارت علوم به حقوق دانشجویان که حتی نهادهای قانونی بالادست رسما بر آن مُهر باطل و مغایر با قانون زده ‏اند، گواهی می‏دهد که تاجرانِ «منطق پولی‏ سازی دانشگاه» برای استثمار دانشجویان در صورت لزوم حتی ضرورتی به هماهنگی با دیگر نهادهای مربوطه نمی‌بینند. این نقطه ‏ای است که ما اجازه نخواهیم داد متکی بر دستاویز‏های امنیتی-آموزشی نظیر «ستاره‏ دار شدن» جلوی اعتراض جمعی‏مان علیه این اقدامات ضدانسانی گرفته شود. سالِ تحصیلی‏ ای که آغازش برای ما سر فرود آوردن به این قسم بی‏ قانونی‏ ها باشد، معلوم نیست که تا پایان سال برای عبور از درِ ورودی دانشگاه ناگزیر از پرداخت مبلغی تحت عنوان «حق ورود» نباشیم.

پیش‏تر کوشیدند با جدا کردن حیاتِ مشترک ما دانشجویان از یکدیگر ذیل تفکیکِ «شبانه-روزانه»، از امکان اتحاد صنفی‏مان جلوگیری کنند و هر کسی را وادار به سوختن و ساختن با «مشکلات شخصی»اش کنند. این درد اما «درد مشترک» است و تنها با فریاد زدنش دوشادوشِ هم خواهیم توانست از پیش‏روی تعدی به حقوق حقه‏ ‏مان جلوگیری کنیم.

با این تفاسیر به اعتبار بدیهی بودنِ ناممکنی تحصیل در مدت زمانِ سنواتِ اعلام شده از سوی دانشگاه، و نیز متکی بر قوانین بالادستی، اقدام اخیر دانشگاه در خصوص «هزینه‏ ی سنوات تحصیلی دوره‏ ی روزانه» را غیرقانونی دانسته و آن را محکوم می‏کنیم. ما اعلام می‏داریم که تا لغو این قانون ضددانشجویی دست از اعتراض نخواهیم کشید و از کلیه‏ ی توانِ خویش برای مقابله با تعدی به حقوق‏مان استفاده خواهیم کرد.

hamdelidaily.ir
  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش