جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۰۰ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۰۷۸۵
فوتبال در جهان

سقوط یک امپراتوری

اوله گونار سولشر,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبال جهان

منچستریونایتد چهارشنبه شب با ۲ گل مغلوب برنلی شد و با توجه به پیروزی پنجشنبه شب لیورپول برابر ولورهمپتون از صدرنشین دست‌نیافتنی لیگ برتر ۳۳ امتیاز عقب است آن هم با یک بازی بیشتر. از وقتی اوله گونار سولشر مربی دائم باشگاه شد، هیچ پیشرفت محسوسی صورت نگرفته و مشکل اصلی تیم جذب بازیکنان مورد نظر بوده اما چرا موفق‌ترین تیم فوتبال انگلیس به این روز افتاد و آیا راهی برای خلاصی وجود دارد؟  بزرگترین مشکلات دارنده ۲۰ قهرمانی انگلیس و برخی راه‌حل‌های احتمالی در ذیل مورد بررسی قرار گرفته است.

آیا باید مالکان را مقصر دانست؟

از نظر بسیاری خانواده گلیزر ریشه بسیاری از نابهنجاری‌های منچستریونایتد هستند به خاطر سوءسرمایه‌گذاری و همچنین انتخاب مدیرانی که عملیات نجات فوتبال را به بدترین شکل هدایت کرده‌اند. در بازی چهارشنبه هواداران با اوقات تلخ ورزشگاه اولدترافورد را ترک کردند در حالی که دقایق قبل فریادهای «روی پا بایستید اگر از گلیزرها متنفرید» جمعیت را بلند کرد. از ورود پرجنجال گلیزرها در سال ۲۰۰۵، نزدیک به یک‌میلیارد پوند برای سودهای بانکی، بازپرداخت وام‌ها، پاداش‌ها، هزینه‌های تغییر مربیان و مدیران و سایر موارد صرف شده که می‌توانست برای تقویت تیم و زیرساخت‌ها خرج شود اگر نگوییم برای نوسازی اولدترافورد که چهره‌اش فرسوده شده. سقوط تدریجی یونایتد یادآور تیم فوتبال آمریکایی تامپا بیز بوکانیرز است که به گلیزرها تعلق دارد. این تیم به تازگی بدترین دهه تاریخ خود را سپری کرده که در آن بیش از یکصد باخت داشتند، پنج مربی و دو مدیر را عوض کردند و حتی یک بار به پلی‌آف نرسیدند، در این مسیر تماشاگران خود را نیز از دست دادند. تحلیلگران همه تقصیرها را به گردن برایان، ژوئل و اد گلیزر می‌اندازند.

نقش اد وودوارد در آشوب چیست؟

اد وودوارد یا همانطور که منتقدان می‌گویند، عروسک خیمه‌شب‌بازی گلیزرها عامل خشم و انتقاد زیادی نسبت به منچستریونایتد است. با وجود توهین و حتی تهدید به مرگ از سوی تماشاگران، نزدیکان مدیر اجرایی یونایتد می‌گویند او بیشتر از همیشه مصمم است باشگاه را به مسیر برگرداند. او به شدت تحت فشار است و گری نویل که یکی از منتقدان سرسخت او به حساب می‌آید، خواسته همین روزها اخراج شود.

وودوارد آنقدر برای گلیزرها پول به دست آورده که اخراجش نکنند اما شاید مالکان باید این سؤال را به نحو دیگری از خود بپرسند که اگر باشگاه روند موفقیت‌آمیزی داشت به جای شکست پشت شکست چه درآمدی نصیبشان می‌شد. این اختلاف امتیاز با لیورپول با وجود پرداخت بالاترین دستمزدها در لیگ برتر و هزینه ۹۰۰ میلیون پوند برای بازیکنان از سال ۲۰۱۳ توجیه‌ناپذیر است و بی‌ربط به نظر می‌رسد که مربی‌ها یکی بعد از دیگری کارشان را از دست می‌دهند در حالی که یکی از عوامل اصلی این آشفتگی به قدرت چسبیده است.

آیا سولشر مربی مناسبی است؟

باخت بد خانگی برابر برنلی به این معنی است که تعداد باخت‌های یونایتد از زمان دائمی شدن سولشر در اسفند گذشته از تعداد پیروزی‌هایش بیشتر است، ۱۲ در برابر ۱۱. در این مدت کریستال پالاس ۴ امتیاز بیشتر گرفته. در واقع هیجان و احساسات در زمان انتصاب سولشر به عنوان مربی دائم، یونایتد را غرق کرد. تردیدی نیست که برای موفقیت سولشر تمایل وجود دارد اما مربی کم تجربه نروژی در پستی گماشته شده که مربی‌های بزرگی مثل لوییس فان‌خال و ژوزه مورینیو در آن با مشکلات جدی مواجه شدند. مقامات ارشد یونایتد که به شدت حامی سولشر بودند بعد از باخت به برنلی تغییر موضع نداده‌اند و احتمالش خیلی کم است که در ماه‌های آینده اخراج شود اما با توجه به مصدومیت پل پوگبا، مارکوس رشفورد و اسکات مک تامینای و برنامه سخت پیش رو فشار افزایش می‌یابد.

آیا در فصل نقل و انتقالات برنامه و پول مناسب برای سامان دادن اوضاع وجود دارد؟

صحبت از «نوسازی فرهنگی» در منچستریونایتد مدت‌ها است که مطرح شده اما دو سؤال مهم وجود دارد. اول اینکه آیا یونایتد نیرو، تخصص و ساختار لازم در زمین و بیرون آن برای اجرای موفق این وظیفه را دارد؟ دوم اینکه آیا خانواده گلیزر مایل است که برای بزرگترین بازسازی چند نسل اخیر تیم به اندازه کافی و لازم سرمایه‌گذاری کند؟ متوسط سرمایه‌گذاری تابستانی گلیزرها ۴۸ میلیون پوند بود. بعد از بازنشستگی سر الکس فرگوسن در سال ۲۰۱۳ این عدد نزدیک به ۸۵ میلیون پوند شده است. سولشر در تابستان گذشته یک هافبک و یک مهاجم می‌خواست و به هیچ‌کدام نرسید. ۱۲ ماه قبلش یک مدافع میانی را از ژوزه مورینیو دریغ کردند.

کارکنان اولدترافورد یک جوک درست کرده‌اند که شما نمی‌توانید یک لامپ را عوض کنید مگر اینکه از مالکان باشگاه چراغ سبز دریافت کنید و این وضعیت در مورد خرید یک بازیکن بسیار سخت‌تر است. با هر کسی که در این زمینه در باشگاه منچستریونایتد فعالیت کرده حرف بزنید تا متوجه شوید چه فرآیند دردناکی دارد، تصمیم‌ها به کندی و سختی گرفته می‌شود و ارتباط مؤثر برقرار نمی‌شود. یک مدیر فوتبال باید انتخاب شود مدتی بعد از آنکه طرح استخدامش مسکوت ماند. باشگاهی که خریدهای افتضاحی کرده حالا نیاز دارد که هر خریدش استثنایی باشد. آنها اصرار دارند که وضعیت خوبی در نقل و انتقالات دارند اما حاشیه خطایشان واقعاً ناچیز است.

آیا یک تابستان برای بهبود اوضاع کافی است؟

وقتی سولشر آمد احساس کرد که یونایتد به ۹ بازیکن با شخصیت و با کیفیت نیاز دارد تا تیم به موقع به جایگاه مبارزه برای افتخارات بزرگ برسد. تا به حال سه تا خریده و شش تای دیگر می‌خواهد. برونو فرناندز مورد توجه یونایتد قرار دارد اما مبلغ مورد نظر اسپورتینگ لیسبون با آنچه مدنظر یونایتد است، فاصله زیادی دارد.

منچستر در مبارزه برای رسیدن به هدف اصلی‌اش، ارلینگ هالند، مهاجم نروژی سالزبورگ برابر بوروسیادورتموند شکست خورد و مصدومیت شدید رشفورد، شیاطین سرخ را مجبور کرده که به دنبال یک جایگزین اضطراری باشند. ادینسون کاوانی می‌خواهد در ژانویه از پاری‌سن‌ژرمن جدا شود و منچستریونایتد هم بی‌میل نیست اما این مهاجم اروگوئه‌ای ماه آینده ۳۳ ساله می‌شود، مشکلات مصدومیت دارد و دستمزد خیلی بالایی دریافت می‌کند و اینها نگرانی‌های جدی است برای تیمی که با خرید الکسیس سانچس ضرر بسیاری متحمل شد. با یکی دو خرید خوب در تابستان تا حد زیادی از این فشار کاسته می‌شود. در مورد بازیکنانی که یونایتد می‌تواند بخرد واقعاً محدودیت وجود دارد و سولشر نگران است که این خانه‌تکانی بیشتر از آنچه امیدوار بوده، طول بکشد.

آیا خطر زیان شدید اقتصادی وجود دارد؟

تیم ضعیف شده یونایتد به برنلی باخت اما هفته گذشته در داووس با تمام قوا حاضر بودند. یک گروه ۹ نفره از مدیران یونایتد به ریاست آورام گلیزر در اجلاس جهانی اقتصاد شرکت کردند. باشگاه به دنبال یک اسپانسر پیراهن جدید می‌گردد؛ قرارداد ۳۵۷ میلیون پوندی شورلت در سال ۲۰۲۱ به پایان می‌رسد و تضمینی برای تمدید قرارداد از سوی غول آمریکایی وجود ندارد بنابراین داووس جای خوبی برای قراردادهای تجاری پرسود بود.

خروج هزاران هوادار از ورزشگاه در بازی چهارشنبه شکل خوبی نداشت اما وودوارد به طور خصوصی بارها از انتظار ۳۰ ساله لیورپول برای قهرمانی به عنوان دلیل استفاده کرده که نشان دهد باشگاه‌های بزرگ فارغ از ناکامی‌شان در زمین می‌توانند از نظر اقتصادی ایمن باشند. از این جهت، قرارداد بعدی پیراهن یونایتد هم بزرگ و جذاب است.

جیمز داکر

newspaper.iran-varzeshi.com
  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۶ اردیبهشت
    لیگ برتر روسیه
    اورال - روستوف
    ۱۶:۳۰
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    اميد قطر - امید ژاپن
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    مس رفسنجان - پیکان
    ۱۷:۴۵
  • اردیویسه هلند
    هیرنفین - آیندهوون
    ۲۰:۱۵
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - آاس رم
    ۲۱:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الریاض - الاهلی عربستان
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برایتون - منچسترسیتی
    ۲۲:۳۰
  • اردیویسه هلند
    ایگلز - فاینورد
    ۲۲:۳۰
  • جمعه ۷ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    اورلاندو مجیک - کلیولند کاوالیرز
    ۰۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    لس آنجلس لیکرز - دنور ناگتس
    ۰۵:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    النصر دبی - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۳۵
  • جام حذفی ایران
    فجر سپاسی - گل گهرسیرجان
    ۱۸:۰۰
  • جام حذفی ایران
    هوادار - مس سونگون
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    آلومینیوم اراک - پرسپولیس
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    تراکتور - ذوب آهن
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    ملوان - سایپا
    ۱۸:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الهلال - الفتح
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال آبی پوش ملاثانی - سپاهان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    الامارات - الوحده امارات
    ۲۰:۱۵
  • سوپرلیگ ترکیه
    آدانا دمیراسپور - گالاتاسرای
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الشباب
    ۲۱:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال سوسیداد - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش