جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۵۹ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۱۱۸۰
لیگ برتر و جام حذفی

ورود بازیکن و مربی خارجی را در فوتبال ممنوع کنید

پاشازاده: بعد از سال‌ها از برد استقلال کیف کردم

مهدی پاشازاده,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

با مهدی پاشازاده حول دو موضوع بحث و گفت و گو کردیم. موضوع اول بازی استقلال در لیگ قهرمانان آسیا و موضوع دوم حضور خارجی‌ها در فوتبال ایران. پاشازاده با همان زبان ساده اما رک و شفاف پای بحث با ما نشست.

صحبت‌‌های پیشکسوت باشگاه استقلال قابل تأمل است...

استقلال برد مهمی را به دست آورد و یک مرحله در پلی‌آف آسیا پیشرفت کرد. این پیروزی در شرایطی به دست آمد که کارشکنی‌های بسیاری شده بود اما استقلال توانست از همه این مشکلات عبور کند.

بله، کارشکنی‌های زیادی شد چون ما باید از کویت میزبانی می‌کردیم اما تصمیم بد کنفداسیون فوتبال آسیا باعث شد تا این بازی به دبی برود. در این شرایط وقتی الکویت را بردیم واقعاً دل من خنک شد و از ته دل کیف کردم. شاید باورتان نشود اما احساسی که نسبت به برد مقابل الکویت داشتم مثل این بود که تیم خودم پیروز شده. چند سال بود به این حد از برد استقلال خوشحال نشده بودم. انگار قبل از بازی یک چیزی توی گلویم گیر کرده بود و داشت خفه‌ام می‌کرد. ما با این برد نشان دادیم که می‌توانیم کار‌های بزرگ انجام دهیم. نشان دادیم که بردن در هر شرایطی سخت نیست. خدا را شکر...

با همین رویکرد آیا می‌توانیم به پیروزی مقابل الریان هم امیدوار باشیم؟

حتماً می‌توانیم امیدوار باشیم. بردن الریان که مثل ساختن بمب اتم سخت و دشوار نیست! همانطور که الکویت را بردیم، الریان را هم می‌بریم اما باید توجه داشته باشیم که خط دفاع ما قدری در همین بازی با الکویت هم لنگ می‌زد. استقلال در خط میانی و خط حمله هیچ مشکلی ندارد و بازیکنان در این دو منطقه دارند کارشان را انجام می‌دهند اما در خط دفاع مشکل داریم. در بازی با الریان باید باهوش عمل کنیم و اجازه ندهیم حریف صاحب فرصت شود. مقابل الکویت دیدیم که چند بار تیم در شرایط سخت قرار گرفت و اگر درخشش حسینی نبود قطعاً دروازه ما باز می‌شد. با توجه به اینکه استقلال از داشتن سیاوش یزدانی و عارف غلامی محروم است باید در خط دفاع خیلی با تمرکز بازی کند. البته با نمایشی که مقابل الکویت دیدم بعید می‌دانم مقابل الریان با مشکل آنچنان حادی مواجه شویم.

خستگی تیم را هم باید به موضوع خط دفاع اضافه کنید.

به هر حال از اینجا به آنجا کردن دشوار است و باید با درایت کادر فنی از پس این مشکل هم برآییم. استقلال فرصت کمی تا این بازی دارد و الریانی‌ها استراحت کرده‌اند. البته شاید چیزی که در وجود تیم ‌ما باشد در تیم الریان نباشد که آن‌ هم حس پیروزی در شرایط سخت است. ما ایرانی‌ها عادت کرده‌ایم که هر چه شرایط دشوار‌تر باشد، بهتر عمل کنیم. امیدوارم این قصه مقابل الریان هم تکرار شود.

کنفدراسیون فوتبال آسیا پیش از اینکه تیم‌های ایرانی با حضور در کشور ثالث برای برگزاری بازی پلی‌آف موافقت کنند، اعلام کرده که تیم‌های ایرانی در همه بازی‌های رفت مرحله گروهی میهمان رقبای خود هستند و در بازی برگشت ایران باید میزبان باشد. آیا می‌شود چنین حکمی را اجرا کرد؟ آیا دیگر تیم‌ها نسبت به این موضوع معترض نخواهند شد؟

ببینید وقتی قرار باشد همه بازی‌های برگشت به میزبانی ایرانی‌ها باشد قطعاً با واکنش‌هایی از سوی تیم‌های دیگر مواجه خواهیم شد. قدری کار دشوار می‌شود و من نمی‌دانم آیا فدراسیون فوتبال و افرادی که در نشست با کنفدراسیون فوتبال آسیا حضور داشته‌اند آیا تضمین کافی گرفته‌اند یا خیر؟! گفته شد که کنفدراسیون فوتبال آسیا تضمین داده و من امیدوارم زیر قول و قرار‌های‌شان نزنند. حقیقت این است که فوتبال ما دارد مظلوم واقع می‌شود و هر چه زور دارند برای تخریب فوتبال ما به کار می‌گیرند.

این شرایط هرگز قابل پذیرش نیست و خیلی بد است. جوان‌های این کشور دل‌شان به یک فوتبال خوش بود که دارند آن‌ را هم از ما می‌گیرند. بخشی از این شرایط مربوط به خودمان است و بخشی هم مربوط به بیرون. من سیاسی نیستم و دوست هم ندارم سیاسی حرف بزنم اما احساس می‌کنم سیاست ما در خارج ایراد‌هایی دارد. البته این وضعیت در داخل هم حاکم است. امیدوارم به نقطه‌ای برسیم که از تصمیم‌های احساسی دوری کنیم تا فوتبال‌مان و ورزش‌مان لطمه نخورد. من دلم به حال جوان‌هایی می‌سوزد که دل‌شان به این ورزش خوش است. امیدوارم بتوانیم از حقوق‌مان دفاع کنیم. این خواسته قلبی من است.

در تیم ملی هم اوضاع خوبی حاکم نیست و به رغم گذشت زمان هنوز سرمربی انتخاب نشده است. این شرایط برای آینده فوتبال ما هرگز خوب نیست و نمی‌توانیم در این موقعیت انتظار صعود به جام جهانی را داشته باشیم. شما موافق مربی خارجی هستید یا داخلی؟

همه چیز به همه وابسته است و می‌بینید که سیاسی‌کاری دارد به تیم ملی ما هم لطمه می‌زند. آخر چرا سرمربی تیم ملی انتخاب نمی‌شود؟ این برای من هم سؤال است. برای خیلی‌های دیگر که دل‌شان به حال فوتبال این کشور می‌سوزد هم سؤال است. ما چرا نمی‌توانیم یک مربی ایرانی را در رأس تیم ملی قرار بدهیم؟ حتماً باید با ویچ و چی‌چی‌اف‌ها وارد بازی‌های ملی شویم؟ نه، آقا به خدا اینطور نیست. همین داخلی‌ها هم می‌توانند در تیم ملی منشأ خدمت باشند و حتی تیم ملی را به جام جهانی ببرند. سال‌ها است داریم دلار‌های‌مان را به پای خارجی‌ها می‌ریزیم. یک بار هم همگی دست به دست هم بدهیم و از مربی ایرانی حمایت کنیم. مگر علی دایی چه اشکالی داشت که به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب نشد؟ به خدا همین علی دایی اگر خوب حمایت شود از خیلی از این چی‌چی‌اف‌ها و ویچ‌ها بهتر جواب می‌دهد و کلی پول و ثروت این مملکت هم حفظ می‌شود.

به نکته مهمی اشاره کردید که حرف بسیاری از منتقدان است. ما هزینه‌های سرسام‌آوری را خرج مربیان و بازیکنان خارجی کردیم و این وسط به جای آنکه بیشتر سودش به جیب باشگاه‌ها برود، دلا‌ل‌ها بوده‌اند که از حضور بازیکنان خارجی نفع‌های مالی بسیار برده‌اند.

من جای وزارت ورزش بودم، اعلام می‌کردم از همین فردا نه تنها ورود مربی خارجی بلکه ورود بازیکنان خارجی به فوتبال ایران ممنوع است. بگذارید فوتبال ما با همین سرمایه‌های داخلی به جنگ رقبای آسیایی برود. مگر با بازیکنان و مربیان خارجی چه کار شاقی کردیم که با همین جوان‌ها نمی‌توانیم انجام بدهیم. اگر قرار است هر سال تیم‌های ایرانی در رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا حذف شوند، اجازه دهند با بازیکنان و مربیان ایرانی حذف شوند. ما که در هر حال نتیجه نمی‌گیریم پس چه بهتر که ثروت‌های‌مان را حفظ کنیم و با همین ظرفیت‌های داخلی در رقابت‌های آسیایی حاضر شویم. البته هر چه ما گفته‌ایم فایده‌ای نداشته و زبان‌مان مو درآورده‌ است. من به شخصه وقتی این فضا را می‌بینم دیگر دوست ندارم درباره فوتبال فنی حرف بزنم چون انگار گوش مسئولان از این حرف‌ها پر شده و دیگر فایده‌ای ندارد!

ماجرای بدهی‌های کلان باشگاه‌ها نیز با موضوعی که شما طرح می‌کنید کاملاً در ارتباط است.

اگر این خارجی‌ها نبودند شاید الان بدهی‌های باشگاهی ما هم در حداقل ممکن بود. در این فوتبال که هیچ مدیری به خاطر بدهی‌هایش بازخواست نمی‌شود چه بهتر که از بازیکن و مربی خارجی استفاده نشود. بازهم تکرار می‌کنم. آقای سلطانی‌فر، وزیر محترم ورزش و جوانان، یک بار کاری ماندگار و حیاتی برای فوتبال ما انجام بده و حضور بازیکن و مربی خارجی را در فوتبال ایران ممنوع اعلام کن. یک بار اعلام شد ورود دروازه‌بان خارجی ممنوع است، کلی دروازه‌بان داخلی رشد کرد. همین بیرانوند محصول آن دوران است. بعد دوباره قانون را برداشتند.

حمیدرضا عرب 

newspaper.iran-varzeshi.com
  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۷ اردیبهشت
    فوتسال جام ملت‌های آسیا
    ویتنام - قرقیزستان
    ۱۲:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    تایلند - تاجیکستان
    ۱۴:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    ازبکستان - ایران
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    النصر دبی - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۳۵
  • جام حذفی ایران
    مس کرمان - چادرملو اردکان
    ۱۷:۴۵
  • جام حذفی ایران
    فجر سپاسی - گل گهرسیرجان
    ۱۸:۰۰
  • جام حذفی ایران
    هوادار - مس سونگون
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    آلومینیوم اراک - پرسپولیس
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    تراکتور - ذوب آهن
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    ملوان - سایپا
    ۱۸:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الهلال - الفتح
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال آبی پوش ملاثانی - سپاهان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    الامارات - الوحده امارات
    ۲۰:۱۵
  • سوپرلیگ ترکیه
    آدانا دمیراسپور - گالاتاسرای
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الشباب
    ۲۱:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال سوسیداد - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    کوئینز پارک - لیدز
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۸ اردیبهشت
    لیگ برتر انگلیس
    وستهم - لیورپول
    ۱۵:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    لاس پالماس - خیرونا
    ۱۵:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آینتراخت فرانکفورت
    ۱۷:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    لایپزیش - دورتموند
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچستریونایتد - برنلی
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - کریستال پالاس
    ۱۷:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    یوونتوس - آث میلان
    ۱۹:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - اشتوتگارت
    ۲۰:۰۰
  • لیگ برتر پرتغال
    بنفیکا - براگا
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الخلیج - النصر
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - چلسی
    ۲۲:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیکومادرید - اتلتیک بیلبائو
    ۲۲:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - لو آور
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش