یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴
۰۸:۳۳ - ۲۳ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۵۹۱۹
اخبار فلزات، طلا و ارز

شارژ دلار از دوبی

دلار,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

در اولین روز از آخرین هفته دی ماه، دلار به مرز ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان قدم گذاشت و سکه تمام بهار آزادی تا کانال ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان جهش کرد. روز گذشته، دلار از ابتدای روز در مسیر افزایشی قرار گرفت و در نهایت ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به کار خود پایان داد که ۳۰۰ تومان بیشتر از قیمت بسته‌شده انتهای هفته گذشته بود.

 

همسو با رشد قیمت شاخص ارزی، سکه تمام بهار آزادی به قیمت ۳ میلیون و ۹۰۵ هزار تومان رسید که ۵۵ هزار تومان بیشتر از روز پنج‌شنبه بود. این در حالی است که سکه در اواسط روز به محدوده ۳ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان نیز قدم گذاشته بود ولی از اواخر روز قیمت‌ها در بازار ارز و سکه بیشتر رویه کاهشی پیدا کرد و پس از ساعت ۴ بعدازظهر در هر دو بازار قیمت‌های پایین‌تری نیز به ثبت رسید. البته برخی بازیگران غیررسمی عنوان می‌کردند که پس از ساعت ۵ بعدازظهر قیمت‌ها بار دیگر رویه افزایشی به خود گرفته بودند.

 

به گفته فعالان، مهم‌ترین عاملی که زمینه‌ساز حرکت صعودی قیمت دلار در روز ابتدایی هفته شد، پرش حواله درهم به بالای مرز ۳ هزار و ۱۰۰ تومان بود. به گفته برخی بازیگران ارزی، دیروز نرخ حواله درهم تا ۳ هزار و ۱۵۰۰ تومان نیز بالا رفت و در اواخر روز روی عدد ۳ هزار و ۱۳۰ تومان قرار گرفت. با این رشد ارزش دلار در بازار داخلی می‌توانست در حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰۰ تومان باشد. به گفته  فعالان، معامله‌گران از همان ابتدای روز پیش از شروع فعالیت بازار داخلی، روند قیمتی نرخ حواله درهم را رصد می‌کنند و در صورتی که تغییرات قیمتی این ارز رو به بالا باشد، معمولا خریدها در بازار ارز داخلی نیز افزایش پیدا می‌کند.

 

فعالان باور داشتند در کنار رشد نرخ حواله درهم، عوامل دیگری نیز در افزایش قیمت دلار نقش داشتند. عده‌ای عنوان کردند،  جوسازی نوسان‌گیران پیرامون خبرهای خارجی تا حدی در افزایش تقاضا اثر داشت. عده‌ای سعی می‌کردند با توجه به اظهارات مسوولان آمریکایی این ذهنیت را در میان معامله‌گران تقویت کنند که فشارهای تحریمی در ادامه بیشتر خواهد شد و در این میان، بر این موضوع تاکید می‌کردند که معافیت‌های نفتی در سال بعد تمدید نخواهد شد.

 

گروه دیگری این موضوع را مدنظر قرار داده بودند که اروپا در دورزدن تحریم‌ها و جابه‌جایی‌های پولی چندان با ایران همکاری نخواهد کرد و همزمان اظهارات وزیر امور خارجه فرانسه را برجسته کردند که پیرامون مسائل موشکی ایران سخن گفته بود. در این میان، شایعه خروج ایران از برجام نیز همچنان میان معامله‌گران شنیده می‌شد. در کنارخبرهای خارجی،برخی از نوسان‌گیران همچنان با تکیه براخبار  برخی از صفحات مجازی که از خارج از کشور مدیریت می‌شوند، شایعات پیرامون یک بانک خصوصی را بازتاب می‌دادند.

 

به این ترتیب، به‌نظر می‌رسد بازار ارز در روزهای اخیر شاهد جوسازی معامله‌گران پیرامون اخبار سیاسی و اقتصادی بوده است و به کمک آنها توانسته تا حدی خود را در کانال ۱۱۱ هزار تومانی بالا بکشد. در این میان، بازارساز ارزی دیروز سعی کرد با نزدیک کردن قیمت خود به نرخ بازار تا حدی دامنه نوسانات را کاهش دهد و اجازه ندهد قیمت‌ها سیر صعودی شدیدی به خود بگیرند.

 

بازارساز در این مرحله حتی قیمت عرضه صرافی‌های منتخب را تا ۱۱ هزار و ۳۵۰ تومان افزایش داد. برخی فعالان، باور داشتند در صورت ادامه سیاست عرضه ارز در مجاورت قیمت‌های بازار، روند دلار معکوس خواهد شد و بار دیگر شاهد بازگشت قیمت به سطوح پایین‌تر خواهیم بود. این در حالی است که افزایشی‌های بازار باور دارند، با ورود تقاضای احتیاطی به بازار رویه افزایشی قیمت‌ها ادامه پیدا خواهد کرد. البته سه هفته پیش زمانی که قیمت دلار به کانال ۱۲هزار تومانی رفت، بسیاری از نوسان‌گیران در موقعیت فروش قرار گرفتند، چراکه انتظار افزایش بیشتر قیمت دلار را نداشتند.

 

در این میان، برخی از معامله‌گران باتجربه بازار اعتقاد دارند، دلار در شرایط پیچیده‌ای قرار دارد و احتمال وقوع نوسانات کاهشی و افزایشی در بازار بالاست. این عده ترجیح می‌دهند تا آشکار شدن بیشتر شرایط معامله دست به خرید و فروش خاصی نزنند.

 

donya-e-eqtesad.com
  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش