پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۱:۴۱ - ۰۵ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۰۳۲۲
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

در مدرسه بابانوئل‌ها واقعا چه می‌گذرد؟

بابانوئل‌ها,مدرسه بابانوئل‌ها
«بابانوئل» یکی از جلوه‌های جذاب کریسمس برای بچه‌هاست؛ یک پیرمرد چاق با ریش سفید بلند و لباس قرمز که یک کیسه پر از هدیه به همراه دارد، آن چیزی است که ما از «بابانوئل» می‌دانیم اما شاید خیلی‌ها ندانند که آنها در یک مدرسه تحصیل می‌کنند و به طور تخصصی آموزش بابا یا مامانوئل شدن می‌بینند.

به گزارش ایسنا، «بابا نوئل» شدن فقط نقش بازی کردن نیست؛ بلکه یک مهارت است. برای همین هم هست که بابانوئل‌های بداخلاق، هزاران دلار برای یادگیری هنر، علم و وظایفی که درباره سرگرم کردن کودکان در ایام کریسمس وجود دارد، خرج کرده‌اند. ده‌ها سمینار، کارگاه و کلاس آموزشی وجود دارد که نکات مهم این حرفه  را به صورت تخصصی آموزش می‌دهند. مدرسه «چارلز دبلیو هاوارد سانتا» میشیگان، قدیمی‌ترین مدرسه ‌بابانوئل‌هاست که حالا صد سال است که از زمان تاسیسش می‌گذرد و برخی آن را «هاروارد بابانوئل»ها می‌دانند.

«بابانوئل» بودن یک روش زندگی است

«چارلز دبلیو هاوارد سانتا» هر ساله میزبان مشتاقانی از سراسر آمریکاست که می‌خواهند بدانند چگونه  به یک مرد شاداب و سرزنده در کت و شلوار قرمز تبدیل شوند؟ هنرجویان این مدرسه طیف‌های مختلفی را شامل می‌شوند؛ از بابانوئل‌هایی که می‌خواهند در فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ استخدام شوند تا یک افسر پلیس که دوست دارد رابطه صمیمانه با بچه‌ها را یاد بگیرد. رییس مدرسه بابانوئل‌ها معتقد است: «بابانوئل بودن یک روش زندگی است. این یک حالت ذهنی است؛ نه یک عمل... ما در تلاش هستیم تا سفیران عشق و شادی معرفی کنیم.»

اولویت تحصیل با ریش‌سفیدهاست

این مدرسه، افرادی با میانگین سنی ۶۳ سال را پذیرش می‌کند و به آنها یاد می‌دهد که چگونه با کودکان معاشرت کنند. بابانوئل‌ها باید در مدرسه یاد بگیرند که چگونه در ایام تعطیلات کریسمس سرحال باشند. آنها باید اصول اخلاقی را به خوبی بیاموزند و یاد بگیرند که چطور برای دوربین‌های عکاسی ژست بگیرند.

اولویت ثبت نام در این مدارس نیز با کسانی است که سری پر از موی سفید و ریش بلند داشته باشند اما افرادی که این ویژگی را نداشته باشند هم می‌توانند در مدرسه ثبت نام کنند؛ مخصوصا اگر در حوزه روانشناسی کودک تجربه داشته باشند.

چه کسانی اجازه بابانوئل شدن ندارند؟

هر سال صدها نفر برای آموزش بابانوئلی در مدرسه هاوارد بابانوئل درخواست تحصیل می دهند، اما همه آنها پذیرفته نمی‌شوند. این مدرسه کسانی را که علاقه‌ای به آواز خواندن ندارند یا به نظر می‌رسد، برای مواجه با کودکان در سنین مختلف به اندازه کافی صبور نیستند را ثبت نام نمی‌کند. پس از گزینش‌ها در نهایت حدود ۲۰۰ بابانوئل برای تحصیل وارد مدرسه می‌شوند. والنت (مدیر مدرسه) جلسه معارفه در مدرسه را با این آرزو آغاز می‌کند: «بیایید تلاش کنیم تا بهترین بابانوئل‌هایی باشیم که می‌توانیم باشیم.»

یکی از بابانوئل‌های محصل در این مدرسه درباره تجربه‌های شخصی‌اش می‌گوید: «به عنوان یک بابانوئل باید همیشه مراقب باشید؛ زیرا هرگز نمی‌دانید که بچه‌ها قرار است از شما چه بپرسند؟در طول آموزش در این مدرسه، بابانوئل‌ها در زمینه روان‌شناسی کودک آموزش می‌بینند و ترفندهای مفیدی را از متخصصان و حتی یکدیگر یاد می‌گیرند؛ مثلا اینکه چگونه با بچه‌های ژولیده و یا بچه‌های گریان رفتار کنیم؟ بابانوئل‌ها حتی زبان اشاره ابتدایی را یاد می‌گیرند؛ زیرا مهم است که بتوانیم شادی کریسمس را به همه کودکان منتقل کنیم.»

بابانوئل‌ها,مدرسه بابانوئل‌ها

بابانوئل آنها و حاجی‌فیروز ما!

همان‌طور که بابانوئل یک چهره افسانه‌ای در فرهنگ عامیانه کشورهای غربی و مسیحیان است، «حاجی‌فیروز» نیز چهره افسانه‌ای فولکلور ایرانیان است. حاجب فیروز در نخستین روزهای هر سال در کنار «عمو نوروز» به شهرها می‌آید تا آمدن نوروز را به مردم خبر دهد. او یک مرد لاغراندام و سیاه‌رُخ، با کُلاهِ دوکی، گیوه‌های نوک‌تیز و جامه سرخ است که با دایره‌زنگی و تنبک به خیابانها می‌آید و به رقص، شیرین‌کاری و خواندن آواز می‌پردازد.

یکی از انتقاداتی که  به حاجی فیروز وجود دارد، این است که چرا او برخلاف بابانوئل، چهره‌ای سیاه دارد؟ این در حالی است که چهره سیاه حاجی فیروز به معنی تمام شدن ناپاکی‌، سیاهی و تاریکی در زندگی افراد و به‌نوعی مژده‌دهنده فصل بهار است. حاجی فیروز نماد بازگشت سیاوش به جهان مادی ما است و چهره سیاه او خبر از آمدن او از دنیای مرده‌ها را می‌دهد.

در مدرسه بابانوئل‌ها واقعا چه می‌گذرد؟

خیلی‌ها در مقایسه بابانوئل و حاجی فیروز، بابانوئل را یک شخصیت هدیه‌دهنده و حاجی فیروز را یک متکدی می‌دانند و نسبت به این شخصیت انتقاد دارند؛‌ این در حالی است که این شخصیت با گذر زمان دستخوش تغییر شده و مدت‌هاست که در ایران حاجی‌فیروزهای واقعی جای خود را به متکدیانی در پوشش لباس حاجی‌فیروز داده‌اند تا به جای اینکه در سطح شهر  آمدن بهار را نوید دهند، لقمه‌نانی برای خود دست و پا کنند.

درحالی که مدارس بابانوئل روز به روز تعدادشان بیشتر می‌شود، حاجی فیروز در ایران حتی ثبت ملی هم نشده است!

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش