جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۱۰ - ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۸۶۹۴
لیگ برتر و جام حذفی

احتمالا تنها یک رقیب خارجی برای برانکو

تغییر چهره لیگ برتر؛۹۰ درصد ایرانی

برانکو ایوانکوویچ,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

در جلسه‌ای که رییس فدراسیون فوتبال با وزیر ورزش و مدیران ۱۶ تیم لیگ برتری داشته به این نتیجه رسیده‌اند که در لیگ برتر فصل آینده حضور بازیکنان خارجی در لیگ محدود شود و مسائل مالی مثل بدهی سنگین به مربیانی مثل کی‌روش و شفر و... که در حال حاضر در AFC مطرح است به وجود نیاید. همچنین در این جلسه تاکید شده حتی‌المقدور باشگاه‌ها از امکانات داخلی استفاده کنند و حتی اردوهای خود را در کشور برگزار کنند. تصمیماتی که می‌تواند اتفاقات تازه‌ای برای فوتبال ایران به همراه داشته باشد و چهره لیگ ما را تغییر دهد

 

البته تاج تیم ملی بزرگسالان را استثنا قلمداد کرده و گفته با توجه به اینکه تیم امید از المپیک جا ماند کمیته فنی و مجموعه وزارت ورزش تصمیم گرفته تنها تیم ملی بزرگسالان از مربی خارجی استفاده کند.

 

داستان برگزار نکردن اردوی خارجی از زبان مهدی تاج به گونه‌ای اعلام شده که انگار «توصیه» است اما رسانه‌ها به گونه‌ای این مساله را بازتاب داده‌اند که انگار امری در کلام فدراسیون و وزارت ورزش وجود دارد. البته به نظر می‌رسد برداشت رسانه‌ها بجا و درست باشد. شاید نباید گول انعطاف کلام مهدی تاج را بخورید و دو ماه بعد اگر دیدید هیچ کدام از تیم‌های لیگ برتری در تمرینات پیش فصل از مرزهای خودمان خارج نشده‌اند یقین حاصل خواهید کرد که این مساله امری و دستوری بوده و خبری از توصیه و خواهش نیست.

 

واقع امر این است که فدراسیون فوتبال نمی‌تواند به باشگاه‌های لیگ برتری چنین مساله‌ای را امر کند و قاعدتا همه چیز باید در حد همان توصیه باشد. در واقع بهتر است اینگونه بگوییم که فدراسیون تنها می‌تواند به باشگاه‌های دولتی امر کند و تیم‌های خصوصی که دخل و خرج‌شان با خودشان است مختارند خودشان را از این داستان مبری کنند.

اما واقعا تعداد تیم‌های خصوصی لیگ برتر چند تاست؟ دو تایشان را خوب می‌شناختیم که سقوط کردند. غیر از سپیدرود و استقلال اهواز چند تیم خصوصی دیگر هم داریم که ظاهرا هیچ منبع مالی دولتی یا خصولتی ندارند.

پدیده، تراکتورسازی، ماشین سازی و نساجی. اینها بقیه خصوصی‌هایی هستند که واکنشی در قبال دستور فدراسیون فوتبال نداشته‌اند اما مدیران‌شان در جلسه‌ای که تاج درباره‌اش صحبت کرده حضور داشته‌اند و وقتی آن زمان شکایتی نکرده‌اند حالا که قرار است دستور فوق ابلاغ شود هم حتما اعتراضی نخواهند داشت.

 

مساله اردوی پیش فصل خارجی را شاید به گونه‌ای بتوان حل کرد و به نظر آنقدرها هم حساسیت‌زا نیست که تنش‌زا شود و باشگاه‌های خصوصی را علیه فدراسیون بشوراند کما اینکه شاید اصلا با استقبال مدیران این باشگاه‌ها نیز مواجه شود.

 

مساله‌ای که می‌تواند چهره لیگ برتر فوتبال ایران را تغییر دهد و محدودیت در استفاده از مربیان و بازیکنان خارجی لیگ برتر است. در واقع اینجا دیگر بحث دستور و فرمان نیست و به نظر می‌رسد بسیاری از باشگاه‌ها لاجرم به این سمت خواهند رفت مگر در شرایط خاص و موارد خاص.

 

مثلا باشگاه پرسپولیس به‌عنوان قهرمان لیگ برتر تنها توجیه منطقی دارد تا قرارداد برانکو ایوانکوویچ مربی قهرمان سه فصل اخیرش را تمدید کند اما شاید دروازه‌بان ذخیره کرواتش را به خاطر صرف چند صدهزار دلار در ازای چند بازی معدود دیگر نخواهد یا ماریو بودیمیر نه چندان باکیفیت را با وجود داشتن قرارداد رد کند و اینچنین چند صدهزار یورو را از دست ندهد. حتی در مورد ادامه همکاری با بشار رسن هم تردیدهایی ایجاد خواهد شد و اینطوری تیم پرسپولیس در کادر بازیکنان احتمالا تیمی تمام ایرانی می‌شود.

 

در مورد دیگر باشگاه پرطرفدار پایتخت اما تغییر قیافه می‌تواند کلی‌تر و وسیع‌تر هم باشد. مثلا اگر دیدید طارق، ایسما و منشا رفتند - هر چند طارق زودتر رفته - و فقط پاتوسی ماند تعجب نکنید. البته در این شرایط اقتصادی سخت، بحث بازگشت تیام گرانقیمت هم منتفی خواهد شد و استقلال برای تجهیز خود و مقابله با دیگر قدرت‌های فوتبال کشور باید به سلاح ساخت داخل روی بیاورد.

 

نکته مهم‌تر اما بحث انتخاب سرمربی استقلال است که با این شرایط شاید دیگر خبری از مرور و بررسی گزینه‌های خارجی نباشد و بعید نیست فرهاد مجیدی برای ابقا در سمت خود از بین همبازیان سابقش چند رقیب تازه پیدا کند.

سپاهان دیگر قدرت فوتبال ایران هم انگار باید دودستی امیر قلعه‌نویی را بچسبد چرا که جذب سرمربی خارجی دیگر توجیه اقتصادی ندارد و شدنی نیست. سپاهان هم باید در کادر بازیکنان خود خارجی‌های اضافه را کنار بگذرد و شاید اگر برای حفظ کی‌روش استنلی به‌عنوان آقای گل و عنصر پیش برنده توجیه اقتصادی پیدا کند حداقل باید کومان را کنار بگذارد.

 

تراکتورسازی دیگر مدعی فصل بعد یک باشگاه خصوصی است که شاید بخواهد جای لیکنز یک مربی گرانقیمت‌تر بیاورد و البته به جای نفراتی مثل سوگیتا، لی اروین و استوکس سه خارجی با کیفیت‌تر و گرانقیمت‌تر جذب کند. در این شرایط بعید نیست آنها از دیگر مدعیان قهرمانی جلو بیفتند اما باید دید سیاست مدیران باشگاه‌شان که با ولخرجی صرف به جایی نرسیدند تغییر می‌کند یا خیر.

 

در باشگاه‌های کوچکتر تعداد ریزش خارجی‌ها حتما بیشتر خواهد بود. بعید نیست صنعت نفت آبادان جانشین سرجیو پرتغالی را از استان خوزستان انتخاب کند و به جای خارجی‌های نه چندان کارآمدی مثل بالوتلی، ماکوبا، سیدیکوف و وینیسیوس که عایدی خاصی هم برایش نداشتند به جوان‌های با استعداد استان زرخیر خوزستان بها بدهد.

همچنین باشگاهی مثل ذوب آهن نیز شاید نتواند قرارداد خارجی‌هایش را تمدید کند و اگر ذوب منصوریان را بدون اوساگونا و ماریون سیلوا فرناندز دیدید تعجب نکنید. در باشگاه‌های دیگری مثل ماشین‌سازی از الان نفراتی مثل کویتونگو را کنار گذاشته تا خودش را راحت کند اما اگر مهره‌ای مثل دخسوس در این تیم، یا پریرا در فولاد ماندنی شدند نباید چندان تعجب کرد چرا که شاید برای خود این نفرات بعد از سال‌ها حضور در ایران، ماندن به قیمت پایین‌تر و دریافت حقوق ریالی هم سود داشته باشد.

 

به احتمال فراوان باشگاه‌های صنعتی سایپا و پیکان هم باید بی‌خیال معدود بازیکنان خارجی‌شان مثل سارفور و ووکسویچ شوند و فقط شاید مگنو باتیستا شرایطی مثل دخسوس و پریرا پیدا کند و در لیگ برتر همچنان ماندنی شود.

 

در عین حال به نظر می‌رسد چهره لیگ برتر در دوره نوزدهم بیشتر از همیشه به یکی دو دوره نخستش شبیه باشد که تعداد بازیکنان و مربیان خارجی بسیار محدود بود. اگر دیدید روی نیمکت‌ها و بین کادر فنی ۱۶ تیم فصل بعد فقط یک برانکو ماند و یک رقیب خارجی دیگر - احتمالا در تراکتورسازی - اصلا تعجب نکنید. روی نیمکت‌ها هم احتمالا بازیکن خارجی پیدا نخواهید کرد چرا که اصلا توجیه اقتصادی ندارد. در واقع تنها خارجی‌هایی در لیگ نوزدهم باقی خواهند ماند که در ترکیب اصلی و درون زمین باشند و یکی از برترین‌های تیم‌شان به حساب بیایند.

 

در این شرایط یقین داشته باشید از تعداد بازیکنان خارجی لیگ برتر به شکل قابل توجهی کاسته خواهد شد و از آنجا که دیگر بودجه‌ای برای جذب بازیکنان گرانقیمت‌تر و کارآمدتر خارجی وجود ندارد، تعداد بازیکنان خارجی فصل آینده شاید از تعداد انگشتان دو دست نیز تجاوز نکند.

 

محمد قراگزلو

 

 

newspaper.iran-varzeshi.com
  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۶ اردیبهشت
    لیگ برتر روسیه
    اورال - روستوف
    ۱۶:۳۰
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    اميد قطر - امید ژاپن
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    مس رفسنجان - پیکان
    ۱۷:۴۵
  • اردیویسه هلند
    هیرنفین - آیندهوون
    ۲۰:۱۵
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - آاس رم
    ۲۱:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الریاض - الاهلی عربستان
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برایتون - منچسترسیتی
    ۲۲:۳۰
  • اردیویسه هلند
    ایگلز - فاینورد
    ۲۲:۳۰
  • جمعه ۷ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    اورلاندو مجیک - کلیولند کاوالیرز
    ۰۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    لس آنجلس لیکرز - دنور ناگتس
    ۰۵:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    النصر دبی - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۳۵
  • جام حذفی ایران
    فجر سپاسی - گل گهرسیرجان
    ۱۸:۰۰
  • جام حذفی ایران
    هوادار - مس سونگون
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    آلومینیوم اراک - پرسپولیس
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    تراکتور - ذوب آهن
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    ملوان - سایپا
    ۱۸:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الهلال - الفتح
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال آبی پوش ملاثانی - سپاهان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    الامارات - الوحده امارات
    ۲۰:۱۵
  • سوپرلیگ ترکیه
    آدانا دمیراسپور - گالاتاسرای
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الشباب
    ۲۱:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال سوسیداد - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش