چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۴:۴۶ - ۳۰ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۳۱۳۹
اخبار فلزات، طلا و ارز

کاربران کدام کشورها از ورشکستگی FTX بیشترین ضرر را کردند؟/نگاهی اجمالی به ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال

ارزدیجیتال, ارزش بازارجهانی ارزدیجیتال

 منحل شدن شماری از صرافی‌های کریپتو در دهه اخیر عاملی برای کمیاب شدن بیت‌کوین است. سقوط صرافی FTX باعث شد ۰۰۰/۷۰ واحد بیت‌کوین از گردش خارج شود. یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌های بیت‌کوین با ارز فیات و اکثر رمزارزهای دیگر، داشتن محدودیت ۲۱ میلیون واحدی برای عرضه در گردش (Circulating Supply) است. آن‌طور که خبرگزاری «کوین‌تلگراف» می‌نویسد، نابودی چند صرافی‌ رمزارز در دهه اخیر باعث شده است حداقل ۷/۵ درصد از کل بیت‌کوین قابل عرضه (معادل ۲/۱ میلیون واحد) به‌طور دائم از گردش خارج شوند. نبود شفافیت درباره گواه اثبات ذخایر صرافی‌های رمزارز، اصلی‌ترین عامل سقوط ناگهانی آنها بوده و جدیدترین نمونه این اتفاق را برای صرافی بزرگ FTX دیدیم. داده‌های تاریخی نشان می‌دهند که ۱۴ صرافی رمزارز عامل نابود شدن مجموعا ۰۰۰/۱۹۵/۱ بیت‌کوین بوده‌اند که معادل ۳/۶ درصد از کل ۲/۱۹ میلیون بیت‌کوینی است که هم اکنون در حال گردش‌ هستند.

تحقیقات «جیمسون لوپ»، هم‌بنیانگذار و مدیر ارشد فناوری پلتفرم CasaHODL، نشان می‌دهد بیشترین بیت‌کوین ازدست‌رفته در پی سقوط صرافی‌های رمزارز، نتیجه منحل شدن صرافی Mt. Gox بوده است. Mt. Gox در سال ۲۰۱۰ راه‌اندازی شد.

تا اوایل سال ۲۰۱۴ بیش از ۷۰ درصد از کل معاملات بیت‌کوین در سراسر دنیا بر بستر

Mt.‎ Gox انجام می‌شدند، اما این صرافی در همان سال اعلام ورشکستگی کرد. درحالی‌که کمیاب شدن بیت‌کوین به‌ طور مستقیم با ارزش آن به‌عنوان دارایی مرتبط است، «جیمسون لوپ» می‌گوید: بیت‌کوین‌های تقلبی اکوسیستم رمزارز را تهدید می‌کنند. او می‌گوید: اگر اکثر مردم سراغ خرید بیت‌کوین تقلبی بروند، این رمزارز چندان ارزشمند نخواهد بود. همچنین تحقیقات نشان می‌دهد حداقل ۸۰ دارایی کریپتویی در نام خود از عبارت Bitcoin استفاده می‌کنند و هدف اصلی آنها گمراه کردن سرمایه‌گذاران بیت‌کوین است. ارزش بازار ۱۴ مورد از این دارایی‌ها به بیش از یک میلیون دلار می‌رسد. سه مورد از آنها به‌طور صریح ادعا می‌کنند که بیت‌کوین اصلی هستند. سرمایه‌دارانی که مشغول خرید دارایی‌های جعلی بیت‌کوین هستند روی قیمت بیت‌کوین اصلی اثر منفی می‌گذارند.

کاربران کدام کشورها از ورشکستگی FTX بیشترین ضرر را کردند؟

همچنین داده‌های جدید منتشرشده نشان می‌دهد که سه کشور کره‌جنوبی، سنگاپور و ژاپن، بیشترین تأثیر را از سقوط صرافی FTX داشته‌اند. کره‌جنوبی، بیشترین آسیب را از فروپاشی صرافی FTX دیده است. طبق گزارش‌ها، در میان تمام کشورهای جهان، کره بالاترین سهم ترافیک در این صرافی (۱/۶ درصد) را به خود اختصاص داده که نشان‌دهنده متوسط ۲۹۷/۲۲۹ کاربر منحصربه‌فرد است که ماهانه از FTX.com بازدید می‌کنند. بحران اخیر FTX، مقامات دولتی کره‌جنوبی را وادار کرده تا قانون اساسی دارایی‌های دیجیتال را تدوین کند، یک چارچوب نظارتی جامع که انتظار می‌رود سال آینده نهایی شود.

سنگاپور که به عنوان قطب ارزهای دیجیتال آسیا شناخته می‌شود، دومین کشور تحت تاثیر سقوط FTX است که ۵ درصد از ترافیک

FTX.com در سطح جهان را تشکیل می‌دهد. این رقم، بیانگر متوسط ۲۴۱/۶۷۵ کاربر منحصربه‌فرد ماهانه است. پس از توقف فعالیت‌های «بایننس» در سنگاپور در دسامبر ۲۰۲۱، کاربران این کشور به استفاده از FTX روی آورده بودند. پس از آن، ژاپن در جایگاه سوم کشورهای تحت تاثیر سقوط صرافی FTX قرار دارد که ۶/۴ درصد از سهم ترافیک این صرافی، یا به عبارتی، ۲۲۳/۵۱۳ کاربر منحصربه‌فرد ماهانه، را در اختیار دارد. طبق گزارش‌ها، غول سرمایه‌گذاری ژاپنی، SoftBank، در اوایل سال جاری ۱۰۰ میلیون دلار در FTX سرمایه‌گذاری کرده بود. از زمان انتشار اخبار مربوط به بحران FTX، ارزش بازار FTT، توکن بومی صرافی FTX، به میزان ۹/۲ میلیارد دلار (۷۶ درصد) کاهش یافته است. قیمت این رمزارز نیز در زمان نگارش این گزارش به ۴/۱ دلار رسیده که بیش از ۹۸ درصد با اوج تاریخی ۸۵ دلاری خود در سپتامبر ۲۰۲۱ فاصله دارد.

پیش‌بینی کف چرخه فعلی «بیت‌کوین» بر اساس بازارهای نزولی قبلی

همچنین در یک سال گذشته به دلیل مشکلات بسیار صنعت کریپتو و شرایط اقتصاد کلان، سال سختی برای بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال بوده است. حدود یک سال پیش بود که بیت‌کوین، رکورد تاریخی ۶۹ هزار دلاری خود را ثبت کرد.

با این حال، وضعیت بازار کریپتو در ماه‌های بعد شروع به تغییر کرد. بانک‌های مرکزی در تلاش برای مقابله با تورم به وجود آمده، سیاست‌های پولی خود را از چاپ مقادیر بیش از حد ارزهای خود به افزایش نرخ بهره تغییر دادند. پس از آن، جنگ اوکراین و روسیه و چند عامل کلان اقتصادی دیگر، باعث افت ارزش دارایی‌های پرخطر شدند و بیت‌کوین نیز از این قاعده مستثنی نبود. فروپاشی تاریخی پروژه «ترا» و چند ماه بعد، ورشکستگی صرافی FTX نیز شرایط بد موجود را تشدید کرد. بدترین حالت، هفته گذشته بود که قیمت بیت‌کوین به پایین‌ترین سطح دو سال اخیر، یعنی به کمتر از ۱۶ هزار دلار سقوط کرد. در حالی که قیمت بیت‌کوین تقریبا ۸۰ درصد از اوج تاریخی خود کاهش یافته است، برخی از برآوردها همچنان نشان می‌دهند که قیمت این ارز دیجیتال ممکن است بیشتر کاهش یابد، شاید تا محدوده چهار رقمی. در همین راستا، DonAlt ، تحلیلگر محبوب حوزه رمزارز، هشدار می‌دهد که بیت‌کوین هنوز خطر را پشت سر نگذاشته است. با مقایسه چرخه نزولی فعلی با دو چرخه قبلی، این تحلیلگر می‌گوید که اگر بیت‌کوین از بازار نزولی ۲۰۱۵-۲۰۱۴ تقلید کند، ممکن است تا ۵۰۰/۹ دلار کاهش یابد، یا در صورتی که رویدادهای ۲۰۱۸-۲۰۱۷ دوباره اتفاق بیفتند، قیمت این ارز دیجیتال ممکن است به ۱۱ هزار دلار برسد.

زمستان رمزارزها می‌تواند تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه یابد

با این حال احتمال دارد دوره زمستان بازار رمزارزها که در حال‌ حاضر در آن قرار داریم، به‌ دلیل تاثیر بحران ایجاد‌شده برای صرافی FTX حتی تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه پیدا کند. مشکلات FTX باعث کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران حوزه رمزارزها شده و بحران نقدینگی در این بازار ایجاد کرده است؛ شرایطی که احتمالا دوره زمستان کریپتو را تا پایان سال ۲۰۲۳ تمدید خواهد کرد. دارایی‌های بسیاری از سرمایه‌گذاران نهادی در FTX، پس‌از اعلام ورشکستی این صرافی در ۱۱ نوامبر همچنان در این پلتفرم گیر کرده‌ است.

بحران FTX همچنین سرمایه‌گذاران و خریداران بزرگ را از ورود به حوزه رمزارزها منصرف کرد. «کوین‌بیس» تاکید دارد که تسلط استیبل کوین‌ها به بالاترین حدود یعنی ۱۸ درصد رسیده است که نشان می‌دهد بحران نقدینگی احتمالا تا پایان سال آینده ادامه خواهد یافت. سطح تسلط استیل‌کوین‌، میزان تسلط نسبی آنها را در اکوسیستم رمزارزها در مقایسه با ارزش کل بازار، ارزیابی می‌کند.

افزایش سطح تسلط استیبل کوین‌ها نشان می‌دهد فعالان بازار تمایل دارند دارایی‌هایی مثل بیت‌کوین یا اتریوم را به استیبل کوین‌های وابسته به دلار ایالات‌متحده تبدیل کنند.

اگرچه با اعلام ورشکستگی FTX، اثر این اتفاق را روی بازار رمزارزها به‌خوبی مشاهده کرده‌ایم، اما امکان دارد شاهد تاثیرات مرحله دوم نیز باشیم، زیرا بسیاری از سرمایه‌گذاران در این حوزه، مبالغی را در FTX یا Alameda وا‌م داده‌اند و با این پلتفرم‌ها تعامل داشته‌اند. در بخشی از گزارش «کوین‌بیس» آمده است: «رویدادهای ناگوار پیرامون FTX بی‌شک باعث کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران در بازار رمزارزها شده است. اصلاح این رویه زمان می‌برد و به‌ احتمال زیاد این امر می‌تواند دوره زمستان رمزارزها را چند ماه دیگر و شاید تا پایان سال ۲۰۲۳ افزایش دهد.»

نگاهی اجمالی به ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال

بیت‌کوین، بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین توکن دیجیتال جهان با بیش از چهار درصد کاهش در ۱۵ هزار و ۹۷۳ دلار معامله شد و به زیر مرز ۱۶هزار دلار رسید. از سوی دیگر، اتر، سکه متصل به بلاک چین اتریوم و دومین ارز دیجیتال بزرگ، با بیش از هشت درصد کاهش به ۱۱۱۸ دلار رسید.

به گزارش ایسنا و به نقل از اینمنت، در حال حاضر، ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال، زیر مرز یک تریلیون دلار باقی مانده است، زیرا در ۲۴ ساعت گذشته بیش از پنج درصد کاهش یافت و به ۸۲۸ میلیارد دلار رسید.

بیت‌کوین، اتریوم و اکثر ارزهای رمزپایه به دلیل فشار شدید فروش در آخر هفته به معاملات پایین خود ادامه دادند. اگر خریداران بتوانند قیمت بیت‌کوین را به بالای خط روند کنونی سوق دهند ممکن است شاهد روند صعودی باشیم. از سوی دیگر، اتریوم نیز در آخر هفته هشت درصد کاهش یافت. اگر فشار فروش فروکش نکند، ممکن است شاهد کاهش اتر به ۱۰۸۰ دلار باشیم.

ادول پاتل، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران پلتفرم جهانی سرمایه‌گذاری ارز دیجیتال Mudrex گفت که احتمالاً اتریوم تا زمانی که قیمت زیر خط روند باشد، تحت تهدید نزولی باقی خواهد ماند. در همین حال، قیمت دوج کوین با بیش از ۱۱ درصد کاهش در ۰.۰۷ دلار معامله شد، در حالی که شیبا اینو نیز بیش از هفت  درصد کاهش داشت و به ۰.۰۰۰۰۰۸ دلار رسید.

عملکرد امروز سایر قیمت‌های کریپتو نیز کاهش یافت و با روند کاهشی در ۲۴ ساعت گذشته معامله شدند. فروپاشی صرافی اف تی ایکس (FTX) بر بازار رمزارزها تأثیر گذاشته و نقدینگی شرکت‌هایی که زمانی یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های رمزنگاری جهان بودند را کاهش داده و موجب تحقیقات قانون‌گذاران در چندین کشور شده است. اف تی ایکس، جدیدترین شرکت ارزهای دیجیتال در سال جاری است که تحت فشار مالی قرار گرفته زیرا ارزش دارایی‌های رمزنگاری شده سقوط کرده است.

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۸۰۰.۶۹ میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۴.۲۲ درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۳۸.۷۵ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت‌کوین بوده که در یک روز ۰.۴۱ درصد افزایش داشته است.

حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۶۱.۷۳ میلیارد دلار است که ۸۸.۳۲ درصد افزایش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۴.۹۹ میلیارد دلار است که ۸.۰۸ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال است. حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون  ۵۹.۶۴ میلیارد دلار است که ۹۶.۶۱ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال است.

ارزدیجیتال, ارزش بازارجهانی ارزدیجیتال

به‌روزرسانی قیمت ارزهای دیجیتالی (تا ساعت ۱۰:۳۷ به وقت شرقی)

این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱- بیت‌کوین

قیمت: ۱۶هزار و ۱۱۲.۷۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۶۷ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۴۱ درصد کاهش

۲- اتریوم

قیمت: ۱۲۹.۳۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۵۹ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر:  ۷.۳۳ درصد کاهش

۳- تتر

قیمت: ۰.۹۹۸۸ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۰ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۳ درصد کاهش

۴- یو اس دی کوین

قیمت:  ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۲ درصد افزایش

۵- بایننس کوین

قیمت: ۲۶۰.۹۷ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۳۲ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۴۴  درصد کاهش

۶-  ریپل

قیمت: ۰.۳۵۵۷ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۷۴ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر ۸.۷۰ درصد کاهش

۷-  کاردانو

قیمت: ۰.۳۰۶۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۶۵ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۶.۷۲ درصد کاهش

۸-  سولانا

قیمت: ۱۱.۸۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۴۴ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۹.۳۶ درصد کاهش

۹ - دوج کوین

قیمت: ۰.۰۷۶۶۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۵۱ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۰.۰۰ درصد کاهش

۱۰- پولکا دوت

قیمت: ۵.۲۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۵۳ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۶.۳۶ درصد کاهش

jahanesanat.ir
  • 16
  • 38
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش